Werkt BioPerine Tegen Erectieproblemen? Onderzoek + 6 Alternatieven

Hoewel kruiden lekker zijn als het gaat om het verbeteren van de smaak van voedsel, zijn ze ook op chemisch niveau nuttig. In feite is die “hitte” die je voelt wanneer je bijvoorbeeld peper over je eten strooit, slechts één voordeel van zwarte peper; peper wordt al generaties lang in de traditionele geneeskunde gebruikt. Tegenwoordig is er een andere, mogelijk betere, manier om de voordelen van zwarte peper te benutten. Deze manier om zwarte peper te nuttigen, en alle voordelen die erin zitten eruit te halen, staat bekend als BioPerine. Volgens deskundigen is het hard op weg om een cruciaal onderdeel te worden van moderne benaderingen van welzijn en gezondheid.

In dit artikel beschrijven we wat BioPerine is en of het werkt tegen erectieproblemen. Daarnaast geven we je wat alternatieven voor BioPerine.

Wat is BioPerine?

BioPerine is gepionierd, onderzocht en ontwikkeld door Sabinsa, een welzijns- en gezondheidsbedrijf opgericht in 1988. Met wereldwijd meer dan 260 patenten in de nutraceutische industrie (de markt voor producten ontleend aan voedingsmiddelen), ontwikkelde Sabinsa BioPerine als een voedingssupplement dat een veiligere, betere, krachtigere, en een toegankelijkere manier om te kunnen genieten van de gezondheidsvoordelen van de chemische ingrediënten in zwarte peper, die gunstig zijn voor het menselijk lichaam.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Waar komt BioPerine vandaan?

BioPerine is een gepatenteerd extract verkregen uit zwarte pepervruchten. BioPerine levert een gestandaardiseerde hoeveelheid piperine. Piperine is het bioactieve ingrediënt in zwarte peper, en BioPerine bestaat hier voor minimaal 95 procent uit. Piperine is een alkaloïde en vormt het hoofdbestanddeel van zwarte peperkorrels. Deze stof is verantwoordelijk voor de scherpe smaak van deze korrels.

Voordelen van BioPerine

BioPerine biedt de voordelen van piperine op een hoger geconcentreerd en meer biologisch beschikbare manier. Deze voordelen zijn talrijk, en de moderne medische wetenschap gaat zich hier nu steeds meer in verdiepen en bewijst wat de traditionele genezers duizenden jaren geleden al wisten.

“De moderne wetenschap loopt nog vrij vaak achter traditionele wijsheid aan.”

Hieronder volgt een korte lijst met de voordelen van BioPerine:

Ontstekingsremmend middel

Ontsteking kan worden behandeld met ontstekingsremmende middelen, en de in zwarte peper aanwezige piperine is zo’n middel. Daarom is BioPerine geschikt om ontstekingen mee te verminderen.

Hoge antioxiderende activiteit

Studies hebben aangetoond dat extracten van zwarte peper goed werken bij het verminderen van schade door schadelijke stoffen genaamd vrije radicalen.

Voordelen voor de gezondheid van de hersenen

Als piperine-extract strekken de voordelen van BioPerine zich ook uit tot een betere gezondheid van de hersenen. Piperine heeft al aangetoond dat het het geheugen bij dieren verbetert, waardoor de kans is toegenomen dat het extract ook een rol kan spelen bij de bescherming tegen de effecten van de ziekte van Alzheimer en andere degeneratieve hersenaandoeningen.

Bloedsuikercontrole

Van piperine is aangetoond dat het effectief is voor het verlagen van hoge bloedsuikerspiegels in laboratoriumomgevingen. Piperine-extracten zoals BioPerine zijn dus zeer nuttig voor iedereen met diabetes type-2 en andere bloedsuikerstoornissen.

Eigenschappen tegen kanker

Onderzoek heeft aangetoond dat piperine antikankereigenschappen kan hebben, en het is zelfs aangetoond dat het de effectiviteit verhoogt bij de behandeling van triple-negatieve borstkanker, een van de meest agressieve soorten kanker die we kennen.

Voordelen voor de gezondheid van het hart

In een baanbrekend onderzoek was piperine in staat om de “slechte” LDL-cholesterolwaarden bij dieren aanzienlijk te verlagen. De kans is daarom groot dat het een hulpmiddel van onschatbare waarde is bij het bevorderen van een betere cardiovasculaire gezondheid.

Met welke ingrediënten werkt BioPerine?

Als piperinesupplement werkt BioPerine synergetisch, wat inhoudt dat het een aantal ingrediënten bevat die elkaar versterken. Eén daarvan is het kruid dat bekend staat als kurkuma, dat ook al generaties lang wordt gebruikt bij traditionele genezing.  Andere ingrediënten waar BioPerine goed mee werkt, zijn onder meer co-enzym Q10.

Wat is het verschil tussen BioPerine en piperine?

Het is waar dat BioPerine een piperine-extract is, maar er zijn een aantal vrij grote verschillen tussen BioPerine en piperine. Het is waar dat je de hoeveelheid piperine in je dieet ook kan verhogen door meer zwarte peper aan je voedsel toe te voegen, omdat piperine het hoofdbestanddeel van zwarte peper is.

Dit werkt echter maar tot een bepaald punt, omdat de biologische beschikbaarheid van piperine in zwarte peper niet zo hoog is als in BioPerine, dat minimaal 95 procent piperine bevat.

Bovendien zijn er ook praktische bezwaren, omdat er maar een bepaalde hoeveelheid pit en warmte is die de gemiddelde persoon kan verdragen als het gaat om het toevoegen van zwarte peper aan je maaltijden. Het moet natuurlijk wel leuk blijven!

Effectieve bescherming door een natuurlijke bron

BioPerine staat bekend als een fantastische manier om gezonder te kunnen leven. Of het nu gaat om het krijgen van een algehele ​​betere gezondheid van het hart, de bloedsuikerspiegel onder controle brengen en houden, de werking ervan als antioxidant en ontstekingsremmer, of het vermogen om de hersenen en tegen kanker te beschermen, BioPerine zou een groot en belangrijk onderdeel van ieder gezondheidsregime moeten zijn. (Bron)

Werkt BioPerine tegen erectieproblemen? Onderzoek

Zoals je waarschijnlijk al hebt begrepen, staat de werking van BioPerine tegen erectieproblemen niet benoemd in het lijstje dat eerder in dit artikel is gegeven. BioPerine op zichzelf is dan ook niet genoeg om erectieproblemen op te kunnen lossen.

Het korte antwoord op de vraag of BioPerine werkt tegen erectieproblemen, is dus: nee. Toch kan BioPerine in combinatie met andere natuurlijke kruiden een oplossing bieden tegen erectieproblemen. Het gaat hier dan wel echt om de combinatie van deze kruiden samen en niet de kruiden op zichzelf.

Deze combinatie van kruiden is onderzocht door Shah en zijn peers. De combinatie van deze kruiden werd VigRx plus genoemd. (Bron) VigRx plus is een product met een mengsel van natuurlijke kruiden zoals P. ginseng, Serenoa repens, G. biloba, Erythroxylum catauba, Turnera diffusa, Crataegus laevigata, E. sagittatum, Ptychopetalum olacoides, Cuscuta chinensis, T. terrestris en BioPerine®.

VigRx (VXP) wordt gebruikt om erectieproblemen tegen te gaan en de erectiele functie te verbeteren. Shah et al. evalueerden de veiligheid en werkzaamheid van VigRx (VXP) bij 78 mannen tussen de 25 en 50 jaar met niet te ernstige erectieproblemen in een placebogecontroleerd, dubbelblind onderzoek.

Patiënten werden willekeurig uitgekozen om 12 weken lang een dosis van 2 capsules tweemaal daags, VXP of placebo, te krijgen. De IIEF (International Index of Erectile Function) en EDITS (Erectile Dysfunction Inventory of Treatment Satisfaction) werden ingezet om de werkzaamheid te beoordelen.

VXP verbeterde de erectiefunctie aanzienlijk! Lichte koorts (2,3%) was de meest voorkomende bijwerking. De verdraagzaamheid van VXP werd als goed beoordeeld. (Bron) Er zijn verder geen gegevens gevonden in andere klinische onderzoeken met een grote steekproefomvang die de veiligheid en werkzaamheid bepalen. (Bron)

Concluderend kan er dus gesteld worden dat BioPerine wat betreft erectieproblemen enkel in combinatie met andere natuurlijke kruiden iets voor je kan betekenen.

6 Natuurlijke Alternatieven voor BioPerine

Er zijn uiteraard nog veel meer natuurlijke producten die je kunnen helpen bij het krijgen en behouden van een harde erectie. Hieronder geven we je de natuurlijke alternatieven voor BioPerine.

1. Panax ginseng, een Chinees en Koreaans kruid

Panax ginseng heeft een geschiedenis van 2000 jaar in de Chinese en Koreaanse geneeskunde als een tonicum voor gezondheid en een lang leven. Mensen nemen de wortels van deze ginseng, ook wel Koreaanse rode ginseng genoemd, voor erectiestoornissen en:

 • Beter algemeen welzijn
 • Een beter uithoudingsvermogen
 • Minder spanning
 • Een betere concentratie

Klinische studies laten daarnaast een significante verbetering zien in:

 • Omtrek van de penis
 • Stijfheid van de penis
 • Verbetering in libido
 • Duur van de erectie
 • Algemene tevredenheid

Panax Ginseng werkt voornamelijk als antioxidant, waarbij stikstofmonoxide (NO) vrijkomt die de erectiele functies ondersteunt. Sommige mensen gebruiken een Panax ginseng-crème tegen een voortijdige zaadlozing. Op verschillende gebieden kan Panax ginseng dus iets voor je betekenen! (Bron)

2. Mondia whitei, wortels van een Afrikaanse plant

Mondia whitei, ook wel bekend als White’s ginger, is voornamelijk populair in Oeganda, waar medicinale planten veelvoorkomend zijn. Het wordt in Oeganda vooral gebruikt om het libido te verhogen en een laag aantal zaadcellen te kunnen beheersen.

Studies suggereren dat Mondia whitei vergelijkbaar zou kunnen zijn met Viagra omdat het het volgende verhoogt:

 • Het seksueel verlangen
 • Testosteronniveaus
 • De beweeglijkheid van menselijk sperma
 • NO(stikstofmonoxide)-productie en erecties

In feite is er zelfs een drankje genaamd “Mulondo Wine” dat Mondia whitei als ingrediënt gebruikt. Mondia whitei wordt beschouwd als een afrodisiacum vanwege het bewijs dat het libido, potentie en seksueel genot verhoogt. Studies bij muizen suggereren dat Mondia whitei ook een vrij lage toxiciteit heeft. (Bron)

3. Maca, het knolgewas uit Peru

Voor algemene gezondheidsvoordelen is maca een geweldige aanvulling op je dieet. Maca, of lepidium meyenii, is rijk aan:

 • Magnesium
 • Aminozuren
 • IJzer
 • Jodium

Er zijn drie soorten maca: zwart, rood en geel. Zwarte maca lijkt ook het geheugen te verbeteren en stress te kunnen verlichten. Stress kan op zijn beurt weer erectieproblemen veroorzaken.

In dierproeven verbeterde maca-extract de seksuele prestaties bij ratten aanzienlijk. Maar deze Peruaanse wortel heeft tot nu toe nog minimaal bewijs voor zijn directe vermogen om de erectiele functie te verbeteren. Het is een natuurlijk product, dus je kunt het in ieder geval proberen! (Bron)

4. Yohimbine, een West-Afrikaanse boomschors

Yohimbine, afkomstig van de schors van een West-Afrikaanse groenblijvende boom, wordt al 70 jaar gebruikt voor een behandeling tegen erectieproblemen. Dit is omdat wordt aangenomen dat het:

 • De bloedvaten verwijdt om de bloedstroom in de penis te vergroten
 • De peniszenuwen activeert om meer NO (stikstofmonoxide) vrij te geven
 • De bekkenzenuw en de toevoer van adrenaline stimuleert
 • De duur van de erectie verlengt
 • Het seksueel verlangen verhoogt

Van een combinatie van yohimbine en L-arginine is aangetoond dat het de erectiele functie aanzienlijk verbetert bij mensen met erectieproblemen. L-arginine is een aminozuur dat helpt bij het vergroten van bloedvaten.

L-arginine wordt beschouwd als effectief en veilig voor mensen met erectieproblemen, maar kan uiteraard bijwerkingen veroorzaken. Een aantal voorbeelden van deze bijwerkingen zijn diarree, misselijkheid en maagkrampen. Vermijd te allen tijde het gebruik van L-arginine met Viagra, nitraten of medicatie tegen een hoge bloeddruk. (Bron)

5. Ginkgo biloba, kruid van een Chinese boom

Ginkgo biloba kan de bloedtoevoer naar de penis verhogen en dat is natuurlijk bevorderlijk voor het krijgen van een goede, harde penis. Daarom kan het dus dienen als een alternatief voor BioPerine. Onderzoekers ontdekten het effect van gingko op erectieproblemen toen mannelijke deelnemers aan een geheugenverbeteringsonderzoek verbeterde erecties meldden.

Een ander onderzoek zag verbetering van de seksuele functie voor 76 procent van de mannen die antidepressiva gebruikten. Dit is waarom onderzoekers denken dat ginkgo effectief kan zijn voor mannen die erectieproblemen ervaren vanwege medicijngebruik.

Andere onderzoeken melden echter geen verbetering of verschillen na het nemen van ginkgo. Dit kan betekenen dat gingko beter is voor de behandeling van erectieproblemen dan als daadwerkelijke genezing. (Bron)

6. Het aanpassen van de leefstijl

Natuurlijk kun je meteen allerlei medicijnen in gaan nemen zodra je last krijgt van erectieproblemen, maar vaak is er een achterliggende oorzaak. Vaak is het ook nog zo dat het een oorzaak is die makkelijk verholpen kan worden door je leefstijl wat aan te passen.

Er zijn een aantal dingen die je in je leefstijl kunt veranderen om je erectieproblemen te verminderen of zelfs te kunnen laten verdwijnen.

Zo kun je bijvoorbeeld meer gaan bewegen. Je hoeft niet iedere dag uren in de sportschool te zitten, maar een stuk wandelen of fietsend naar de supermarkt of je werk gaan kan je al heel erg helpen.

Ook is het natuurlijk altijd goed om gezond te eten. Minder vette hapjes en snackjes en meer groente en fruit toevoegen aan je eetpatroon is een superidee om van erectieproblemen af te komen. Nog iets anders dat gezien wordt als een natuurlijke behandeling voor erectieproblemen is een goede nachtrust. Probeer dus ook iedere avond goed te slapen en rond dezelfde tijd naar bed te gaan. Consistentie is hierbij belangrijk!

Als je rookt, is het ook goed om hiermee te stoppen. Dit is een goede natuurlijk remedie, vooral omdat erectieproblemen soms het gevolg zijn van een vaatziekte, die optreedt wanneer de bloedtoevoer naar de penis beperkt wordt door vernauwing of blokkering van de slagaders. Roken kan dit veroorzaken. Drink je veel, verminder dit dan ook. (Bron)

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *