Betere Erectie door Kurkuma? Onderzoek + 3 Alternatieven

Een enigszins slappe erectie is misschien niet het ergste wat je kan overkomen, maar heel fijn is het ook weer niet. Je hebt het misschien liever dan een erectiestoornis of een probleem met vroegtijdig klaarkomen, maar je wilt tijdens de seks wel gewoon dat je partner er iets van voelt. Het is dan ook niet zo gek dat je een eventuele oplossing van dit probleem met beiden armen aangrijpt.

Eén mogelijke oplossing zou volgens sommigen het innemen van kurkuma zijn. Aan deze gelige specerij worden allerlei heilzame werkingen toegewezen, waaronder ook de claim dat het je een hardere erectie zou geven. In dit artikel geef ik aan of dat klopt (op basis van onderzoek) en ga ik in op de volgende punten:

  • Waarom zou kurkuma werken voor betere erecties?
  • Werkt kurkuma ook echt voor een hardere erectie?
  • Wat zijn andere manieren om een betere, hardere erectie te krijgen? 3 alternatieven

Waarom zou kurkuma werken voor betere erecties?

Kurkuma wordt, zoals ik in de inleiding al zei, door sommigen gezien als een soort wondermiddel, dat van alles zou oplossen of voorkomen, van Alzheimer tot bepaalde vormen van kanker. Als je zo’n verhaal hoort, dan kan ik me heel goed voorstellen dat je eerst een beetje skeptisch bent. Daarom zal ik dit artikel beginnen met een uitleg over waarom kurkuma volgens sommigen zou helpen voor betere erecties.

Dit heeft ermee te maken dat kurkuma een stof bevat die curcumine heet. Deze stof heeft een moleculaire structuur die aardig wat weg heeft van aspirine, en daarom volgens sommigen ook veel van dezelfde werkingen zou hebben. Nou denk je er misschien niet meteen aan om een aspirientje te slikken als je geen stijve kan krijgen, maar toch zit er wel iets achter dit verhaal.

“Je moet gevaarlijk veel aspirine slikken om er een erectie van te krijgen, maar theoretisch gezien kan het.”

Iets wat aspirine namelijk erg goed doet, naast natuurlijk gewoon het stillen van pijn, is het bevorderen van de bloedsomloop. Meer specifiek zorgt aspirine ervoor dat je bloedvaten wijder worden. Hierdoor kan er meer bloed doorheen stromen, en wordt het dus voor je lichaam makkelijker om je bloed te verplaatsen naar daar waar het nodig is.

Volgens sommigen zou curcumine, de stof die in kurkuma zit, eenzelfde soort effect hebben, en dan wel op zo’n niveau dat je er daadwerkelijk een hardere, betere erectie van krijgt. Dat moet ik misschien even uitleggen; wanneer je een erectie krijgt, dan is dat eigenlijk niets anders dan dat de zwellichamen in je penis vollopen met bloed, waardoor je penis harder en groter wordt.

Als je dit weet, dan zul je meteen begrijpen dat een goede bloedsomloop hierbij cruciaal is. Curcumine zou volgens sommigen de bloedsomloop naar de penis dusdanig kunnen verbeteren, dat je niet alleen makkelijker een erectie krijgt, maar ook nog eens grotere en hardere erecties, omdat er simpelweg meer bloed kan worden opgenomen in je penis.

Dit verhaal klinkt misschien al heel overtuigend voor iemand die geen medische kennis heeft over dit onderwerp, maar je kan nooit op zo’n uitleg afgaan zonder dit ook te hebben getest. Bovendien heb jij waarschijnlijk niet de biologische kennis om een goede onderbouwing te onderscheiden van een slechte. Daarom zal ik me hierna richten op hoeveel er eigenlijk waar is van de bovenstaande theorie.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Werkt kurkuma ook echt voor hardere erecties?

Als je het bovenstaande allemaal een beetje hebt weten te volgen, dan is het nu de tijd om jezelf de vraag te stellen: wat is hier nou eigenlijk van waar? Werkt kurkuma echt voor hardere erecties, of is het vooral een overtuigend onzinverhaal? Dat is de vraag waar ik me nu op zal richten, door te kijken naar het onderzoek en de wetenschappelijke opinie over dit onderwerp.

Ik zal meteen beginnen met de mededeling dat er nogal wat onduidelijkheid is over de effectiviteit van kurkuma voor erectiedoeleinden. Er zijn studies waaruit is gebleken dat een curcumine-oplossing enig effect zou kunnen hebben op het makkelijker krijgen van een erectie (bron). Met meer onderzoek zou dit kunnen leiden tot een middel tegen erectiestoornissen, maar zo ver zijn we nog niet.

Er zijn echter ook veel wetenschappers die ervan overtuigd zijn dat curcumine totaal niet effectief is voor erectieproblemen. Dit blijkt bijvoorbeeld uit een vergelijking van verschillende onderzoeken door het illustere Journal of Medicinal Chemistry (bron). Dit heeft er onder andere mee te maken dat curcumine eigenlijk alleen via de darmen kan worden opgenomen, waardoor het te traag wordt opgenomen om echt ergens effectief voor te zijn.

“Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat vaak ook.”

Wat in ieder geval vaststaat, is dat het eten van kurkuma sowieso helemaal niets doet. Als curcumine al enig effect heeft, dan is het in een opgeloste vorm. Het is natuurlijk prima als jij een lekkere Indiase curry met kurkuma wil bestellen in een Indiaas restaurant, maar je hoeft dus niet te verwachten dat dit ook maar enig effect op een eventuele erectie zal hebben.

Het is dus jammer dat ik je geen eenduidig antwoord kan geven, omdat het onderzoek zichzelf op dit moment gewoon nog erg tegenspreekt. Er zal simpelweg nog wat verder onderzoek nodig zijn om erachter te komen wat kurkuma nou allemaal wel en niet kan doen. Op zich is het prima om curcumine eens te proberen; je weet niet zeker of het effect zal hebben, maar het is volkomen veilig, en je kan het zonder doktersrecept krijgen. Baat het niet, dan schaadt het niet!

Wat zijn andere manieren om een betere, hardere erectie te krijgen? 3 alternatieven

In dit artikel heb ik over proberen te brengen dat de effectiviteit van kurkuma op een hardere, betere erectie nogal twijfelachtig is. Los van dat ik je misschien wat geld heb bespaard, heb ik je daarmee natuurlijk geen stap verder geholpen; jij was op zoek naar manier om een hardere erectie te krijgen, en dat ben je nu nog steeds.

Daarom zal ik je hiermee in de rest van dit artikel helpen. Ik geef je 3 alternatieven waarmee je wél een hardere erectie kunt krijgen. Deze alternatieven zijn als volgt:

  • Gebruik ginkgo biloba
  • Gebruik L-arginine
  • Gebruik een penispomp

Alternatief 1: Gebruik ginkgo biloba

Voor veel mensen klinkt kurkuma als een aantrekkelijke oplossing voor een hardere erectie, omdat het een natuurlijk middel is, en geen chemisch medicijn. Datzelfde geldt echter ook voor ginkgo biloba, en dat heeft het voordeel dat het ook nog eens zeker werkt. Ginkgo biloba is een kruid dat van origine in Japan groeit, en daar al sinds jaar en dag wordt gebruikt door genezers. Zo zou het helpen tegen problemen met je spijsvertering, tegen luchtwegproblemen, en jawel, voor een hardere erectie.

Dit heeft alles te maken met het effect dat ginkgo biloba heeft op je bloedsomloop. Eerder in dit artikel ben ik al ingegaan op de belangrijke rol die je bloedsomloop speelt bij de grootte en hardheid van je erecties, dus daar zal ik nu niet verder op ingaan. Voor nu is het genoeg om vast te stellen dat ginkgo biloba de bloedsomloop stimuleert (bron), en daarom goed is voor hardere en betere erecties.

“Ginkgo biloba heeft alle voordelen van kurkuma, plus het voordeel dat het zeker geen onzin is.”

Er zijn genoeg manieren om ginkgo biloba tot je te nemen. Zo kun je er bijvoorbeeld thee van zetten, of kun je gewoon capsules in de winkel kopen waarin dit kruid is verwerkt. Er is overigens geen enkele reden dat je het kruid niet gewoon kan opeten, behalve dat het niet bepaald lekker smaakt. Omdat ginkgo biloba een natuurlijk voorkomend kruid is, waar geen echte bijwerkingen aan zijn verbonden, kun je dit gewoon in allerlei winkels kopen (zoals natuurwinkels of homeopathische winkels). Kun je het daar niet vinden, dan is het internet ook een optie, maar check dan wel even of je een betrouwbare website gebruikt.

Voor de duidelijkheid: het effect van ginkgo biloba is slechts tijdelijk. Je kan het slikken voor hardere erecties, maar dan moet je het ook blijven slikken. Het is niet zo dat je een weekje dit kruid kan slikken en dan de rest van je leven betere erecties krijgt. Misschien dacht je dat ook wel helemaal niet, maar ik wil toch even zeker weten dat ik niet te hoge verwachtingen schep.

Zoals ik eerder al zei, zijn er geen serieuze bijwerkingen aan het gebruik van ginkgo biloba, maar daar wil ik nog even een kleine kanttekening aan toevoegen. Voor de meeste mensen zal dit inderdaad het geval zijn, maar als je bloedverdunners slikt, dan kan het gevaarlijk zijn om ginkgo biloba te gebruiken. In dat geval raad ik je aan om eerst even aan je huisarts te vragen of ginkgo biloba voor jou veilig te gebruiken is (dat zal namelijk sterk afhangen van het soort en de hoeveelheid van die bloedverdunners).

Alternatief 2: Gebruik L-arginine

Om maar bij de natuurlijke oplossingen te blijven, is mijn volgende tip het slikken van L-arginine. Dit klinkt misschien als een soort eng geneesmiddel, maar het is gewoon een aminozuur dat van nature al in je lichaam aanwezig is. L-arginine heeft een heleboel verschillende functies in je lichaam, zoals het verbeteren van je weerstand, maar wat voor nu vooral van belang is, is dat je er hardere, betere erecties door kunt krijgen.

“Voor veel problemen heeft ons lichaam al de oplossing, het heeft soms alleen een beetje hulp nodig.”

Ik heb nu al twee keer benoemd dat je bloedsomloop enorm belangrijk is als jij een fatsoenlijke erectie wilt krijgen. L-arginine is een stof die, net als ginkgo biloba, de bloedsomloop bevordert. Hierdoor krijg je niet alleen makkelijker een erectie, maar ook hardere erecties. Het zal je dan ook niet verbazen dat wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat L-arginine een effectieve behandeling tegen erectiestoornissen kan zijn (bron).

Dat is op zichzelf natuurlijk al heel mooi, maar L-arginine kan ook nog eens zorgen voor een hoger libido. Je hebt dus simpelweg meer zin in seks, en ook dat kan ervoor zorgen dat je betere erecties krijgt (want elke goede, harde erectie begint met flink opgewonden zijn).

Net als ginkgo biloba is L-arginine, zoals eerder al gezegd, een erg natuurlijk middel. Dit maakt dat er weinig bijwerkingen aan vastkleven, en dat je het gewoon over de toonbank (dus zonder receptje van de dokter) kunt aanschaffen. Ook hier geldt weer: als je het niet in de winkel kan vinden, dan zijn er online tal van webshops waar je het wel kunt bestellen.

Ook hier geldt weer een uitzondering in één specifiek geval; het gebruik van L-arginine is vaak niet aan te raden als je last hebt van hartproblemen. Heb je dus wat aan je hart, vraag dan eerst aan jouw huisarts of je L-arginine veilig kunt gebruiken. Hardere erecties zijn leuk, maar ze zijn zeker geen hartaanval waard.

Alternatief 3: Gebruik een penispomp

Een laatste optie voor een grotere, hardere penis die ik nog even wil benoemen, is het gebruik van een penispomp. Dit is een apparaat dat bestaat uit een plastic buis en een pompje. Het is de bedoeling dat je jouw penis in de buis stopt, en deze dan vacuüm trekt met het pompje. Door het luchtdrukverschil wordt je penis gedwongen om zo groot mogelijk te worden, en dus zoveel mogelijk bloed in zich te trekken.

De reden dat ik deze optie als laatste bespreek, is dat er nogal wat risico’s aan het gebruik van een penispomp verbonden zijn. Je kan er bijvoorbeeld permanente beschadiging van je penis mee veroorzaken, die in sommige gevallen zo erg kan zijn dat het onmogelijk wordt om nog een erectie te kunnen krijgen. Als jouw penis dus gewoon hard genoeg is om er seks mee te kunnen hebben, dan zou ik je afraden om een penispomp te gebruiken, want dan wegen de voordelen niet op tegen de nadelen. Je moet het dus echt zien als een soort laatste redmiddel!

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

  • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
  • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *