Erectie Door Een Injectie? 4 Gevaren van Zelfinjectie bij Erectiestoornis

Als iemand die zich dagelijks bezighoudt met seksuele problemen, hoef je mij echt niet uit te leggen hoe vervelend een erectiestoornis is. Seks is één van de eerste levensbehoeften van de mens. Deze essentiële behoefte in het leven wordt vele malen minder prettig en makkelijk gemaakt als je geen erectie kunt krijgen.

Ik snap dan ook maar al te goed hoe verleidelijk het is als je een makkelijke oplossing voor je probleem langs ziet komen. Of het nu een erectiepilletje, een penispomp, of zelfinjectie is, het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn. En helaas is dat vaak ook zo. In dit artikel zal ik me richten op de zelfinjectie, en uitleggen waarom dit helemaal niet zo’n goede oplossing is als het misschien lijkt.

Wat is een zelfinjectie tegen erectieproblemen precies?

Ik ga je in dit artikel vertellen of zelfinjectie een goede oplossing is voor een erectiestoornis, en zal gaan uitleggen welke gevaren hierbij komen kijken. Maar daarvoor is het natuurlijk wel zo handig als je überhaupt weet waar ik het over heb. Daarom zal ik dit artikel beginnen door uit te leggen wat zelfinjectie precies is, en hoe het in zijn werk gaat.

Zelfinjectie, ook wel auto-injectie genoemd, is in de basis precies wat het lijkt. Je spuit met een naald een bepaald medicijn in je penis, wat ervoor dient te zorgen dat je een erectie krijgt. Deze injectie voer je dus zelf uit, wanneer je seks wilt hebben. Het zou immers niet handig zijn dat je elke keer naar de dokter moet om seks te kunnen hebben.

Het gaat hierbij nagenoeg altijd om het middel Androskat. Dit medicijn zorgt voor een verwijding van de bloedvaten, en een verslapping van de spieren in de zwellichamen van de penis.

Dit zorgt er samen voor dat de bloedtoevoer naar de penis verbeterd wordt, waardoor je makkelijker een erectie zou moeten krijgen.

Hoewel je een zelfinjectie dus zelf toedient, zul je de eerste keer wel naar een arts (een zogeheten uroloog) moeten. Deze arts zal voordoen hoe het middel precies in de spuit dient te worden gezogen, en hoe je de Androskat moet inspuiten in de penis. Hierna kun je het middel en de spuit mee naar huis nemen om er zelf mee aan de slag te gaan.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Werkt een zelfinjectie echt?

Als je het bovenstaande zo leest, dan lijkt het hele verhaal rond de zelfinjectie goed wetenschappelijk onderbouwd te zijn. Of iets echt werkt, dat weet je echter pas als het ook in de praktijk wordt gebracht. Daarom zal ik nu nog wat kanttekeningen plaatsen bij de effectiviteit van zelfinjecties, en de vraag stellen: werkt een zelfinjectie echt wel zo goed?

Allereerst is er de kwestie van de dosering. Hoeveel van het middel iemand nodig heeft verschilt sterk van persoon tot persoon (bron). Vaak duurt het dus wel even voordat je de juiste dosering voor jou hebt gevonden.

Deze dosering kun je niet zomaar zelf veilig verhogen, en dus moet je hiervoor steeds weer langs de uroloog. Dit doet op zichzelf dus niet per se iets af aan de algehele effectiviteit van zelfinjecties. Het maakt wel dat het even kan duren voor het middel bij jou werkt.

De belangrijkste reden dat ik zelfinjecties niet erg effectief vind, is dat je ze maar twee keer per week mag uitvoeren. Bovendien moeten er vier dagen tussen twee injecties zitten (bron). Als je meer dan twee keer per week seks wil hebben, of binnen vier dagen na elkaar, dan heb je dus gewoon pech.

Zelfinjecties zijn dus niet bepaald een goede optie voor mensen met een enigszins actief seksleven.

Iets wat ik als laatste nog wil noemen, is dat Androskat niet goed werkt in combinatie met alcohol of tabak. Nou zullen de meeste mensen niet de gewoonte hebben om een biertje achterover te slaan voor de seks. Maar stel, je ontmoet een leuke vrouw tijdens het uitgaan die wel met je mee naar huis wil, dan zit dat er niet in. Dit is dus nog een situatie waarin zelfinjecties niet bepaald effectief zijn.

Kort gezegd is een zelfinjectie dus best een effectieve oplossing voor een keertje. In de meeste situaties is het echter geen oplossing die je seksleven er weer bovenop gaat helpen. Het beste waar je met zelfinjecties op kan hopen is twee keer per week seks, zolang je niet hebt gedronken of gerookt. Dit is natuurlijk verre van ideaal.

Wat zijn de gevaren van zelfinjectie? 4 gevaren

Als je dacht dat we zojuist de negatieve berichtgeving wel achter de rug hadden, dan moet ik je helaas teleurstellen. Er zijn helaas ook nog enkele serieuzere gevaren die gepaard gaan met zelfinjecties voor erectieproblemen. In de rest van dit artikel zal ik de volgende gevaren gaan bespreken:

 • Een priapisme
 • Permanente verhardingen van de penis
 • Gevoelloosheid
 • Bloedingen

Gevaar 1: Een priapisme

Als je een erectie krijgt van een zelfinjectie, dan zul je daar waarschijnlijk niet van schrikken; dat is immers het hele idee van de injectie. Maar wat nou als je inmiddels lang en breed klaar bent met het hebben van seks, en je erectie wil maar niet weggaan? In dat geval heb je waarschijnlijk te maken met een priapisme, en heb je wel degelijk reden om je zorgen te maken.

Kort gezegd is een priapisme een te lang aanhoudende erectie. Dit klinkt misschien niet heel ernstig, maar dat kan het wel zijn. De zwellichamen en bloedvaten in de penis zijn niet gemaakt om urenlang achter elkaar bloed vast te houden.

Als de penis wordt gedwongen om dit toch te doen, dan loop je de kans dat je de zwellichamen in je penis permanent beschadigt.

Androskat, de werkzame stof die wordt gebruikt bij zelfinjecties tegen erectiestoornissen, kan een priapisme veroorzaken (bron). Als je erectie drie uur na de injectie nog steeds aanhoudt, dan moet je zo snel mogelijk een arts raadplegen. Deze kan je vervolgens helpen om permanente schade te voorkomen, maar er is ook altijd de kans dat het daar al te laat voor is.

Het kan ook helpen om de penis te koelen met koude compressen. Je kunt ook iets anders heel kouds gebruiken, zolang je niet direct ijs op de huid van je penis legt. Dit kan helpen om je erectie weg te krijgen, of tenminste om de schade te beperken tot je een dokter kan raadplegen.

Als de zwellichamen beschadigd raken, dan kan dit tot gevolg hebben dat deze niet meer vol kunnen lopen met bloed. Het logische gevolg hiervan is dat je permanent geen erectie meer kan krijgen. Door te grijpen naar een makkelijke oplossing voor je erectiestoornis, kan het dus zomaar gebeuren dat je je probleem juist onomkeerbaar maakt!

Gevaar 2: Permanente verhardingen van de penis

Tijdens de seks is een harde penis natuurlijk precies wat je wilt. Je zal het waarschijnlijk niet erg vinden dat zelfinjecties je penis wat harder maken. Als je later je erectie weer kwijtraakt, dan zou je penis als het goed is wel weer zacht moeten worden. Dit is echter iets wat niet altijd gebeurt na het gebruik van een auto-injectie.

Vooral bij langdurig, regelmatig gebruik kunnen er plaatselijke verhardingen van de penis ontstaan (bron). Het gaat dan dus niet om een penis die hard wordt van een erectie, maar echt om verhardingen van de huid en het onderliggende weefsel van de penis.

Deze verhardingen zijn zowel te voelen (en soms te zien) op een slappe als ook een stijve penis.

Meestal gaan deze verhardingen gelukkig na verloop van tijd weer weg zodra je stopt met het de injecties, maar dat is niet altijd zo. Er zijn dus ook gevallen waarin de penis permanent verhard is geraakt. Misschien vinden sommigen een permanente vervorming van hun penis een goede prijs voor twee erecties in de week. Ik denk echter dat de meeste mannen dit niet zullen vinden.

Als je dit risico toch wil nemen, dan kun je het wel iets verkleinen door afwisselend links en rechts te spuiten. De kans op verhardingen is namelijk groter rondom de plek waar je de prik fysiek inbrengt. Die kans neemt dus toe naarmate je dit vaker op dezelfde plek doet. Ik wil echter benadrukken dat dit het risico niet helemaal wegneemt, en er dus nog steeds verhardingen kunnen ontstaan.

Gevaar 3: Gevoelloosheid

Een erectie hebben om seks mee te kunnen hebben is natuurlijk één ding, maar je wilt natuurlijk ook een beetje van de seks kunnen genieten. Als je niets voelt tijdens de seks, dan heeft het voor jou weinig zin om überhaupt seks te hebben. Helaas moet ik je mededelen dat dit precies is wat bij zelfinjecties kan gebeuren; je kan er een gevoelloze penis van krijgen.

Het is heel normaal om na het inspuiten gevoelloosheid van de penis te ervaren. Dit is dus niet direct iets om je zorgen om te maken, maar het is natuurlijk niet erg bevorderlijk voor het genot dat jij uit de seks haalt. Het is volgens sommigen echter ook mogelijk dat je penis permanent minder gevoelig wordt door het gebruik van zelfinjecties.

Je doet iets aan je erectiestoornis omdat je weer seks wilt hebben, maar dat heeft geen zin als je er niet van geniet. Het feit dat zelfinjecties je gevoelloos maken bij je penis, maken ze niet de moeite waard om eens in de vier dagen seks te kunnen hebben.

Gevaar 4: Bloedingen

Een laatste gevaar van zelfinjecties dat ik nog graag wilde bespreken, is het gevaar van bloedingen. Het komt relatief vaak voor dat er onderhuidse bloedingen in de penis ontstaan na het inspuiten van Androskat. Vaak is dit vrij onschuldig, maar het kan ook zijn dat deze bloedingen wijzen op iets ernstigers (bron).

Je kan het risico op echt vervelende bloedingen wat verkleinen door niet in zichtbare aderen te spuiten. Het risico bestaat nog steeds dat je iets beschadigt als je een naald in een vrij teer orgaan steekt. Wat mij betreft is het daarom beter om het risico maar gewoon helemaal niet te nemen, en een andere oplossing voor je erectiestoornis te zoeken.

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

1 Reactie op "Erectie Door Een Injectie? 4 Gevaren van Zelfinjectie bij Erectiestoornis"

 1. Raymond.Stuger

  says:

  ik vindt uw adviezen die gelezen heb steen goed.het heeft mij doen besluiten om voor mijn probleem een uroloog te bezoeken.
  Ik heb namelijk 3 jaar terug een broerte gekregen en nadat ik de voor geschreven medicamenten begon in te nemen merkte ik dat de medicijnen invloed hadden op mijn potentie.
  ik heb de dokter meermalen hier omtrent aangesproken maar ik kreeg steeds het antwoord dat de voorgeschreven medicijnen geen effect hebben op de potentie.Nu bijkans 3 jaren verder zegt de neuroloog dood gewoon tegen mij dat alle medicijnen werken op mijn potentie en dat mijn lichaam ze waarschijnlijk niet verdraagt.hij vroeg mij vervolgent wat ik van viagra dacht maar ik heb hem aangegeven dat ik geen voorstander van viagra ben vandaar dat ik een uroloog ga bezoeken want door dit alles is mijn relatie onder druk komen te liggen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *