Wat is de Knijpmethode? In 4 Stappen Je Erectie Uitstellen

De spanning loopt op, jullie wangen worden rood, kledingstukken vliegen in het rond. Jullie raken steeds meer opgewonden naarmate jullie minder kleren aanhebben. Na elkaar innig gezoend en gestreeld te hebben, zijn jullie er klaar voor. Je gaat bij haar naar binnen, jullie hebben heerlijke seks… Tot je na een paar minuutjes al klaarkomt.

Herken je deze situatie? Daar ben je zeker niet de enige in – premature ejaculatie is het meest voorkomende seksuele probleem onder mannen. Dat maakt het natuurlijk niet minder erg. Sommige mannen proberen wanhopig om met medicijnen hun probleem op te lossen. Maar wat nou als ik je vertelde dat dit helemaal niet hoeft? Dat je ook je orgasme kunt uitstellen met de ‘knijpmethode’?

Help, ik kom te snel klaar!

Als je het probleem uit de introductie herkent, weet je wel hoe k*t het voelt om te snel klaar te komen. Je wilt heel graag lang seks, en dat gun je jouw partner natuurlijk ook, maar het lukt gewoon niet. Wat je ook lijkt te doen, zodra jullie echt met seks beginnen, houd je het nooit langer dan een paar minuten uit.

Maar wat is nou precies te snel? Kom je te snel klaar als je het niet zo lang volhoudt als pornosterren, of zit er een bepaalde ‘vaste waarde’ aan?

Premature ejaculatie wordt officieel gezien als het ‘(zeer) regelmatig klaarkomen binnen twee minuten vanaf het begin van de penetratie’.

knijpmethode1

Om te kunnen zeggen dat je last hebt van ‘klinische’ premature ejaculatie, moet je dus regelmatig binnen twee minuten na de seks klaarkomen. Af en toe is niet zo erg, dat kan elke man overkomen. Maar wanneer je dit continu hebt, kan het een groot probleem vormen:

 • Je hebt zelf minder genot van de seks;
 • Je partner vindt korte seks ook minder fijn;
 • De kans dat jouw partner klaarkomt is kleiner;
 • Je kunt je minder mannelijk voelen;
 • Te snel klaarkomen kan zorgen voor stress en onzekerheid;
 • Premature ejaculatie kan spanningen in je relatie veroorzaken;
 • Het kan er zelfs voor zorgen dat jullie seks geheel vermijden.

Het is daarom noodzaak om snel iets te doen aan het feit dat je te snel klaarkomt. Het eerste dat je daarvoor moet doen, is het probleem bespreken met je partner. Erken dat het probleem er is, leg uit hoe stom je het vindt en dat je er graag iets aan wilt doen. Daar heb je de hulp van je partner bij nodig.

Maar hoe kun je dan je orgasme uitstellen? Dat klinkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Het lijkt alsof je geen controle hebt over je orgasme. Hoe zou je dat kunnen krijgen? Sommige mannen kiezen voor de ‘makkelijke’ weg, en gaan over op medicatie. Dat kan ik je echter niet aanraden.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Waarom medicatie niet helpt om je orgasme uit te stellen

Er zijn tegenwoordig diverse soorten medicijnen op de markt, die jou zouden helpen bij vroegtijdig klaarkomen. Deze komen meestal in de vorm van pillen, crèmes en zalfjes. Is het dan zo dat die medicijnen helemaal niet werken? Nee, zo simpel ligt het niet.

De medicijnen werken soms wel, maar hebben zoveel nadelen dat ze niet de moeite waard zijn.

Om maar te beginnen met crèmes en zalfjes. Deze moet je op je penis smeren, waardoor deze minder gevoelig wordt – de zalfjes werken als een lichte verdoving. Je voelt daardoor minder tijdens de seks, waardoor je ook minder snel klaarkomt.

knijpmethode2Nadelen? Ten eerste kan de zalf afgeven op je partner, waardoor ook zij minder gevoelig wordt. Ten tweede voel je zelf sowieso minder van de seks, niet heel prettig. Ten derde is het niet fijn om de sekspartij te onderbreken om een gek zalfje op je penis te smeren. En ten vierde zijn deze crèmes en zalfjes redelijk prijzig.

Dan de pillen tegen vroegtijdig klaarkomen. Deze pillen zouden werken doordat ze het niveau van bepaalde neurotransmitters in je hersenen veranderen. Hierdoor zou je meer controle krijgen over je orgasme, waardoor je minder vaak te snel klaarkomt.

Het belangrijkste nadeel van de pillen is dat ze werken als antidepressiva. Wil jij antidepressiva slikken terwijl je niet eens depressief bent, en dus wel de bijwerkingen ervan ondervinden? Daarnaast zijn deze pillen nog veel duurder dan de crèmes en zalfjes. Je bent er zo honderden euro’s per jaar mee kwijt. Wat is dan een betere manier om je orgasme uit te stellen?

Je orgasme uitstellen met de knijpmethode: 4 stappen

De knijpmethode is een natuurlijke manier om je orgasme uit te stellen. Je hebt er geen gekke medicijnen of andere toestanden voor nodig, alleen maar je penis en je hand. De knijpmethode heet zo, omdat je als het ware je orgasme ‘uit je penis knijpt’.

Deze beschrijving klinkt misschien pijnlijk, maar niets is minder waar. De knijpmethode is juist heel eenvoudig en pijnloos. Als je de techniek onder de knie hebt, kun je op een betrouwbare manier je orgasme uitstellen. Hiervoor moet je wel weten hoe je de knijpmethode moet uitvoeren. Daarom leg ik je dit in 4 stappen uit.

Stap 1: Leer je point of no return herkennen

knijpmethode3Met de knijpmethode ‘knijp’ je dus je orgasme weg, voordat je klaarkomt. Een logische eerste stap is dus om te leren herkennen wanneer je echt gaat klaarkomen. Het belangrijkste hiervoor is je point of no return herkennen.

Je point of no return is het punt waarop je je orgasme niet meer kunt tegenhouden.

Wat is er nou zo bijzonder aan dit punt? Als je het leert herkennen, kun je proberen om je orgasme tegen te houden voordat je dit punt bereikt. Wanneer je de knijpmethode toepast vlak vóór je point of no return, kun je effectief je orgasme wegdrukken. Hierdoor stel je je orgasme uit en kun je het langer volhouden in bed.

Je kunt je point of no return het beste leren herkennen tijdens het masturberen:

 • Begin met masturberen zoals je dat normaal zou doen;
 • Bouw de snelheid langzaam op, zodat je steeds meer opgewonden wordt;
 • Als je denkt dat je orgasme eraan zit te komen, stop dan even;
 • Wanneer je je weer rustiger voelt, hervat je het masturberen;
 • Stop weer wanneer je denkt dat je orgasme nabij is, maar nu net iets later dan de vorige keer;
 • Herhaal de vorige drie punten tot je zo dicht mogelijk bij je orgasme zit wanneer je stopt;
 • Laat jezelf uiteindelijk klaarkomen.

Stap 2: De stimulatie opbouwen

Je bent nu gewoon rustig aan het masturberen, terwijl je probeert om je point of no return te leren kennen. Nu ga je proberen om dit te doen met meer stimulatie. Hoe meer je gestimuleerd wordt, hoe moeilijker het namelijk kan zijn om je orgasme tegen te houden.

knijpmethode4Dat doe je als eerste met behulp van glijmiddel. Door glijmiddel te gebruiken, simuleer je beter hoe het voelt tijdens de seks. Het voelt soepeler en fijner, dan wanneer je alleen aan het masturberen bent. Gebruik dus voldoende glijmiddel, terwijl je de handelingen van de vorige stap doorloopt.

Heb je het gevoel dat je dit ook onder de knie hebt? Dan is het een goed moment om je partner erbij te vragen. Wat je namelijk ook probeert, je kunt nooit simuleren hoe het voelt als iemand anders jou aan het aftrekken is. Je hebt dan zelf niet meer de controle, waardoor je sneller klaarkomt. Die situatie moet je dus ook onder controle zien te krijgen.

Vraag je partner hetzelfde te doen als wat jij deed tijdens het masturberen. Wanneer je voelt dat je bijna klaarkomt, geef je aan dat ze moet stoppen. Voor de rest doe je eigenlijk exact hetzelfde als in stap 1. Wanneer dit ook goed gaat, kun je je partner glijmiddel laten gebruiken. Zo voer je de stimulatie langzaam maar zeker op, waardoor het steeds meer op seks begint te lijken. Nu kun je de knijpmethode gaan leren.

Stap 3: De knijpmethode leren

Nu je ervaring hebt met het herkennen van je point of no return, en het op tijd stoppen voordat je klaarkomt, kun je de knijpmethode gaan leren. Dit voegt nog iets toe aan het voorgaande, namelijk dat je opwinding sneller verdwijnt.

Met de knijpmethode hoef je dus minder lang te wachten voordat je de seks kunt hervatten.

knijpmethode5Hoe werkt die knijpmethode dan precies? Eigenlijk is het heel simpel. Je pakt je penis vast, met je duim net onder je eikel aan de bovenkant van je penis. Je andere vingers zitten aan de andere kant, met je wijsvinger net onder de eikel (op het frenulum/toompje).

Op het moment dat je bijna klaarkomt (vlak voor je point of no return), knijp je met je duim en wijsvinger net onder de eikel. Je mag best wat kracht zetten, maar het moet geen pijn doen. Houd deze greep zo’n 10 seconden aan. Pauzeer nu zo’n 20 tot 30 seconden, tot je voelt dat je orgasme helemaal weggeëbd is. Nu kun je het masturberen weer hervatten.

Zo simpel is het! Door eventjes stevig in je penis te knijpen, wordt deze tijdelijk minder gevoelig. Je duwt als het ware de seksuele prikkels weg. Dit gaat sneller dan als je enkel de seks pauzeert, wat je in stap 1 en 2 deed (dit wordt overigens ook wel de start-stopmethode genoemd).

Stap 4: De knijpmethode toepassen tijdens de seks

De laatste stap is uiteraard het toepassen van de knijpmethode bij de seks. Uiteindelijk kun je het niet enkel houden bij het masturberen.

Als je het niet tijdens de seks probeert, heb je er uiteindelijk niets aan.

Wanneer je stap 3 onder de knie hebt, gebruik de knijpmethode dan bij de seks!

knijpmethode6Dit is in wezen niet heel anders dan de knijpmethode gebruiken tijdens het masturberen. Wanneer je bij de seks het gevoel krijgt dat je point of no return eraan komt, stop dan met het penetreren. Pas de knijpmethode toe zoals ik heb beschreven in stap 3. Als je het gevoel hebt dat je weer controle hebt, kun je gewoon weer verdergaan tijdens de seks.

Het kan voorkomen dat je je erectie verliest door het gebruik van de knijpmethode. Je bent dan eventjes niet meer stijf. Dat is in principe niet erg, want je kunt snel genoeg weer een stijve krijgen. Als dat moeilijker gaat, kun je de periode tussen het knijpen en het hervatten van de seks wat verkorten. Het moet namelijk niet zo zijn dat je helemaal geen seks kunt hebben door de knijpmethode.

Een leuke afwisseling is om jouw partner de knijpmethode te laten uitvoeren. Laat haar goed zien hoe jij de knijpmethode toepast, en laat haar eerst proberen hoeveel druk ze moet zetten. Je wilt niet dat ze te hard knijpt! Het voordeel hiervan is dat zij, na het knijpen, verder kan gaan met jou aftrekken. Jij hebt bovendien de ruimte om haar te blijven stimuleren, zodat zij niet haar opwinding verliest.

Houd het nog langer vol in bed: Bonustips

De knijpmethode is dus een simpele manier om je orgasme uit te stellen, maar het is zeker niet de enige manier. Je kunt nog veel meer technieken toepassen om minder snel klaar te komen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Het trainen van je pc-spier
 • De juiste voeding eten
 • Letten op je ademhaling en je spieren
 • Technieken tijdens de seks om deze te verlengen
 • En nog veel meer…

Deze technieken zijn allemaal natuurlijk – er komen geen medicijnen of wat dan ook aan te pas. Je kunt ze allemaal leren in het boek Complete Erectie Controle. Dit boek leert je precies hoe je voorgoed van je erectiestoornis en premature ejaculatie afkomt, zonder rare medicijnen. Waar wacht je nog op?

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *