Waarom Je Muse/Alprostadil Beter kunt Laten Liggen Bij Erectieproblemen

Veel mannen hebben erectieproblemen en hebben daarom weinig zelfvertrouwen. Ze kunnen de partners niet meer goed bevredigen en zichzelf ook niet. Daarom gaan zij opzoek naar een oplossing, maar deze is niet altijd erg goed te vinden.

Muse of alprostadil wordt gebruikt tegen erectiestoornissen. Je kunt Muse alleen op recept krijgen en de arts beslist of je dit als man kunt gebruiken. Alprostadil, het hoofdbestanddeel van Muse, kan echter zorgen voor vervelende bijwerkingen. In dit artikel vertellen we je waarom je Muse/alprostadil beter kunt laten liggen bij erectieproblemen.

Wat zijn erectieproblemen

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Wat is een erectie

De penis is het mannelijke geslachtsorgaan. De schacht is het langste gedeelte van de penis, de kop, of ook wel eikel genoemd, bevindt zich aan het einde van de schacht. De opening die aan het uiteinde zit zorgt ervoor dat de urine en het sperma naar buiten kunnen komen, dit wordt ook wel de meatus genoemd.

Binnenin de penis lopen twee cilindervormige ‘kamers’, corpora cavernosa genoemd. Deze kamers lopen over de lengte van de penis. Hierdoor lopen allemaal bloedvaten en weefsel. Hierlangs loopt de uretha. Dit is dus de buis waar urine en sperma doorheen stroomt. De twee hoofdslagaders en verschillende andere aders verplaatsen het bloed steeds weer naar binnen en naar buiten. Zenuwen brengen berichten van je lichaam naar de penis en andersom.

Een erectie begint eigenlijk in je brein.

Je zag, hoorde, voelde, rook of dacht aan iets waarvan je opgewonden wordt en daardoor ontstaat er een erectie. De zenuwen sturen ‘berichten’ naar de bloedvaten in je penis. De slagaders in de penis ontspannen zich hierdoor en laten meer bloed binnenstromen. Tegelijkertijd sluiten de aderen ook weer.

Wanneer er bloed in de penis zit, laat de bepaalde druk die er is het in de carpora cavernosa (de twee cilindervormige ‘kamers’) vallen. Je penis zet zich hierdoor uit en houdt de erectie ook vast. Wanneer de instroom van het bloed weer stopt en de aderen zich opnieuw openen, dan wordt de penis weer slap.

Wat zijn erectieproblemen?

Bij jou is het waarschijnlijk het geval dat dit proces hierboven beschreven, niet helemaal goed gaat. In dit geval heb je last van erectieproblemen. Dit is op zich niet choquerend, want wel 1 op de 10 mannen heeft weleens last van erectieproblemen.

Erectieproblemen heb je wanneer het vaak voorkomt dan de penis niet stijf blijft tijdens de seks of wanneer de penis helemaal niet stijf wordt. Als je dit af en toe een keertje ervaart betekent dit niet meteen dat je erectieproblemen hebt, want iedere man heeft het weleens. Je hebt alleen erectieproblemen wanneer dit probleem echt regelmatig voorkomt.

Oorzaken van erectieprobleem

Erectieproblemen zijn zo te herkennen, maar waarom sommige mannen deze problemen hebben is de vraag. Niet altijd is het duidelijk waarom een man erectieproblemen heeft. Het hoeft ook niet altijd een lichamelijke oorzaak te hebben.

Een erectie krijg je namelijk door bepaalde hormonen, zenuwen, bloedvaten, gevoelens en gedachten. Ook bij de gevoelens en gedachtes kan er dus iets misgaan. Hieronder zullen we een aantal oorzaken noemen voor het ontstaan van erectieproblemen.

Psychische oorzaken

 • Angst voor het hebben van seks: bang zijn dat je niet goed genoeg presteert of dat de druk te hoog ligt. Eventueel heb je ooit een nare ervaring gehad bij geslachtsgemeenschap.
 • Onzekerheid: onzeker zijn over je prestatie of onzekerheid over je lichaam en penis kan ervoor zorgen dat je je niet comfortabel genoeg voelt.
 • Veel stress: als je heel veel stress hebt, dan staat je hoofd soms niet naar seksueel contact en dit kan er ook voor zorgen dat je geen erectie krijgt.
 • Relatieproblemen: de relatie waarin je zit loopt helemaal niet lekker en dit zorgt ervoor dat het niet meer zo gezellig is samen. Eventueel wordt je partner steeds minder aantrekkelijk voor jou en zorgt dit dus voor erectieproblemen.
 • Depressie: als je last hebt van een depressie kan dit je seksleven sterk belemmeren. Vaak heb je ook niet veel zin in seksueel contact en dit kan dan ook zorgen voor erectieproblemen
 • Traumatische gebeurtenis: door een traumatische gebeurtenis ben je een periode heel erg van slag. Ook je lichaam zal van slag zijn en erectieproblemen kunnen ontstaan.

Seksuele oorzaken

 • Niet genoeg seksuele prikkels: in dit geval is het natuurlijk logisch dat je geen erectie krijgt. Zonder prikkels zal je niet opgewonden raken en dit is ook bij een vrouw het geval. In dit geval is misschien meer voorspel een goede optie voor jou.
 • Niet altijd zin in vrijen: het kan natuurlijk ook zo zijn dat je de ene keer wel zin hebt om geslachtsgemeenschap te hebben met je partner en de andere keer niet. Eventueel doe je dan alleen mee voor de ander en dan kan het zijn dat je geen erectie krijgt. Probeer in dit geval gewoon eerlijk te zijn en aan te geven dat je er nu geen zin in hebt.
 • Te hoge verwachtingen over seksuele prestaties: dit kan over jezelf gaan, dat je te goed wil presteren waardoor het juist niet lukt. Maar je kunt ook geweldige verwachtingen hebben van de ander, als dit dan niet gaat zoals je had verwacht kan dit zorgen voor erectieproblemen.

Lichamelijke oorzaken

 • Ongezonde levensstijl: wanneer je veel drinkt of rookt, heeft dit invloed op de gezondheid van je lichaam. Dit kan ook gevolgen hebben voor de manier waarop je lichaam nog reageert op bepaalde prikkels. In dit geval dus de penis en het ontstaan van erectieproblemen.
 • Overgewicht: wanneer je veel overgewicht hebt, kan dit leiden tot erectieproblemen
 • Hart- en vaatziekten, longziekte, diabetes
 • Weinig lichaamsbeweging
 • Hogere leeftijd: oudere mannen krijgen vaker erectieproblemen

Operationele oorzaken

Het kan zijn dat na een operatie in dat gebied van het lichaam de penis niet meer in een erectie kan komen. Dit kan komen doordat de zenuwen beschadigd zijn tijdens deze operatie.

Probeer om de erectieproblemen te verminderen in de eerste plaats je levensstijl aan te passen. Probeer af te vallen wanneer je overgewicht hebt, te stoppen met roken en overmatig drinken, lichaamsbeweging te krijgen en gezond te eten. Alleen door dit te veranderen, kunnen je erectieproblemen misschien wel opgelost worden en hoef je geen medicijnen hiervoor in te nemen. De natuurlijke manier is uiteraard altijd beter.

Wat is Muse/alprostadil?

Muse is, zoals eerder gezegd, een product dat mannen gebruiken wanneer zij last hebben van erectieproblemen. Het hoofdbestanddeel is alprostadil en daarom wordt het soms ook wel gewoon alprostadil genoemd. Je moet, wanneer je dit medicijn wilt gebruiken, wel een verwijzing krijgen van de dokter om het te kunnen kopen.

De Alprostadil zit in een inbrengbuisje. Alprostadil is eigenlijk hetzelfde als de stof prostaglandine E1. Deze stof maakt het lichaam zelf aan. Deze stof is werkzaam voor het reguleren van vele fysiologische ontwikkelingen in het lichaam. Zo is het dus ook werkzaam bij de verwijding en vernauwing van de bloedvaten en dit heb je juist nodig wanneer je erectieproblemen hebt.  Dit is dus voor de mensen die niet genoeg van deze stof hebben in het lichaam.

De bloedvaten worden door dit middel verwijd en dit zorgt ervoor dat er bloed kan stromen in de penis. Het wordt aan je voorgeschreven wanneer je dus last hebt van erectieproblemen of impotentie.

Hoe moet je Muse / alprostadil gebruiken?

Hoewel dit allemaal heel erg goed en positief klinkt, kan dit medicijn enorm gevaarlijk zijn wanneer je je niet goed inleest. Bovendien zijn er genoeg andere (natuurlijke) manieren om erectieproblemen op te lossen en dan is het beter om die manieren eerst uit te proberen. Het kan gevaarlijk zijn voor vrouwen en kinderen en heeft bovendien heel veel bijwerkingen.

Het geneesmiddel moet altijd precies zoals het is voorgeschreven gebruikt worden. Wanneer er teveel gebruikt wordt kan dit helemaal mis gaan. Meestal is voor een erectie de normale hoeveelheid 500 microgram om mee te beginnen. Het is, wanneer je niet de erectie krijgt die je wilt, absoluut niet de bedoeling dat je zelf de dosering gaat verhogen.

Voor het gebruik van het middel gebruik je de inbrengbuis. Je brengt hierna de Alprostadil in de urinebuis. Voor gebruik uiteraard goed de handen wassen en ervoor zorgen dat alle urine uit de penis is. De inbrengbuis dient niet aangeraakt te worden, omdat dit kan zorgen voor infecties. Het is dus een gedoe.

Waarom raden wij Muse/alprostadil af?

Door de vele bijwerkingen van het product zouden wij het afraden om het te gebruiken. Je mag het ook in heel veel gevallen niet gebruiken, als je het dus wel wilt gebruiken moet je naar de dokter gaan en goed doorgeven waar je allemaal last van hebt en welke medicijnen je nog meer gebruikt.

Wanneer mag je geen Muse/alprostadil gebruiken?

Het product mag namelijk al niet meer gebruikt worden wanneer de penis een afwijkende vorm heeft. Daarnaast mag het niet gebruikt worden bij:

 • Leukemie
 • Hartproblemen
 • Een recente beroerte
 • Wanneer je eerder langdurige erecties hebt gehad
 • Sikkelcelanemie
 • Trombocytemie
 • Polycitemie
 • Wanneer je vatbaar bent voor veneuze trombose

Gebruik bij een ziekte aan de penis mag ook niet en uiteraard mag je het middel ook niet gebruiken wanneer je allergisch bent voor één van de bestanddelen van dit medicijn, maar dit is bij ieder medicijn het geval. Helaas houdt het lijstje hier nog niet bij op. Er zijn ook nog gevallen waarbij je erg voorzichtig moet zijn met het product en je echt eerst overlegd moet hebben met de dokter of het wel een slim idee is.

Je moet voorzichtig zijn met Muse, wanneer je ooit een bloedingsziekte hebt gehad. Als je het gebruikt wanneer je een bloedingsziekte hebt gehad, kan dit namelijk zorgen voor bloedingen in de urinebuis. Bij een long-, hart- of borstaandoening moet er ook opgepast worden met dit medicijn.

Bij een penisimplantatie kan dit medicijn ook gevaarlijk zijn. Ook een met het bloed overdraagbare ziekte kan ervoor zorgen dat je door het gebruik van Muse deze ziekte overgeeft aan je partner. Wanneer je eerder last hebt gehad van verslavingen of geestesziektes is het gebruik eigenlijk ook af te raden. Bij erecties die meer dan 4 uur aanhouden, moet je ook heel erg oppassen met dit medicijn.

Muse/alprostadil in combinatie met andere medicijnen

Ook wanneer je andere medicijnen inneemt, naast Muse, kan dit gevolgen hebben. Het kan erg gevaarlijk zijn wanneer je dit medicijn tegelijkertijd met een ander medicijn gebruikt. Ook wanneer je partner zwanger is, of eventueel zwanger is, mag je dit absoluut niet gebruiken. Het medicijn is namelijk niet voor vrouwen of kinderen en kan de zwangerschap belemmeren. Ook bij borstvoeding van de vrouw, kun jij het niet gebruiken omdat het kind het anders eventueel binnenkrijgt.

Tot slot kan het medicijn ook veel vervelende bijwerkingen hebben. Uiteraard krijgt niet iedereen hiermee te maken, maar er is zeker wel een kans. Je moet onmiddellijk contact opnemen met de dokter wanneer je een erectie hebt die al langer dan 4 uur duurt. Ook wanneer er littekens verschijnen op de penis, of wanneer de penis buigt of knikt moet er meteen contact opgenomen worden.

De ballen kunnen rood worden, opzwellen of gewoonweg erg pijnlijk zijn. Ook kan het zijn dat er bobbels ontstaan in de ballen. Dit alles geeft een heel onaangenaam gevoel en kan gevaarlijk zijn. Veel mensen hebben ook last van een branderig gevoel van de urinebuis en een penis die pijn doet.

Naast dit kun je je duizelig voelen en een lage bloeddruk, bloedingen in de urinebuis, pijn aan de penis, pijn aan de ballen, hoofdpijn, spierspasmen en blauwe plekken op de penis krijgen. Ook kan je door het gebruik ervan een ziekte krijgen, de Ziekte van Peyronie. Deze aandoening doet erg veel pijn en de penis krijgt een vreemde kromming, of de penis wordt korter of smaller.

Conclusie

Naast de bovengenoemde zijn er nog veel meer bijwerkingen waardoor wij dit product zouden afraden om te gebruiken. Het is natuurlijk erg vervelend om erectieproblemen te hebben, maar je erectieproblemen oplossen en daardoor veel meer problemen krijgen is ook niet de bedoeling.

Omdat er zoveel bijwerkingen zijn en mogelijke gevaren zijn, is ons advies om een ander middel te zoeken tegen erectieproblemen. Probeer het eerst op de natuurlijke manier, met aanpassing van je levensstijlen als dat niet werkt, kijk dan pas naar medische oplossingen. Bezoek hierbij de dokter en ga niet alleen op onderzoek uit.

Hopelijk hebben we je overtuigd dat je Muse beter kunt laten liggen bij erectieproblemen en worden je erectieproblemen zo snel mogelijk opgelost!

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *