Wat is Neprinol? Wij Zoeken Het Uit! Onderzoek + 4 Erectietips

Voor seksuele problemen, zoals erectiestoornissen, zijn op het internet een hele hoop middeltjes te vinden. Aan de ene kant is dat mooi, omdat je zo’n hulpmiddel in dat geval natuurlijk wel kan gebruiken. Aan de andere kant is dat ook een risico, omdat er een heleboel kwakzalverij op het internet te vinden is. Het kan daarom moeilijk zijn om te bepalen welke middelen daadwerkelijk goed werken.

Eén zo’n pilletje is Neprinol. Dit product zou allerlei seksuele kwalen bij mannen genezen, waaronder ook erectiestoornissen. Maar hoeveel is hier eigenlijk van waar? Dat is de vraag die ik in dit artikel ga beantwoorden. Daarnaast zal ik je ook vier tips geven om makkelijker een erectie te krijgen, voor het geval dat Neprinol onzin blijkt te zijn.

Wat is Neprinol precies?

Neprinol is een voedingssupplement. Dat wil zeggen dat het een capsule is met ingrediënten die vrij verkocht mogen worden. Er zitten dus geen medisch riskante middelen in, en je hebt geen doktersreceptje nodig om deze pillen te kopen. De ingrediënten in Neprinol zijn allemaal natuurlijk, en er is weinig risico op bijwerkingen.

Wie op zoek gaat naar de werking van Neprinol, zal een heleboel verschillende dingen tegenkomen. Op de ene site wordt beweerd dat dit middel erectiestoornissen zou kunnen voorkomen of tegengaan, terwijl de andere site zegt dat het een middel is voor de ziekte van Peyronie of voor een ander seksueel probleem. Het is daarom moeilijk te bepalen wat je nou precies moet geloven.

Wie echter op het potje zelf kijkt, ziet er helemaal niets over seksuele problemen staat aangegeven. Wat er wel staat, is dat het een product voor “fibrin defense” is. Daaronder zie je wat daarmee bedoeld wordt: het zou ontstekingen tegengaat, je bloedsomloop bevorderen, en het immuunsysteem verbeteren.

“Een verkoper die iets anders beweert dan de fabrikant, is meestal een teken dat er iets niet pluis is.”

Hoewel we nog niet zijn aanbeland bij de vraag of Neprinol werkt tegen seksuele problemen, is het wel alvast goed om op te merken dat het daar in elk geval niet primair voor bedoeld is. Op meer reputabele sites, zoals Amazon, valt over deze werking dan ook niets te lezen. Op Bol.com stond oorspronkelijk iets over erecties, maar verdacht genoeg verkoopt Bol.com deze pillen inmiddels niet meer.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je erectieproblemen op te lossen en hardere erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

Werkt Neprinol tegen erectiestoornissen?

Gezien het feit dat je op deze website hebt geklikt, acht ik de kans groot dat jij vooral geïnteresseerd bent in Neprinol omdat je had gelezen dat het erectiestoornissen zou verhelpen. Er zijn inderdaad een hele hoop websites die bewerken dat dit het geval is. Of dat klopt, is wat ik nu zal bespreken.

Het zal je misschien niet verbazen dat er vrijwel geen wetenschappelijk bewijs bestaat voor de werking van Neprinol tegen erectiestoornissen. Het enige kleine beetje bewijs dat ik kon vinden, is dat lipase, één van de vele ingrediënten van Neprinol, enig effect zou kúnnen hebben op erectiestoornissen (bron). Dit effect is echter nog vrij onzeker, en bovendien is één ingrediënt natuurlijk niet genoeg om dit doel te bereiken.

Daarnaast heb ik ook geen positieve ervaringen van gebruikers kunnen vinden wat betreft Neprinol en erectiestoornissen. De ervaringen die ik kon vinden, waren overwegend positief, maar geen van die ervaringen ging in op erectiestoornissen. Men besprak alleen de werkingen die ook op het potje vermeld staan, wat natuurlijk helemaal niet zo raar is.

Ik durf dus wel te stellen dat Neprinol geen effectief middel tegen erectieproblemen is. Overigens wil ik daar wel bij zeggen dat dat niet impliceert dat Neprinol een waardeloos middel is. De fabrikant van Neprinol heeft nooit beweerd dat dit middel ook maar enig effect op erectiestoornissen zou hebben, dus je kan ze moeilijk afrekenen op wat kwakzalvers op het internet zeggen.

“Als er op een onbekende website staat dat M&M’s helpen tegen erectieproblemen, dan geloof je dat toch ook niet zomaar?”

Werkt Neprinol tegen andere seksuele problemen?

We weten nu dat Neprinol geen enkel effect heeft op erectieproblemen. Dat is echter niet de enige claim die je op het internet leest over Neprinol. Ook tal van andere seksuele problemen zouden volgens sommige verkopers verholpen worden met Neprinol. Is daar nog iets van waar, of is Neprinol écht alleen geschikt voor de dingen die op het potje staan aangegeven?

Het zal je misschien niet verbazen dat er voor de meeste van deze claims geen enkel wetenschappelijk bewijs bestaat. Veel van de claims die over Neprinol worden gedaan, zijn ook zo vaag dat ze eigenlijk onmogelijk te bewijzen of ontkrachten zijn. “Betere seksuele reacties” is bijvoorbeeld een inhoudsloze term.

De enige kwaal waar wel enig bewijs voor te vinden was, was de ziekte van Peyronie. Dit is een aandoening waarbij je een sterk kromgetrokken penis hebt. Er is wat bewijs dat bepaalde stoffen in Neprinol enig effect zouden hebben op de ziekte van Peyronie, en dit misschien zouden kunnen voorkomen of verminderen.  Het gaat om de stoffen serrapeptase (bron), ubiquoine (bron) en bromelaïne (bron).

Ondanks dit alles is Neprinol echter nog steeds geen effectief middel tegen de ziekte van Peyronie. Het kan misschien enig effect hebben, maar deze ziekte is een ernstige aandoening, die je met dit soort pilletjes helaas niet kan verhelpen. Dit zal je alleen lukken met de hulp van een arts, en medicatie alleen zal hier sowieso nooit genoeg voor zijn. Al met al kun je dus wel stellen dat Neprinol nutteloos tegen seksuele problemen is.

“Als jij een wondermiddel tegen seksuele problemen hebt ontwikkeld, dan vermeld je dat toch op het potje?”

Hoe kan ik mijn erectieproblemen wel aanpakken? 4 erectietips

Door jou te vertellen dat Neprinol totaal nutteloos is tegen erectieproblemen, heb ik je hopelijk geld bespaard. Ik heb je misschien echter ook wat hoop ontnomen, omdat je nog steeds geen effectief hulpmiddel voor je probleem hebt gevonden. Daarom zal ik je nu nog enkele erectietips geven, die je wél kunnen helpen om makkelijker een erectie te krijgen. Het gaat om de volgende tips:

 1. Gebruik ginkgo biloba
 2. Eet zo min mogelijk verzadigd vet
 3. Zorg dat je minder stress hebt
 4. Probeer echte erectiepillen

Erectietip 1: Gebruik ginkgo biloba

Een reden dat veel mannen enorm aangetrokken zijn tot Nepronil, is dat het een natuurlijk middel is. Veel mannen zijn een beetje bang om zware, medische erectiepillen te gebruiken, en daarom lijkt Nepronil vaak een goed alternatief. Nepronil mag dan onzin zijn, maar dat wil niet zeggen dat er geen andere natuurlijke middelen zijn tegen erectieproblemen.

Eén van die middelen is een voedingssupplement genaamd ginkgo biloba. Net als Nepronil bevat ginkgo biloba alleen maar natuurlijke middelen. Ginkgo biloba is namelijk niets anders dan een geneeskrachtig kruid, afkomstig uit Japan. Dit middel is niet alleen als voedingssupplement verkrijgbaar, maar ook als thee. Ook die thee werkt prima tegen erectieproblemen, maar hij is wel wat bitter.

Ginkgo biloba kan zorgen dat je makkelijker erecties krijgt. Dit heeft te maken met het effect dat ginkgo biloba heeft op je bloedsomloop. Dit middel stimuleert de bloedsomloop, waardoor bloed makkelijker door je lichaam kan worden gepompt. Een betere bloedsomloop kan enorm helpen bij het voorkomen of verhelpen van erectieproblemen (bron).

“Een erectie is eigenlijk niets anders dan een penis vol met bloed.”

Zoals ik net al even zei, is ginkgo biloba een natuurlijk kruid. Hierdoor heb je geen doktersrecept nodig om het te kopen. Je kan het dan ook gewoon vinden bij de drogist. Er zijn geen noemenswaardige bijwerkingen die optreden als je ginkgo biloba gebruikt, behalve als je ook bloedverdunners neemt. In dat geval kan het gevaarlijk zijn om ginkgo biloba te gebruiken, dus bespreek eerst even met een arts of dit kan.

Erectietip 2: Eet zo min mogelijk verzadigd vet

Iets wat maar weinig mensen weten, is dat een slechte gezondheid vaak de oorzaak is van erectieproblemen. Misschien zie je dit verband niet meteen, maar eigenlijk is het natuurlijk niet zo gek. Als jouw lichaam niet goed werkt, dan zullen een hoop lichamelijke processen ook niet goed meer werken, en het krijgen van een erectie is natuurlijk ook een lichamelijk proces.

Een veel voorkomende oorzaak van erectiestoornissen is bijvoorbeeld een teveel aan verzadigd vet in je dieet. Verzadigde vetten zorgen onder andere voor het dichtslibben van je aderen. Al na één te vette maaltijd kan je bloedsomloop verslechteren (bron). Als je iedere dag te veel verzadigd vet eet, is dat effect natuurlijk nog vele malen erger.

Ik heb zojuist al aangestipt hoe belangrijk een goede bloedsomloop is voor het kunnen krijgen van een erectie, dus je kunt je vast wel voorstellen dat verzadigd vet hier niet bepaald bevorderlijk voor is. Als bloed niet goed door je lichaam kan stromen, ligt het voor de hand dat er ook niet genoeg bloed in je penis kan stromen om deze hard te maken.

“Alsof erectieproblemen nog niet erg genoeg waren, verhoogt verzadigd vet ook je kans op een hartaanval enorm.”

Je inname van verzadigde vetten moet je dus zo veel mogelijk minderen als je graag weer erecties wil krijgen. Verzadigde vetten zitten vooral in dierlijke producten. De meeste soorten vlees zijn dus niet goed, vooral rund en varken niet. Kip bevat echter een stuk minder verzadigd vet, en in vis zitten zelfs helemaal geen verzadigde vetten. Dat zijn dus betere opties. Zuivel (en dan vooral kaas) en eieren kun je beter zo veel mogelijk vermijden.

Erectietip 3: Zorg dat je minder stress hebt

Stress is een enorm ongezond fenomeen, op ongeveer elk vlak. We weten inmiddels dat gestreste mensen een significant korter leven hebben dan niet-gestreste mensen, en dat de kans op diverse ziektes hoger wordt door te veel stress. Dat ook erectiestoornissen door stress kunnen worden veroorzaakt (bron), zal je daarom misschien niet eens verbazen.

Mannen die last hebben van erectieproblemen, voelen vaak veel prestatiedruk in bed. Ze zijn bang dat het weer mis zal gaan, en maken zich daar druk over. Heel begrijpelijk natuurlijk, maar het zal je natuurlijk niet helpen. Sterker nog: de stress die dit met zich meebrengt, maakt alleen maar dat er een nóg grotere kans is dat je geen stijve zal krijgen.

“Stress en erectiestoornissen kunnen je een vicieuze cirkel in trekken.”

Het hoeft echter niet te gaan om stress die je tijdens de seks voelt. Ook, en vaak vooral, dagelijkse stress kan een enorm probleem zijn. Een gestreste week op je werk kan ervoor zorgen dat je ook in het weekend geen erectie kan krijgen, terwijl je die stress misschien wel prima op je werk kan achterlaten. Het gaat dus echt om alle soorten stress.

Stress verminderen is dus van groot belang. In je dagelijkse leven kun je dit vaak bereiken door beter plannen en minder verantwoordelijkheden op je te nemen als dat mogelijk is. Heb je last van prestatiedruk in bed, dan zul je jezelf moeten voorhouden dat er ook andere manieren zijn om je partner seksueel te bevredigen. Penetratie wordt dan minder belangrijk, waardoor je erectiestoornis je waarschijnlijk minder stress bezorgt.

Erectietip 4: Probeer echte erectiepillen

In dit artikel heeft centraal gestaan dat Nepronil een ontzettend waardeloze pil is voor mannen met erectieproblemen. Wie echter op zoek is naar een erectiepil, hoeft daar helemaal niet ver naar te zoeken. Pillen met stoffen als sildenafil, avanafil en tadalafil zijn wetenschappelijk bewezen geneesmiddelen, waarmee het je ongetwijfeld moet lukken om een stijve te krijgen.

Ik zou je dit echter wel pas als laatste redmiddel aanraden. Op zichzelf zijn deze pillen erg effectief, maar er kunnen ook een bijwerkingen komen kijken bij gebruik van deze pillen. Vooral pillen met sildenafil, zoals het welbekende Viagra, hebben veel mogelijke bijwerkingen. Het is dus beter om eerst een natuurlijke oplossing te zoeken en jezelf al die bijwerkingen (en geld) te besparen. Pas als dat niet werkt, zou ik je aanraden om één van de bovenstaande pilletjes uit te proberen.

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

2 Reacties op "Wat is Neprinol? Wij Zoeken Het Uit! Onderzoek + 4 Erectietips"

 1. ed

  says:

  Hallo Chris,
  met veel aandacht de inhoud over Nepronil gelezen.
  Ik ben sinds kort geconfronteerd met een kromming in mn Penis in erectiestand, waar ik best van schrok in eerste instantie,
  Ben dat onmiddellijk opgaan zoeken en de kans dat ik dan de ziekte van Pyeronie zou hebben is duidelijk dus aanwezig.
  Natuurlijk ga je eerst op sites kijken wat het precies inhoud en of het vooral ernstig is.
  Duidelijk is geworden dat het helemaal niet ernstig is maar vooral lastig voor de man vooral als intiem contact aanwezig is.
  Ik las dat het om stugge bindweefsel gaat wat in de Penis aanwezig is en dat de boel wat tegen houd om rechte penis te krijgen bij erectie.
  Mijn vraag is dan ook, als Nepronil dus duidelijk niet helpt, zijn er dan wel middelen die daarbij wat kunnen helpen?
  Of moet of kan dat alleen maar door een operatie?
  Ben nog een fitte begin 70 man, volop aan het sporten, ik geef trainingen aan talentvolle voetbal spelertjes die ik dan naar een bvo club stuurt bv Sparta/Excelsior Rdam, maar ook Twente etc.
  Ik ontdekte mijn probleem ook tijdens het wakker worden en meestal ook met een erectie wakker wordt , dus dat was best wel raar, ik gaf er in het begin niet zo aandacht aan, maar nu ik een paar x heb sex heb gehad was het toch duidelijk zichtbaar.
  dus ja ................

  mvg
  Ed Schot

 2. Pim

  says:

  Hallo Chris ook ik heb sinds een paar maanden peyronie.
  ben daarvoor bij de Andros kliniek geweest die gaf mij taladafil voor betere doorbloeding ( ik heb geen erectie probleem) De kromming van 30 % is het minst hinderlijk het ergste voor mij is dat de maat in erectie met 4 cm verkort is door de plaque. Om verder plaque te voorkomen kreeg ik tamoxifen voorgeschreven en gebruik ik een strecher van phallosan . Nu Neprinol op sommige sites vermeld dat het wat aan Peyronie kan doen en aan groei.. vraag ik u, of u wat u denkt dat het beste middel is de plaque te verminderen en groei te bevorderen.

  Ik las dat er in het verleden xiapex injecties werden gegeven, wat ik heb begrepen is dat het niet meer geïmporteerd wordt in Nederland en dit alleen een financiële kwestie is !!! Graag verneem ik wat ik zou kunnen proberen om de plaque kwijt te raken, de arts vertelde dat er alleen operaties zijn maar dat daar het lengte verlies blijft met de kans op gevoel verlies... daar zit ik natuurlijk ook niet op te wachten.

  Graag verneem ik van andere patiënten die succes hebben gehad bij een behandeling met medicatie of supplementen. Ik lees ook over grote dosis Paba ( 12 gr per dag ) dat zeer kostbaar is, maar is daar resultaat van te verwachten?

  mvg Pim

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *