Erectie Met Dapoxetine / Priligy? Uitleg + 4 Alternatieven

Gezien alle negatieve gevolgen die erectieproblemen met zich meebrengen, is het helemaal niet zo raar dat mannen tot van alles bereid zijn om hiervan af te komen. Iets waar veel mannen al snel op uitkomen, is het slikken van pillen.

Dat lijkt natuurlijk een ideale oplossing: je slikt een pilletje, en al je problemen zijn (voor eventjes) verleden tijd. Iets wat weinig moeite kost, en zo’n vervelend probleem kan oplossen, lijkt natuurlijk al snel de moeite waard.

Het is hierbij natuurlijk nog wel van belang dat je de juiste pillen kiest. Er zijn tegenwoordig een heleboel pillen op de markt waarvan wordt gezegd dat ze erectieproblemen oplossen, maar dat wil nog helemaal niet zeggen dat dat ook altijd waar is. Zo’n pil is bijvoorbeeld dapoxetine, die als merknaam Priligy heeft. Er wordt beweerd dat je met deze pil een erectie kan krijgen, maar is dat wel echt zo? In dit artikel zoek ik het voor je uit, aan de hand van de volgende punten:

 • Wat is dapoxetine voor pil, en waar dient het voor?
 • Kan dapoxetine ervoor zorgen dat je een erectie krijgt?
 • Hoe kan ik wél mijn erectieproblemen oplossen? 4 alternatieven

Wat is dapoxetine voor pil, en waar dient het voor?

Als je een pil koopt om je erectieproblemen op te lossen, dan staat er meestal op het doosje dat dat is waar die pil voor bedoeld is. Bij dapoxetine is dat echter niet het geval, en dat brengt je misschien een beetje in de war. Daarom begin ik dit artikel door uit te leggen wat dapoxetine precies is, en waar het voor bedoeld is.

“Als je ergens écht een erectie van kan krijgen, dan zouden ze dat toch wel op het doosje zetten?”

Dapoxetine is een pilletje dat bedoeld is om vroegtijdig klaarkomen tegen te gaan. Dat is dus iets anders dan een erectiestoornis. Dapoxetine is een zogeheten SSRI-remmer. Dit houdt in dat het de opname van de stof serotonine in je lichaam tegengaat. Dat zegt je waarschijnlijk weinig, dus ik zal uitleggen wat dat concreet betekent.

Serotonine is een stof die erg belangrijk is voor het ervaren van genot. Als jij last hebt van vroegtijdig klaarkomen, dan is het probleem vaak dat je te heftige seksuele prikkels ervaart tijdens de seks. Dit zorgt ervoor dat het je al snel te veel wordt, en je dus vroegtijdig klaarkomt. Het kan in zo’n geval dus geen kwaad om even wat minder genot te voelen tijdens de seks, omdat je normaal zó veel genot ervaart dat het te overweldigend wordt.

Dat is dan ook precies wat SSRI-remmers zoals dapoxetine doen in je lichaam. Ze zorgen ervoor dat je minder seksuele prikkels voelt tijdens de seks, waardoor de seks dus minder intens wordt. Hierdoor kun je het makkelijker langer volhouden in bed. Dit alles heeft natuurlijk niets te maken met erectieproblemen, maar daarover volgt hierna meer.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Kan dapoxetine ervoor zorgen dat je een erectie krijgt?

Het zal je ongetwijfeld opgevallen zijn dat dapoxetine niet is ontwikkeld voor erectiestoornissen. Toch zijn er op het internet genoeg mensen te vinden die beweren dat je van dapoxetine een erectie kunt krijgen. Ik kan je vertellen dat dat grote onzin is. Dapoxetine kan je geen erectie bezorgen, en het heeft dus geen zin om het aan te schaffen als je last hebt van erectieproblemen.

Sterker nog, het gebruik van dapoxetine kan zelfs erectiestoornissen veroorzaken! Dit is een veel voorkomende bijwerking van dapoxetine, wat betekent dat tussen de 1 en 10% van de dapoxetine-gebruikers hiermee te maken krijgt (bron). Heel gek is dat natuurlijk ook niet: van dapoxetine word je minder gevoelig, terwijl je juist seksuele prikkels nodig hebt om een erectie te krijgen.

“Een ongevoelige penis is wel het laatste wat je nodig hebt wanneer je een erectiestoornis hebt.”

Hoewel vroegtijdig klaarkomen en erectieproblemen vaak dezelfde oorzaken kunnen hebben, wil dat nog niet zeggen dat ze ook dezelfde oplossingen hebben. Ik heb geen idee waarom sommigen op het internet beweren dat dapoxetine zou helpen tegen erectiestoornissen, maar hiervoor is geen enkel bewijs. Er worden dan ook geen bronnen aangedragen, omdat die er simpelweg niet zijn! Als er experts waren die het hiermee eens zijn, dan hadden ze dat wel benoemd.

Iets anders wat me opviel, is dat er websites zijn die dapoxetine in combinatie met een andere pil aanbevelen. Zo vond ik bijvoorbeeld een website die aanbeval om naast dapoxetine ook sildenafil te slikken, een bekendere erectiepil. Je snapt natuurlijk wel waarom dit onzin is. Het kan best zijn dat dit ervoor zorgt dat je een erectie krijgt, maar dat komt dan simpelweg door de sildenafil. De dapoxetine die je daarnaast slikt heeft hierop geen enkel effect, en kan het positieve effect zelfs verminderen.

Hoe kan ik wél mijn erectieproblemen oplossen? 4 alternatieven

Dat dapoxetine dus volkomen nutteloos is als middel om erectieproblemen op te lossen, is misschien een beetje een teleurstelling. Als jij nog steeds op zoek bent naar een oplossing voor je erectiestoornis, dan is dat waar ik je in de rest van dit artikel mee zal helpen. Ik bespreek de volgende alternatieve oplossingen:

 • Gebruik echte erectiepillen
 • Verminder stress
 • Eet minder verzadigd vet
 • Slik ginkgo biloba-supplementen

Alternatief 1: Gebruik echte erectiepillen

Als eerste geef ik meteen de meest voor de hand liggende tip: als jij op zoek bent naar een pil tegen erectiestoornissen, dan bestaan die natuurlijk gewoon. Dapoxetine is dan wel zinloos, maar pillen die sildenafil, tadalafil of avanafil bevatten, zijn dat niet. Als er daadwerkelijk op het doosje staat dat het helpt tegen erectiestoornissen, en je hebt het bij een betrouwbare zaak gekocht, dan moet dit werken.

Ik zou je wel aanraden om dit als laatste redmiddel te zien. Allereerst zeg ik dat omdat er een hoop nare bijwerkingen komen kijken bij het gebruik van erectiepillen. Sildenafil, het hoofdbestanddeel van bijvoorbeeld Viagra, heeft de meest nare bijwerkingen, maar geen enkele pil is vrij van dit soort vervelende neveneffecten. Een natuurlijke oplossing heeft dus eerder mijn voorkeur.

Daarnaast is het ook nog eens zo dat erectiepillen alleen maar symptomen bestrijden. Als jij een erectiestoornis hebt, en daar een pilletje voor slikt, kun je weer een erectie krijgen. Wat je echter niet doet, is het daadwerkelijk oplossen van je erectiestoornis. Dit kan wel doen als je op zoek gaat naar de oorzaak van het probleem, en dát probeert aan te pakken.

“Een pilletje tegen een erectiestoornis is als ibuprofen tegen koorts: je hebt er even minder last van, maar het probleem gaat er niet van weg.”

Al met al raad ik je aan om eerst de andere (onderstaande) alternatieven in dit artikel uit te proberen. Deze zijn veel minder vergaand, en bij succes bovendien effectiever op de lange termijn. Voor sommige mannen zijn pillen helaas de enige uitweg, maar in de meeste gevallen zijn er meer dan genoeg natuurlijke oplossingen die uitstekend werken!

Alternatief 2: Verminder stress

Waar mensen stress vroeger nog wel eens wilden verheerlijken, is die tijd tegenwoordig wel een beetje voorbij. We weten inmiddels dat stress enorm ongezond is, en nieuwe onderzoeken bevestigen dat alleen maar meer. Zo zijn we er bijvoorbeeld achtergekomen dat stress een belangrijke veroorzaker is van seksuele problemen, zoals ook een erectiestoornissen (bron).

Als jij geen stijve kan krijgen, dan is er een goede kans dat dat komt doordat je je er te druk om maakt. Als jij bang bent dat je geen erectie gaat krijgen, dan zorgt dit voor stress in bed. Aangezien stress een belangrijke veroorzaker is van erectieproblemen, kan dit er dus toe leiden dat je angst waarheid wordt, en je inderdaad geen stijve krijgt.

“Stress en erectieproblemen versterken elkaar alleen maar.”

Stress in je dagelijkse leven is echter minstens zo erg. Als jij vaak in de avond doorwerkt om deadlines te halen, of je continu zorgen maakt over je relatie, dan kan ook dat de oorzaak zijn van een erectiestoornis. Deze stress heeft weliswaar niets te maken met je seksuele prestaties, maar dat maakt niet uit: alle stress is slecht.

Het is dus een goed idee om een minder gestrest leven te leiden, maar hoe doe je dat in vredesnaam? Voor sommigen zal het simpelweg mogelijk zijn om minder werk op zich te nemen, maar die luxe heeft niet iedereen. Iets wat iedereen echter wat vaker kan doen, is het pakken van rustmomenten, en het leegmaken van je hoofd. Iets wat hierbij enorm goed help, is regelmatig sporten of mediteren.

Alternatief 3: Eet minder verzadigd vet

Een groot probleem bij het oplossen van erectieproblemen, is dat veel mannen het als een soort los probleem zien, dat geen verband houdt met andere problemen in hun leven. In werkelijkheid is echter niets minder waar!

Erectieproblemen hebben vaak te maken met een slechte algehele gezondheid, bijvoorbeeld wanneer deze beide het gevolg zijn van te veel verzadigd vet. Dit heeft te maken met het effect dat verzadigde vetten op je bloedsomloop hebben.

Als je een klein beetje weet wat een erectie is, dan snap je wel hoe belangrijk een goede bloedsomloop is om er eentje te kunnen krijgen. Alleen wanneer de zwellichamen in je penis kunnen vollopen met bloed, krijg je een stijve, en dat kan natuurlijk alleen als er geen problemen met je bloedsomloop zijn.

“Verzadigd vet kan niet alleen zorgen voor een erectiestoornis, maar ook voor hartproblemen, overgewicht en zelfs kanker.”

Verzadigde vetten veroorzaken helaas een verslechterde bloedsomloop. Dit komt onder andere doordat verzadigde vetten je bloedvaten verstoppen, waardoor bloed er dus minder makkelijk doorheen kan stromen. Dit effect is bijzonder sterk. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat één maaltijd met veel verzadigd vet er al voor zorgt dat je bloed moeilijker door het lichaam wordt gepompt (bron). Kun je nagaan wat het effect is als je consequent te veel verzadigde vetten binnenkrijgt…!

Het advies ligt dus voor de hand: dit soort vetten moet je zo min mogelijk binnen zien te krijgen. Veel dierlijke producten, zoals rund, varken, zuivel en eieren, kun je daarom het best vermijden. Gevogelte, zoals kip, is al een stuk beter, en vis bevat helemaal geen verzadigd vet. Ook van gefrituurd voedsel moet je afblijven, want ook dat zit vol met verzadigde vetten.

Alternatief 4: Slik ginkgo biloba-supplementen

Zoals ik eerder al even zei, snap ik heel goed waarom erectiepillen zo’n aantrekkelijke oplossing voor erectieproblemen lijken. Het slikken van een pilletje kost weinig tot geen moeite, terwijl je er wel een ontzettend vervelend probleem mee oplost. Daarom wil ik je een natuurlijk alternatief voorschrijven dat je kan slikken, en dat je probleem flink kan verminderen.

“Waarom zou je allerlei nare chemicaliën in je lichaam stoppen als je de natuurlijke weg nog niet eens hebt geprobeerd?”

Dit middel is ginkgo biloba. Het gaat om een kruid uit Azië, dat al eeuwenlang wordt gezien als een soort wondermiddel voor van alles en nog wat. Je kan dit als voedingssupplement krijgen, dus als een pilletje dat je met een glas water zo hebt doorgeslikt.

Tevens is het verkrijgbaar als thee, voor als je pillen moeilijk doorgeslikt krijgt. Je kan ook gewoon op de blaadjes kauwen, maar dat vinden de meeste mensen niet zo lekker; Ginkgo biloba is namelijk vrij bitter.

Hoe kan zo’n kruid er nou voor zorgen dat je sneller een erectie krijgt? Dat heeft wederom te maken met je bloedsomloop. Ik heb net al kort uitgelegd dat een goede bloedsomloop van essentieel belang is als je een erectie wil krijgen. Ginkgo biloba zorgt voor een stimulering van je bloedsomloop, iets wat een grote invloed heeft op erectieproblemen (bron).

Ginkgo biloba is een volledig natuurlijk middel, waar over het algemeen geen bijwerkingen aan verbonden zijn. Dit is dan ook de reden dat je ginkgo biloba gewoon over de toonbank of online kan kopen, zonder dat je daarvoor een doktersreceptje nodig hebt. Alleen voor mannen die bloedverdunners gebruiken, kan het gebruik van ginkgo biloba gevaarlijk zijn. Wanneer je die slikt, dan kan het geen kwaad om eerst met je huisarts te praten.

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

2 Reacties op "Erectie Met Dapoxetine / Priligy? Uitleg + 4 Alternatieven"

 1. Said zizaoui

  says:

  Geachte,
  Ik schrijf u op deze manier om een degelijke oplossing te kunnen vinden omwille van mijn seksuele stoornis ( vroegtijdige of snelle ejaculatie).
  Dit zoals meegedeeld stoort mijn seksleven waardoor ik moeilijk verkeer met iemand heb. Zou heel blij zijn dit te kunnen veranderen.
  Mvg
  Said

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *