Werkt Lisinopril Tegen Erectieproblemen?

Iedereen die ooit te maken heeft gehad met erectieproblemen, kan je vertellen wat een ontzettend naar probleem dit is, en hoeveel je ervoor over hebt om ervan af te raken. Bedrijven hebben dat ook gemerkt, want tegenwoordig zijn er tal van producten op de markt die zouden helpen tegen erectieproblemen, van zalfjes en pillen tot apparaten en operaties.

Het zal je misschien niet verbazen dat die producten lang niet allemaal even goed werken, en dat er al een hoop wanhopige mannen flink zijn opgelicht. In dit artikel wil ik het daarom hebben over een middel waarvan je steeds vaker hoort dat het tegen erectieproblemen zou helpen: lisinopril. Werkt dit middel echt zo goed als men beweert? Ik heb het voor je uitgezocht, en in dit artikel lees je mijn bevindingen!

Wat is lisinopril precies voor middel?

Voordat ik je inhoudelijk kan vertellen waarom lisinopril wel of niet zou werken tegen erectieproblemen, is het natuurlijk wel zo handig als je enigszins weet waar ik het over heb. Daarom begin ik dit artikel met een korte uitleg over wat lisinopril precies is, wat het doet, en waar het voor bedoeld is (want nee, het is eigenlijk niet bedoeld voor erectieproblemen).

Lisinopril is een medicijn dat in tabletvorm verkrijgbaar is, en het is een zogeheten ACE-remmer. Dat wil concreet zeggen dat het de bloeddruk verlaagt en de pompkracht van het hart verbetert. Dit doet het door de aanmaak van een bepaald enzym (angiotensine converting enzyme, meestal afgekort tot ACE) af te remmen.

Dokters schrijven dit middel bij een aantal verschillende kwalen voor. Gezien het feit dat het de bloeddruk verlaagt, is het niet verbazend dat dit middel wordt voorgeschreven bij een hoge bloeddruk. Gezien het effect dat lisinopril op het hart heeft, zul je er ook niet van opkijken dat dit middel wordt voorgeschreven in geval van hartfalen en hartinfarcten of -aanvallen. Tevens wordt het voorgeschreven bij nierziekten.

Het valt natuurlijk op dat erectieproblemen niet voorkomen op dat lijstje. Daarvoor is dit middel namelijk niet goedgekeurd door de bevoegde autoriteiten, en dat betekent dat het voor dat doel niet voorgeschreven, aangeprezen of verkocht mag worden. We kunnen in ieder geval dus vast concluderen dat het gebruik van lisinopril voor dat doel volledig op eigen risico is.

“Er is goud geld te verdienen aan erectieproblemen, dus als de fabrikant kan bewijzen dat het daartegen werkt, dan zetten ze dat wel op de verpakking!”

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Werkt lisinopril tegen erectieproblemen?

Misschien schrok je al wel een beetje dat lisinopril helemaal niet voor erectieproblemen bedoeld is, want dat is natuurlijk niet zo’n goed teken. Toch kan het zijn dat middelen die eigenlijk voor het één bedoeld zijn, ook heel goed werken tegen het ander (zelfs Viagra was immers origineel helemaal niet bedoeld voor erectiestoornissen). Laten we daarom eens kijken of er iets van waar is dat lisinopril zou werken tegen erectieproblemen.

Er is helaas geen enkel wetenschappelijk bewijs dat erectieproblemen minder worden door het gebruik van lisinopril. Veel dokters gaan ervan uit dat ACE-remmers, zoals lisinopril, een neutraal effect hebben op erectieproblemen: ze worden er niet erger van en ze veroorzaken ze niet, maar je kunt ze er ook niet mee verhelpen (bron).

Eigenlijk komt dat ook wel overeen met wat je zou verwachten, gezien de werking van ACE-remmers. Aan de ene kant zorgen ze ervoor dat je hart beter kan pompen, waardoor bloed beter naar je penis kan worden gepompt, en je dus mogelijk eerder een erectie zou kunnen krijgen. Aan de andere kant zorgen ze juist weer voor een lagere bloeddruk, waardoor er dus weer minder bloed in je penis komt. Per saldo is een neutraal effect dus exact wat je verwacht.

De werkelijkheid lijkt echter nóg minder rooskleurig te zijn. Inmiddels is namelijk gebleken dat het gebruik van lisinopril juist erectiestoornissen kan veroorzaken (bron). Die verlaging van je bloeddruk blijkt zwaarder te wegen dan de versterking van je hart. In het ergste geval maak je je erectieprobleem dus alleen maar erger wanneer je het probeert te behandelen met lisinopril.

“In het beste geval is lisinopril volledig zinloos, in het ergste geval is het schadelijk…”

Heeft lisinopril nog verdere bijwerkingen?

Hoewel ik zou hopen dat het voorgaande iedereen doet afzien van het gebruik van lisinopril tegen erectieproblemen, weet ik uit ervaring dat sommige mensen enorm eigenwijs zijn en me niet meteen zullen geloven. Hopelijk weet ik die mensen alsnog te overtuigen met een bespreking van de overige bijwerkingen van lisinopril. Impotentie is namelijk niet het enige waar lisinopril voor kan zorgen…

“In de meeste gevallen kan proberen geen kwaad, maar in dit geval wel!”

Ik zal beginnen met de meest voorkomende bijwerkingen, die optreden bij 1-10% van de gebruikers van lisinopril. Het gaat om de volgende bijwerkingen (bron):

  • Duizeligheid
  • (Kriebel)hoest
  • Hoofdpijn
  • Maagdarmklachten (denk aan misselijkheid, diarree, braken, buikpijn en oprispingen)
  • Verminderde werking van de nieren

Daarnaast zijn er nog zeer zelden voorkomende bijwerkingen, die minder dan 1% van de gebruikers van dit middel voor zijn kiezen krijgt. Toch zijn deze bijwerkingen wel het vermelden waard, omdat enkele ervan bijzonder ernstig zijn. Het gaat om de volgende bijwerkingen:

  • Haaruitval
  • Stemmingswisselingen
  • Vermoeidheid of een zwak gevoel
  • Huiduitslag, jeuk en/of galbulten
  • Verstoring van het slaapritme
  • Verwardheid
  • Verandering van smaak
  • Droge mond
  • Een overschot aan kalium in het bloed
  • Griepverschijnselen (denk aan keelpijn, kortademigheid, zweren, een loopneus of zelfs een longontsteking)
  • Een allergische reactie
  • Alvleesklierontsteking
  • Verstoorde bloedwaarden
  • Ontsteking van de lever
  • Hallucinaties

Een aardige waslijst aan bijwerkingen dus, die enorm vervelend kunnen zijn. Er zijn natuurlijk een hoop middelen met een veel grotere kans op bijwerkingen, maar als je dit alles optelt bij het feit dat lisinopril ook nog eens totaal niet werkt tegen erectieproblemen, dan is het duidelijk dat je dit middel maar beter niet kan problemen. Nogmaals: in het beste geval doet het niks, in het ergste geval voel je je er zwaar beroerd door.

Wat werkt er dan wel tegen erectieproblemen? 3 alternatieven voor lisinopril

Ik hoop je met alle voorgaande informatie duidelijk te hebben gemaakt dat het écht geen goed idee is om lisinopril aan te schaffen om je erectieproblemen mee te behandelen, en je daarmee te hebben behoed voor een miskoop en mogelijke nare bijwerkingen. Misschien voel je je nu opgelucht dat je er niet aan bent begonnen, maar het zou ook goed kunnen dat je je vooral gefrustreerd voelt.

Je dacht immers een middel te hebben gevonden dat je eindelijk van dat nare probleem af kon helpen, en vervolgens heb ik je uit die droom gehaald, en moet je weer op zoek naar iets anders. Daarom wil ik je niet alleen met dat nare gevoel achterlaten, en je ook nog drie alternatieven geven die wél echt werken tegen erectieproblemen! Ik zal de volgende middelen en technieken beknopt bespreken:

  • Ginkgo biloba
  • Een dieet rijk aan onverzadigd vet
  • Kegeloefeningen

Alternatief 1: Ginkgo biloba

Oké, lisinipropil is dus geen pilletje dat je kunt slikken om van je erectieproblemen af te raken. Toch zijn er wel degelijk pilletjes die je daarmee kunnen helpen. Het voedingssupplement ginkgo biloba is hier een goed voorbeeld van. Dit pilletje zal je erectieproblemen natuurlijk niet van de ene op de andere dag doen verdwijnen, maar het kan wel degelijk helpen om ze sterk te verminderen!

Dit kruid uit Azië wordt al decennialang ingezet als medicijn voor van alles en nog wat, waaronder ook erectieproblemen. Nu is natuurlijk niet iedere “natuurlijke geneeswijze” even goed onderbouwd, maar in dit geval is er wel degelijk wetenschappelijk bewijs dat ginkgo biloba kan helpen bij erectieproblemen, en ervoor kan zorgen dat je weer makkelijker en sneller een stijve kan krijgen (bron).

“Als iets wordt aanbevolen door zowel wetenschappers als traditionele genezers, dan zal het wel écht heel goed werken!”

Ginkgo biloba doet dit door het stimuleren van de bloedsomloop. Dat is het tegenovergestelde van wat lisinopropil doet. Doordat je bloed beter kan worden rondgepompt door het lichaam, is het ook makkelijk voor de zwellichamen in je penis om zich te vullen met bloed. Wanneer dit gebeurt, dan ontstaat er natuurlijk een erectie. Hierdoor zou ginkgo biloba zomaar eens de oplossing voor je problemen kunnen zijn!

Ginkgo biloba kun je op verschillende manieren tot je nemen, maar omdat de meeste mensen niet zo houden van de bittere smaak van dit middel, zou ik aanbevelen om het als supplement in capsulevorm in te nemen. Indien je last hebt van hartproblemen of bloedverdunners slikt, dan moet je eerst even met je huisarts overleggen, want in dat geval kan het gebruik van ginkgo biloba gevaarlijk zijn.

Alternatief 2: Een dieet rijk aan onverzadigd vet

Hoewel er dus zeker pilletjes zijn die je kunnen helpen met het oplossen van je erectieproblemen, vergen dat soort structurele problemen vaak ook een wat meer structurele oplossing. Zo’n oplossing kan bijvoorbeeld gelegen zijn in een aanpassing van je voedingspatroon. Wie zichzelf niet de juiste voeding geeft, kan enorm vervelende gezondheidsproblemen gaan ervaren, waaronder ook zeker erectieproblemen.

Concreet kan het helpen om meer onverzadigd vet in je dieet op te nemen. Onverzadigd vet bevat namelijk vetzuren die allerlei blokkades in de bloedvaten, waaronder cholesterol, wegnemen. Dit zorgt voor een betere bloedsomloop, en ik heb zojuist al uitgelegd hoe een betere bloedsomloop ervoor zorgt dat erectieproblemen kunnen verminderen of zelfs verdwijnen.

Er zijn nogal wat mensen die denken dat vet slecht is, maar dat is slechts gedeeltelijk waar. Verzadigd vet is inderdaad één van de ongezondste voedingsstoffen die er zijn. Deze vetten kunnen tal van gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder impotentie. Onverzadigd vet heeft hier echter niets mee te maken, en heeft in veel aspecten juist een tegenovergestelde werking in je lichaam.

Onverzadigde vetten vind je in tal van verschillende voedingsmiddelen, waaronder bijvoorbeeld noten en avocado’s. De beste bron van onverzadigd vet is zonder enige twijfel vette vis, zoals zalm. Ook kun je natuurlijk gewoon supplementen met onverzadigd vet kopen, zoals visolie, maar je lichaam neemt voedingsstoffen het best op via normale voeding, dus dat verdient de voorkeur.

“Dokters raden aan om ten minste één keer per week vette vis te eten.”

Alternatief 3: Kegeloefeningen

Hoewel erectieproblemen ook mentaal van aard kunnen zijn, is het in de meeste gevallen toch echt een lichamelijk probleem. Heel gek is dat niet, omdat er een hele hoop verschillende spiertjes, verbindingen, hormonen en andere factoren betrokken zijn bij het krijgen van een erectie. Zodra er iets niet goed is in die schakel, kan het helemaal misgaan. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je bekkenbodemspier niet sterk genoeg is.

Die spier kun je gelukkig trainen, met behulp van zogeheten Kegeloefeningen. Met deze oefeningen kun je je bekkenbodemspier (ook wel PC-spier genoemd) sterker maken, en het is wetenschappelijk bewezen dat je op die manier je erectieproblemen kan verminderen of zelfs kan doen verdwijnen (bron). En dan is het ook nog eens de meest simpele oefening die je kunt bedenken!

Kegeloefeningen bestaan uit het aanspannen en vervolgens weer ontspannen van je bekkenbodemspier. Als je niet weet hoe dat moet, probeer dan eens halverwege het plassen de straal stop te zetten, of doe gewoon heel hard alsof je je plas inhoudt. Als je dan tussen je anus en balzak, bij het zogeheten perineum, een spiertje voelt aanspannen, heb je je eerste Kegeloefening al gedaan!

Begin je net met Kegeloefeningen, dan raad ik je aan om dagelijks 10 Kegeloefeningen achter elkaar te doen. Hoe lang je je PC-spier per oefening aangespannen moet houden, hangt een beetje af van de sterkte van je PC-spier, maar 10 seconden is een goede richtlijn als je net begint. Het belangrijkste is dat het enigszins lastig blijft om vol te houden, dus gaat het je te gemakkelijk af, doe er dan meer dan tien, of houd je bekkenbodemspier langer aangespannen dan tien seconden per oefening.

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

  • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
  • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *