Erectiestoornis door Overgewicht? Oorzaken + 5 Beste Voedingstips

Er is maar weinig zo vervelend voor een man als een erectiestoornis, maar overgewicht is een goede tweede. Geen seks kunnen hebben, en je daar waarschijnlijk ook voor schamen, is al erg genoeg, maar daarnaast heb je als man met overgewicht vaak ook last van een laag zelfbeeld, en kun je last hebben van tal van gezondheidsklachten als gevolg van je overgewicht. Erg lekker zul je je dus waarschijnlijk niet voelen.

Maar wat nou als je door het oplossen van één van deze problemen meteen ook het andere probleem zou kunnen oplossen? Er bestaat namelijk een verband tussen overgewicht en erectiestoornissen, en vaak kun je door het verbeteren van je gezondheid door af te vallen ook weer harde erecties krijgen! In dit artikel zal ik je uit leggen hoe dat kan, en hoe je er het best voor kunt zorgen dat je weer gezonder wordt. Ik zal dit doen aan de hand van de volgende punten:

  • Hoe zorgt overgewicht voor erectiestoornissen?
  • Hoe reken ik af met mijn overgewicht? 5 voedingstips

Hoe zorgt overgewicht voor erectiestoornissen?

Ik kan jou natuurlijk wel vertellen dat overgewicht kan leiden tot erectiestoornissen, maar als jij ook maar een heel klein beetje gezond scepticisme in je hebt, dan zul je (hopelijk) niet zomaar alles geloven wat je op het internet leest. Ik zal dit artikel daarom beginnen met een uitleg over hoe overgewicht leidt tot erectiestoornissen, en ik zal hierbij ook het bewijs leveren.

Er is uit onderzoek gebleken dat er een duidelijk correlatie bestaat tussen overgewicht en erectiestoornissen (bron). Bij mannen met overgewicht (een BMI van 25 of meer) of obesitas (een BMI van 30 of meer) stijgt het risico op erectiestoornissen met maar liefst 30 tot 90 procent (bron). Hoewel een erectiestoornis bijna altijd meerdere oorzaken heeft, kan overgewicht dus wel een enorme factor zijn.

Waarschijnlijk heeft dit alles te maken met testosteron. Waarschijnlijk heb je wel eens van dit hormoon gehoord, en weet je dat het bekendstaat als het “mannelijk hormoon”. Dit hormoon is van groot belang voor het normaal functioneren van het mannelijk lichaam, en een tekort aan testosteron kan dan ook leiden tot erectiestoornissen (bron).

“Je lichamelijke gezondheid en je seksuele gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.”

Mannen met overgewicht hebben uiteraard veel buikvet, en dit buikvet maakt een heleboel verschillende stoffen aan. Enkele van deze stoffen leiden tot een verlaging van de testosteronwaarden (zoals bijvoorbeeld de stof aromatase, dat testosteron omzet in oestrogeen, een vrouwelijk hormoon). Het testosteron van mannen met obesitas kan met wel 20 tot 64 procent dalen als gevolg van hun teveel aan buikvet.

Dit is natuurlijk bijzonder vervelend, maar het goede nieuws is dat dit effect omkeerbaar is. Als mannen weer afvallen, dan verdwijnen op den duur vaak ook hun erectieproblemen. Hoewel het dus vervelend is dat één heel naar probleem tot een ander probleem leidt, kun je er ook het positieve van inzien: door één van deze problemen op te lossen, kun je ook gelijk afrekenen met het andere probleem!

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Hoe reken ik af met mijn overgewicht? 5 voedingstips

Het is natuurlijk fijn om te weten dat je van je erectiestoornis af kan komen door af te rekenen met je overgewicht, maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Om je hier een handje bij te helpen, zal ik je in dit artikel enkele voedingstips geven, waardoor het makkelijker zal worden om die overtollige kilo’s te verliezen! Ik zal gaan stilstaan bij de volgende tips:

  1. Doe aan intermittent fasting
  2. Eet zo min mogelijk suikers
  3. Stop met snacken
  4. Drink voldoende water
  5. Blijf realistisch

Tip 1: Doe aan intermittent fasting

Als het op diëten aankomt, dan zijn er zoveel hypes en trends dat het erg moeilijk kan zijn om de oprecht goede adviezen van de klinkklare onzin te onderscheiden. Een term die tegenwoordig vaak wordt genoemd in verband met afvallen, is de term intermittent fasting. In dit geval kan ik je geruststellen: dit is een manier van afvallen die echt werkt.

Het probleem waar mensen die diëten vaak mee te maken krijgen is het zogeheten jojo-effect. Zij hongeren zichzelf volledig uit, en weten op die manier enorm veel af te vallen. Hun stofwisseling past zichzelf hier vervolgens op aan, en wordt veel beter in het efficiënt verwerken van voedingsstoffen. Dit is de reden dat deze mensen heel snel weer aankomen zodra ze stoppen met hun dieet en weer normaal gaan eten. Hun gewicht gaat dus op en neer, als een jojo.

Intermittent fasting is een manier van diëten die eigenlijk alle voordelen van dit soort “crash-diëten” heeft, zonder het grote nadeel van het jojo-effect. Bij intermittent fasting (Engels voor “vasten met onderbrekingen”) is het ‘t idee dat je twee dagen per week niets eet (niet twee dagen achter elkaar). De rest van de week eet je gewoon normaal, alsof je niet aan het diëten bent.

“Intermittent fasting is crash-diëten zonder de crash.”

Hierdoor krijgt je lichaam veel minder calorieën binnen, en zul je dus erg snel afvallen. Doordat je echter steeds maar twee dagen per week niet eet, zal je lichaam niet gewend raken aan je lagere calorie-inname, en zal je stofwisseling dus hetzelfde blijven. Hierdoor zul je niet ineens weer aankomen wanneer je stopt met intermittent fasting (wanneer je op het gewicht bent dat je graag zou willen).

Intermittent fasting kan wel lastig vol te houden zijn, zeker als je er net mee begint. Als het je niet lukt om een hele dag niets te eten, kun je daarom ook kiezen voor een minder extreme vorm van intermittent fasting. Je kan er dan bijvoorbeeld voor kiezen om alleen avondeten te eten, of om drie dagen per week je ontbijt over te slaan. Je zal dan iets minder snel resultaat zien, maar het resultaat zal op den duur zeker komen!

Tip 2: Eet zo min mogelijk suikers

Als je probeert af te vallen, dan is het natuurlijk in de eerste plaats belangrijk om minder calorieën binnen te krijgen, omdat calorieën door het lichaam worden omgezet in vet. Hoe minder calorieën je binnenkrijgt, hoe meer vet je lichaam moet verbranden om voldoende energie te hebben, en hoe meer je dus zal afvallen.

Het is echter wel zo dat niet alle calorieën gelijk zijn. In principe is één calorie gewoon een eenheid van energie, maar je lichaam kan sommige stoffen beter omzetten in vet. Jarenlang is er gedacht dat vet het slechtste is wat je kan eten, want het klinkt zo logisch: vet wordt het makkelijkst omgezet in vet. Later bleek echter dat dit verhaal vooral afkomstig was van de suikerlobby, en dat je beter suiker kunt laten staan als je wilt afvallen.

“De ene calorie is de andere niet.”

Suikers zijn namelijk de stoffen die door het lichaam het makkelijkst omgezet kunnen worden in lichaamseigen vet. Kort gezegd word je dus sneller dik van 200 kcal aan suiker dan van 200 kcal aan vet, en maakt het dus niet alleen uit hoeveel calorieën je binnenkrijgt, maar ook waar die calorieën uit bestaan.

Het spreekt voor zich dat je zoetigheid moet vermijden, maar helaas is het vermijden van suiker een stuk lastiger dan alleen dat. Suiker is namelijk verwerkt in allerlei verschillende producten, ook in producten die helemaal niet zoet smaken (het zal je bijvoorbeeld verbazen hoeveel suiker er wordt toegevoegd aan ketchup).

Als je echt wil weten hoeveel suiker er in een product zit, zul je dus bij de ingrediënten en bij de voedingswaarde-informatie moeten kijken die achterop het pakje staat. Bij de ingrediënten zijn er een aantal verschillende namen die ze aan suiker kunnen geven: staat er bijvoorbeeld een variatie op glucose of fructose, dan heb je ook gewoon met suiker te maken.

Tip 3: Stop met snacken

Zoals ik eerder al zei, spreekt het redelijk voor zich dat je minder moet gaan eten als je wilt afvallen, want alles wat er niet aan komt, hoeft er ook niet af, en je lichaam zal alleen vet gaan verbranden als jij er net te weinig energie in stopt. De meeste mensen proberen dit te doen door middel van kleinere maaltijden. Hoewel daar niets mis mee is, zien deze mensen wel vaak een belangrijk element over het hoofd: snacks.

Mensen die kleinere porties gaan eten tijdens hun maaltijden, compenseren het effect hiervan vaak weer door gedurende de dag meer te snacken. Rationeel snap je vast wel dat dat geen goed idee is, maar snacken is vooral iets wat mensen onbewust doen. Gedurende de dag denken de meeste mensen helemaal niet na over wat ze bij elkaar eigenlijk aan snacks eten op een dag, en daardoor denken ze dat het een minder groot probleem is dan het vaak is.

“Een paar snackmomenten per dag kunnen zo optellen tot een extra maaltijd!”

Probeer je daarom gedurende de dag bewust te zijn van dit gedrag, en als het lukt kun je het best gewoon volledig stoppen met snacken. Als je trek krijgt tussen maaltijden door, probeer jezelf dan af te leiden, of hou jezelf op de been door af te gaan tellen tot je volgende maaltijd. Stoppen met snacken is in theorie één van de makkelijkste manieren om minder calorieën binnen te krijgen, maar in de praktijk blijkt dit toch tegen te vallen.

Tip 4: Drink voldoende water

Als jij wilt afvallen, dan is het van groot belang dat je lichaam goed kan doorspoelen. Gifstoffen en overtollige afvalstoffen belemmeren het goed functioneren van je lichaam, waardoor het moeilijker wordt om af te vallen. Als je hier iets aan wilt doen, dan is het van groot belang om gedurende dag te zorgen dat je voldoende vocht binnenkrijgt. Kort gezegd: het is van levensbelang om voldoende water te drinken als je probeert af te vallen.

Een mooi bijkomend effect hiervan is dat je van water een vol gevoel kan krijgen. Als je je maag vult met water, denkt je lichaam dat je voedingsstoffen binnen hebt gekregen, en zal je hongergevoel als gevolg hiervan sterk verminderen. Dit maakt dat je afvalpoging makkelijker vol te houden, en je kans op succes ook groter.

“Als je lichaam begint te zeuren, dan kun je het gewoon voor de gek houden.”

Als ik het heb over water, dan mag dat overigens ook best thee zijn, want het gaat erom dat je hydrateert. Eigenlijk kun je alles drinken wat je wil, zolang er maar geen of bijna geen calorieën in zitten, want als je de hele dag frisdrank naar binnen giet, kun je net zo goed meteen even langs de snackbar. Wat ik je verder ook nog afraad om te drinken, is koffie. Koffie hydrateert namelijk helemaal niet; het zorgt er juist voor dat je uitdroogt.

Tip 5: Blijf realistisch

Er zijn meer dan genoeg mensen die maar wat graag zo snel mogelijk van hun overtollige lichaamsgewicht af willen raken, en daarom erg hoge doelen voor zichzelf stellen. Ze willen zich zo snel mogelijk beter voelen, en zijn daarom tot vrijwel alles bereid om ervoor te zorgen dat ze zo snel mogelijk resultaat zien, en gewoon klaar zijn met hun problemen.

“Het is goed om de lat hoog te leggen, maar je moet er nog wel bij kunnen.”

Op zichzelf is enthousiasme natuurlijk prima, maar als je écht je zinnen hebt gezet op onrealistisch snel gewichtsverlies, dan zal dit uiteindelijk alleen maar leiden tot teleurstelling. Als jij keer op keer de doelen die jij voor jezelf stelt niet haalt, dan zal dat enthousiasme als sneeuw voor de zon verdwijnen, en is er daarom een veel grotere kans dat je het uiteindelijk maar (weer) opgeeft.

Om ervoor te zorgen dat je je dieet lang genoeg volhoudt om daadwerkelijk resultaten te zien, is het daarom van belang dat je realistische doelen stelt voor jezelf. Als je zwaar overgewicht hebt, dan is het nu eenmaal zo dat je niet binnen een paar maanden weer een goddelijk lichaam zal hebben, en het heeft ook geen zin om jezelf hier valse hoop voor te geven.

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

  • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
  • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *