Condooms tegen Erectiestoornis: de Beste Condooms Getest

Als expert op het gebied van erectieproblemen hoef je mij niet te vertellen hoe ontzettend naar een erectiestoornis kan zijn. Wie er nog nooit mee te maken heeft gehad, kan zich niet eens voorstellen wat een negatieve impact zo’n probleem kan hebben op je privéleven en je gevoel van eigenwaarde. Dat eigenlijk iedereen met dit probleem maar wat graag een oplossing zou willen, begrijp ik dan ook maar al te goed.

Er zijn gelukkig meer dan genoeg van die oplossingen, en speciale condooms zijn er één van. Misschien had je al wel eens gehoord van condooms tegen vroegtijdig klaarkomen, maar ook erectiestoornissen kunnen tegenwoordig worden verminderd met het gebruik van condooms. Hoe dat precies kan, en wat de beste condooms tegen erectiestoornissen zijn, lees je in dit artikel!

Wanneer heb je een erectiestoornis?

Voordat ik aan het onderwerp van condooms tegen erectiestoornissen, wil ik eerst het begrip erectiestoornis wat verder uitdiepen. De ervaring leert namelijk dat in de praktijk veel te snel van een erectiestoornis wordt gesproken. Hordes mannen hebben wel eens problemen met het krijgen van een stijve, maar dat wil nog niet zeggen dat ook al sprake is van een erectiestoornis. Daar is namelijk meer voor nodig.

“Je bent niet verkouden als je af en toe niest, en je hebt geen erectiestoornis als je af en toe geen stijve kan krijgen.”

Van een erectiestoornis is namelijk pas sprake als er echt een structureel probleem is. Wanneer het zeer regelmatig voorkomt dat je penis niet hard genoeg voor penetratie wordt (of hiervoor niet lang genoeg hard blijft), heb je last van een erectiestoornis. Lukt het je meestal gewoon wel, dan kun je niet zeggen dat je een erectiestoornis hebt.

Bij minder vergaande, maar wel langdurige problemen met het krijgen van erecties, kan gesproken worden van erectieproblemen. Een medische definitie is dat echter niet. Je hebt dan ook geen medisch probleem, en behandeling is daarom in beginsel niet nodig. Natuurlijk kun je wel gewoon dingen doen om ervoor te zorgen dat het vaker lukt om een stijve te krijgen en behouden.

Hiermee wil ik dan ook niet zeggen dat de rest van dit artikel alleen zinvol is voor mannen met een “echte” erectiestoornis. De condooms die ik in dit artikel ga bespreken, zijn handig voor iedereen die wat vaker een erectie wil kunnen krijgen of behouden, niet alleen voor mannen met een erectiestoornis. Het bovenstaande is dan ook vooral bedoeld als geruststelling voor de vele mannen die hun eigen problemen mogelijk overschatten.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je erectieproblemen op te lossen en hardere erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

Hoe condooms erectieproblemen kunnen verergeren

Het zal veel mannen misschien een beetje vreemd in de oren klinken dat er condooms tegen erectiestoornissen bestaan. Veel van hen zullen namelijk de ervaring hebben dat ze juist lastiger een erectie kunnen vasthouden als ze een condoom dragen. Dat kan best kloppen, want er zijn daadwerkelijk redenen dat condooms het lastiger kunnen maken om een stijve penis te behouden.

Dit komt doordat condooms vrij strak moeten zitten om effectief te beschermen tegen soa’s en zwangerschap. Daardoor zorgen ze voor wat belemmering van de bloedsomloop in de penis. Dat kan onhandig zijn, want een erectie ontstaat juist wanneer bloed in de penis wordt vastgehouden. Kan dat bloed onvoldoende in de penis worden gepompt, dan zal een (volledige) erectie niet worden vastgehouden.

Daarnaast maken condooms je penis ook iets minder gevoelig. Hoewel dat effect wel meevalt, kan het van belang zijn als je al last hebt van erectieproblemen. Minder gevoel betekent natuurlijk dat je penis minder seksueel gestimuleerd wordt, en ook daardoor kan het lastiger zijn om een erectie te behouden. Er zijn dus twee manieren waarop condooms erectiestoornissen en -problemen erger kunnen maken.

“Het is bíjna altijd onzin als een man zegt dat condooms hem te ongevoelig maken, maar niet altijd!”

Dat is natuurlijk erg jammer, want van alle voorbehoedsmiddelen is het condoom het enige middel dat naast zwangerschap ook beschermt tegen soa’s. Zeker bij onbekende of meerdere sekspartners is een condoom daarom meestal de enige veilige optie. Daarom is het maar goed dat er speciale condooms zijn die juist erecties bevorderen.

Wat zijn de beste condooms tegen erectieproblemen?

Misschien verwacht je dat ik je een hele lijst kan geven van condooms tegen erectiestoornissen, maar ik moet je helaas teleurstellen. Er is momenteel maar één condoom met die werking op de markt, het zogeheten Futura Blue Diamond-condoom. In dit condoom zit een speciale gel die ervoor zou moeten zorgen dat jij makkelijker een erectie krijgt en behoudt.

Misschien vind je het vreemd dat slechts één bedrijf zo’n condoom aanbiedt, want hier moet toch een enorme markt voor zijn? De reden dat dit het enige condoom op de markt is, is dat er momenteel nog een medisch patent op rust. Dit condoom is niet zo lang geleden ontwikkeld, waardoor er een patent op rust, en andere fabrikanten wettelijk dus nog niet hun eigen versie van dit condoom mogen ontwikkelen.

Dat betekent meteen ook dat andere condooms tegen erectiestoornissen per definitie illegaal zijn. Dat wil niet per se zeggen dat ze niet werken, maar je neemt wel een groot risico als je via het internet zo’n illegaal condoom koopt. Het zou zomaar kunnen dat ze totaal niet werken, en ook op veiligheid zijn illegale condooms natuurlijk niet getest.

“Je hebt maar één penis, dus ik zou voorzichtig zijn wat je eromheen doet…”

Gelukkig lijkt dit ene condoom doorgaans wel heel goed te werken. De Europese autoriteiten hebben de werking en de veiligheid van dit condoom bevestigd, en de bekende seksuoloog Goedele Liekens heeft haar naam aan dit product verbonden. Bovendien zijn gebruikerservaringen over dit condoom vrij positief. Waarschijnlijk kan dit condoom dus ook jou helpen!

Hoe werken condooms tegen erectiestoornissen precies?

Het Futura Blue Diamond-condoom werkt op basis van de stof CSD500, die verwerkt is in een gel. Deze gel is aan de binnenkant van het condoom aangebracht, en zorgt er in de meeste gevallen voor dat mannen makkelijker en langer een erectie hebben. Hoe dat precies in zijn werk gaat, zal ik je nu uitleggen.

Deze gel stimuleert de doorbloeding door de penis. Eerder heb ik al uitgelegd dat dat van groot belang is voor het krijgen en behouden van stevige erecties, en dat condooms die doorbloeding normaal juist belemmeren. Dit condoom compenseert hier dus ruimschoots voor, zodat een condoom niet meer in de weg hoeft te staan aan een goede, harde erectie.

“Het stimulerende effect van CSD500 is vele malen sterker dan het beklemmende effect van condooms.”

Volgens Futura zou deze gel erg speciaal zijn ten opzichte van andere stimulerende gels, en beter werken dan alle andere gels voor erectiestoornissen op de markt. Ik kan hier geen vergelijking met alle stimulerende gels trekken, maar ik kan je wel zeggen dat die gels doorgaans alleen voor een tinteling en een heel beperkt stimulerend effect zorgen. CSD500 lijkt in ieder geval meer te doen dan dat.

Zoals gezegd zijn zowel CSD500 als dit condoom waarin het zit verwerkt, goedgekeurd door de autoriteiten van de Europese Unie. Zij hanteren erg strenge vereisten. Als zij hebben gezegd dat dit product werkt en veilig is, dan kun je er dus van uitgaan dat het bovenstaande theoretische verhaal klopt, en ook de ervaringen van gebruikers lijken dat te onderschrijven.

Werken deze condooms altijd?

Waarschijnlijk heb ik je erg enthousiast gemaakt over deze condooms, en kun je nu amper wachten om ze zelf eens uit te proberen. Op zichzelf is dat een goed idee, omdat een heleboel mannen met erectieproblemen en -stoornissen enorm met dit condoom geholpen zijn. Ik wil je echter nog wel even waarschuwen dat dit middel niet voor iedereen werkt.

Dat heeft ermee te maken dat erectieproblemen een heleboel verschillende oorzaken kunnen hebben, waardoor verschillende oplossingen wel of niet zullen helpen. Is jouw probleem dat niet genoeg bloed je penis kan bereiken, dan is er een grote kans dat dit condoom dat probleem voor je oplost, maar er zijn ook andere mogelijkheden.

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een erectiestoornis psychische oorzaken heeft. Zaken als faalangst, stress en depressiviteit kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je geen erecties krijgt. Omdat het probleem in je hersenen zit, en niet in je doorbloeding, zullen condooms daarom weinig tegen je erectieproblemen kunnen doen. Als je hersenen überhaupt niet het signaal afgeven dat je een stijve moet krijgen, kan je doorbloeding nog zo goed zijn, maar je penis wordt niet stijf.

Daarom kan het goed zijn om eerst eens te praten met je huisarts, die jou weer kan doorverwijzen naar een seksuoloog of een psycholoog. Pas als je er samen achter bent gekomen wat de oorzaak van jouw probleem is, weet je zeker of condooms tegen erectieproblemen voor jou een effectieve oplossing zouden zijn.

Kun je allergisch zijn voor deze condooms?

Het vervelende aan medische hulpmiddelen voor in bed, is dat altijd de mogelijkheid bestaat dat je er allergisch voor bent. Helaas zijn de CSD500-condooms van Futura hier geen uitzondering op. Ook voor deze condooms kun je enorm allergisch zijn, waardoor het erg oncomfortabel of zelfs levensgevaarlijk kan zijn om ze te gebruiken.

Allereerst kun je natuurlijk gewoon allergisch voor latex zijn, waardoor je niet alleen deze condooms, maar de meeste condooms niet veilig kan gebruiken. Waarschijnlijk snap je zelf ook wel dat je geen condooms kan gebruiken als je een latexallergie hebt, maar bedenk je ook dat een allergie zich later kan ontwikkelen, zeker als je lange tijd geen condooms hebt gebruikt. Wees dus altijd voorzichtig!

Ook voor CSD500 zelf kun je echter allergisch zijn, waardoor dus ook de in het condoom aanwezige gel kan zorgen voor een allergische reactie. Dit komt echter niet bijzonder vaak voor, veel minder dan bijvoorbeeld een latexallergie. Het lichaam kan vrijwel overal allergisch voor zijn, dus ook voor CSD500, maar erg bang voor zo’n allergie hoef je gelukkig niet te zijn.

In dit kader kan het ook geen kwaad om te benoemen dat er ook losse gels met CSD500 worden verkocht. Blijk je dus allergisch te zijn voor CSD500-condooms, en besluit je als vervanging een stimulerende gel te kopen, kijk dan goed naar de werkzame bestanddelen. Doe je dit niet, dan kan het zomaar zijn dat je wéér te maken krijgt met een allergische reactie, en dat wil je natuurlijk het liefst voorkomen.

Zijn er goede alternatieven voor dit soort condooms?

Nu je weet dat deze condooms niet voor iedereen werken, maakt dat je misschien een beetje teleurgesteld of bang. Dat is echter niet nodig. Zoals ik eerder al zei, zijn speciale condooms slechts één van de vele mogelijkheden voor het oplossen van erectieproblemen. Er is dus nog genoeg wat je kunt proberen als condooms voor jou een doodlopende weg blijken te zijn.

Ik zou je in dat kader aanraden om eerst natuurlijke oplossingen te proberen, voordat je grijpt naar erectiepillen. Die pillen, waarvan Viagra ongetwijfeld de bekendste is, brengen namelijk een waslijst aan nare bijwerkingen met zich mee. Ook vinden veel mannen ze niet bevredigend. Ze zorgen wel voor een erectie, maar ze zorgen niet dat je ook zin krijgt in seks, waardoor je misschien niet zo van die erectie kan genieten.

Natuurlijke middelen hebben al die nare bijwerkingen niet, en daarom heeft het altijd mijn voorkeur om die eerst te proberen. Ik heb het dan over zaken als natuurlijke voedingssupplementen, maar bijvoorbeeld ook over fysieke oefeningen die jouw erecties kunnen verbeteren, en over aanpassingen van je voedingspatroon die hierbij kunnen helpen.

Heb jij hier oren naar, dan raad ik je aan om eens verder te kijken op deze website. Ik heb namelijk al eerder volledige artikelen gewijd aan dot soort natuurlijke oplossingen voor erectieproblemen, waardoor het niet zoveel zin heeft als ik die informatie nu uitgebreid ga herhalen. Met de informatie uit deze artikelen ben je waarschijnlijk snel van je problemen af!

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

  • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
  • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *