Werkt Vicks VapoRub om een Erectie te Krijgen? 4 Nadelen

Dat een erectiestoornis een ontzettend vervelend probleem is, dat hoef je aan mij niet uit te leggen. Het is dan ook niet zo gek dat er tal van vreemde verhalen de ronde doen over mogelijke geneeswijzen: als je wanhopig bent, grijp je natuurlijk alles aan.

Eén van de vreemdste van die verhalen is dat van Vicks VapoRub. Dit middel heeft ogenschijnlijk weinig met erecties te maken, en is vrijelijk over de toonbank verkrijgbaar bij de Kruidvat. Toch hoor je steeds vaker dat dit middel je zou kunnen helpen om een erectie te krijgen. Wat is hier nou precies van waar, en zitten er ook nadelen aan het gebruik van dit middel?

Wat is Vicks VapoRub precies voor middel?

Zoals ik eerder al zei, is Vicks VapoRub een middel dat op het eerste gezicht niets te maken heeft met erectiestoornissen. Als je de Kruidvat binnenloopt en het etiketje eens bekijkt, dan zul je zien dat Vicks VapoRub een zalf is. Hij is echter niet bedoeld om te smeren, maar om op te lossen in heet water en vervolgens de damp die hiervan afkomt te inhaleren.

Wat heb je daaraan om een erectie te krijgen? Nou, oorspronkelijk helemaal niets: Vicks VapoRub is bedoeld voor verkoudheid en griep. Als je een medewerker van de Kruidvat vraagt wat dit middel precies doet, dan zullen ze je vertellen dat het vooral goed werkt bij verstopte luchtwegen.

Tenzij er zoiets bestaat als een allergie voor seks, hebben verstopte luchtwegen toch echt heel weinig met erecties te maken.

Hoe werkt het middel dan precies? De waterdamp die je inademt maakt, samen met de ingrediënten van de Vicks VapoRub (voornamelijk menthol), het slijm in je luchtwegen zacht. Hierdoor kan het slijm vervolgens vrij makkelijk naar buiten stromen. Het is echter omstreden of de Vicks VapoRub wel echt iets doet, en of je met stomend water met zout niet exact hetzelfde effect kan bereiken.

Met dit antwoord weet je echter nog geen snars meer over hoe dit middel je kan tegen erectiestoornissen. Die vraag zal daarom centraal staan in de rest van dit artikel.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je erectieproblemen op te lossen en hardere erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

Waarom zou Vicks VapoRub volgens sommigen een oplossing zijn voor erectiestoornissen?

Je hoort wel vaker claims dat een middel zou helpen tegen een totaal andere kwaal dan waar het eigenlijk voor bedoeld is. Hoewel dit soort beweringen vaak onzin blijken te zijn, kun je vaak wel vrij makkelijk achterhalen waar dit broodje aap-verhaal precies vandaan is gekomen. Het is meestal niet heel raar dat mensen dit denken.

Vicks VapoRub is hier echter een uitzondering op. Uit de ingrediënten of de werking van het middel is geen enkele aanwijzing af te leiden dat dit middel zou werken tegen erectieproblemen. Ook een rondvraag onder bekenden en enkele zoekopdrachten op het internet hebben me niet verder geholpen.

Kort gezegd is er dus geen enkele reden om aan te nemen dat Vicks VapoRub je zou kunnen helpen om een erectie te krijgen.

Ik kan eigenlijk maar één reden bedenken. Dat is dat Vicks VapoRub op internet wordt gezegd tegen tal van uiteenlopende kwaaltjes te helpen, van huidproblemen tot pijnlijke voeten. Ook voor deze beweringen wordt echter geen enkel bewijs aangedragen. Echter is het vanaf hier natuurlijk niet zo’n grote stap om ook aan te nemen dat het zou helpen in de slaapkamer.

Waarom Vicks VapoRub zelfs door vrouwen gebruikt wordt

Daarover gesproken: er zijn ook vrouwen die Vicks VapoRub gebruiken in de slaapkamer, meer specifiek in hun intieme zone. Daar zou het volgens sommigen werken tegen schimmelinfecties. Bovendien zou het een tintelend gevoel gevel en een aangename geur achterlaten. Wat dat laatste betreft kan ik geen uitspraken doen, maar ook dit is allemaal niet waar.

Het is denkbaar dat het gebruik in de slaapkamer op deze manier een soort van is overgewaaid naar mannen. Zij begrepen misschien niet helemaal waarom vrouwen Vicks VapoRub tussen hun benen smeerden (ikzelf overigens ook niet). Hoe het ook zij, het mag inmiddels wel duidelijk zijn dat er helemaal niets waar is van dit verhaal.

Werkt Vicks VapoRub echt om een erectie te krijgen? 4 nadelen van Vicks VapoRub

Je hebt zojuist geleerd wat Vicks VapoRub precies voor middel is, en dat het eigenlijk niet te achterhalen is waarom dit middel volgens sommigen zou helpen tegen erectiestoornissen. Je weet echter nog niet zeker of dit middel niet tóch werkt.

Ik moet je helaas teleurstellen: dat doet het niet, en er zitten nog enkele andere belangrijke nadelen aan dit gebruik van Vicks VapoRub. Wat die nadelen zijn, dat zal ik je in de rest van dit artikel gaan uitleggen. Ik zal stilstaan bij de volgende nadelen:

 • Vicks VapoRub werkt simpelweg niet tegen erectieproblemen
 • Het middel kan een allergische reactie veroorzaken
 • Vicks VapoRub zorgt voor irritatie van je intieme delen, bij zowel man als vrouw
 • Vicks VapoRub is best duur (als je het op deze manier gebruikt)

Nadeel 1: Vicks VapoRub werkt simpelweg niet tegen erectieproblemen

Gegeven wat je eerder in dit artikel hebt gelezen, ben je misschien niet geschokt om dit te horen. Dat het niet duidelijk is waar dit verhaal vandaan komt, wil natuurlijk op zichzelf niet zeggen dat het middel ook niet werkt. Ik heb het zelf ook niet aangedurfd om het zalfje op mijn penis te smeren, om redenen die later in dit artikel duidelijk zullen worden.

Toch durf ik toch met vrij veel zekerheid te zeggen dat Vicks VapoRub niet werkt tegen erectieproblemen.

Dat er geen wetenschappelijk verhaaltje achter zit is één ding. Maar het is me zelfs niet eens gelukt om op internet betrouwbare ervaringen van mannen te vinden die dit middel hebben uitgeprobeerd tijdens de seks. Ik heb lang gezocht, maar geen enkele man geeft aan dat dit middel hem heeft geholpen een erectie te krijgen. Dan kun je er wel vanuit gaan dat Vicks VapoRub niet werkt!

Laat ik het anders verwoorden: ik kan niet 100% garanderen dat Vicks VapoRub niet werkt tegen een erectiestoornis. Maar er is dan ook geen enkele aanleiding om aan te nemen dat Vicks VapoRub wél werkt tegen een erectiestoornis. Dat is voor mij reden genoeg om ervan uit te gaan dat het middel simpelweg niet werkt, en ik zou je dan ook niet aanraden om de gok te wagen.

Nadeel 2: Vicks VapoRub kan een allergische reactie veroorzaken

Dit is een nadeel van Vicks VapoRub dat ook bij gewoon gebruik van het middel kan optreden. Het is mogelijk dat je allergisch bent voor één van de bestanddelen in Vicks VapoRub. Het meest voorkomend is dat iemand allergisch is voor menthol, het hoofdbestanddeel in dit middel.

Een allergische reactie kan variëren in sterkte, maar kan erg vervelend zijn. Zo kun je last krijgen van uitslag, zowel op het deel van je lichaam waar je de zalf hebt gesmeerd als elders op je lichaam. Bovendien kun je ook last krijgen van bijvoorbeeld een opgezette keel of verstopte luchtwegen.

Een levensbedreigende reactie op menthol komt niet vaak voor, maar het bestaat wel. In zo’n geval kun je dus aan deze allergische reactie komen te overlijden. Dit zal het snelst gebeuren als de VapoRub in de mond terechtkomt. Dat is bijvoorbeeld bij pijpen heel goed mogelijk, als de zalf op de penis is gesmeerd.

Er zijn weinig dingen minder opwindend dan een heftige allergische reactie.

Overigens kan deze reactie worden verergerd als je de zalf op je penis gebruikt. De penis, en vooral de eikel, bestaat namelijk deels uit slijmvliezen. Via dit soort vliezen worden stoffen sneller en beter opgenomen in het bloed. Hierdoor zal een eventuele allergische reactie dus nog sneller en heftiger plaatsvinden dan anders het geval zou zijn.

Hetzelfde geldt overigens voor de vagina van de vrouw als je seks hebt met Vicks VapoRub op je penis. Ook de vagina bestaat voornamelijk uit slijmvliezen, waardoor een allergische reactie nog sneller en heviger op kan treden.

Nadeel 3: Vicks VapoRub zorgt voor irritatie van je intieme delen, bij zowel man als vrouw

Een allergische reactie op Vicks VapoRub is niet de enige omstandigheid waaronder je last van het middel kan krijgen. De kans op irritatie van je intieme delen is sowieso erg groot bij het gebruik van Vicks VapoRub, ook als je niet eens allergisch bent voor deze zalf.

Dit heeft er simpelweg mee te maken dat de zalf niet voor dit soort huid bedoeld is. Menthol kan heel bijtend zijn voor dunnere huid, zoals de slijmvliezen van je penis. Dit zorgt er vaak voor dat er uitslag op je penis ontstaat als je deze hebt ingesmeerd met Vicks VapoRub. Dat ziet er ten eerste al niet zo aantrekkelijk uit.

Daarnaast kan het de seks ook gewoon een stuk minder onprettig maken. Dit komt doordat irritaties aan de penis redelijk pijnlijk kunnen zijn, en bovendien ook nog eens kunnen jeuken. Dit is wel het laatste waar je tijdens de seks op zit te wachten.

Als het niet eens meer goed voelt, dan kun je er eigenlijk net zo goed mee ophouden.

Wederom geldt dit alles ook weer voor de vrouw. Als je seks hebt met een vrouw nadat je je penis hebt ingesmeerd met Vicks VapoRub, dan kun je ook háár een pijnlijke of jeukende uitslag in de vagina bezorgen. Je merkt dus dat er eigenlijk niemand bij gebaat is als jij dit middel tegen verkoudheid op je lul gaat smeren.

Nadeel 4: Vicks VapoRub is best duur (als je het op deze manier gebruikt)

Hopelijk is dit voldoende informatie om je te doen inzien dat je geen Vicks VapoRub moet gebruiken tegen een erectiestoornis. Zo niet, dan hoop ik dat dit laatste punt je er alsnog van zal weerhouden om het uit te proberen. Als je Vicks VapoRub gebruikt om je erectiestoornis te bestrijden, dan is het nog best een duur middel.

Een relatief klein potje van 100 gram kost rond de 10 euro. Als je Vicks VapoRub gewoon heel af en toe gebruikt als je verkouden bent, dan zul je best lang met zo’n potje kunnen doen. Maar zo’n potje gaat veel sneller leeg als je de zalf steeds op je penis smeert!

Hoe veel je precies op je penis zou moeten smeren is natuurlijk moeilijk te zeggen, omdat het hoe dan ook niet werkt. Maar als je je lul echt goed wilt insmeren, kun je met elk potje maar en paar keer seks hebben. Het komt er dan dus neer dat je voor elke keer seks een paar euro moet neerleggen, en dat terwijl het middel volkomen nutteloos is. Ik zeg dus: laat lekker staan dat Vicks VapoRub!

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

2 Reacties op "Werkt Vicks VapoRub om een Erectie te Krijgen? 4 Nadelen"

 1. Wim

  says:

  Ben 82 maar heb nog sterke sexuele behoeften. Werkt jouw methode zoals uitgelegd in "complete erectiecontrole"ook nog bij impotentie op die leeftijd?

 2. E. de Jonge

  says:

  Goedendag, Sinds een paar jaar kan ik geen erectie meer krijgen. Kan dit de oorzaak van mijn diabetes? Heb via de huisarts al erectie tabletten gehad , maar deze werken niet.
  Wij verwennen elkaar nu met de hand of oraal om een bevredigend gevoel te krijgen, maar mijn vrouw wil ook weleens gepenetreed worden door een penis en niet door een stuk kunstof.
  Is hier ook een oplossing voor?

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *