6 Nadelen van een Cockring / Penisring + Exacte Werking

Veel mannen hebben in Nederland en wereldwijd last van erectieproblemen. Deze mannen kunnen ofwel moeilijk een erectie krijgen, of zij hebben problemen deze in stand te houden, wat het voor hen moeilijker maakt om seks te hebben. Dit is natuurlijk bijzonder vervelend, en veel van deze mensen hebben dan ook behoefte aan een oplossing.

Veel mannen zien deze oplossing in een zogeheten cockring of penisring. Deze ring zorgt ervoor dat bloed moeilijker uit je penis wegtrekt, waardoor deze beter stijf blijft. Dit hulpmiddel heeft echter ook een hele hoop nadelen. Lees in dit artikel precies hoe zo’n cockring werkt, en leer welke gevaren eraan zitten.

Hoe werkt een penisring?

Een penisring is een ronde ring, meestal gemaakt van rubber, leer, siliconen of metaal, die je om de penis dient te schuiven om je erectie langer te behouden. De meeste cockrings zijn gewoon glad, maar sommige bevatten toevoegingen aan de buitenkant, die bedoeld zijn om de vrouw extra te stimuleren tijdens geslachtsgemeenschap. Dit verandert echter niets aan de werking ervan.

penisring1De penisring schuif je om je penis, meestal tot aan het eind van de schacht, al zijn er ook cockrings die achter de eikel of achter de balzak kunnen worden geschoven.

Als je een erectie krijgt, komt de ring strak om je penis te zitten. Dit heeft tot gevolg dat het bloed dat in de zwellichamen zit moeilijker weg kan stromen. Hierdoor blijft je penis langer stijf.

De penisring kan er ook voor zorgen dat orgasmes heftiger worden. Dit komt doordat niet alleen de zwellichamen in de penis, maar ook de plasbuis wordt afgekneld. Hierdoor wordt het gevoel bij klaarkomen heftiger.

Dit lijkt dus een ideale uitkomst voor iedereen die moeite heeft zijn erectie te behouden, maar zoals eerder al genoemd zitten er ook nadelen en risico’s aan het gebruik van een cockring. Hier volgt een opsomming van de nadelen die hiermee gemoeid zijn.

Wil je wel permanent een grotere en langere penis? Bekijk dan deze aanbieding.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je erectieproblemen op te lossen en hardere erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

Nadeel 1: Een penisring kan pijnlijk zijn

Als je de juiste maat penisring gebruikt, zou je in theorie geen pijn moeten hebben, omdat de ring precies strak genoeg om de penis past. Echter, de kans is klein dat jouw penis precies overeenkomt met een maat penisring. Hierdoor moet je een penisring gebruiken die net te strak zit, en dat kan ontzettend veel pijn doen als je een erectie hebt. Deze pijn is natuurlijk niet fijn, zeker niet tijdens de seks.penisring3

Een probleem dat hier natuurlijk bijkomt is dat je de penisring niet meer zomaar kan afschuiven om die pijn te doen ophouden. Hiervoor zit hij te strak. Je zou denken dat je dan gewoon even moet wachten tot de penis weer slap geworden is, maar dit gaat niet zo makkelijk.

Omdat de cockring zo strak zit, kan het bloed bijna helemaal niet wegstromen uit de penis. Hierdoor duurt het heel lang tot je de penisring weer kan afschuiven, en totdat dat kan heb je dus last van heftige pijn.

Dit is natuurlijk verre van wat je wilt, maar als er voor jouw penis nu eenmaal geen overeenkomstige maat is, dan heb je geen andere keus wat ringen betreft. Als je er eentje koopt die te los zit, heeft hij namelijk geen effect. Er is hier dus eigenlijk geen juiste keuze om te maken, en aangezien je geen pijn wil hebben tijdens de seks, is een cockring dan gewoon echt geen optie.

Nadeel 2: Je kan de ziekte van Peyronie krijgen

penisring4Naast het feit dat een penisring dus op de korte termijn pijnlijk kan zijn, kunnen er op de lange termijn nog veel ingrijpender gevolgen zijn. Als je de bloedsomloop van je penis belemmert, kan dit een negatieve invloed hebben op de zwellichamen van je penis. Deze zijn immers niet gemaakt om lange tijd heel veel bloed vast te houden, en als het bloed er dus te lang in blijft zitten, kunnen ze beschadigd raken.

De zwellichamen kunnen littekenweefsel krijgen, verkalken of harde plekken krijgen. Dit leidt ertoe dat je penis ontzettend krom kan trekken als je een erectie krijgt. Dit kan er natuurlijk toe leiden dat het moeilijker is om geslachtsgemeenschap te hebben, aangezien er ineens een rare hoek in je penis zit.

zOok kan je hierdoor voorgoed pijn hebben als je een erectie hebt.

De enige manier waarop je weer kan genezen van de ziekte van Peyronie, zoals deze aandoening genoemd wordt, is door een operatie te ondergaan. Dit is een ingrijpende procedure, en hierbij wordt de penis vrijwel altijd een stuk kleiner, dus dit zullen de meeste mannen waarschijnlijk willen vermijden. Het zou toch jammer zijn dat je een paar centimeter van je penis kwijtraakt, terwijl je je seksleven juist wilde verbeteren.

Nadeel 3: Je kan je bloedvaten beschadigen

Niet alleen de zwellichamen kunnen beschadigd raken. Ook aan je bloedvaten kun je door een cockring zeer negatieve gevolgen ondervinden. Elk gebruik van een cockring, ongeacht de maat, leidt tot enige beschadiging van de bloedvaten. Bij ernstige beknelling of veelvuldig gebruik van een penisring kunnen de gevolgen hiervan groot zijn. Vooral als je een cockring langer dan 30 minuten draagt loop je een enorm risico op bloedvatschade.

penisring5Sowieso leiden beschadigde bloedvaten tot het moeilijker krijgen van een erectie. Een erectie ontstaat doordat er bloed de penis in stroomt, en dit bloed moet natuurlijk door deze bloedvaten. Als deze beschadigd zijn, kunnen ze het bloed minder goed geleiden, waardoor het nog moeilijker wordt om een erectie te krijgen en behouden. Als je al erectieproblemen had, is dit natuurlijk wel het laatste wat je wil.

Het kan echter ook nog erger. Je bloedvaten kunnen barsten en uitstulpingen krijgen, die het zeer pijnlijk maken om seks te hebben. Op de lange termijn kan dit zelfs zorgen voor een verkromming van de penis, net als bij de ziekte van Peyronie.

Deze verkromming kan zo erg zijn dat het onmogelijk wordt om nog geslachtsgemeenschap te hebben. Je kan dus, als je je seksleven probeert te verbeteren, juist volledig impotent worden.

Nadeel 4: Je kan er voortijdig van klaarkomen

Je gebruikt waarschijnlijk een penisring om iets te doen aan je seksuele problemen, maar je kan er ook andere seksuele problemen voor terug krijgen. Als een penisring ook maar enigszins strak zit (wat dus nodig is als je wil dat hij werkt), dan is er een goede kans dat je er voortijdig van gaat klaarkomen.

Dit komt doordat je penis extreem gevoelig kan worden als er te veel bloed in zit.

Vroegtijdig klaarkomen komt voor bij 13 tot 30% van de mannelijke wereldbevolking (bron).

Als je penis ineens veel gevoeliger is, terwijl je dat niet gewend bent, zal je natuurlijk binnen luttele minuten klaarkomen. Als je een penisring gebruikt zodat de seks langer kan duren, is het uiteraard nogal een tegenvaller als de seks er juist korter door duurt.

Nu blijft je penis vervolgens wel nog vrij lang stijf. Het bloed in je penis kan nog steeds maar moeilijk wegstromen, dus in theorie zou je nog seks kunnen hebben. Alleen moet je penis even herstellen na een orgasme, en voordat dat gebeurd is, is de seks voor jou helemaal niet meer zo prettig.

Nadeel 5: Soms kan je penis niet meer slap worden

penisring6Een erectie is natuurlijk harstikke leuk als je seks wil hebben, maar je wil wel dat je penis uiteindelijk weer slap wordt. In sommige gevallen gebeurt dit echter zeer lange tijd niet. Je spreekt dan van een priapisme. Onderzoeken hebben uitgewezen dat het gebruik van een cockring ertoe kan leiden dat je zo’n priapisme krijgt.

Zo’n permanent stijve penis is geen pretje. Het kan het natuurlijk tot flink ongemakkelijke situaties leiden in het dagelijks leven, als je continu een erectie hebt. Als je met kinderen werkt kan je hier zelfs serieuze problemen mee krijgen. Ook gaat je penis er flink pijn van doen als je te lange tijd een erectie hebt, en zolang de erectie aanhoudt doet deze te veel pijn om seks te hebben.

Een priapisme kan zeer lang aanhouden. Meerdere dagen is geen uitzondering, maar meerdere weken is ook niet uitzonderlijk. Er zijn zelfs gevallen bekend waarin mensen meer dan een jaar een pijnlijke erectie hebben gehad. Dit wil je natuurlijk niet, en daarom is het misschien maar beter om de penisring links te laten liggen.

Nadeel 6: Je penis kan afsterven

Ik heb het hefstigste nadeel maar even voor het laatst bewaard. Het komt af en toe voor dat het gebruik van een cockring ertoe lijdt dat de penis te lang zonder zuurstof komt te zitten, doordat er geen nieuw bloed in kan stromen.

In ernstige gevallen kan dit ertoe leiden dat je penis afsterft, waarna je hem nooit meer kan gebruiken.

penisring7Dit hele proces is geen prettig gezicht. Het langzame afsterven van een lichaamsdeel door gebrek aan zuurstof wordt ook wel necrose genoemd. Als dit gebeurd, zal je penis langzaam zwart worden en verschrompelen. In zo’n geval moet je penis zo snel mogelijk geamputeerd worden, anders verspreidt dit zich naar de rest van het lichaam.

Het compleet verliezen van je penis leidt er natuurlijk toe dat je nooit meer seks kan hebben, maar de gevolgen gaan nog veel verder. Stel je bijvoorbeeld eens voor hoe je vanaf dat moment naar de wc moet, of stel je de ongemakkelijke situaties voor als je je bijvoorbeeld moet omkleden waar anderen je kunnen zien.

Ik denk dat ik wel kan zeggen dat het risico dat je je penis kwijtraakt voor vrijwel elke man niet zal opwegen tegen die iets langere erectie die je krijgt van een cockring. Als je dit optelt bij alle voorgaande risico’s, kun je je eigenlijk niet voorstellen dat iemand nog een penisring zou gebruiken. Ik zou iedereen dan ook aanraden om een andere manier te vinden om je erectieproblemen op te lossen.

Wat kan je dan wel doen?

Als je last hebt van erectieproblemen, vraag je je wellicht af wat je dan wel kan doen om hiervan af te komen. Gelukkig zijn er meer dan genoeg andere manieren om dit soort problemen aan te pakken. In de meeste gevallen komen erectiestoornissen vooral door psychische oorzaken. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat…

 • …je onzeker bent over je lichaam.
 • …je last hebt van prestatiedwang in bed.
 • …je last hebt van depressieve gevoelens.
 • …je oververmoeid bent.
 • …je gestrest bent door je werk of door privéomstandigheden.
 • …je relatieproblemen hebt.

penisring8Dit soort omstandigheden kunnen allerlei seksuele problemen veroorzaken, en kunnen daarnaast ook nog leiden tot symptomen als lusteloosheid, depressieve gevoelens en vermoeidheid.

Als je je erectieprobleem wil aanpakken, moet je beginnen met het aanpakken van het onderliggende probleem. Dit houdt meestal dus in dat je aan deze psychische of mentale problemen moet werken.

Conclusie: gebruik geen penisring

Hopelijk heb ik jou er als lezer van dit artikel van weten te overtuigen dat je een cockring beter niet kan gebruiken. Ik snap dat het een verleidelijke optie kan lijken als je last hebt van erectieproblemen, maar er zitten gewoon zoveel risico’s aan dat de nadelen niet opwegen tegen de voordelen.

Seks met een penisring kan heel veel pijn met zich meebrengen, en het kan er ook nog eens toe leiden dat je voortijdig klaarkomt. Op de lange termijn zijn de gevolgen nog veel ingrijpender, en kan een penisring ervoor zorgen dat het permanent volledig onmogelijk wordt om nog seks te hebben, terwijl een cockring je seksleven juist zou moeten verbeteren. In extreme gevallen kan je penis zelfs afsterven.

Als je echt van je erectieprobleem af wil, zal je het probleem bij de oorzaak moeten aanpakken. In de meeste gevallen betekent dit dat je aan je psychische problemen moet gaan werken. Een penisring lijkt misschien een makkelijke oplossing, maar ik hoop dat je na dit alles gelezen te hebben toch een andere manier zoekt om je seksleven te verbeteren.

Mocht je toch graag je penis willen vergroten of versterken

In dat geval raden we je een penispomp aan. Het resultaat is maar tijdelijk, maar er zitten geen risico’s of problemen aan vast.

Deze is goed en is van een betrouwbare webshop: https://www.passiethuis.nl/pleasurelab-cloud-nine-pump

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

1 Reactie op "6 Nadelen van een Cockring / Penisring + Exacte Werking"

 1. Laurent De Bruyne

  says:

  Ik heb al maanden last van psychologische erectieproblemen. Faalangst.
  Hoe kan ik mijn gedachten omzetten in positieve.
  Hoe geraak ik uit de vicieuze cirkel.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *