Erectieproblemen Door Hoge Bloeddruk? 4 Tips van onze Experts

Weet jij de oorzaak van jouw erectieproblemen al? Als je dit leest, gaan we ervan uit dat jij al weet wat de oorzaak is van jouw erectieproblemen: je hebt een te hoge bloeddruk. Dit is erg naar: niet alleen is een hoge bloeddruk ongezond, maar je hebt ook nog eens erectieproblemen!

Gelukkig hebben onze experts voor jou uitgezocht wat jij kunt doen aan je erectieproblemen door te hoge bloeddruk. In dit artikel lees je eerst wat de oorzaken en symptomen van een te hoge bloeddruk zijn. Vervolgens leggen we uit hoe een te hoge bloeddruk kan zorgen voor erectieproblemen. Tot slot krijg je van onze experts 4 tips voor erectieproblemen door hoge bloeddruk!

Oorzaken en symptomen van een hoge bloeddruk

Voordat we kunnen werken aan je erectieproblemen door een hoge bloeddruk, moeten we eerst kunnen vaststellen of jij een hoge bloeddruk hebt en wat hiervan de oorzaak is. Natuurlijk is de beste manier om te achterhalen of jij een hoge bloeddruk hebt om even naar de huisarts te gaan, maar de komende oorzaken en symptomen van een hoge bloeddruk helpen hopelijk al een beetje.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Oorzaken van een hoge bloeddruk

Roken

Nicotine beschadigt het binnenste van de bloedvaten. Net als bij uitwendige beschadigingen reageert het lichaam hierop door korstjes te maken. Het resultaat hiervan is dat de bloedvaten langzaam verstopt raken. Hierdoor gaat het hart sneller kloppen, waardoor de bloeddruk stijgt.

Veel zout in je eten

Zout zorgt ervoor dat het lichaam veel meer vocht vasthoudt. Dit vocht hoopt zich ook op in de bloedvaten. Dit zorgt voor een verhoogde druk op de bloedvaten en  hierdoor moet het hart harder werken om het bloed rond te pompen.

Overgewicht

Overgewicht leidt op een aantal verschillende manieren tot een hoge bloeddruk. Ten eerste heb je gewoon meer lichaam. r moet dus meer bloed door je aderen, en dit verhoogt je bloeddruk. Ten tweede kunnen er in het buikvetweefsel ontstekingen ontstaan die leiden tot vaatverkalking. Hierdoor neemt de bloeddruk ook toe.

“Heb jij overgewicht en erectieproblemen? Dan zijn deze waarschijnlijk met elkaar verbonden!”

Een derde oorzaak van een hoge bloeddruk bij overgewicht is dat het LDL-cholesterol toeneemt. Er wordt dan gesproken van een slecht cholesterolgehalte. Dit betekent eigenlijk dat je aderen dichtslibben met vet.

Veel alcohol drinken

Elk glas alcohol zorgt bij mannen al voor een hogere bloeddruk. Dit neemt gelukkig weer af als de alcohol wordt afgebroken. Bij overmatig alcoholgebruik op de lange termijn kan alcohol echter wel leiden tot een chronische hoge bloeddruk.

Stress

Hoge bloeddruk kan leiden tot slechte gewoontes zoals roken, drinken, ongezond eten en weinig bewegen. Hierdoor kan de bloeddruk toenemen. Daarnaast heeft stress ook een eigen invloed op jouw bloeddruk. Stress is namelijk verantwoordelijk voor onze fight or flight response, ook wel ons overlevingsinstinct. Om te zorgen dat jouw lichaam klaar is om te overleven, gaat de hartslag omhoog, waardoor je spieren voldoende zuurstof krijgen om snel te reageren.

Medicatie

Veel medicatie kan leiden tot een verhoogde bloeddruk. Dit probleem is zo groot dat wel 15 procent van de erectieproblemen wordt veroorzaakt door medicijnen.

Symptomen van een hoge bloeddruk

Het gevaarlijke aan een hoge bloeddruk is dat er heel weinig symptomen zijn. Zeker op korte termijn merken de meeste mensen niks van een hoge bloeddruk. Als er plotseling een superhoge bloeddruk ontstaat door bijvoorbeeld bepaald drugsgebruik, kan dit wel merkbaar zijn. Ook als iemand langdurig een hoge bloeddruk heeft, kan dit merkbaar zijn. Een aantal van de symptomen van een hoge bloeddruk zijn:

 • Hoofdpijn
 • Kortademigheid
 • Duizeligheid
 • Vermoeidheid
 • Wazig zicht
 • Oorsuizingen
 • Hartkloppingen
 • Neusbloedingen
 • Zwakke spieren
 • Misselijkheid/overgeven

Wanneer heb je een hoge bloeddruk?

Je bloeddruk heeft twee aparte waarden: de onderdruk en de bovendruk. De onderdruk is de minimale druk die er is als je hart zich ontspant en de linkerhartkamer zich met bloed vult. De bovendruk is de maximale druk in de aorta die er is als je hart zich samentrekt.

De bloeddruk wordt uitgedrukt in mmHg. Maar wanneer is je bloeddruk hoog?

Bij een hoge bloeddruk is de bovendruk het belangrijkste. Je hebt een hoge bloeddruk bij een bovendruk vanaf 140. Vanaf 180 is je bloeddruk ernstig verhoogd.

Ook aan de onderdruk kun je zien hoe hoog je bloeddruk is. Vanaf 90 is je bloeddruk hoog, vanaf 110 is je bloeddruk ernstig verhoogd.

Als je bloeddruk tussen de 140/90 en 180/110 is, heb je dus al een hoge bloeddruk. Je hoeft dan echter nog niet direct contact op te nemen met de huisarts. Het kan wel al erectieproblemen veroorzaken. Is je bloeddruk hoger dan 140/110? Neem dan direct contact op met de huisarts.

Hoge bloeddruk en erectieproblemen

Nu je een beetje weet hoe je een hoge bloeddruk kunt herkennen, heb ik nog één symptoom van een te hoge bloedruk voor je, en dit is waarschijnlijk de reden dat je dit leest: een te hoge bloeddruk kan leiden tot erectieproblemen.

Voordat we naar een oplossing van onze experts zoeken, moet je eerst begrijpen waarom een hoge bloeddruk leidt tot erectieproblemen. Dat lees je hier!

Bloed en erecties zijn onlosmakelijk verbonden

Zonder een goede bloedsomloop kun jij geen erecties krijgen. Een erectie is namelijk niets meer dan een flinke spieraanspanning. Doordat je opgewonden raakt, komt het stofje stikstofmonoxide vrij. Hierdoor kunnen de spieren in de voering van je bloedvaten zich ontspannen.

Door het ontspannen van de bloedvaten kunnen de zwellichamen in de penis zich vullen met bloed, waardoor de penis groter, breder en ronder wordt, ofwel: je krijgt een erectie. Bovendien spannen andere spieren in de penis zich ook aan, en hierdoor loopt er minder bloed uit de penis.

Door een te hoge bloeddruk raken bloedvaten op verschillende manieren beschadigd. De meest voorkomende manier is de vernauwing van de bloedvaten. Hierdoor verstijven de bloedvaten en kunnen de kleine bloedvaten volledig verstopt raken. Hierdoor bereikt niet genoeg bloed de penis voor een goede erectie.

4 tips van onze experts

Hopelijk begrijp je nu een beetje waarom een hoge bloeddruk kan leiden tot erectiestoornissen. Maar nu wil je natuurlijk ook weten wat je hieraan kunt doen. Gelukkig hebben onze experts voor jou een aantal supergoede tips!

Tip nummer 1: Volg het DASH-dieet

Als jij een te hoge bloeddruk hebt, kan je voeding al een enorm verschil maken. Met alleen gezond eten kan je bloeddruk wel 8 tot 14 punten dalen. Daarnaast kan het feit dat je afvalt door gezonder te eten, je bloeddruk met nog wel 5 tot 20 punten laten dalen. Als je gezond eet, verwerk je waarschijnlijk ook minder zout in je eten. Dit brengt je bloeddruk nog eens 2 tot 8 punten omlaag.

Gezond eten is dus het allerbelangrijkste als jij je erectieproblemen, die veroorzaakt worden door een hoge bloeddruk, wilt oplossen! Het DASH-dieet zou wel eens dé oplossing kunnen zijn.

“DASH staat voor Dietary Approaches to Stop Hypertension. Dit is Engels voor “dieetgerichte aanpak om een hoge bloeddruk te bestrijden.””

Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat het DASH-dieet ontzettend effectief is als het om het verlagen van de bloeddruk gaat. Sterker nog, het effect van dit dieet kan, mits goed uitgevoerd, gelijk zijn aan het effect van bloeddrukverlagende medicijnen.

Bij een DASH-dieet wordt eerst gekeken hoeveel calorieën jij nodig hebt. De hoeveelheid calorieën die jij nodig hebt, is afhankelijk van je geslacht, dagelijkse hoeveelheid beweging en of je ook wil of moet afvallen. Ook wordt de hoeveelheid zout in je eten flink beperkt. Zout is namelijk een grote boosdoener als het om een hoge bloeddruk gaat.

Er zijn veel overeenkomsten tussen een DASH-dieet en de Schijf van Vijf. Graanproducten, magere of halfvolle zuivel, plantaardige vetten, noten, zaden en peulvruchten zijn onderdeel van het dieet. Producten met toegevoegde suikers worden afgeraden. Ook wordt het aangeraden om geen zout toe te voegen aan je dieet. De schijf van vijf hanteert een maximale hoeveelheid zout van 2,4 gram per dag. Een DASH-dieet raadt aan maximaal 1,5 tot 2,3 gram zout te consumeren. Let wel: dit gaat om de hoeveelheid natrium in het zout.

Er zijn ook een paar verschillen tussen de Schijf van Vijf en een DASH-dieet. Het DASH-dieet telt bijvoorbeeld groente- en vruchtensappen wél mee voor de aanbevolen hoeveelheid fruit en groente. Ook mag er bij een DASH-dieet meer vlees en vis gegeten worden (afhankelijk van je aanbevolen hoeveelheid dagelijkse calorieën). Ten slotte is de aanbevolen hoeveelheid oliën lager dan bij de Schijf van Vijf.

Tip nummer 2: Beweeg voldoende

Beweging is essentieel als jij je erectieproblemen wilt oplossen. Naast dat beweging belangrijk is voor de productie van testosteron, kan het ook helpen om af te vallen. Afvallen is belangrijk als jouw hoge bloeddruk wordt veroorzaakt door overgewicht.

Beweging is, naast dat het helpt bij het afvallen, op nog een manier positief voor je bloeddruk. Doordat je hart meer bloed moet rondpompen als je beweegt, blijven je aderen flexibel en gezond. Probeer op z’n minst een halfuur per dag matig tot intensief te bewegen. Denk aan een stuk wandelen, fietsen of hardlopen.

Zelfs de kleinste spierinspanning heeft al een positief effect op je bloeddruk, zoals het bewegen van je vingers bij het piano spelen. Toch is het verstandig om ook intensief te bewegen. Als jij echt overgewicht hebt, is het verstandig om minstens een uur per dag intensief te bewegen.

De beste manier om je hoge bloeddruk te verlagen, is isometrische training. Gek genoeg is isometrische training niet de training waarbij je veel beweegt; je staat juist volledig stil in één positie. Denk niet aan gewoon rechtop staan, maar aan een positie waarbij je je spieren stevig moet aanspannen. Een goed voorbeeld hiervan is muurzitten:

 • Ga met je rug tegen de muur staan.
 • Zak door je knieën met je voeten op heupbreedte.
 • Zorg dat je voeten ver genoeg voor je uit staan, zodat je knieën een hoek van 90 graden maken, net alsof je op een stoel zit.
 • Houd dit een tijd vol.

Tip nummer 3: Beperk stress

Stress kan enorm veel invloed hebben op je bloeddruk. Dit heb ik eerder al uitgelegd. De eerste stap in stressbeperking is leren met je stress om te gaan: ga niet roken of meer alcohol drinken, en blijf bewegen en gezond voor jezelf koken. Zo zorg je in ieder geval dat je bloeddruk niet nog meer verhoogd wordt.

Een tweede stap in stressbeperking is het kennen van je eigen grenzen. Eén van de meest voorkomende oorzaken van heftige stress is overwerkt zijn. Overwerkt zijn heeft niet alleen te maken met dat je te veel werkt, maar ook dat je te weinig echte rust neemt.

Als jij de hele week 9 uur per dag hebt gewerkt, is het natuurlijk aantrekkelijk om nog even de kroeg in te duiken met je vrienden, zelfs als je mentaal en fysiek uitgeput bent. Dit zorgt er echter voor dat je niet echt ontspant. Je lichaam en je geest krijgen geen tijd en ruimte om de drukke werkweek achter zich te laten en de fight or flight response die jou zo gestrest maakt uit te schakelen.

Neem dus echt rust om jouw stress te beperken. Je lichaam zal je belonen met een lagere bloeddruk en een keiharde erectie.

Tip nummer 4: Ga naar de huisarts

Als jij zeker weet dat je bloeddruk hoog is, ben je waarschijnlijk al naar de huisarts geweest. Toch is het erg belangrijk om te vermelden dat je de huisarts moet bezoeken als jij vermoedt een hoge bloeddruk te hebben. Vermeld ook direct je erectieproblemen aan de huisarts, dan kunnen jullie samen kijken of dit veroorzaakt wordt door een te hoge bloeddruk of dat er een andere oplossing gevonden moet worden.

Bovendien kan de huisarts jouw bloeddruk goed opmeten en je een bloeddrukmeter voorschrijven, waarmee je zelf je bloeddruk kunt opmeten als de resultaten bij de huisarts niet goed of niet toereikend zijn.

Ten slotte kan de huisarts jou helpen met je verhoogde bloeddruk als onze andere tips niet blijken te werken. Door het lezen van dit artikel krijg je geen bloeddrukverlagende medicijnen, maar met een doktersrecept van de huisarts kun je deze wel krijgen!

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *