Werken Erectie Versterkende Kruiden? Wij Zochten Het Uit!

Er zijn maar weinig mannen die écht tevreden zijn met de kwaliteit van hun erecties. Veel mannen zouden graag een iéts hardere, iéts langer aanhoudende, iéts langere of iéts makkelijker op te roepen erectie willen. Er zijn meer dan genoeg middeltjes op de markt die deze dingen zeggen te bewerkstelligen, maar dat betekent natuurlijk nog niet dat ze hun beloftes daadwerkelijk waarmaken.

Eén zo’n middel neemt de vorm aan van erectieversterkende kruiden. Dit zijn, zoals de naam al wel suggereert, kruiden die je erectie zouden moeten versterken, waardoor hij dus harder en steviger wordt. Doen deze kruiden echt wat ze beweren, en is het wel veilig om ze te gebruiken? Dat alles en meer lees je in dit artikel!

Wat zijn erectieversterkende kruiden precies?

Misschien lijkt de bovenstaande vraag een beetje dom, omdat je aan de naam toch al wel zou moeten kunnen afleiden wat een erectieversterkend kruid is. Toch wil ik je nog wat basisinformatie over erectieversterkende kruiden geven, omdat enige basiskennis nodig is om te kunnen bepalen of deze kruiden wel of niet werken bij het versterken van je erecties.

Erectieversterkende kruiden zijn, u raadt het al, kruiden die de erectie versterken. Je kunt deze in verschillende vormen tot je nemen, maar meestal zul je ze in de vorm van een supplement vinden. Deze supplementen bevatten één of meerdere kruiden, en moeten met enige regelmaat worden ingenomen om de erectiele functie te verbeteren (althans, zo wordt beweerd).

Wat de vraag “werken erectieversterkende kruiden?” zo lastig te beantwoorden maakt, is dat van een hele hoop verschillende kruiden wordt beweerd dat ze de erectie versterken. Je kan al wel raden dat niet voor ieder kruid objectief bewezen is. De volgende kruiden worden regelmatig verkocht als erectieversterkende kruiden:

  • Ginkgo biloba
  • Epimedium (ook wel horny goat weed of elfenbloem)
  • Panax ginseng
  • Yohimbine

Vaak zitten er echter ook heel andere kruiden in, waardoor het eigenlijk onmogelijk te zeggen is of “erectieversterkende kruiden” over het algemeen goed werken. Dat valt alleen te zeggen over specifieke kruiden, omdat in ieder geval vaststaat dat sommige kruiden totaal niet werken.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Zijn er erectieversterkende kruiden die echt werken? Onderzoek

Zoals ik net al aangaf, is er geen algemeen antwoord te geven op de vraag of erectieversterkende kruiden wel of niet werken. Wat ik wel kan doen, is van een aantal vaak gebruikte erectieversterkende kruiden nagaan of ze wel of niet werken, aan de hand van wetenschappelijk onderzoek. Dat is dan ook precies wat ik hieronder zal doen. Ik richt me op de veelgebruikte kruiden die ik zojuist ook al heb benoemd.

Werkt ginkgo biloba om je erectie te versterken?

Ginkgo biloba is een Japans kruid dat in Azië al eeuwenlang wordt gebruikt om allerlei problemen en gezondheidskwaaltjes op te lossen, waaronder ook problemen met erecties. Niet alleen zou het volgens overgeleverde wijsheid zorgen voor sterkere erecties, maar het zou zelfs erectieproblemen kunnen verhelpen. Maar is dat wel echt zo?

“Meestal blijven mensen iets niet eeuwenlang gebruiken als het totale onzin is.”

Er zijn wetenschappelijke aanwijzingen dat ginkgo biloba wel degelijk werkt. Uit onderzoek is gebleken dat ginkgo effectief kan zijn voor het versterken van erecties, vooral wanneer de relatieve zachtheid van de erecties wordt veroorzaakt door het slikken van SSRI’s tegen bijvoorbeeld depressie. Ook in bredere zin lijkt ginkgo erecties in ieder geval enigszins te verbeteren (bron).

Waarschijnlijk heeft dit ermee te maken dat ginkgo biloba de bloedsomloop verbetert. Het zet de bloedvaten open, waardoor bloed makkelijker door het lichaam kan stromen naar de plekken waar het nodig is. Dat is handig als je een sterkere erectie wil, want een sterkere erectie krijg je doordat er meer bloed in de zwellichamen van de penis kan stromen.

Werkt epimedium om je erectie te versterken?

Ook epimedium, ofwel horny goat weed/elfenbloem, is een kruid dat zoals gezegd vaak in supplementen voor hardere erecties te vinden is. Epimedium is een Chinees kruid dat een heleboel van de oorzaken van seksuele disfunctie zou moeten wegnemen, waardoor o.a. erecties harder zouden worden, en je libido omhoog zou gaan. Hoeveel is hiervan waar?

Het is niet helemaal duidelijk hoe dit supplement zou moeten werken, maar vermoedelijk heeft het iets te maken met je bloedsomloop. Je bloedsomloop zou volgens sommigen worden verbeterd door epimedium. Ook zouden bepaalde seksuele hormonen meer worden aangemaakt, wat in dit kader natuurlijk ook beslist geen kwaad kan.

Het wetenschappelijk onderzoek is beperkt op het gebied van epimedium. Er is zelfs nog helemaal geen onderzoek op mensen uitgevoerd. Uit onderzoeken op ratten bleek echter wel dat ratten die epimedium kregen toegediend, een betere bloedsomloop hadden dan ratten die geen epimedium in hun systeem hadden (bron). Helemaal nergens op gebaseerd zijn de beweringen over epimedium dus in ieder geval niet.

Of het ook écht werkt voor betere erecties, is echter lastig te zeggen. Je kan hooguit zeggen dat er milde aanwijzingen zijn, omdat een betere bloedsomloop doorgaans wel leidt tot betere erecties. Het is echter nog helemaal niet gezegd dat het effect sterk genoeg is, of dat epimedium in mensen hetzelfde werkt als in ratten. Hiernaar is dus echt nog wat meer onderzoek nodig.

“Wat voor ratten werkt, werkt nog niet per se voor mensen…”

Werkt Panax ginseng om je erectie te versterken?

Panax ginseng, ook wel rode ginseng genoemd, is afkomstig uit Azië, net als de vorige twee besproken kruiden. Vooral in Korea wordt dit middel veel gebruikt en voorgeschreven om de seksuele functie te verbeteren, en dan vooral op het gebied van erecties. Een zinvol kruid om je erecties te verbeteren dus, mits dit allemaal waar is natuurlijk.

Panax ginseng zou je erecties verbeteren door het verbeteren van de bloedsomloop. Het zorgt ervoor dat de hoeveelheid stikstofoxide in het bloed toeneemt, waardoor het beter kan worden rondgepompt. Ook stimuleert het de aanmaak van bepaalde hormonen die het krijgen van een erectie makkelijker zouden moeten maken. In theorie zit het dus wel goed met de werking van Panax ginseng!

En wat nog mooier is: het wetenschappelijk onderzoek is het daarmee eens! Uit Engels onderzoek is gebleken dat rode ginseng een significant effect op erecties had (bron). Gebruikers van Panax ginseng kregen dus makkelijker erecties van een goede kwaliteit dan deelnemers die een placebo toegediend kregen. Goed nieuws dus!

Hier moet wel nog even bij vermeld worden dat de onderzoeken naar Panax ginseng steeds onder een relatief kleine groep zijn gedaan, waardoor ze iets minder betrouwbaar zijn. Dit wordt echter gecompenseerd door het feit dat steeds opnieuw ongeveer dezelfde resultaten uit onderzoeken komen. Van alle kruiden die we tot nu toe hebben besproken, is Panax ginseng dus het meest bewezen effectief.

Werkt yohimbine om je erectie te versterken?

Het laatste kruid dat we in dit artikel zullen bespreken, is yohimbine. Yohimbine wordt gemaakt van de bast van een Afrikaanse boomsoort. Yohimbine werd in het verleden niet alleen door traditionele genezers, maar ook door reguliere artsen voorgeschreven tegen erectieproblemen (voordat hier synthetische middelen, zoals Viagra, voor bestonden). Dat belooft al een hoop goeds dus!

Yohimbine werkt door de aanmaak van bepaalde hormonen, epinephrine en norepinephrine, te stimuleren. Deze hormonen zorgen ervoor dat de bloedvaten in de penis goed open blijven, waardoor bloed makkelijker in de penis kan stromen. In theorie zou dit er natuurlijk toe moeten leiden dat je betere, hardere erecties krijgt, maar is dat in de praktijk ook zo?

Uit wetenschappelijk onderzoek lijkt ook te komen dat yohimbine effectief kan zijn voor het versterken van erecties, maar dit is wel alleen op proefdieronderzoek gebaseerd (bron). Proefdieren ervoeren niet alleen een betere bloedsomloop, maar ook een hoger libido, twee factoren die beide kunnen zorgen voor betere erecties. Als dit ook voor mensen geldt (wat zoals gezegd geen gegeven is), dan is dat natuurlijk veelbelovend!

Toch is het gebruik van yohimbine ten sterkste af te raden. Er zitten namelijk een hele hoop nare, vervelende en potentieel gevaarlijke bijwerkingen aan het gebruik van yohimbine. Hiermee loop ik eigenlijk iets op de zaken vooruit, omdat ik het verderop pas zal hebben over de veiligheid van erectieversterkende kruiden, maar voor de zekerheid wilde ik het toch alvast benoemd hebben.

“Een hardere erectie is fijn, maar je moet er niet alles voor over hebben…”

Is het gebruik van erectieversterkende kruiden veilig?

Zojuist hebben we het gehad over de effectiviteit van verschillende erectieversterkende kruiden, en geconstateerd dat sommige van die kruiden wel degelijk effectief kunnen zijn. Dat is natuurlijk mooi, maar het betekent nog niet dat die kruiden ook veilig te gebruiken zijn. Dat is natuurlijk ook wel handig om te weten voordat je ze eventueel zelf gaat proberen. Daarom zal ik die vraag hieronder proberen te beantwoorden.

Van de kruiden die ik hierboven heb benoemd, zijn de meeste veilig te gebruiken. Dit geldt echter niet voor iedereen. Als je bepaalde aandoeningen hebt, zoals hartaandoeningen, kunnen bepaalde kruiden risico’s met zich meebrengen. Het is dus van groot belang om altijd de bijsluiter te lezen voor je aan het gebruik van erectieversterkende kruiden begint.

Zoals ik eerder al even aanstipte, is van de bovenstaande kruiden wel één kruid onveilig om te gebruiken, en dat is yohimbine. Yohimbine brengt zelfs zoveel bijwerkingen met zich mee dat dit middel in Nederland verboden is, en dus niet legaal te verkrijgen is. Gebruikers van yohimbine kunnen last krijgen van o.a. angststoornissen, een sterk verhoogde bloeddruk en problemen met het hartritme. En waarom zou je al die risico’s nemen als er ook legale alternatieven zijn die al die bijwerkingen niet hebben?

Ook hier moet ik natuurlijk weer even vermelden dat er ook andere kruiden verwerkt kunnen zijn in producten die erecties zouden versterken. Omdat het om een vrijwel oneindig aantal kruiden kan gaan, kan ik weinig zinnigs zeggen over de veiligheid van die kruiden in het algemeen. Ik kan je dus niet vertellen of het potje supplementen dat jij van het internet hebt gekocht veilig is, als er andere ingrediënten in zitten dan de kruiden die ik zojuist heb besproken.

Hoe herken ik veilige erectieversterkende kruiden?

Zoals ik net heb uitgelegd, zijn er veilige en onveilige middelen op basis van erectieversterkende kruiden. Als jij veilig je erectie wil verbeteren, is het natuurlijk wel zo handig om de twee van elkaar te kunnen onderscheiden. Daarom zal ik je nu nog even uitleggen hoe je dat doet, zodat je niet per ongeluk gevaarlijke middelen tot je neemt.

Wat vooral belangrijk is, is dat je via legale kanalen je erectieversterkende kruiden koopt. Je weet dan zeker dat je niet te maken hebt met middelen die in Nederland niet legaal als supplement verkocht mogen worden. Mag een middel dat wel, dan kun je ervan uitgaan dat het goed is getest, en geen serieuze bijwerkingen zal veroorzaken.

“De Nederlandse overheid en Europese Unie stellen hoge eisen aan supplementen om jou te beschermen. Als je die bescherming omzeilt, heb je daar alleen jezelf mee.”

Dit geldt ook voor middelen waar je al bekend mee bent! Je kan wel weten dat ginkgo voor jou veilig is, en op internet zien staan dat een middeltje voor 100% uit ginkgo biloba bestaat, maar je kan dat nooit zeker weten als je het via een ongereguleerd kanaal koopt. Het zou heel goed kunnen dat zo’n middel kruiden of andere ingrediënten bevat die wél gevaarlijk zijn.

Een andere reden dat je altijd via een legale weg dergelijke middelen moet kopen, is omdat er dan een bijsluiter bij het product moet worden geleverd. Zo’n bijsluiter is erg belangrijk, want aan de hand van die bijsluiter kun je erachter komen of een middel ook veilig te gebruiken is voor iemand met bepaalde aandoeningen of allergieën. Zelfs de meest veilige middelen kunnen alsnog gevaarlijk zijn voor een kleine groep mensen, en je kan maar beter van tevoren weten of jij tot zo’n groep behoort.

Hopelijk heb je veel gehad aan de informatie in dit artikel, en weet je nu of, en zo ja welke, erectieversterkende kruiden je gaat gebruiken. Wie weet behoren jouw problemen binnenkort tot het verleden!

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

  • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
  • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *