Wat is Butea Superba en Helpt Het Tegen Erectieproblemen?

Omdat erectieproblemen een ontzettend vervelend probleem zijn, zal het je niet verbazen dat er een hele hoop hulpmiddelen voor dit probleem op de markt zijn. Het verschilt echter nogal hoe effectief die middelen zijn. Sommige kunnen daadwerkelijk je seksleven redden, terwijl andere ronduit oplichterij zijn. Het is daarom lastig te bepalen hoe jij je erectieprobleem moet aanvliegen.

In dit artikel richten we ons op één zo’n hulpmiddel: butea superba. Wat is dit precies voor middel, en kun je hiermee écht je erectieproblemen verhelpen? Hier lees je het allemaal, en kom je erachter of het een goed idee is om butea superba te kopen, of dat je het juist beter links kunt laten liggen.

Wat is butea superba precies voor middel?

Hulpmiddelen tegen erectieproblemen vind je in een hoop soorten en maten, van pilletjes tot poedertjes en van zware chemische middelen tot natuurlijke kruiden. Voordat we het gaan hebben over de effectiviteit van butea superba, is het daarom wel zo handig om te weten wat voor soort middel het eigenlijk is.

Butea superba is een zogeheten wijnstruik, een plant dus, die in India en Zuidoost-Azië groeit. Het is dus een natuurlijk hulpmiddel, niet iets wat in een laboratorium is ontwikkeld. Het zou moeten helpen tegen allerlei seksuele kwalen, waaronder ook erectieproblemen. Plaatselijke culturen gebruiken het plantje al eeuwenlang voor dat doel.

Hoewel we het later nog over de veiligheid van butea superba gaan hebben, hebben natuurlijke hulpmiddelen over het algemeen minder bijwerkingen. Als je zo’n middel kan vinden dat voor jou werkt, dan heeft dat wat mij betreft dan ook de voorkeur boven meer synthetische middelen, zoals erectiepillen en chemische zalfjes.

“Waarom zou je meteen naar de zwaarste middelen grijpen?”

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Is butea superba effectief tegen erectieproblemen?

Wie wil weten of een bepaald middel helpt tegen een medisch probleem, moet natuurlijk eerst kijken of er wetenschappelijk bewijs is. Wat butea superba betreft zijn er meerdere studies gedaan, die ik voor je heb gelezen. Die studies hebben wel allemaal het nadeel dat ze het placebo-effect niet hebben uitgesloten, waardoor de resultaten wat minder betrouwbaar zijn.

Minder betrouwbaar wil natuurlijk nog niet zeggen dat die studies zinloos zijn geweest, dus laten we ze eens bekijken. Als je de wetenschappelijke onderzoeken naar butea superba leest, kom je er eigenlijk alleen achter dat er veel onduidelijkheid heerst. De studies hebben namelijk zeer uiteenlopende resultaten (bron), waardoor het lastig is om een zekere conclusie te trekken.

Er zijn wel degelijk onderzoeken die positieve resultaten laten zien, vooral als het aankomt op het verhogen van het libido. Dit is niet hetzelfde als het oplossen van erectieproblemen, maar het is er wel mee verbonden. Andere studies laten echter geen enkel effect zien. Omdat alle studies zoals gezegd mankementen bevatten, is het lastig te zeggen welke studies gelijk hebben.

“De wetenschap biedt helaas niet altijd de antwoorden die we zoeken.”

Al met al moeten we dus concluderen dat er weinig tot geen bewijs is dat je van butea superba makkelijker een erectie krijgt. Je kan hooguit zeggen dat er wat aanwijzingen zijn dat het mógelijk iets tegen erectieproblemen kan doen. De werking van butea superba wordt door onderzoek dus niet ontkracht, maar ook zeker niet bevestigd.

Zitten er risico’s aan het gebruik van butea superba?

Je weet nu dat er weinig wetenschappelijk bewijs is voor de werking van butea superba, maar als er geen risico’s aan zitten, dan kan het natuurlijk geen kwaad om het toch eens te proberen. Als je dit denkt, moet ik je helaas teleurstellen. Er zitten wel degelijk risico’s aan het gebruik van butea superba, die ik hieronder beknopt zal opnoemen.

Uit onderzoek bij ratten is gebleken dat butea superba de kwaliteit van het bloed op verschillende manieren verlaagde. Vooral relevant in dit kader is dat ook de testosteronproductie van de ratten aardig zakte. Testosteron wordt ook wel het mannelijk geslachtshormoon genoemd, en is in allerlei opzichten cruciaal van het seksueel functioneren van mannen.

Om die reden zou het kunnen dat butea superba juist erectieproblemen veroorzaakt. Een te lage testosteronspiegel kan tot een waslijst aan seksuele problemen leiden, waaronder niet alleen erectieproblemen, maar bijvoorbeeld ook vroegtijdig klaarkomen. Het zou dus kunnen dat je je seksuele ongemakken alleen maar groter maakt met butea superba!

“In een poging een seksueel probleem op te lossen, kan het zomaar zijn dat je er een ander voor terugkrijgt.”

Ook die invloed op je bloed is nog wel relevant, omdat deze effecten kunnen leiden tot een verslechterde bloedsomloop. Aangezien een erectie weinig anders is dan een penis die volloopt met bloed, kun je je wel voorstellen dat ook dit juist je erectieproblemen kan verergeren. Er zitten dus nogal wat vervelende risico’s aan het gebruik van butea superba. In hoeverre deze effecten ook bij mensen optreden, is echter nog onbekend (resultaten bij ratten zijn maar beperkt representatief voor mensen).

Conclusie: is het een goed idee om butea superba te gebruiken tegen erectieproblemen?

Aan de hand van wat ik eerder heb geschreven, komt er geen eenduidige conclusie over butea superba naar voren. Er zijn weliswaar aanwijzingen dat butea superba effectief zou kunnen zijn, maar er is geen hard bewijs voor de werking van dit plantje. Aan de andere kant zijn er aanwijzingen dat butea superba vervelende bijwerkingen kan hebben, maar ook hier is het onzeker in hoeverre die bijwerkingen tevens voor mensen gelden.

Al met al kan ik wel zeggen dat ik niet heel positief ben over butea superba. Wat mij betreft is het bewijs voor de risico’s veel sterker dan het bewijs voor de effectiviteit. Ik acht het dus aannemelijker dat je juist méér seksuele problemen krijgt dan minder als je butea superba gebruikt. Mijn advies is dan ook om op zoek te gaan naar een ander middel. Hier zal ik je in de rest van dit artikel bij gaan helpen.

“Risico’s nemen kan goed zijn, maar alleen als je een redelijke kans van slagen hebt.”

Overigens kan het niet al te veel kwaad om butea superba eens uit te proberen als je toch benieuwd bent. De bijwerkingen kunnen weliswaar vervelend zijn, maar alles wijst erop dat deze bijwerkingen slechts tijdelijk zijn. Als je problemen alleen maar erger worden, kun je dus gewoon weer stoppen met het gebruik van butea superba, en zul je al snel weer de oude zijn.

Hoe los ik mijn erectieproblemen wél op? 3 alternatieven voor butea superba

Ik kan me voorstellen dat je een beetje moedeloos bent geworden door het lezen van dit artikel. Het is natuurlijk goed om te weten dat een middel niet al te effectief is, want dat bespaart je een hoop geld en teleurstelling. Je hebt echter nog steeds geen oplossing gevonden voor dat vervelende erectieprobleem, en het is logisch als dat je wat negatief stemt.

Dat gevoel hoop ik in de rest van dit artikel recht te zetten. Er zijn namelijk een heleboel goed werkende alternatieven voor butea superba, en die zal ik hieronder aan je presenteren. Ook deze middelen werken natuurlijk niet voor iedereen, omdat elk erectieprobleem anders is, maar je hebt er wel een veel hogere succeskans mee dan met butea superba. Het gaat om de volgende drie alternatieven:

  1. Medische erectiepillen
  2. Ginkgo biloba
  3. L-arginine

Alternatief 1: Medische erectiepillen

Er is een goede kans dat jij expliciet op zoek bent naar natuurlijke oplossingen voor je erectieprobleem als je op dit artikel hebt geklikt. In beginsel vind ik dat een prima instelling: natuurlijke oplossingen zijn meestal een stuk gezonder, en ze veroorzaken bovendien veelal minder bijwerkingen. Ik zou je daarom ook aanraden om eerst de meer natuurlijke alternatieven te proberen.

Soms zijn medische erectiemiddelen echter de enige oplossing. Sommige erectieproblemen zijn zo ernstig dat alleen medische middelen, zoals de welbekende erectiepillen, echt een uitkomst bieden. In die zin is het fijn dat deze middelen bestaan, maar je moet het wel echt zien als een laatste redmiddel, want ze zijn geen ideale oplossing.

Er kleven bijvoorbeeld een hele hoop bijwerkingen aan erectiepillen. Gek genoeg behoort Viagra, verreweg de meest bekende pil, tot de pillen met de meest ernstige bijwerkingen. Ik zou je dan ook aanraden om een alternatieve pil te kopen. Over Stendra ben ik het meest positief; ook Stendra heeft bijwerkingen, maar ze zijn minder ernstig en komen minder vaak voor.

“Het bekendste merk is niet altijd het beste!”

Bedenk je wel dat erectiepillen geen structurele oplossing zijn. Ze bezorgen je weliswaar een erectie wanneer jij dat wilt, maar de oorzaak van je probleem wordt niet aangepakt. Daarom ben je dus afhankelijk van pilletjes voor iedere erectie. Ook dit is een reden dat je erectiepillen als de laatste optie moet zien, nadat je de natuurlijke oplossingen hebt uitgeput.

Alternatief 2: Ginkgo biloba

Net als butea superba is ook ginkgo biloba een plant, en dus een volledig natuurlijk middel. Ook ginkgo biloba komt uit Azië; Japan om precies te zijn. Hier wordt dit kruidje al eeuwen gebruikt tegen verschillende problemen, waaronder erectieproblemen. Het belangrijkste verschil met butea superba is dat ginkgo biloba daadwerkelijk effectief is.

Het is wetenschappelijk bewezen dat ginkgo biloba gebruikt kan worden om erectiestoornissen te behandelen (bron). Dit komt doordat ginkgo biloba de bloedsomloop stimuleert, en sterk kan verbeteren. Daardoor kan er meer bloed je penis bereiken, waardoor het krijgen van een erectie in veel gevallen een stuk makkelijker wordt.

Ginkgo biloba kun je gewoon bij de betere drogist kopen, zonder receptje. Het is namelijk geen medicatie, maar een voedingssupplement. Ginkgo biloba is te kopen in potjes met omhulde capsules, die je makkelijk kunt innemen. Hou je niet van pillen doorslikken, dan kun je ook thee van ginkgo biloba kopen, of het als kruid in je eten verwerken.

Een groot voordeel van ginkgo biloba is dat er eigenlijk geen bijwerkingen aan dit middel zitten. Je kan het dus veilig uitproberen. Wel moet je oppassen als je reeds bloedverdunners slikt. Het stimulerende effect van ginkgo biloba op de bloedsomloop is namelijk een gevaarlijke combinatie met verdund bloed. Slik jij bloedverdunners, bespreek het gebruik van ginkgo biloba dan eerst even met je huisarts.

Alternatief 3: L-arginine

Net als ginkgo biloba is L-arginine een volledig natuurlijk middel. Laat je dus niet afschrikken door die wetenschappelijke naam: L-arginine is gewoon een lichaamseigen stof, en het kan dus geen kwaad om dit te slikken. Het is dan ook een voedingssupplement, dat je dus ook weer gewoon bij de drogist of een webwinkel kan kopen, zonder doktersrecept.

“Vaak bevindt de oplossing voor je problemen zich al in je eigen lichaam.”

Qua werking lijkt L-arginine erg op ginkgo biloba. Ook dit middel heeft namelijk een stimulerend effect op de bloedsomloop. Dit middel zorgt er dus voor dat je penis makkelijker kan vollopen met bloed, en dus beter en steviger stijf kan worden. Ook hier geldt weer dat de werking van dit middel wetenschappelijk is bewezen (bron).

L-arginine werkt daarnaast nog op een tweede manier, namelijk libidoverhogend. Je krijgt dus meer zin in seks van L-arginine. Dat is natuurlijk leuk omdat je meteen iets hebt aan je erectie, maar het helpt ook daadwerkelijk om makkelijker een erectie te krijgen. Hoe meer opgewonden je bent, hoe hoger de kans dat het je lukt om een stijve te krijgen.

Zoals gezegd is L-arginine van nature aanwezig in je lichaam. Je slikt dus eigenlijk alleen iets extra van wat je toch al in je lichaam had. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat de gemiddelde persoon geen bijwerkingen ervaart na het slikken van dit supplement. Alleen mensen met hartproblemen moeten eerst even met een arts praten, want voor hen kan L-arginine wél gevaarlijk zijn.

Dit is natuurlijk slechts een kleine greep uit de vele hulpmiddelen tegen erectieproblemen. Ben je benieuwd naar de rest van die middelen? Kijk dan vooral eens rond op deze website! Wij hebben namelijk tal van artikelen over dit onderwerp, dus het moet je zeker lukken om iets te vinden wat voor jou werkt. Succes!

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

  • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
  • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *