10 Ultieme Seks Tips voor Mannen Met Erectieproblemen

Als je merkt moeite te hebben met het krijgen en behouden van een erectie, dan wil je dit zo snel mogelijk weer onder de knie krijgen. Logischerwijs ben je op zoek gegaan naar oplossingen voor jouw erectieproblemen. Je bent het internet aan het afstruinen op zoek naar de ultieme manier om die oude, vertrouwde, harde erectie weer terug te krijgen.

Dit is echter niet zo makkelijk als je voorafgaand had gedacht. Het is moeilijk om te weten welke oplossing bij je past en je komt voornamelijk uit bij allerlei medicatie. Gelukkig zijn er ook genoeg manieren waarvoor geen medicatie nodig is; bepaalde seksuele handelingen kunnen je helpen van je erectieprobleem af te komen. Lees ze hier!

Wat houdt een erectieprobleem in?

Onder erectiestoornissen of erectieproblemen valt niet slechts één ding. Het woord erectieproblemen beschrijft een groep erectiele ervaringen, zoals moeite om een erectie te krijgen en moeite om een erectie te behouden.

Soms kunnen erectieproblemen ook optreden naast voortijdige/vroegtijdige ejaculatie – klaarkomen voordat je dat wilt. Hoe je het ook ervaart, het kan zijn dat het hebben van seks met erectieproblemen zeer uitdagend kan zijn.

Erectiestoornissen kunnen ongelooflijk stressvol zijn, zowel voor de personen die het ervaren als voor hun partner(s). Veel mensen associëren positieve seksuele ervaringen met het hebben van een erectie en geloven dat je alleen seks kunt hebben als je een harde erectie hebt.

Het is echter belangrijk op te merken dat erectiestoornissen niet hetzelfde zijn als iemand die niet seksueel opgewonden raakt. Net zoals iemand met een vagina ‘nat’ kan worden, zelfs als de persoon niet opgewonden is, kan een persoon met een penis ‘hard’ worden als hij niet opgewonden is.

Zo kan iemand psychologisch opgewonden raken, maar reageert het lichaam daar gewoonweg niet op; hier kan de persoon zelf dan dus niets aan doen. Dat heet opwinding non-concordantie, en het komt veel vaker voor dan je zou verwachten. (Bron)

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Oorzaken erectieproblemen

Hoewel een erectieprobleem hebben geen symptoom is van niet opgewonden raken, kan het een symptoom zijn van een aantal andere gezondheidsproblemen. Erectieproblemen worden gekoppeld aan hoge bloeddruk, diabetes, roken, alcoholmisbruik, prostaatproblemen en zenuwbeschadiging.

De oorzaken kunnen echter ook psychologisch zijn – zo zijn erectieproblemen ook gekoppeld aan depressie en angst. Daarnaast kan het mensen van alle leeftijden treffen. De kans dat iemand erectieproblemen ervaart, neemt wel toe met de leeftijd. Uit een onderzoek uit 2013 bleek dat één op de vier patiënten die hulp zochten voor nieuwe erectieprobleemsymptomen jonger was dan 40 jaar. (Bron)

10 ultieme sekstips voor mannen met erectieproblemen

Hieronder zullen we je de ultieme sekstips geven voor mannen met erectieproblemen. Geheel natuurlijk en zonder het gebruik van medicatie!

1.     Praat over wat je fijn vindt

Een goede sekstip is om ervoor te zorgen dat je met je partner communiceert over wat je leuk vindt tijdens het seksproces. Veel mannen zijn niet communicatief over wat hen echt opwindt.

Als je niet opgewonden bent, kun je bijvoorbeeld erectieproblemen ervaren. Zorg ervoor dat je je partner vertelt wat je opwindt. Communiceren over intimiteit zou er ook toe moeten leiden dat je je meer verbonden voelt met je partner en je meer ontspannen voelt als je seksueel samen bent. (Bron)

Dit is daarom dus een goede sekstip die erectieproblemen zou moeten verhelpen of in ieder geval verminderen.

2.     Zorg ervoor dat het condoom past

Dit is uiteraard voor de mannen die condooms gebruiken. Als je die gebruikt, zorg er dan voor dat je een condoom gebruikt dat prettig aanvoelt op jouw penis. Slecht passende condooms kunnen het gevoel van de penis van een man verminderen. Ook kan het oncomfortabel of beperkend aanvoelen.

Als je condoom te strak of zwak aanvoelt, ga dan op onderzoek uit naar welke condooms perfect zijn voor jou.

De “prestatieverbeterende” condooms om je te helpen het langer vol te houden, wil je misschien voor altijd vermijden of in ieder geval totdat je seks onder de knie hebt. Ze bevatten meestal verdovende middelen om het gevoel te verminderen en zo mannen te helpen hun orgasme uit te stellen.

Voor een klein percentage mannen kunnen ze echter ook bijdragen aan veel minder gevoel en uiteindelijk erectieverlies. Dit is het tegenovergestelde van wat je wilt bereiken tijdens de seks. Probeer dus eerst zelf natuurlijke manieren uit voordat je dergelijke condooms gaat gebruiken. (Bron)

3.     Voorspel

Naarmate mannen ouder worden, hebben ze meer stimulatie nodig om een erectie te krijgen en te behouden die stevig genoeg is voor seks. Alleen of met een partner wat voorspel doen is een fantastische manier om je opwindingsniveau te verhogen en een stevige, harde erectie te krijgen.

Veel mannen beginnen het proces van seks te haasten zodra ze erectieproblemen ervaren. Ze zijn bang dat ze hun erectie zullen verliezen, dus haasten ze zich zodat ze, zolang ze de erectie nog hebben, ook daadwerkelijk seks kunnen hebben.

“Seks begint en eindigt niet bij penetratie.”

Maar haasten maakt het probleem alleen maar erger. Daarom is het dus belangrijk om juist rustig aan te doen en écht te genieten, daarvoor doe je het tenslotte. (Bron)

4.     Voeg wat glijmiddel toe

Als jullie beiden maagden zijn, kan haar vaginale ingang krap zijn, vooral als ze nerveus is, waardoor haar spieren zich kunnen aanspannen en ze minder snel zelf vochtig wordt. Als je een condoom gebruikt, vraag haar dan om glijmiddel op waterbasis bovenop het condoom te gieten zodra het condoom op de penis zit.

Door glijmiddel toe te voegen aan je met condoom bedekte penis, kan dit de sensatie versterken en kan het een leuk, opwindend onderdeel van het voorspel zijn. Het kan penetratie ook gemakkelijker maken, wat mannen kan helpen hun erectie te behouden. Glijmiddel toevoegen aan je seksleven is dus zeker een sekstip om niet te vergeten! (Bron)

5.     Breid je repertoire uit

Gebruik je vingers, je tong en je mond om elkaar te plezieren en zorg ervoor dat je partner weet dat je, ook al kun je geen volledige erectie krijgen, toch geniet van het gevoel dat je wordt vastgehouden.

Erectieproblemen kunnen veel onzekerheden met zich mee brengen, zowel voor jou als voor je partner. Je partner krijgt mogelijk het idee dat je hem of haar niet aantrekkelijk genoeg vindt en zal daardoor misschien minder graag seks willen hebben.

Geef elkaar dus massages, neem samen douches of baden en overweeg tot slot te investeren in seksspeeltjes voor beiden. Vibrerend speelgoed en persoonlijke stimulators kunnen een simpele aanraking interessanter en intenser maken, en kunnen je ook helpen om je partner toch nog tot een orgasme te brengen – met of zonder harde erectie. (Bron)

Voorbeelden van dingen die je uit kunt proberen om je repertoire uit te breiden zijn:

 • Nieuwe standjes. Probeer de benen van je partner op je schouders te heffen wanneer je binnenkomt, doe het van achteren terwijl jij op je zij ligt of met je partner op handen en knieën, of laat je partner de benen dichter bij elkaar houden om het vaginale kanaal of anale gebied strakker te maken.
 • Verschillende toegangspunten. In een heteroseksuele relatie en alleen vaginale seks geprobeerd? Vraag je partner of ze interesse heeft om anaal te proberen, of of ze je zou willen vastpinnen met speelgoed. Pro-tip: neem voldoende glijmiddel mee!
 • Rollenspel. Creëer een situatie of speel personages om een opwindend verhaal rond je seksuele ontmoeting op te bouwen. (Bron)

6.     Oefen visualisatie tijdens masturbatie en voorafgaand aan de seks

Loop in gedachten door de hele ervaring van het kussen van je vriend(in), een tijdje vrijen, elkaars kleren uittrekken, wat meer vrijen, de opwindende voorspeldingen doen die jullie allebei leuk vinden, een condoom omdoen, nog wat meer vrijen en dan gemeenschap hebben met die harde en vertrouwde erectie.

Het is alsof je jezelf enthousiast maakt voor een spel, alleen is het spel in dit geval seks. Als je je dat alles kunt voorstellen met een harde erectie, lukt het je vast en zeker ook om die harde erectie te krijgen en behouden tijdens de real deal. (Bron)

7.     Standjes

Het beste advies over seksuele standjes is om gezond verstand te gebruiken en posities te vinden die prettig zijn voor jou en je partner. De volgende tips kunnen de ervaring voor jullie beiden verbeteren:

 • Verhoog seksuele opwinding. Er zijn tal van andere manieren waarop een man een orgasme kan bereiken en zijn partner een orgasme kan geven zonder zijn penis te gebruiken.

Gebruik je vingers, je mond – gebruik je fantasie. Voor veel mannen met erectiestoornissen is een wederzijdse vorm van masturbatie misschien gemakkelijker en aangenamer dan traditionele geslachtsgemeenschap.

 • Vind de juiste plaats en tijd. Kies een plaats en tijd om seks te hebben waar je je ontspannen en niet gehaast kunt voelen. Overhaast je niet in seks en probeer geen seks te hebben als je oververmoeid of angstig
 • Wees comfortabel. Als je kamer te koud is of als je je niet op je gemak voelt in bed, zal je het moeilijker hebben om een ​​goede doorbloeding te behouden en een erectie te behouden.

Probeer voor de seks samen een warme douche te nemen om te ontspannen en je bloed beter te laten stromen.

 • Let op wat – en hoeveel – je drinkt. Een beetje alcohol kan je ontspannen en kan je seksuele ervaring versterken, en dat kan goed zijn bij erectieproblemen. Aan de andere kant kan te veel alcohol erectiestoornissen veroorzaken.

Je moet ook cafeïne en nicotine voor het vrijen vermijden, omdat beide middelen de bloedvaten vernauwen, waardoor erectieproblemen juist kunnen toenemen.

Waar het op neerkomt wat seksstandjes en erectiestoornissen betreft, is dat er niet één beste positie is die gegarandeerd voor iedereen goed werkt. Vind dus seksstandjes die bij jou passen en concentreer je op het creëren van een comfortabele, stressvrije seksuele omgeving.

Samenwerken met je partner om je intimiteit en verlangen te vergroten, is het geheim van meer opwindende seks en minder erectieproblemen! (Bron)

8.     Speeltjes

Je kunt ook overwegen om een penisring te gebruiken als je een erectie kunt krijgen maar moeite hebt om deze te behouden. Penisringen werken door het bloed in je penis op te sluiten, zodat de penis langer hard blijft.

Je kunt er één kopen in een sekswinkel of online. Breng het aan over je penis en testikels als je half hard bent en houd hem aan totdat je klaar bent met seks. Het is een geweldige en daarnaast goedkope oplossing voor erectiestoornissen. (Bron) Seksspeeltjes horen dus zeker thuis in deze lijst van sekstips voor erectieproblemen!

9.     Orale seks

Orale seks is een geweldige optie als penetratieve seks dat niet is, maar praten is nog belangrijker! Wees dus open tegen je partner over wat je voelt en doormaakt. Dit is erg belangrijk omdat elke persoon in een relatie zichzelf vaak de schuld geeft.

Een vrouw kan het gevoel hebben dat ze niet meer aantrekkelijk is voor haar partner, terwijl een man het gevoel kan hebben dat hij haar als man in de steek laat. Door openhartig en eerlijk te zijn over wat je voelt, kun je samenwerken om andere manieren te vinden om van elkaars lichaam te genieten. Orale seks kan dus de ultieme sekstip zijn voor jou en je partner. (Bron)

10.  Ontspan

Het is belangrijk om te leren te ontspannen voor en tijdens de seks. Ja, het is seks en dat kan in het begin heel spannend en een big deal zijn – maar het is ook “maar seks”. Het is te doen, en je zult helemaal uitvinden hoe het precies in zijn werk gaat.

De meeste mensen hebben wat oefening nodig met wat vallen en opstaan, zoals dat altijd gaat bij het leren van een nieuwe vaardigheid. Als je het echter eenmaal onder de knie hebt, zal je dit – naar alle waarschijnlijkheid – een groot deel van je leven blijven doen, geheel zonder problemen.

Dus ontspan, haal diep adem, en als je jezelf betrapt op je onzekerheden, zeg dan tegen je innerlijke criticus dat hij zijn mond moet houden.

Zeg tegen jezelf dat je geweldig bent. Zij of hij vindt je leuk, de seks zal geweldig zijn en je kunt achterover leunen en gaan genieten. Geniet dan ook van elk moment, wetende dat het echt steeds beter en beter wordt.

Onthoud daarnaast dat de ander het waarschijnlijk even spannend (zo niet spannender) vindt. Jullie ervaren dus hetzelfde en erover praten kan je helpen. Als je beiden weet dat jullie het allebei spannend vinden, zal het hoogstwaarschijnlijk snel beter gaan. (Bron)

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

1 Reactie op "10 Ultieme Seks Tips voor Mannen Met Erectieproblemen"

 1. John

  says:

  Beste Chris ik heb een probleem met klaarkomen. Althans dat vind ik zelf. Ik kom niet tot moeilijk klaar en moet fantaseren om op een hoogtepunt te komen. Dit voelt erg onnatuurlijk aan en wil dit eigenlijk niet. Seksuologen vertellen dat je fantasie lekker moet gebruiken. Maar waarom heb ik dat nou nodig.
  Als ik Google of zoek op moeilijk klaarkomen zie ik alleen onderwerpen van vroegtijdig klaarkomen naar voren komen. Ik loop er al jaren mee en het blijft me pijn doen. Ik kan binnen 20/30 minuten klaarkomen. Ik masturbeerde vroeger altijd veel en soms nog steeds als het niet lukt. Ik heb nooit een tevreden gevoel als ik klaar ben.

  Wat moet ik als normaal zien?
  Heb ik meer stimulatie nodig?
  Kan het aan mijn partner liggen?
  Is er voor mij ook hulp want ik ben goed hopeloos en het gaat me dagelijkse leven beheersen?

  Ik hoor graag van u groet John

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *