Snel Erectiestoornis Genezen? 7 Effectieve Oplossingen

In Nederland krijgen steeds meer mannen te maken met erectiestoornissen, en dat is natuurlijk een bijzonder vervelend probleem. Seks is natuurlijk een eerste levensbehoefte, iets wat je pas echt gaat waarderen als je het ineens niet meer op een normale manier kan hebben. De seksuele frustratie is op zichzelf al genoeg reden om een erectiestoornis aan te pakken, om van de schaamte nog maar te zwijgen.

Gelukkig zijn er meer dan genoeg manieren om af te rekenen met erectieproblemen. In dit artikel help ik je daarbij. Ik bied je een aantal oplossingen voor dit probleem, die bij veel mannen effectief zijn gebleken. Elke erectiestoornis is anders, en niet elke oplossing werkt dus voor iedereen, maar er is een goede kans dat je in dit artikel een tip vindt die voor jou goed werkt. Ik ga de volgende oplossingen bespreken:

  • Zorg voor minder stress in je dagelijkse leven
  • Eet (veel) minder suiker
  • Gebruik ginkgo biloba
  • Doe Kegeloefeningen
  • Eet zo min mogelijk verzadigde vetten
  • Eet meer onverzadigde vetten
  • Eet af en toe een avocado

Oplossing 1: Zorg voor minder stress in je dagelijkse leven

De laatste jaren zijn we er steeds meer achter gekomen dat stress ontzettend slecht voor je gezondheid is, op diverse manieren. Het zal je dan waarschijnlijk ook niet verbazen dat ook erectieproblemen regelmatig ontstaan als gevolg van stress (bron). Psychologische oorzaken, zoals stress, komen zelfs vaker voor dan lichamelijke oorzaken.

Als je een erectiestoornis hebt, dan voel je waarschijnlijk alleen maar meer druk om te presteren in bed. Omdat je weet dat je waarschijnlijk geen stijve kan krijgen, ga je je hier extra druk om maken. Dit is natuurlijk gewoon een vorm van stress. Door je hier zo druk om te maken, maak je de kans dus alleen maar groter dat het weer niet lukt.

“Hoe banger je bent dat je geen erectie zal krijgen, hoe groter de kans dat je gelijk krijgt.”

Dit is echter niet de enige vorm van stress die slecht is voor je erecties. Ook dagelijkse stress, die verder niets met je seksleven te maken heeft, kan zeer slecht zijn. Als jij het op je werk veel te druk hebt, je zorgen maakt over je relatie, of je druk zit te maken over een deadline van je opleiding, dan kun je daar dus gevolgen van ondervinden in bed.

Het advies lijkt me wel duidelijk: zorg voor minder stress in je leven. Dat is misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Als jij een heel drukke baan hebt, kan je natuurlijk niet ineens ontslag nemen. Wat je echter wél kan doen, is proberen om meer te delegeren, en je bij elke keuze af te vragen hoeveel stress je dit mogelijk oplevert. Dat zal waarschijnlijk al een hoop schelen. Dit zal je niet alleen helpen in bed; je zal je er ook elke dag beter door voelen.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Oplossing 2: Eet (veel) minder suiker

In de basis is een erectiestoornis een soort gezondheidsprobleem. Misschien verbaast het je daarom ook niet dat een goede lichamelijke gezondheid erectieproblemen flink kan verminderen of zelfs voorkomen. Je lichaam is de meest ingewikkelde machine die er is, en machines moet je goed onderhouden. Wanneer jouw lichaam gezonder is, dan zal het simpelweg beter zijn werk doen, en dat geldt ook tussen de lakens.

Als het op gezondheid aankomt, dan is goede voeding enorm belangrijk, en in dat kader raad ik je aan om minder suiker te eten. Suiker is niet alleen slecht voor je algehele gezondheid, maar je kan er ook een lager libido door krijgen (bron). Suiker kan dus je zin in seks wegnemen, waardoor het krijgen van een erectie wel heel moeilijk wordt.

“Je hebt weinig aan een erectie als je helemaal geen zin hebt in seks.”

Daarnaast is er nog een andere manier waarop suiker de oorzaak kan zijn van erectiestoornissen. Suiker stimuleert namelijk de aanmaak van cortisol in je lichaam. Dit zegt je misschien niet zo veel, maar dit is het hormoon dat zorgt voor stress. Ik heb je net al uitgelegd dat stress erg vaak de oorzaak is van erectieproblemen, dus je snapt wel dat dit niet goed is.

Minder suiker eten kan dus zeker geen kwaad, en ik zou je aanraden om je suikerconsumptie tot een minimum te beperken. Uiteraard betekent dit dat koek, snoep en gebak uit den boze zijn. Daarnaast moet je echter ook uitkijken voor voorverpakt voedsel in de supermarkt. Hier zit vaak veel meer suiker in dan je zou denken, dus kijk altijd naar de voedingswaarde-informatie op etensverpakkingen voordat je ze in je winkelwagentje gooit.

Oplossing 3: Gebruik ginkgo biloba

Als je bang bent dat ik je nu allemaal enge pillen en middeltjes ga voorschrijven, met alle bijwerkingen van dien, dan kan ik je geruststellen. Ginkgo biloba is namelijk een 100% natuurlijk middel. Al sinds eeuwen wordt dit kruid in Azië gebruikt om allerlei problemen mee op te lossen, waaronder erectieproblemen.

“De natuur bevat de oplossing voor de meeste gezondheidsproblemen.”

Dit komt door het effect dat ginkgo biloba heeft op je bloedsomloop. Als je een beetje weet hoe een erectie werkt, dan snap je hoe belangrijk dat is: alleen als je een goede bloedsomloop hebt, kunnen de zwellichamen van je penis voldoende vollopen met bloed. Een middel dat de bloedsomloop stimuleert, zoals ginkgo biloba, kan erectieproblemen daarom sterk verminderen of wegnemen (bron).

Er zijn een heleboel verschillende manieren waarop je ginkgo biloba kan gebruiken. Je kunt het zelfs direct opeten als kruid, maar dat vinden de meeste mensen nogal vies, omdat het zeer bitter is. Daarom zou ik je aanraden om thee met ginkgo biloba te kopen, of het te slikken als voedingssupplement. Ginkgo biloba is te vinden in veel natuurwinkels, maar je kan het ook gewoon online kopen.

Je hoeft geen bijwerkingen te verwachten als je ginkgo biloba slikt, want zoals eerder al gezegd is het een 100% natuurlijk middel. Alleen als je bloedverdunners gebruikt, kan het gebruik van dit kruid gevaarlijk zijn. Als dat het geval is, dan moet je dus eerst met je huisarts overleggen of jouw bloedverdunners kunnen worden gecombineerd met ginkgo biloba.

Oplossing 4: Doe Kegeloefeningen

Een andere manier om met een erectiestoornis te dealen, is door het doen van Kegeloefeningen. Met deze oefeningen train je namelijk je PC-spier of bekkenbodemspier. Als deze spier goed getraind is, dan kan deze meer bloed doorlaten voor een stevigere erectie. Op deze manier kan dit een oplossing voor je erectiestoornis zijn. Dit alles is overigens wetenschappelijk bewezen (bron).

Maar hoe doe je zo’n Kegeloefening precies? Dat is gelukkig vrij gemakkelijk! Kegeloefeningen bestaan simpelweg uit het aanspannen en weer ontspannen van je PC-spier. Waarschijnlijk heb je geen idee hoe dat moet, omdat je niet weet waar je PC-spier zit of wat hij doet. Je kan je PC-spier echter al aanspannen door simpelweg te doen alsof je je plas ophoudt. Als je dan iets voelt aanspannen tussen je anus en je balzak, dan doe je het goed.

“Geen enkele spier is zo makkelijk te trainen als je PC-spier.”

Als je Kegeloefeningen zo effectief mogelijk wil uitvoeren, dan is het natuurlijk belangrijk om ze op de juiste manier te doen. Hier kun je voor zorgen door de oefeningen liggend uit te voeren. In die houding zet je je PC-spier namelijk het hardst aan het werk. Staand of zittend kunnen Kegeloefeningen ook, maar dan zijn er waarschijnlijk andere spieren die het werk van je PC-spier net wat te makkelijk maken (de oefening is dan minder gefocust op énkel de PC-spier).

Ik zou je aanraden om elke dag ongeveer tien Kegeloefeningen te doen. Als je het lastig vindt om dat te onthouden, kun je hier een alarm voor zetten op je telefoon, of dit op een vast moment doen, zoals vlak voor het slapengaan. Per oefening moet je je PC-spier tien seconden aangespannen houden. Als je merkt dat dit te makkelijk wordt, kun je de oefeningen vaker en/of langer doen.

Oplossing 5: Eet zo min mogelijk verzadigde vetten

Ik heb eerder al aangestipt dat een goede gezondheid enorm belangrijk is voor je seksuele functioneren, en dat een slechte gezondheid een erectiestoornis kan veroorzaken of verergeren. Het eten van suiker was één manier waarop je die gezondheid kan verpesten, maar het eten van verzadigd vet is ook enorm slecht, en kan zorgen voor een erectiestoornis.

Dit heeft er alles mee te maken dat verzadigd vet enorm slecht is voor je bloedsomloop. Ik heb eerder al uitgelegd dat een goede bloedsomloop belangrijk is voor het kunnen krijgen van een erectie, dus daar zal ik niet nog een keer bij stilstaan. Heel kort herhaald: als er geen bloed naar je penis kan stromen, kan deze zich ook niet volzuigen met bloed en hard worden, en zal je geen stijve penis krijgen.

“Verminder niet alleen je erectieproblemen, maar ook gelijk je kans op hart- en vaatziekten!”

Het effect van verzadigd vet op je bloedsomloop is wetenschappelijk bewezen. Uit onderzoek is gebleken dat het gaat om een heel sterk effect; je kan al na één maaltijd met teveel verzadigd vet een negatief effect op de bloedsomloop zien (bron). Hierom raad ik je aan om de hoeveelheid verzadigd vet in je dieet te beperken tot een absoluut minimum.

Verzadigde vetten vind je vooral in dierlijke producten, zoals vlees, eieren en melkproducten. In vis vind je ze overigens niet, hoewel dat natuurlijk ook dieren zijn. Daarnaast bestaat er ook nog zoiets als transvetten. Dit zijn vetten die van nature onverzadigd zijn, maar verzadigd zijn gemaakt via een chemisch proces. Deze vetten zijn nóg schadelijker dan normale verzadigde vetten. Je vindt deze vetten vooral in frituurolie.

Oplossing 6: Eet meer onverzadigde vetten

Van slechte vetten gaan we meteen over naar goede vetten, want het is zeker niet zo dat álle vetten zorgen voor erectiestoornissen. Onverzadigde vetten zijn wel goed voor je, en kunnen erectieproblemen juist oplossen! Je vindt onverzadigd vet veel in vette vis, maar bijvoorbeeld ook in noten en avocado’s. Het kan dus geen kwaad om deze voedingsmiddelen wat meer in je dieet te verwerken.

De reden dat onverzadigde vetten ervoor kunnen zorgen dat je makkelijker een erectie krijgt, heeft wederom te maken met de bloedsomloop. Ik heb eerder uitgelegd dat je een slechtere bloedsomloop krijgt door het eten van verzadigde vetten, maar onverzadigde vetten doen precies het tegenovergestelde, en zorgen dus voor een betere bloedsomloop.

“Zo ongeveer alles wat verzadigd vet kapotmaakt, kun je weer repareren met onverzadigd vet.”

Dit komt doordat onverzadigde vetten allerlei blokkades in je bloedvaten wegnemen. Hierdoor kan je bloed beter doorstromen, omdat er niets meer in de weg ligt. Dit is overigens ook de reden dat onverzadigde vetten goed zijn voor je cholesterol, en de reden dat ze de kans op hart- en vaatziekten verlagen.

Oplossing 7: Eet af en toe een avocado

Misschien denk je dat ik nu een beetje in herhaling val, omdat ik net al heb uitgelegd dat avocado’s een hoop onverzadigd vet bevatten, en dat dat goed kan zijn om erectieproblemen op te lossen. Dat is inderdaad één van de redenen dat ik je zou aanbevelen om wat vaker een avocado te eten, maar het is niet de enige reden!

Avocado’s stimuleren namelijk ook de aanmaak van testosteron. Avocado’s bevatten een heleboel zink, een stof die je testosteronspiegel flink kan verhogen (bron). Een gebrek aan testosteron kan zorgen voor erectiestoornissen, en kan bovendien je libido verlagen, waardoor je dus minder zin hebt in seks. Het is dus een goed idee om je testosteron op peil te houden.

“Testosteron staat ook wel bekend als het mannelijk hormoon, dus het zal je niet verbazen dat dit invloed heeft op je erecties.”

Daarnaast bevatten avocado’s een heleboel vitamine E. Velen zweren erbij dat vitamine E een wondermiddel tegen erectiestoornissen is. Hard wetenschappelijk bewijs is hier echter niet voor, dus neem dit met een korreltje zout. Wat wél duidelijk bewezen is, is dat vitamine E goed is voor je vruchtbaarheid (bron). Tot slot kan de kwaliteit van je sperma kan door het eten van avocado’s flink omhooggaan.

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

  • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
  • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *