Siberische Ginseng Tegen Erectieproblemen? Lees Ons Onderzoek

Ginseng wordt vaak de koning van alle kruiden genoemd en blijkt een veelbelovend middel te zijn om het algemene welzijn te verbeteren. Ginseng staat ook bekend als een afrodisiacum, en wordt gebruikt om seksuele disfunctie te behandelen en om seksueel gedrag te verbeteren in traditionele Chinese medische praktijken.

Voor erectieproblemen zijn ontzettend veel oplossingen, maar niet iedere oplossing werkt voor iedereen even goed. Het is belangrijk dat je, wanneer je last hebt van erectieproblemen, op zoek gaat naar welke remedie het beste voor jou werkt.

Iets dat jou misschien kan helpen je erectieproblemen te verminderen of zelfs geheel te laten verdwijnen, is het natuurlijke middel Siberische ginseng. Voor dit artikel hebben wij onafhankelijk onderzoek gedaan naar de werking van Siberische ginseng en specifiek naar de werking tegen erectieproblemen.

Wat is Siberische ginseng?

Siberische ginseng komt van een plant. Mensen gebruiken de wortel van deze plant om medicijnen te maken die voor verschillende ziektes/infecties et cetera gebruikt kunnen worden.

Siberische ginseng wordt vaak een “adaptogeen” genoemd. Dit is een niet-medische term die wordt gebruikt om stoffen te beschrijven die zogenaamd het lichaam kunnen versterken en de algemene weerstand tegen dagelijkse stress kunnen vergroten.

Siberische ginseng wordt echter niet alleen gebruikt als adaptogeen, maar ook voor aandoeningen aan bijvoorbeeld het hart en de bloedvaten. Hierbij kun je denken aan aandoeningen als lage bloeddruk, hoge bloeddruk, verharding van de slagaders (atherosclerose) en reumatische hartziekte.

Bovendien is ginseng goed voor nieraandoeningen, de ziekte van Alzheimer, ADHD, chronisch vermoeidheidssyndroom, diabetes, hoog cholesterol, verbetering van gevoelloosheid in ledematen (perifere neuropathie), fibromyalgie en reumatoïde artritis, waardoor de effecten van een kater, verkoudheid, griep, chronische bronchitis en tuberculose verminderd worden. Het wordt ook gebruikt voor het behandelen van de bijwerkingen van chemotherapie bij kanker.

Sommige mensen gebruiken Siberische ginseng om het vermogen om te werken en de atletische prestaties te verbeteren. Ze gebruiken het daarnaast om slaapproblemen (slapeloosheid) en de symptomen van infecties, veroorzaakt door herpes simplex type 2, te behandelen.

Het wordt tevens gebruikt om het immuunsysteem te bevorderen, verkoudheid te voorkomen en de eetlust te vergroten.

Siberische ginseng wordt ook toegevoegd aan huidverzorgingsproducten.

Je moet Siberische ginseng niet met andere soorten ginseng verwarren. Siberische ginseng is bijvoorbeeld niet hetzelfde kruid als Amerikaanse of Panax ginseng. Wees voorzichtig met welk product je kiest. Amerikaanse en Panax-ginseng kunnen een stuk duurder zijn. Er wordt gezegd dat de Sovjet-Unie jaren geleden haar atleten de voordelen van ginseng wilde bieden, maar een goedkopere versie wilde. Siberische ginseng werd dus populair, en daarom zijn de meeste onderzoeken naar (de werking van) Siberische ginseng in Rusland verricht.

Je moet weten dat de kwaliteit van Siberische ginsengproducten sterk varieert en ook door iedereen anders ervaren kan worden. Siberische ginsengproducten worden vaak ten onrechte geïdentificeerd als, of bevat in sommige gevallen, “vervalsers”. Dit zijn andere ingrediënten die niet bijdragen aan de voordelen van het product, maar enkel ruimte innemen in het product. Zijdewijnstok is een veelvoorkomende vervalser van Siberische ginseng.

Neem voordat je Siberische ginseng inneemt altijd contact op met je dokter als je andere medicijnen gebruikt. Dit kruid kan echter in combinatie met veel voorgeschreven medicijnen worden ingenomen, dus waarschijnlijk zal het gebruik ervan geen problemen opnemen. (Bron)

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Waar wordt ginseng in het algemeen voor gebruikt?

Ginseng wordt over het algemeen gebruikt om de algehele gezondheid te verbeteren. Het wordt daarnaast gebruikt om het immuunsysteem te versterken en om ziekte en stress te kunnen bestrijden.

Er zijn verschillende soorten ginseng. Aziatische ginseng (uit Chinese en Koreaanse bronnen) wordt gebruikt voor “unclear thinking”, diabetes en erectiestoornissen bij mannen. Amerikaanse ginseng wordt gebruikt voor diabetes en om het risico op verkoudheid en griep te verminderen. Siberische ginseng wordt voornamelijk gebruikt om het risico op verkoudheid en griep te verminderen en om de ernst van herpes simplex-virus type 2-infecties te verminderen.

Ginseng is niet bedoeld om aan zuigelingen te geven, omdat dit (ernstige) schade kan veroorzaken. Dit product wordt dus ook afgeraden voor gebruik bij kinderen. (Bron)

Waar wordt Siberische ginseng voor gebruikt?

 • Het verlichten van symptomen van verkoudheid, indien gebruikt in combinatie met een kruid genaamd andrographis. Sommige klinische onderzoeken hebben aangetoond dat het innemen van een specifiek combinatieproduct met Siberische ginseng plus andrographis (Kan Jang, Swedish Herbal Institute) via de mond de symptomen van verkoudheid kan verminderen wanneer het binnen 72 uur na het begin van de symptomen wordt gestart.

Sommige symptomen kunnen verbeteren na 2 dagen behandeling. Over het algemeen duurt het echter 4-5 dagen voordat de symptomen helemaal verdwijnen. Andere onderzoeken suggereren dat deze combinatie van Siberische ginseng en andrographis verkoudheidsverschijnselen bij kinderen beter verlicht dan echinacea.

Ook het innemen van een specifiek product dat Siberische ginseng, echinacea en malabar-noot bevat (Kan Jang, Swedish Herbal Institute) gedurende 6 dagen lijkt congestie en hoesten beter te verbeteren dan het innemen van het medicijn broomhexine.

 • Bipolaire stoornis. Inname van Siberische ginseng plus lithium via de mond gedurende 6 weken lijkt een vergelijkbaar responspercentage en remissiepercentage op te wekken als het nemen van lithium plus fluoxetine bij mensen met een bipolaire stoornis.
 • Het nemen van Siberisch ginseng-extract blijkt de bloedglucosespiegel te verlagen bij mensen met diabetes type 2.
 • Een virale infectie genaamd herpes simplex 2 (HSV-2). Het nemen van een specifiek Siberisch ginseng-extract, gestandaardiseerd om een ​​specifiek ginseng-ingrediënt te bevatten genaamd eleutheroside 0,3% (Elagen), lijkt de duur en ernst van herpes simplex type 2-infecties te kunnen verminderen. (Bron)
 • Voorkomen van stressgerelateerde ziekten. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat Siberische ginseng de weerstand van een persoon tegen fysieke stress kan verhogen. In een reeks baanbrekende Russische studies in de jaren zestig werd aangetoond dat 2100 gezonde volwassenen (19 tot 72 jaar oud) die Siberische ginseng kregen, beter omgaan met stressvolle omstandigheden.

In het bijzonder ervoeren ze een toegenomen vermogen om fysieke arbeid uit te voeren, bewegingsziekte te weerstaan ​​en met snelheid en precisie te werken ondanks dat ze omringd waren door lawaai.

Ze zouden ook documenten nauwkeuriger kunnen proeflezen en zich gemakkelijker kunnen aanpassen aan fysieke belastingen zoals hitte, grote hoogten en zuurstofarme omgevingen. Ander onderzoek geeft aan dat het nemen van Siberische ginseng de mentale alertheid kan verhogen en de concentratie kan verbeteren.

 • Verlichten van chronisch vermoeidheidssyndroom en fibromyalgie. Omdat Siberische ginseng de bijnieren ondersteunt, is het de moeite waard om de uitputting en spierpijn te verminderen die gepaard gaan met deze energie-uitputtende omstandigheden.
 • Bestrijden van vermoeidheid en herstellen van energie. Siberische ginseng is populair om het lichaam te stimuleren en te versterken. Het lijkt het energieniveau te verhogen bij mensen met constante uitputting.

Degenen die herstellen van een ziekte of moe zijn van een zwaar werkschema, kunnen ook profiteren van de immuunversterkende en energiebevorderende krachten. Voor verder gezonde individuen – zelfs atleten – is het verhaal echter een beetje anders.

In één onderzoek slaagden twintig hoogopgeleide afstandslopers die Siberische ginseng kregen er niet in om beter te presteren dan hardlopers met vergelijkbare omstandigheden die een placebo kregen wanneer beide groepen tegen elkaar raceten op loopbanden. Niet alleen renden de Siberische ginseng-lopers niet harder, ze renden ook niet langer.

 • Mannen kunnen een verhoogd aantal zaadcellen produceren bij gebruik van Siberische ginseng (wissel het voor dit doel af met Panax ginseng). Studies tonen aan dat het kruid zelfs de testosteronniveaus kan verhogen en zo bepaalde gevallen van mannelijke impotentie kan helpen omkeren.
 • Verlichten van menstruatiestoornissen en menopauzeklachten. Siberische ginseng kan de hormoonspiegels positief beïnvloeden en de grote baarmoederspier versterken. Deze eigenschappen maken het potentieel waardevol voor het verlichten van bepaalde menstruatieproblemen en menopauzeklachten.
 • Verhogen van de vruchtbaarheid van mannen en vrouwen en verminderen van mannelijke impotentie. Door een gezonde baarmoederfunctie te ondersteunen, kan Siberische ginseng nuttig zijn bij het voorkomen van vrouwelijke onvruchtbaarheid. (Bron)

Siberische ginseng tegen erectieproblemen?

Nu je weet wat Siberische Ginseng is en hoe het je op verschillende manieren kan helpen, gaan we in op de vraag of Siberische ginseng ook iets voor je kan betekenen als je erectieproblemen ervaart.

Een betere erectie door ginseng?

Ginseng wordt in traditionele Chinese medische praktijken op zichzelf of met een kruidenformule genomen om de seksuele prestaties te verbeteren. De gunstige effecten zijn wetenschappelijk geëvalueerd en bevestigd in meta-analyses van gerandomiseerde klinische onderzoeken.

“Als ginseng niet zou werken, waren de Chinezen er een paar honderd jaar geleden al wel mee gestopt.”

In een placebogecontroleerde studie ervoeren bijvoorbeeld 45 mannen met matige tot ernstige erectiestoornissen verbetering in hun erectiele prestaties en seksuele bevrediging na behandeling met driemaal daagse doses van 900 mg Koreaanse rode ginseng gedurende 8 weken.

Een soortgelijk onderzoek bij 60 mannen met erectiestoornissen meldde ook een duidelijke verbetering van de erectiele functie, waaronder stijfheid, penetratie en behoud van erectie, na het nemen van Koreaanse rode ginseng (1000 mg) driemaal daags gedurende 12 weken.

Gegevens uit studies over ginsengbessenextract suggereren dat deze werking afhankelijk is van stikstofmonoxide (NO). Van de farmacologisch actieve componenten van ginseng, ginsenosiden, is bekend dat ze in staat zijn om NO-synthese te induceren in endotheelcellen en perivasculaire zenuwen, en om de gevoeligheid van vasculaire gladde spiercellen voor NO te vergroten.

Deze afgifte van NO zorgt ervoor dat gladde spieren ontspannen, waardoor meer bloed de penis binnendringt en makkelijker een erectie ontstaat. Dit zorgt er ook voor dat je de erectie langer kunt behouden. (Bron)

Een betere erectie door Siberische ginseng?

Zoals nu waarschijnlijk wel duidelijk is geworden, is het voornamelijk de Aziatische ginseng (uit Koreaanse/Chinese bronnen) die bekend staat om de werking tegen erectieproblemen. Toch kan ook de Siberische ginseng op dat gebied wat voor je betekenen.

Voor impotentie wordt aangeraden dat je tweemaal daags 100-300 milligram Siberische ginseng inneemt.

Tip:

Koop Siberische ginseng-extracten van een bedrijf dat bekend staat om zijn kwaliteit. Producten moeten worden gestandaardiseerd om ten minste 0,8% eleutherosiden (de actieve ingrediënten) te bevatten. Als je Siberische ginseng koopt via een bedrijf dat niet bekend staat om kwaliteit, kun je allerlei nare bijwerkingen ervaren en dit kan gevaarlijk zijn.

Voor mannelijke onvruchtbaarheid en impotentie neem je tweemaal daags 100 tot 300 mg. Voor onvruchtbaarheid wissel je elke drie weken af met 100 tot 250 mg Panax-ginseng gestandaardiseerd om 7% ginsenosiden (het actieve ingrediënt) te bevatten. Bij impotentie moet je elke twee weken roteren.

Gebruik van ginseng voor andere doeleinden

 • De ziekte van Alzheimer, 100-200 mg driemaal daags
 • Artritis, 100-200 mg tweemaal daags voor algemene vermoeidheid
 • Chronisch vermoeidheidssyndroom, 400 mg elke ochtend
 • Rugpijn, 200 mg tweemaal daags voor algemene vermoeidheid
 • Verkoudheid, 300 mg tweemaal daags gedurende 7-10 dagen
 • Vermoeidheid, 100-200 mg tweemaal daags
 • Onvruchtbaarheid bij mannen, 200 mg tweemaal daags
 • Griep, 300 mg tweemaal daags gedurende 7-10 dagen.
 • Impotentie, 100-300 mg tweemaal daags
 • Menopauze, 200-400 mg gestandaardiseerd extract elke ochtend
 • Perimenopauze, 200-400 mg gestandaardiseerd extract elke ochtend
 • Multiple Sclerose, 200 mg tweemaal daags
 • PMS, 100-200 mg tweemaal daags voor algemene vermoeidheid
 • Beroerte, 200 mg tweemaal daags
 • Stress, 100-200 mg 2 of 3 keer per dag

Richtlijnen voor gebruik

Om je lichaam te laten rusten, neem je elke drie maanden een pauze van je Siberische ginsengregime van één tot twee weken (of vraag je dokter om het af te wisselen met andere kruiden). Om mogelijke rusteloosheid te voorkomen, mag je geen Siberische ginseng binnen een uur voor het slapengaan innemen.

Je moet hier bij het gebruik van Siberische ginseng dus rekening mee houden. Houd dit bijvoorbeeld bij door een herinnering in te stellen op je telefoon.

Siberische ginseng in combinatie met andere medicatie

Als je ook medicijnen tegen hoge bloeddruk (antihypertensiva) inneemt, neem dan geen Siberische ginseng. Het mag niet worden ingenomen door mensen met hypertensie (hoge bloeddruk).

Conclusie

Samenvattend kan Siberische ginseng zeker iets voor je betekenen wanneer je last hebt van erectieproblemen. Toch staat Aziatische ginseng (uit Chinese en Koreaanse bronnen) bekend als hét middel tegen erectieproblemen en dit werkt dus mogelijk beter.

Als je medicatie gaat gebruiken tegen erectieproblemen, is het altijd goed om eerst je dokter te bezoeken en te bekijken of het gebruik van deze medicijnen niet gevaarlijk is voor je.

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

1 Reactie op "Siberische Ginseng Tegen Erectieproblemen? Lees Ons Onderzoek"

 1. Bert

  says:

  Is siberische ginseng,net zoo goed als rode koriander ginseng voor erectie problemen,en helpen deze middelen überhaupt wel??

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *