Hardere Erectie Door Penisring? Wij Zochten het uit + 4 Alternatieven

De meeste mensen beschouwen penisringen waarschijnlijk als een apparaat dat het plezier tijdens seks kan vergroten, maar ze kunnen ook worden gebruikt bij mensen met erectiestoornissen in combinatie met een vacuümpomp om erecties te verbeteren.

Als je wilt weten hoe een penisring je erecties verbeteren, of als je meer wilt weten over andere manieren om erecties te verbeteren, dan hebben we de informatie die je nodig hebt.

Wat is een Penisring?

Een penisring wordt ook al een erectiestoornisring genoemd. Het is dus zowel voor seksueel genot als voor het krijgen en behouden van een harde erectie. Erectiestoornisringen ofwel penisringen zijn meestal gemaakt van rubber, plastic of siliconen.

Het is ook mogelijk om metalen erectiestoornisringen/penisringen te kopen. De penisringen passen om de basis van de penis. Sommige ringen bestaan uit een cirkelvormige ring die om de penis past, en een andere, de penoscrotale ring, die om de testikels past.

Andere erectiestoornisringen/penisringen hebben extra eigenschappen waarmee ze de vrouwelijke clitoris tegelijkertijd kunnen stimuleren. Er is dus genoeg keuze en een penisring hoeft niet iets te zijn waarvoor je je schaamt, maar kan juist iets zijn waarmee het seksuele plezier vergroot wordt.

Andere namen voor erectiestoornisringen zijn onder meer:

 • Cockringen
 • Penisringen

Penisringen zijn een essentieel onderdeel van vacuümtherapiesystemen, ook wel penispompen genoemd. (Bron) Vacuümtherapie systemen worden gebruikt als fitnessapparaat om de doorbloeding van de penis te bevorderen. Met de vacuümpomp wordt rondom de penis een vacuüm (onderdruk) gecreëerd waardoor het bloed de zwellichamen in stroomt.

Op deze manier kan een man ondanks een erectiestoornis of impotentie toch nog een harde erectie krijgen. Het kan ook helpen bij mannen die gewoonweg een hardere erectie willen. Vaak wordt dit echter niet aangeraden en wordt je eerst verwezen naar natuurlijke oplossingen. Terwijl de pomp die gebruikt wordt tijdens zo’n vacuümtherapiesessie mensen helpt een erectie te krijgen, stelt de penisring hen in staat deze te behouden. (Bron)

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Hoe kan een penisring je erecties verbeteren?

Hoewel niet is bewezen dat penisringen de erecties voor iedereen verbeteren, hebben onderzoeken van individuele mensen aangetoond dat je enkele echte voordelen kunt zien – het belangrijkste voordeel van penisringen is dat ze kunnen worden gebruikt met andere erectieproblemen om de effecten van de penisring nog beter te ervaren.

Een penisring past rond de ‘basis’ van de penis, of de penis en testikels, en oefent druk uit op alles wat zich er omheen bevindt. Deze druk drukt de bloedvaten samen die het bloed uit de penis voeren en zorgt ervoor dat het bloed langzamer naar buiten stroomt. Dit zorgt er dus logischerwijs voor dat je langer een harde erectie kunt behouden!

Een van de oorzaken van erectiestoornissen kan zijn dat je lichaam niet genoeg bloed in de penis kan behouden om een harde erectie te krijgen of om een harde erectie te behouden. Een penisring houdt het bloed dus langer in de penis vast en verhoogt de totale hoeveelheid bloed in de penis voor een sterkere, hardere erectie. (Bron)

Tips voor het kiezen en gebruiken van een penisring

Bij het selecteren van een penisring kun je verschillende dingen overwegen:

 • Het materiaal. Deze overweging is vooral belangrijk voor mensen met bijvoorbeeld latexallergieën. Nieuwe gebruikers willen misschien een flexibele siliconenring proberen voordat ze overgaan op een stijvere ring.
 • De pasvorm. Voor de beste resultaten is het belangrijk om een ring te kiezen die net genoeg druk uitoefent om het bloed in de penis te houden zonder pijn of schade te veroorzaken. Als je twijfelt over de pasvorm is een verstelbare ring of flexibele siliconen ring een goede keuze.

Het gebruik van een penisring moet namelijk wel comfortabel blijven. Als de penisring pijn doet, doe je hem verkeerd om of is het niet de juiste penisring voor jou.

Gebruik van een penisring

Penisringen zijn voor de meeste mensen eenvoudig te gebruiken, als volgt:

 • Plaats de ring voorzichtig over de eikel van de penis als die in erectie is en verplaats deze naar de basis van de penis. Probeer dit niet te snel te doen, anders kan je jezelf bezeren.
 • Gebruik een glijmiddel om de ring aan en af te schuiven. Zonder glijmiddel is de kans groot dat je pijn zult ervaren bij het omdoen van de penisring.
 • Zorg ervoor dat de ring niet aan je schaamhaar blijft haken. Ook dit zal uiteraard voor pijn zorgen bij het gebruik van de penisring.
 • Na gebruik moet je de penisring voorzichtig in warm zeepachtig water wassen en aan de lucht laten drogen. Het wassen van de penisring is van belang omdat er anders infecties op kunnen treden. Was de penisring dus altijd uitvoerig! (Bron)

Zijn er ook risico’s bij het gebruik van een penisring?

Natuurlijk zitten er aan het gebruik van een penisring ook wat risico’s. Voorbeelden van deze risico’s zijn:

 • Pijn
 • Doof gevoel
 • Kneuzingen
 • Een gevoel dat “spelden en naalden” in de penis
 • Zwellingen

Als de ring niet goed past, of als je deze te lang omhoudt, kan dit leiden tot necrose of weefselsterfte. Necrose komt voor wanneer nieuw bloed dat zuurstof vervoert, niet in de penis kan stromen. Pas dus op met het te lang gebruiken van een penisring aangezien dit gevaarlijk kan zijn voor je gezondheid.

Uit een onderzoek is gebleken dat necrose in ernstige gevallen zelfs kan leiden tot gangreen en penisamputatie.

Dit is natuurlijk het laatste wat je wil bij het gebruik van een penisring. Om deze problemen te voorkomen, moet je:

 • Ervoor zorgen dat je alleen een goed passende penisring gebruikt
 • De penisring niet langer dan 30 minuten om de penis dragen
 • Niet in slaap vallen met de penisring nog om
 • Het gebruik van een penisring tijdens het gebruik van drugs of alcohol vermijden
 • De ring onmiddellijk verwijderen als pijn, gevoelloosheid of ongebruikelijke sensaties optreden
 • Medische hulp zoeken als er zwelling plaatsvindt bij de penis en de ring niet meer af kan (Bron)

4 Alternatieven Voor een Penisring

Buiten een penisring zijn er natuurlijk nog veel meer producten die je kunnen helpen bij het krijgen van een hardere penis. Hieronder geven we je wat alternatieven voor een penisring.

1.     Apparaten voor vacuüm

Zoals eerder al benoemd kan een vacuümtherapie je ook helpen bij het krijgen van een hardere penis. Deze apparaten, zuigen bloed in de penis om mensen te helpen een erectie te krijgen. Om een erectie te behouden, hebben de meeste mannen nog wel een penisring nodig.

Sommige onderzoeken tonen aan dat vacuüms een persoon in staat stellen om in tot 90% van de gevallen een erectie te krijgen die bevredigend genoeg is voor geslachtsgemeenschap. Tevredenheidscijfers onder gebruikers variëren van 27-94%.

Het is dus lastig te stellen of het voor jou ook zal werken. Toch is het het proberen zeker waard als je een hardere erectie wilt krijgen! (Bron)

2.     Medicatie

Orale medicatie is vaak het eerste waar mensen naar grijpen voor erectieproblemen. Voor de meeste mannen die moeite hebben om een erectie stijf genoeg te houden voor seks (erectiestoornissen), werken deze medicijnen goed en veroorzaken ze in de meeste gevallen weinig bijwerkingen.

Sildenafil (Viagra), tadalafil (Cialis), vardenafil (Levitra, Staxyn) en avanafil (Stendra) zijn orale middelen die erectiestoornissen tegengaan door de effecten van stikstofmonoxide te versterken, een natuurlijke chemische stof die je lichaam uit zichzelf produceert en die de spieren in de penis ontspant. Dit verhoogt de doorbloeding en stelt je in staat om een erectie te krijgen als reactie op seksuele stimulatie.

Neem contact op met je arts voordat je medicatie voor erectiestoornissen gebruikt. Medicijnen voor erectiestoornissen werken mogelijk niet of kunnen gevaarlijk zijn als je:

 • Nitraatmedicijnen inneemt – deze medicatie wordt vaak voorgeschreven voor pijn op de borst (angina pectoris) – zoals nitroglycerine (Nitro-Dur, Nitrostat, anderen), isosorbide-mononitraat (Monoket) en isosorbidedinitraat (Dilatrate-SR, Isordil)
 • Een hele lage bloeddruk hebt (hypotensie) of ongecontroleerde hoge bloeddruk (hypertensie) hebt
 • Een ernstige leverziekte hebt
 • Een nierziekte hebt waarvoor dialyse nodig is (Bron)

3.     Sekstherapie

Sekstherapie is een kortdurende vorm van counseling, meestal met vijf tot twintig sessies met een sekstherapeut. Een typische therapiesessie kan een uur per week of om de week duren.

Tijdens de sessie geeft de counselor de patiënt ‘opdrachten’ om thuis te doen, zoals:

 • Boeken lezen over seksualiteit
 • Betere seksuele communicatieve vaardigheden oefenen
 • Aanraakoefeningen die zijn ontworpen om de prestatiedruk tijdens seks weg te nemen

Sekstherapie kan nuttig zijn voor de behandeling van erectiestoornissen als een man tijdens de slaap een normale erectie kan krijgen, de resultaten van zijn lichamelijk onderzoek en bloedonderzoek normaal zijn en hij over het algemeen in goede gezondheid verkeert. Sekstherapie kan ook nuttig zijn wanneer erectieproblemen worden veroorzaakt door stress als gevolg van werkzorgen, financiële zorgen, relatieconflicten en slechte seksuele communicatie. In deze gevallen kan sekstherapie de beste behandelingsoptie zijn. (Bron)

4.     Een hardere penis door veranderingen in je leefstijl

Een natuurlijk alternatief voor een penisring is natuurlijk altijd het beste. Als je het voor elkaar kunt krijgen om een hardere erectie te krijgen met een natuurlijke oplossing, dan is dat de beste manier. Overweeg dus goed de volgende veranderingen in levensstijl om een hardere penis te krijgen:

Eet gezond

Een slecht voedingspatroon kan meer doen dan alleen je energieniveau sterk beïnvloeden. Het kan ook leiden tot diabetes, verstopte slagaders en hartaandoeningen. Dit zijn allemaal bekende risicofactoren voor erectieproblemen ofwel minder harde erecties.

Een gezond dieet dat rekening houdt met je hart kan ook de bloedstroom door het hele lichaam verbeteren, en daar hoort ook de bloedstroom in de penis bij. Probeer dus, voor een hardere erectie, minder vetten en suikers te eten en voeg meer fruit en groenten toe aan je dieet. Het bereiken van een gezond gewicht kan ervoor zorgen dat je een hardere erectie krijgt.

Sport regelmatig

Vijf keer per week slechts 30 minuten lichaamsbeweging toevoegen aan je schema, kan je gezondheid binnen en buiten de slaapkamer sterk verbeteren. Trainen helpt daarnaast om stress te verminderen en het energieniveau te verhogen. Het verbetert ook de bloedsomloop en helpt je ​​bloedvaten en je hart gezond te houden.

Stoppen met roken

Volgens een onderzoek hebben mannen die (veel) sigaretten roken een aanzienlijk hoger risico op erectiestoornissen. Mensen die stopten met roken hadden meer kans op verbetering van de symptomen van erectieproblemen dan degenen die bleven roken. Dit betekent dus dat je een hardere erectie kunt verwachten als je eenmaal bent gestopt met roken.

Omgaan met stress en relatieproblemen

Stress van welke aard dan ook kan van invloed zijn op de seksuele gezondheid van een man en zijn vermogen om seks te hebben. Wrok en woede in een relatie kunnen ook bijdragen aan het moeite hebben met het krijgen van een harde erectie en te genieten van bevredigende seks.

Praat dus altijd over je problemen met je partner, of zelfs met een professional als je hier behoefte aan hebt. Het kan namelijk een positieve invloed hebben op erectieproblemen. Dealen met de stress en relatieproblemen die je hebt, zullen er dus voor zorgen dat je in de toekomst een hardere erectie zult krijgen.

Laat je arts je medicatie veranderen

Bepaalde medicijnen, zoals specifieke bloeddrukmedicijnen en antidepressiva, kunnen zelfs erectieproblemen veroorzaken die voorheen niet had. Praat dus met je arts over de medicijnen die je nu gebruikt en welke andere (alternatieve) opties je hebt. Soms is een verlaagde dosis of een verandering naar een ander medicijn alles wat nodig is om de seksuele functie te verbeteren.

Natuurlijk moet je nooit stoppen met belangrijke medicatie enkel om je erectie harder te krijgen. Bespreek het altijd eerst met je dokter wanneer je denkt te willen stoppen met een bepaalde medicatie. Dit kan namelijk gevaarlijk zijn.

Ga door met seksuele activiteit

Het kan frustrerend zijn als je problemen hebt met het krijgen van harde erecties. Sommige mannen vermijden er zelfs seksuele activiteiten door. Het is echter belangrijk om seksueel actief te blijven om nog ernstigere erectieproblemen te voorkomen.

Seksuele opwinding en frequente erecties, zelfs als ze niet langdurig of stevig genoeg zijn, kunnen de bloedtoevoer naar de penis stimuleren. Ook al is het dus frustrerend als je die harde erectie niet krijgt, ga vooral door met masturberen en het hebben van seks. Anders krijg die harde erectie misschien wel nooit meer.(Bron)

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *