4 Redenen om Geen Dapoxetine/Priligy te Kopen

Wanneer je last hebt van erectieproblemen, kan dat veel gevolgen hebben voor jezelf, maar ook voor jouw hele seksleven. Want hoe vervelend is het dat je heel graag seks zou willen, maar dat het gewoon niet lukt doordat je geen erectie kunt krijgen? Dat is op z’n zachts gezegd nogal frustrerend. Niet gek ook dat mannen graag op zoek gaan naar een oplossing.

Hoewel het een ontzettend vervelend probleem is, is het ook een heel erg veel voorkomend probleem. Het komt misschien wel vaker voor dan je zou denken. Het Radboud UMC geeft aan dat 60% van alle mannen regelmatig of altijd te maken heeft met problemen rondom het krijgen van een erectie (bron). Je bent dus zeker niet de enige die hiermee te maken heeft.

‘’Het Radboud UMC geeft aan dat 60% van alle mannen regelmatig of altijd te maken heeft met erectieproblemen.’’

Wat zijn erectieproblemen?

Dat dus veel mannen last hebben van erectieproblemen, blijkt uit onderzoek, maar wat zijn erectieproblemen nou precies? Wat valt er allemaal onder erectieproblemen? Simpelweg betekent het dat een man moeite heeft met het krijgen óf behouden van een erectie. Dit kan meerdere oorzaken hebben.

Erectieproblemen kunnen veel gevolgen hebben voor jezelf en voor je seksleven. Het kan er namelijk voor zorgen dat je je schuldig voelt tegenover je partner. Of dat je bang bent om je partner tekort te doen. Veel mannen ervaren ook schaamte, want het kunnen krijgen van een erectie wordt vaak gezien als iets vanzelfsprekends en mannelijks.

Als je penis één keer niet goed stijf wordt, kan dit ervoor zorgen dat er een angst ontstaat rondom seks, want hoe vervelend zou het zijn als dit de volgende keer weer gebeurt? Deze angst wordt alleen maar groter in je hoofd, waardoor de kans juist groot is dat het de volgende keer weer gebeurt. Maar hoe werkt het krijgen van een erectie eigenlijk?

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je erectieproblemen op te lossen en hardere erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

Hoe ontstaat een erectie?

Wanneer er seksuele opwinding ontstaat, komen er stofjes vrij in je hersenen. Deze stofjes zorgen ervoor dat er prikkels naar de zenuwbanen in de penis worden overgedragen. Hierdoor stroomt er meer bloed naar de penis. Tegelijkertijd worden bepaalde aders afgesloten, waardoor er geen bloed wordt afgevoerd (bron).

Er stroomt dus tijdelijk meer bloed naar de penis toe en er wordt tijdelijk minder bloed afgevoerd. Hierdoor ontstaat dus een erectie, maar wordt er ook voor gezorgd dat deze behouden blijft. Wanneer er hier ergens iets misgaat, kun je een erectieprobleem ontwikkelen.

‘’Er stroomt tijdelijk meer bloed naar de penis toe en er wordt tijdelijk minder bloed afgevoerd.’’

Wat is de oorzaak?

Nu je iets meer weet over hoe het krijgen van een erectie werkt, kun je misschien ook beter begrijpen wat mogelijke oorzaken ervan kunnen zijn. Er zijn veel verschillende soorten oorzaken die allemaal kunnen zorgen voor erectieproblemen. Hieronder vind je verschillende soorten oorzaken die een rol kunnen spelen.

Lichamelijke oorzaken

Wanneer er iets niet helemaal functioneert aan jouw lichaam, denk je misschien in eerste instantie ook dat er lichamelijk iets niet in orde is. In het geval van een erectieprobleem is dat ook zeker mogelijk. Er zijn namelijk veel lichamelijke oorzaken die het krijgen van een erectie belemmeren.

Wanneer er bijvoorbeeld een beschadiging is van je bloedvaten of zenuwen, is de kans groter dat het krijgen van een erectie minder vanzelfsprekend is. Bepaalde ziektes en medicijnen kunnen ook gevolgen hebben voor het krijgen van een erectie. Lichamelijke oorzaken kunnen zijn:

 • Leeftijd: wanneer je ouder wordt, is het normaal dat je penis minder goed stijf wordt of blijft.
 • Diabetes
 • Aandoeningen van het hart of de bloedvaten
 • Overgewicht of obesitas
 • Pijn bij het stijf worden
 • Bijwerkingen van bepaalde medicatie
 • Een beschadiging aan de zenuwen

Psychische oorzaken

Naast dat er een aantal lichamelijke oorzaken zijn die kunnen wijzen op erectieproblemen, zijn er ook veel psychische oorzaken die dit kunnen veroorzaken. Voorbeelden van psychische factoren die een oorzaak kunnen zijn, zijn de volgende:

 • Stress
 • Angst
 • Depressie of somberheid
 • Trauma’s uit het verleden
 • Problemen in een relatie

Leefstijlfactoren

Je denkt misschien wat minder snel dat jouw levensstijl zo’n groot effect kan hebben op je lichaam, maar niets is minder waar. Een ongezonde leefstijl kan ervoor zorgen dat het krijgen van een erectie wordt belemmerd. Voorbeelden van leefstijlfactoren die erectieproblemen kunnen veroorzaken, zijn:

 • Roken
 • Te veel drinken
 • Te weinig bewegen
 • Ongezond eten

Kortom, er zijn een heleboel oorzaken die mogelijk een erectieprobleem met zich mee brengen. Vaak is het zo dat een combinatie van verschillende oorzaken er uiteindelijk voor zorgt dat je penis niet goed stijf kan worden.

Minder zin in seks

Wat zeker geen oorzaak hoeft te zijn, is een verminderde zin in seks. Het kan juist heel goed zo zijn dat je wél zin hebt in seks, maar dat je lichaam gewoon niet meewerkt. Dit is alleen maar extra frustrerend, omdat je wel heel erg de behoefte hebt aan seks, maar dit bijna niet mogelijk is.

Natuurlijk kan het wel zo zijn dat het krijgen van een erectie belemmerd wordt door een verminderde zin in seks. Het kan ook zo zijn dat je in principe wel zin hebt in seks, maar te weinig seksuele prikkels ervaart. In dat geval zou je bijvoorbeeld een uitgebreider voorspel kunnen proberen, waardoor je meer seksuele prikkels ervaart.

Wanneer je echt weinig zin in seks ervaart, kan het goed zijn om op zoek te gaan naar de achterliggende reden. Het kan helpen om dit samen met je partner te bespreken. Wellicht dat jullie samen tot een oplossing kunnen komen. Zo niet, dan zou je natuurlijk ook in gesprek kunnen gaan met een seksuoloog. Hij/zij kan gespecialiseerde hulp bieden op dit gebied.

Wat is dapoxetine/Priligy?

Wanneer je op zoek gaat naar een oplossing, kom je waarschijnlijk veel verschillende medicijnen tegen die je zou kunnen gebruiken om je erectieproblemen op te lossen. Het zal ook vast niet lang duren voor je ergens tegenkomt dat dapoxetine een mogelijke oplossing zou kunnen zijn, maar is dat ook wel zo? Daar vertellen we je graag meer over.

Dapoxetine is eigenlijk een medicijn dat gebruikt wordt om vroegtijdig klaarkomen tegen te gaan. Vroegtijdig klaarkomen is natuurlijk niet hetzelfde als een erectieprobleem. Dapoxetine is een SSRI-remmer (bron). Dit klinkt waarschijnlijk niet erg bekend, dus we zullen iets meer uitleg geven over wat dat precies inhoudt.

Bij het ervaren van genot is het stofje serotonine heel erg van belang. Wanneer jij last hebt van te snel klaarkomen, is de kans dus heel groot dat je te heftige seksuele prikkels ervaart wanneer je seks hebt. Wanneer je te heftige seksuele prikkels ervaart, is de kans automatisch groter dat je snel je hoogtepunt bereikt en dus klaarkomt.

Als jij veel last hebt van die heftige seksuele prikkels, is het dus eigenlijk beter om iets minder genot te ervaren tijdens de seks. Hierdoor wordt de seks iets minder heftig en bereik je iets minder snel je hoogtepunt. Al met al kan je het op deze manier dus een stuk langer volhouden.

Je kunt dit bereiken door een SSRI-remmer zoals dapoxetine te nemen. Dit zorgt ervoor dat je wat minder seksueel geprikkeld wordt tijdens een sekspartij. Hierdoor voelt de seks dus wat minder heftig aan en kom je minder snel klaar. Hierdoor kun je het langer volhouden in bed.

Dit alles heeft natuurlijk heel weinig te maken met het hebben van een erectieprobleem. Bij een erectieprobleem is het namelijk helemaal niet vanzelfsprekend dat jij te veel seksuele prikkels ervaart. Waarom wordt er dan toch over dapoxetine gesproken bij een erectieprobleem? (bron).

Krijg je door dapoxetine een erectie?

Als je op zoek gaat naar een oplossing voor jouw erectieprobleem, kom je waarschijnlijk al vrij snel de naam dapoxetine tegen. Er zijn genoeg mensen die beweren dat je van dapoxetine een erectie zou krijgen. Niet gek dus dat je deze overweging maakt, maar klopt dit wel? Krijg je door dapoxetine inderdaad sneller een erectie?

Eigenlijk kunnen we daar heel kort over zijn: je krijgt géén erectie van dapoxetine. Het omgekeerde kan zelfs waar zijn. Je kunt dus zelfs een erectiestoornis krijgen door het gebruik van dapoxetine. Dat komt doordat dit een vrij veel voorkomende bijwerking is van dit medicijn. 1-10% van de dapoxetinegebruikers krijgt last van erectieproblemen (bron).

‘’1-10% van de dapoxetinegebruikers krijgt last van erectieproblemen’’.

Dit valt eigenlijk ook heel makkelijk te verklaren nu je weet hoe dapoxetine werkt. Het zorgt ervoor dat je juist minder seksuele prikkels gaat ervaren. Wanneer je niet genoeg seksuele prikkels ervaart, is de kans dus groter dat er ook geen erectie op gang komt. Gebruik dus geen dapoxetine om van je erectieprobleem af te komen.

De verwarring ontstaat waarschijnlijk bij de oorzaak. Het klopt dat te snel klaarkomen en het niet kunnen krijgen van een erectie veroorzaakt kunnen worden door veel van dezelfde factoren. De oorzaken van beide aandoeningen lijken veel op elkaar. Maar dat de oorzaak hetzelfde kan zijn, betekent absoluut niet dat de oplossing ook hetzelfde is. Juist niet!

Waarom moet ik geen dapoxetine kopen? 

Dat je dus géén dapoxetine moet gebruiken omdat je daar mogelijk een erectiestoornis van kan krijgen, is nu hopelijk duidelijk. Maar zijn er eigenlijk nog meer nadelige effecten aan het gebruiken van dapoxetine? Ja, er zijn helaas meer nadelen aan het gebruiken van dapoxetine.

1. Veel voorkomende bijwerkingen

Een aantal veel voorkomende lichamelijke bijwerkingen zijn (bron):

 • Misselijkheid
 • Duizeligheid
 • Hoofdpijn
 • Vermoeidheid
 • Verstopte sinusholtes
 • Veel gapen
 • Verhoogde bloeddruk
 • Overmatig blozen
 • Diarree

Er zijn dus een heleboel andere lichamelijke klachten die veel voorkomen bij het gebruik van dapoxetine. Naast dat je er mogelijk erectieproblemen aan overhoudt, zijn er dus ook veel andere lichamelijke ongemakken die veel voorkomen. Naast dat deze bijwerkingen vervelend zijn, zijn er ook een aantal bijwerkingen die een iets heftiger effect hebben.

2. Psychische klachten

Naast dat er een heleboel lichamelijke bijwerkingen kunnen zijn bij het gebruik van dapoxetine, zijn er ook een aantal psychische klachten die als bijwerking kunnen ontstaan. Voorbeelden van psychische klachten kunnen zijn (bron):

 • Abnormale dromen
 • Slapeloosheid
 • Angst
 • Rusteloosheid
 • Verminderd libido

Al deze psychische klachten zijn vreselijk om mee te maken te hebben, maar vooral angst en een verminderd libido zijn extra nadelig in deze situatie. Wanneer je erectieproblemen hebt, is de kans ook heel groot dat je gevoelens van angst ervaart. Wanneer het één keer niet is gelukt om een erectie te krijgen, ben je natuurlijk bang dat dit weer zal gebeuren.

Wanneer je door het gebruik van dapoxetine wellicht nog meer angstgevoelens ervaart, wordt de angst om geen erectie te krijgen alleen maar groter. Hierdoor is de kans ook alleen maar groter dat je de volgende keer weer geen erectie krijgt. Uiteindelijk beland je op deze manier in een vicieuze cirkel.

Een verminderd libido is natuurlijk ook niet bevorderlijk wanneer je te maken hebt met erectieproblemen. Helemaal wanneer jouw erectieprobleem veroorzaakt wordt door minder zin in seks, is een verminderd libido het laatste wat je wil.

3. Belemmering van dagelijkse activiteiten

Het gebruik van dapoxetine kan leiden tot een verminderd concentratie- en reactievermogen (bron). Wanneer je concentratie- en reactievermogen niet optimaal zijn, kunnen veel dagelijkse bezigheden daaronder gaan leiden. Denk bijvoorbeeld maar aan autorijden, fietsen, studeren of werken.

Dit zijn allemaal dagelijkse activiteiten waar veel mensen een groot deel van de dag mee te maken hebben. Het is dus allesbehalve wenselijk dat je deze activiteiten niet goed kunt uitvoeren. Wederom een reden om, zeker in het geval van een erectiestoornis, geen dapoxetine te kopen.

Zijn er alternatieven?

Dat je voor het oplossen van je erectieprobleem dus geen dapoxetine moet kopen, is nu hopelijk duidelijk. Maar zijn er dan eigenlijk alternatieven? Zeker! Het is altijd verstandig om eerst in overleg te gaan met een bijvoorbeeld een huisarts. Hij/zij kan met je meedenken en kan ook mogelijke bijwerkingen met je bespreken.

Je zou met een arts kunnen overleggen of het bijvoorbeeld mogelijk is om een ‘echte’ erectiepil te gaan gebruiken. Je kunt je ook laten informeren over een meer natuurlijke oplossing of leefstijlaanpassingen die je mogelijk van je erectieproblemen af kunnen helpen.

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *