Arginine: Kies Voor Natuurlijk en Niet Voor Een Pil

Je leest er wel eens over in tijdschriftrubrieken of hoort er wel eens iets over op radio en televisie: erectieproblemen. Ongeveer één op de tien mannen heeft een erectieprobleem. Een erectieprobleem komt er in feite op neer dat je een probleem hebt met het krijgen van een stijve penis.

Een erectieprobleem: hoe dan?

Oorzaken voor erectieproblemen kunnen heel divers zijn. Online, op televisie en in tijdschriften wordt je vaak voorgehouden dat ouderdom een belangrijke oorzaak is. Dit is echter niet direct waar. De kans op een erectie kan wel minder worden op het moment dat je als man ouder wordt, maar de oorzaken van erectieproblemen zijn vaak van andere aard:

 • Ten eerste is je levensstijl sterk van invloed op het feit of je een erectie kunt krijgen of niet. Je moet hierbij denken aan voedsel en drinken, maar ook nachtrust, alcoholgebruik en roken.
 • Daarnaast kunnen ook bepaalde ziektes invloed hebben op het wel of niet krijgen van een erectie. Hierbij moet gedacht worden aan aandoeningen zoals diabetes en prostaatkanker.
 • Tot slot heeft ook het gebruik van bepaalde medicatie effect op het feit of je als man een stijve penis kan krijgen of niet. Deze reden is vaak lastig op te lossen, aangezien het medicijn ook genomen moet worden. Een oplossing zou kunnen zijn om aan je huisarts of dokter een middel te vragen dat dergelijke bijwerkingen niet heeft.
Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je erectieproblemen op te lossen en hardere erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

Een bezoekje aan de dokter kan echt helpen

Veel mannen hebben vaak moeite met het feit dat ze erectieproblemen hebben. Het is natuurlijk erg vervelend als jij je vrouw of vriendin niet kan verwennen met een vurige vrijpartij. Een man kan hierdoor erg onzeker worden en zich gaan schamen voor zijn prestaties in bed. In het ergste geval zit een man zo sterk opgezadeld met zijn erectieprobleem dat hij in een depressie kan raken. Zorg er daarom altijd voor dat je er sowieso met één iemand over kan praten.

Natuurlijk ligt het voor de hand om met je partner te praten over de problemen die je ervaart. Vaak is dit echter een kortetermijnoplossing, omdat de oorzaak van de erectieproblemen hiermee niet naar voren komt of kan worden opgelost. Het is daarom verstandig om een huisarts of dokter te bezoeken. Samen met hem of haar kun je kijken naar het probleem en mogelijke oorzaken en oplossingen.

Welke fout kun je maken?

Veel mannen blijken vaak echter te trots of schamen zich simpelweg te veel voor hun erectieproblemen om een huisarts of dokter te bezoeken. Het internet biedt voor hen een welkome en makkelijke uitweg. Vandaag de dag is het ontzettend makkelijk je probleem in te tikken op Google en op tientallen pagina’s te lezen aan welke kwaal je lijdt, wat de oorzaken zijn en hoe je deze “het beste” kunt oplossen. Juist deze oplossingen, zoals chemische pillen en andere middelen, zorgen bij mannen met erectieproblemen vaak voor vervelende bijwerkingen.

Arginine: de natuurlijke en “chemische” werking

Een van deze pillen die op het internet veelvuldig wordt genoemd als goede oplossing voor erectieproblemen zijn arginine pillen. Arginine is een aminozuur dat echter ook door je lichaam zelf wordt aangemaakt. Dit zuur zorgt ervoor dat je lichaam een stofje aanmaakt dat stikstofmonoxide heet (NO). Dit stofje zorgt er vervolgens voor dat je bloedvaten ontspannen, waardoor de doorbloeding in de penis beter wordt. In tabel 1 is de natuurlijke werking van het aminozuur arginine schematisch weergegeven.

L-arginine

Wat is nu precies het voordeel van deze pil, wetende dat de stof arginine ook al door je lichaam zelf wordt aangemaakt? Ondanks het feit dat arginine een lichaamseigen stof is, blijft deze stof niet heel lang actief aanwezig in je lichaam. Hierdoor kan bijvoorbeeld een erectie snel afnemen. Met name bij mensen met erectieproblemen is dit het geval. Een arginine pil zorgt ervoor dat de stof in grotere mate en voor langere tijd in je lichaam terecht komt. Het koppelt zich namelijk aan andere moleculen in je lichaam en zorgt ervoor dat ook deze stikstofmonoxide gaan aanmaken. Hierdoor wordt meer stikstofmonoxide afgegeven, blijven je bloedvaten langer ontspannen en zal de erectie langer aanhouden. In tabel 2 is de werking van arginine uit chemische pillen weergegeven.

Waarom arginine pillen een absolute afrader zijn

Zo op het eerste oog lijkt het gebruik van deze arginine pillen ideaal. De erectie houdt langer aan, je probleem is weg en je hebt niets meer om je voor te schamen of mee te zitten. Zoals wel vaker met pillen en medicijnen lijkt de werkelijkheid echter mooier dan dat deze in feite is. Om te beginnen heeft de pil een aantal zeer vervelende bijwerkingen:

 • Het kan leiden tot heftige diarree waardoor je niet eens aan seks of vrijen toekomt.
 • Wanneer je leidt aan astma, kan deze pil zorgen voor benauwde momenten doordat het je astma versterkt.
 • Ook kan het gebruik van de pil zorgen voor een te lage bloeddruk.

Naast de bijwerkingen van de pil an sich, kan het gebruik van de pil ook gevaarlijk zijn in combinatie met andere middelen. Bepaalde medicijnen clashen heftig met deze erectie bevorderende pil. Daarnaast wordt ook sterk afgeraden de pil te gebruiken in combinatie met Viagra. Deze blauwe lustopwekker zorgt er namelijk, net als de arginine pil, voor dat je bloeddruk aan de lage kant is. Door beide middelen te nemen kun je weliswaar een sterk gevoel van lust ervaren, maar kan je bloeddruk tot kritieke waardes dalen.

Het grote tekort aan studies

Een tegenwerping die door voorstanders van de pil als medicijn voor erecties vaak wordt genoemd, is het feit dat uit een aantal wetenschappelijke studies is gebleken dat de pil goed werkt en juist weinig bijwerkingen heeft. Dit feit kan zeker niet ontkent worden. Wat hier echter direct aan toegevoegd dient te worden, is het argument dat deze studies nog veel te gering zijn. Zoals dat in de wetenschap gebruikelijk is, moet een studie eerst meerdere malen door verschillende mensen worden uitgevoerd, voordat daadwerkelijk gesteld kan worden dat een uitkomst voor waar mag worden aangenomen. Vooral als het gaat om medicijnen is dit belang enorm hoog.

Daarnaast worden de pillen niet gezien als oplossing voor je erectieprobleem, maar als symptoombestrijding. Dit houdt in dat je met het slikken van deze pillen enkel zorgt dat je daadwerkelijk een erectie krijgt. Je zorgt er echter niet voor dat dit de volgende keer zonder pil ook het geval zal zijn. De oorzaken van je probleem worden, met andere woorden, niet opgelost. Het advies is dan ook: begin er niet aan. Wat kun je als man dan echter wel aan de problemen doen?

Arginine: de natuurlijke variant voor jouw problemen

Zoals aan het begin van deze blog al werd vastgesteld, is arginine een stof die ook gewoon door het lichaam zelf wordt aangemaakt. Bij een erectieprobleem is het echter vaak het geval dat deze stof in mindere mate wordt aangemaakt door het lichaam. In plaats van het slikken van een pil, kun je er als man daarom voor kiezen op een natuurlijke manier deze stof aan te vullen en er daarmee voor te zorgen dat je het probleem op een duurzame manier oplost. Voedsel en dranken zijn hierbij het toverwoord. Er zijn ontzettend veel soorten voeding waar de stof arginine van nature in zit:

 1. Vis: zowel witvis als koolvis
 2. Vlees
 3. Gevogelte
 4. Notennatuurlijk arginine pilletjes
 5. Rijst
 6. Soja
 7. Tarwe
 8. Melkproducten

Het voordeel van natuurlijke stoffen

Al deze natuurlijke stoffen zorgen er net als de pillen voor dat je lichaam in grotere mate stikstofmonoxide gaat aanmaken, waardoor de bloedvaten zich ontspannen en de doorbloeding in de penis verbetert (zie tabel 1). De natuurlijke stimulans van arginine heeft echter nog andere positieve gevolgen voor jou als man:

 • De aanmaak van nitrietoxide wordt verhoogd, waardoor de elasticiteit van de slagaders verbetert. Dit leidt tot het langer stijf blijven van de penis.
 • Daarnaast komen voedingsstoffen en zuurstof, door de duurzame ontspanning van de slagaders, sneller bij de organen. Dit heeft een positief effect op de potentie van de man en zijn seksuele prestatie.
 • De genoemde producten bevatten tot slot ook ornithine. Dit is ook een aminozuur, dat in je lichaam wordt afgebouwd tot arginine. Doordat dit langzaam gebeurt, blijft het effect, een stijve penis, langer aanwezig.

Het belangrijkste positieve gevolg van de natuurlijke arginine is echter het feit dat deze variant geen bijwerkingen kent en daarnaast een stuk goedkoper is dan de synthetische “oplossing”. De natuurlijke variant werkt verder ook veel langer én is veel gemakkelijker in je leven in te passen doordat je enkel rekening hoeft te houden met wat je eet en drinkt. Het betreft normale en dagelijkse producten dus ingewikkelde diëten zijn totaal niet nodig. Kies daarom voor jezelf en je gezondheid en wissel de synthetische lustopwekkers in voor een duurzame en natuurlijke variant.

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

1 Reactie op "Arginine: Kies Voor Natuurlijk en Niet Voor Een Pil"

 1. Tel

  says:

  ik ben 2012 aan mijn prostaat geopereerd aan mijn prostaat.Na de operatie als ik sex bedrijf krijg ik wel een erectie maar niet stijf genoeg voor sex.Ik ben 75 maar voel mij 57 denk elke dag aan sex mijn vrouw is 53.Welke erectiepil adviseerd u mij.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *