Wat is het Verschil Tussen een Penispomp en een Penisring?

Heb je weleens last van erectieproblemen? Wees gerust: je bent zeker niet de enige man die hier last van heeft. Sterker nog, het is één van de meest voorkomende seksuele stoornissen bij mannen. Maar goed, weten dat je niet alleen bent lost natuurlijk je probleem nog niet op.

Als je online op zoek gaat naar manieren om weer een erectie te krijgen, kom je waarschijnlijk allerlei hulpmiddelen tegen. Twee van deze hulpmiddelen zijn de penispomp en penisring. Ze zien er totaal verschillend uit, maar qua werking lijken ze eigenlijk wel op elkaar. Wat is nou precies het verschil tussen een penispomp en een penisring? Dat lees je hier!

Hoe werkt een penispomp en een penisring?

Voordat we de verschillen tussen deze twee hulpmiddelen gaan behandelen, moet je natuurlijk eerst de werking van de penispomp en penisring kennen. Je hebt anders geen idee waar ik het precies over heb! Deze producten dienen dan wel allebei om je erectie te verbeteren, maar hoe dan precies?

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je erectieproblemen op te lossen en hardere erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

Hoe werkt een penispomp?

Een penispomp bestaat uit een kunststof buis en een pomp. penispomp-ring1Deze pomp kan zowel handmatig of elektronisch zijn. Het is best een groot ding, in tegenstelling tot de veel kleinere penisring. Een penispomp gebruik je door de buis over je penis heen te schuiven, tot de onderkant van de buis tegen je schaambeen duwt.

Nu gebruik je de pomp om de penispomp vacuüm te zuigen. Wat gebeurt er nu?

Door het vacuüm wordt er bloed naar je penis gezogen en krijg je een erectie.

Een penispomp zorgt als het ware dat er bloed naar je penis ‘getrokken’ wordt. Je krijgt dus met behulp van een penispomp een erectie. Nadat je de pomp genoeg vacuüm hebt gezogen, kun je het vacuüm verwijderen en de penispomp van je penis afschuiven.

Hoe werkt een penisring?

Als je alleen al naar de penisring kijkt, snap je wel dat deze een heel ander doel dient. De penisring is niets meer dan wat de naam impliceert: gewoon een ring. Hoe gebruik je deze? Simpel: als je een erectie hebt, schuif je de penisring over je penis tot hij niet meer verder kan.

penispomp-ring2

Door de ring wordt je penis een klein beetje afgekneld. Dit klinkt erger dan het is; door deze lichte afknelling kan er namelijk wel bloed naar je penis toe stromen, maar kan het er moeilijker weer uit. Kortom, je erectie blijft langer behouden doordat de penisring de uitstroom van bloed blokkeert.

Verschillen tussen een penispomp en een penisring

Je hebt nu een basaal idee van hoe de penispomp en penisring werken. Misschien weet je nog niet wanneer je het best één van de twee kunt gebruiken. Daarom bespreek ik nu de belangrijkste verschillen tussen een penispomp en een penisring.

Verschil 1: Een penisring kan geen erectie opwekken, een penispomp wel

Dit is misschien wel één van de belangrijkste verschillen tussen een penispomp en -ring.

penispomp-ring3Een penispomp kan je helpen een erectie te krijgen, terwijl een penisring alleen een erectie kan behouden.

Het is dus afhankelijk van jouw problemen welk product je het beste kunt gebruiken. In de volgende gevallen kun je het beste een penispomp gebruiken:

 • Als je niet meer spontaan of tijdens opwinding een erectie kunt krijgen
 • Als je alleen nog maar zogenaamde ‘ochtenderecties’ hebt
 • Als je slechts een hele slappe erectie kunt krijgen

Kun je wel gewoon uit jezelf een erectie krijgen als je opgewonden bent, maar verdwijnt deze heel snel? Dan is de penisring een betere keuze voor je. Je hoeft dan niet veel moeite te doen om een penispomp te gebruiken, maar je kunt gewoon de ring over je penis schuiven wanneer je een erectie hebt.

Wat ook belangrijk is om te weten, is dat een penispomp en penisring vaak samen worden gebruikt. Je zorgt dan eerst dat je met behulp van de penispomp een erectie krijgt. Daarna schuif je de penisring om je penis heen, zodat je ook een erectie blijft behouden.

Sommige penispompen hebben al een penisring ‘ingebouwd’. Deze bevindt zich dan helemaal onderaan de penispomp, dus waar de pomp tegen je schaambeen aan duwt. Je kunt dan de ring van de penispomp over je penis verschuiven, voordat je de pomp verwijdert. Een twee-in-één product dus!

Verschil 2: Een penispomp is veel duurder dan een penisring

Een tweede verschil is dat een penispomp een stuk prijziger is dan een penisring. Dit had je misschien al verwacht als je naar de twee producten kijkt, maar het verschil is groter dan je zou denken. Een penispomp kan namelijk tientallen euro’s kosten, terwijl een penisring maar een paar euro hoeft te kosten.

penispomp-ring4

Daarnaast zit er veel verschil in kwaliteit tussen penispompen. Goedkoop betekent vaak duurkoop als het om zo’n pomp gaat. De pomp sluit dan niet goed aan over je penis, hij werkt niet goed of gaat snel kapot. Bij een penisring heb je dit probleem veel minder snel, omdat het alleen een ring betreft.

De penisring kan wel van verschillende materialen gemaakt zijn, wat ook een verschil in prijs veroorzaakt. Het materiaal maakt voor een penisring echter niet heel veel uit. Ik raad je aan om als eerst een rubberen ring te kopen. Deze is iets flexibeler, waardoor je goed kunt bepalen welke maat je nodig hebt. Daarna zou je altijd nog een ander materiaal kunnen gebruiken, zoals metaal of siliconen.

Verschil 3: Een penispomp is minder handzaam

Als je last hebt van erectieproblemen, maar toch graag seks wilt hebben, is het logisch dat je één van deze producten wilt gebruiken. penispomp-ring5Probeer je echter eens voor te stellen hoe dat gaat:

 • Jij en je partner zijn goed in de stemming aan het komen
 • Jullie knuffelen en zoenen veel, trekken langzaam elkaars kleren uit
 • Jullie strelen elkaars erogene zones en worden steeds meer opgewonden
 • Je begint met haar te beffen om haar nog geiler te maken
 • Ze is klaar om seks met je te hebben, en dan…

Moet je stoppen met de seks om de penispomp te gebruiken.

Je kunt je voorstellen dat dit niet de meest charmante situatie aller tijden is. Tegen de tijd dat jij de penispomp tevoorschijn hebt gehaald, om je penis hebt gedaan en vacuüm hebt gezogen, heeft je partner allang geen zin meer. Je moet altijd de seks onderbreken om de penispomp te gebruiken.

Bij een penisring is dat minder het geval. Dit kost ongeveer evenveel moeite als een condoom omdoen. Dit is ook niet heel fijn om de seks voor te onderbreken, maar het kost een stuk minder tijd dan bij de penispomp. Bovendien ziet het er iets minder raar uit om een ring om je penis te schuiven dan een grote pomp.

Waarom je beter geen penispomp en/of penisring kunt gebruiken

Je kon het al een beetje tussen de regels lezen, maar wij zijn niet heel enthousiast over het gebruik van een penispomp of penisring. Waarom precies? Dat leg ik je hieronder uit.

Slecht gebruik van een penispomp of -ring kan schadelijk zijn

Een penispomp of penisring gebruiken lijkt misschien niet heel moeilijk. Toch zijn er genoeg mannen die deze producten niet gebruiken zoals het zou moeten. Het gaat dan meestal om het te lang gebruiken van de hulpmiddelen. Ik geef een paar voorbeelden:

 • Te lang pompen met een penispomp
 • De penispomp te snel verwijderen, voordat het vacuüm is weggetrokken
 • De penispomp of penisring te vaak gebruiken
 • Een te strakke penisring gebruiken
 • De penisring te lang laten zitten (dit mag niet langer dan 30 minuten)

penispomp-ring6Dit kan onder andere tot de volgende situaties leiden:

 • Bloeduitstortingen in de penis
 • Pijnlijke of gevoelige plekken op de penis
 • Onnatuurlijk voelende of pijnlijke erecties
 • Een kromtrekkende penis

Het gebruik van een penispomp of -ring kan dus aardig misgaan, waardoor je een stuk verder van huis bent. Wat moet je nu doen? Ik raad je aan om geen penispomp of penisring te kopen. Er zijn namelijk een heleboel andere manieren om je erectieproblemen op te lossen.

Klik hier als je meer wilt weten over de penispomp en penisring.

Een penispomp of penisring pakt het probleem niet bij de kern aan

Een tweede, belangrijke reden om geen penispomp of penisring te gebruiken is heel simpel: je lost het probleem er niet mee op. Je krijgt misschien wel een betere erectie door het gebruik van deze producten, maar is dat ook echt een oplossing? Je bent de hele tijd bezig met het aanpakken van de symptomen, niet van de oorzaak.

Dit houdt in dat je zonder penispomp of penisring nog steeds geen erectie kunt krijgen.

Er zijn andere, natuurlijke manieren om je erectiestoornis aan te pakken. Zaken als je dieet, lichaamsbeweging en ander leefgewoontes spelen een hele belangrijke rol. Mensen leven tegenwoordig steeds ongezonder; het is dan ook niet gek dat steeds meer mannen last hebben van erectieproblemen.

Kijk eens verder op deze site om je erectie terug te kijken zonder het gebruiken van allerlei pillen of andere hulpmiddelen. Je hoeft dan geen geld te verspillen aan een penispomp of penisring die het probleem niet voor je oplost. Krijg op een natuurlijke manier je erectie terug!

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *