free hit counters

7 Tips om een Erectie te Krijgen / Verbeteren voor Langere Erecties

Het speeksel loopt hem in de mond, zijn hart begint wilt te kloppen in zijn borstkas, zijn lichaamstemperatuur stijgt, zijn handen worden zweterig en zijn broek wordt een stuk strakker rond zijn kruis, terwijl hij stiekem toekijkt hoe zijn buurmeisje zich langzaam ontdoet van haar kleding. Zijn ademhaling komt nu ook in stoten… alleen nog haar beha… Ah! Nu al? Weer te vroeg klaargekomen…

Het is geen onbekend filmscenario: de puberale jongen die vrijwel direct na zijn eerste aanvaring met een seksuele stimulus al klaarkomt. Maar het komt ook nog vaak genoeg voor bij mannen die hun pubertijd allang ontgroeid zijn. Helemaal niets geks dus, maar wel enorm vervelend. Hoe komt het toch dat jij niet (langer) kunt genieten van je erectie en hoe kan je dit verbeteren?

Wat is een erectie?

Waarschijnlijk heb je al veel persoonlijke ervaring met erecties – je bent er vaak genoeg mee verrast toen je ’s ochtends wakker werd na een spannende droom – maar weet jij eigenlijk wat het hebben van een erectie precies inhoudt? Kort gezegd is een erectie de lichamelijke stand van een penis waarin deze stijf en dik wordt. Maar dit ingewikkelde proces doorloopt een aantal stadia.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je erectieproblemen op te lossen en hardere erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

Hoe werkt een erectie?

Een erectie is het gevolg van een combinatie tussen je lichaam en je geest; een samenspel tussen je lichaam en hersenen. Een erectie begint namelijk in je brein: er is een stimulus (geweest) – je hebt iets geroken, gezien, gevoeld of gehoord – en dit gaf de aanzet aan je zenuwen om chemische boodschappen te sturen naar de bloedvaten in je penis. Deze verruimen zich en laten meer bloed binnen lopen.

Doordat het bloed zich een weg baant naar de zwellichamen van de penis, komt hij iets verder van de balzak af te staan. En hoe verder hij opzwelt, hoe meer hij naar voren komt te staan. Wanneer je penis eenmaal ‘overeind’ staat, heb je een erectie. Dit verschilt echter per man. Zo kan de een een bloeier (al groot in slappe toestand en bloeit op als de erectie nadert) zijn en de ander een groeier (begint klein en groeit aanzienlijk bij een erectie).

Maar hiervoor is het dus wel noodzakelijk dat je een goed functionerend bloedvaatstelsel, zenuwstelsel en hormoonstelsel hebt. Ook dient de bouw van de penis inclusief de teelballen en het spierstelsel in orde te zijn. Er moet immers 130 milliliter bloed naar je penis gestroomd worden om een erectie te krijgen.

erecctie-verbeteren2

Rechtsboven zie je de corpora cavernosa, oftewel de zwellichamen, aan beide kanten van de schacht. Deze zien eruit als een sponsachtig reservoir verdeeld in compartimenten waar het bloed doorheen stroomt. De afvoerende bloedvaten vanuit de zwellichamen liggen hieromheen.

Het nut van een erectie

Maar wat is nou eigenlijk precies het nut van een erectie? Het gebeurt uiteraard niet alleen voor jou genot, het heeft ook een evolutionaire functie. Seks is namelijk een oerdrift; het is nodig om ervoor te zorgen dat je nageslacht kunt produceren. Een erectie is dus bedoeld om je voort te kunnen planten.

Na een erectie komt namelijk de ejaculatie. Dit houdt in dat het sperma uit de penis wordt vrijgelaten. Tijdens de stimulatie wordt het sperma in de zaadleiders verzameld, en zodra de opwinding zijn piek heeft bereikt, zorgt een reflex van de ruggengraat ervoor dat de spieren in de urinebuis en de penis het sperma naar het topje van de penis naar buiten spuiten, en in de vagina.

Kun je dit echter niet door een erectiestoornis, dan wordt jezelf voortplanten een lastige opgave. Als je geen erectie kunt krijgen, wordt penetratie namelijk vrijwel onmogelijk. Probeer maar eens te penetreren met een slappe penis: doordat hij zo vervormbaar is, vouwt hij snel dubbel.

Hoe krijg je een erectie?

Zoals al verteld, ontstaat een erectie bij voldoende stimulatie, bijvoorbeeld door de zintuigen (horen, ruiken, voelen, zien, proeven, aanraken). Maar psychologische stimulatie kan ook genoeg zijn om een erectie te krijgen. Er zijn in principe drie verschillende manieren waarop een man een erectie kan krijgen te onderscheiden. Dit zijn:

 1. Door aanraking/als reflex: zeker wanneer een partner de penis aanraakt, krijgt een man doorgaans direct een erectie.
 2. Bewust, door gedachtes: door te denken aan een meisje of vrouw dat je heel sexy vindt, kan het zijn dat je lichaam hierop reageert door het bloed in zo’n mate naar je penis te laten stromen dat je een erectie krijgt.
 3. Onbewust, denk aan natte dromen: ’s nachts kunnen je hersenen flinke sexy scenario’s produceren, terwijl je je daar – helaas – zelf niet bewust van bent, maar waar je ’s ochtends bij het wakker worden wel het resultaat van merkt: een ‘nat’ laken of onderbroek.

erecctie-verbeteren3

Een gezonde penis begint hier

Een erectie is echter niet alleen van belang voor de man in kwestie, ook de partner moet ervan kunnen genieten. Een erectiestoornis kan zorgen voor een dip in de relatie, want als een man zijn erectie niet lang genoeg vast kan houden, zal de kwaliteit van het seksleven snel achteruit hollen. En dit zal de intimiteit tussen zijn partner en hem doen afnemen, iets wat essentieel is voor een gezonde relatie.

Om het even te vergelijken: gemiddeld houdt een stijve penis het een half uur uit. Er zijn ook gevallen waarbij mannen het zelfs een uur (!) uithouden. Maar er zijn dus ook mannen (zoals jij?) waarbij het een stuk stroever gaat. Speciaal voor hen zijn er manieren bedacht om een erectie te krijgen die ze minstens 20 minuten vast kunnen blijven houden.

7 tips om je erectie te verbeteren

Een langere erectie krijgen en behouden: daar droomt iedere man van. Of je nou kampt met een vervelende erectiestoornis of als je tips wilt om je erectie langer te behouden: een aantal manieren om een bevredigende erectie te krijgen, vindt je hieronder.

Tip #1 Ontdoe je van stress en angst

Makkelijker gezegd dan gedaan, maar wel nodig: bij de meeste mannen die een erectiestoornis hebben, komt deze voort uit stress en angst in hun leven. En meestal is die angst ook gelinkt aan de erectiestoornis: door de angst om geen (voldoende) erectie te krijgen, worden ze te gespannen om een erectie te krijgen, waardoor hun angst in essentie werkelijkheid wordt, enzovoort.

Tips om je te ontspannen:

 • Probeer je lichaam te relaxen en span niet al je spieren aan. Het enige wat stijf moet worden, zal niet stijf worden als jij je lichaam zo stijf houdt als een plank. Geef jezelf de ruimte om eens mentaal tot rust te komen voordat je weer aan seks gaat doen. Waag je desnoods eens aan yoga.
 • Vergeet dat je überhaupt een erectie zou moeten krijgen en laat de angst en stress over het niet krijgen van een (goede) erectie je niet tegenwerken. Stop met proberen. Vertel jezelf dat het nu niet gaat gebeuren, en dat dat oké is.

Een mentale blokkade kan ook het gevolg zijn van een klinische stoornis als depressie kan er ook voor zorgen dat je te maken krijgt met een erectiestoornis. Heeft ontspanning in de vorm van meditatie geen positieve invloed op jouw erectiestoornis, schroom dan niet om contact op te nemen met je huisarts. Hij weet precies wat er in een dergelijke situatie moet gebeuren. Om je gerust te stellen: ruim 800.000 mannen (!) hebben op een moment in hun leven te maken gehad met impotentie.

Tip #2 Fantaseer erover

Als je compleet ontspannen bent – en je erectie zelfs al vergeten bent – begin jezelf dan over te geven aan je meest sexy fantasie. Sluit desnoods je ogen. Denk aan een situatie die jou enorm opwindt, of aan een soort dirty talk waar jij heel erg opgewonden van raakt – het verschilt erg per persoon. Maar het is privé, dus je hoeft geen rekening te houden met anderen. Wees zo creatief als je wilt!

erecctie-verbeteren4

Tip #3 Denk aan voorspel!

In de eerste plaats is het dus belangrijk dat je helemaal ontspannen en vrij van stress en angst bent. Maar er moet (meestal) ook enige vorm van lichamelijke stimulatie plaatsvinden om een erectie te krijgen. Zorg er daarom voor dat je een uitgebreid voorspel hebt, zodat je je erectie tot leven kunt wekken. Bovendien is dit ook leuk voor je partner: ook hij/zij kan tegelijkertijd meegenieten.

De ‘magie’ van het voorspel zit hem juist in het feit dat je puur gericht bent op het genot, dat van jezelf of dat van je partner. Hierdoor sta je niet meer bewust stil bij het feit dat je per se een erectie wilt krijgen, maar is de kans juist veel groter dat je spontaan een erectie krijgt. Wedden dat jij bijvoorbeeld opeens wel opgewonden raakt als jij je partner laat klaarkomen?

Tip #4 Zorg voor een gezondere levensstijl

Om een langere (en betere) erectie te krijgen, is het van belang dat je in goede lichamelijke gezondheid bent. Dat wil zeggen, je hebt een gezond gewicht (bereken voor de zekerheid je Body Mass Index (BMI)), je beweegt regelmatig (minstens 30 minuten per dag), je slaapt voldoende (7,5-8 uur per nacht) en je eet gezond (zie de Schijf van Vijf voor de richtlijnen van een gezond dieet).

Maar het betekent eveneens dat je niet rookt. Door de stoffen in een sigaret worden de bloedvaten namelijk aangetast, waardoor de bloedstroom naar de penis verslechtert. Nicotine, de verslavende substantie in tabak, zorgt ervoor dat de bloedvaten samentrekken, waardoor de zwellichamen niet voldoende met bloed gevuld kunnen worden. Hierdoor blijft je penis niet lang genoeg stijf.

Daarnaast is het ook raadzaam om niet aan drugs te doen. Onder drugs worden hier overigens recreatieve drugs verstaan, maar ook verscheidene pijnstillers en andere zware medicatie kunnen bijdragen aan een slechte tot geen erectie. Deze maken het gebied rond je kruis namelijk minder gevoelig.

erecctie-verbeteren5

Tip #5 Let op je voeding!

Het eten van bepaalde voedingsmiddelen kan een positieve uitwerking hebben op een erectie. Ze bevorderen bijvoorbeeld de bloeddoorstroom naar je penis en kunnen de kwaliteit van het sperma verbeteren. Een verhoging van hormonen door het voedsel dat je binnenkrijgt, kan zorgen voor een erectie. Voorbeelden:

 • Bananen. Door bananen te eten, zou je libido verhoogd worden. Bananen bevatten namelijk kalium, dat goed is voor de bloedsomloop en het hart.
 • Zalm. Deze vis verbetert de bloedtoevoer naar de penis en naar andere lichaamsdelen. Je bloed wordt minder kleverig, waardoor het bloed goed door de vaten kan stromen. Het is aan te raden om minstens één keer per week vette vis te eten.
 • Hete pepers. Deze pittige tantes zorgen voor een goede bloedcirculatie. De bloedvaten verwijden, waardoor een langer durende erectie mogelijk is.
 • Koffie. Dit drankje verhoogt het uithoudingsvermogen en verwelkomt een langer durende erectie.
 • Noten. Deze hebben een positieve invloed op de erectie. Uit onderzoek is gebleken dat noten, zoals pistachenoten, zelfs milde vormen van impotentie kunnen verhelpen. Tevens verhogen ze de aanmaak van testosteron.

erecctie-verbeteren6

Tip #6 Train je penis

Een andere manier om een langere erectie te krijgen, is door het trainen van je penis, en nog specifieker de pc-spier. Deze ‘hangende’ spier loopt van je schaambeen tot je staartbeen en kan getraind worden door zogenaamde kegeloefeningen.

Deze kan je overal en altijd uitvoeren. Je hoeft alleen de pc-spier aan te spannen, even vast te houden, en weer los te laten. Probeer ten doel te stellen dat je 10 seconden lang kunt vasthouden, en dat je de hele oefening zelf 10 keer achter elkaar kunt uitvoeren.

Tip #7 Haal een testosteronshot

Het mannelijke hormoon testosteron zorgt voor je libido en erectie. De aanmaak van testosteron vindt plaats in je bijnieren en wordt mede door krachttraining bevorderd. Dit heeft een positief effect op de erectie. Is er een reden waardoor je niet de sportschool in kunt duiken, dan zijn er altijd nog testosteronsupplementen!

Nog enkele harde feiten over erecties: Wist je dat…?

 1. De gemiddelde lengte van een penis is… In stijve toestand heeft een penis een lengte tussen de 13 tot de 16,5 centimeter. De gemiddelde omtrek meet 10 tot 13 centimeter. Ter vergelijking: de Amerikaan Jonah Falcon heeft met zijn penis van 34 centimeter in erecte toestand de grootste (gemeten) penis. De kleinste penis heeft daarentegen een lengte van maar 1 centimeter! Deze aandoening staat beter bekend onder de benaming ‘micropenis’. De oorzaak hiervan is niet duidelijk, maar naar alle waarschijnlijkheid heeft het te maken met een gebrek aan het mannelijke hormoon testosteron. Zowel Jonah Falcon als de man met de kleinst gemeten penis zijn overigens niet blij met hun records.
 2. Donuts zorgen voor een erectie. Het klinkt misschien vreemd, maar uit onderzoek is gebleken dat dit wel degelijk mogelijk is. De Chicago’s Smell and Taste Treatment Research Foundation heeft aangetoond dat de geur van donuts de bloedtoevoer naar de penis met maar liefst 13 procent (!) toe doet nemen.
 3. Erectie in de buik. Bizar maar waar: vanaf 16 weken kunnen mannelijke foetussen in de baarmoeder een erectie krijgen. Het is daarom ook niet gek om te bedenken dat mannen gemiddeld 11 keer per dag een erectie hebben, waarvan 5 keer in de nacht.
 4. Break a leg? Indien je last hebt van een erectiestoornis waarbij je penis helemaal niet stijf wordt of waarbij je penis niet stijf genoeg wordt voor penetratie, dan kun je seks beter vermijden tot het probleem is opgesloten. Het is namelijk mogelijk om je penis te breken tijdens de seks. Kama sutra standjes zijn zeker uit den boze bij dergelijke erectieproblemen! Het komt bijvoorbeeld vaker dan eens (volgens een Amerikaanse studie zelfs 50% meer dan normaal) voor dat een man zijn penis breekt tijdens de cowboy positie (vrouw bovenop, met haar benen aan weerszijden van de heupen van de man).
 5. Een penis heeft 130 milliliter bloed nodig. Om een erectie te krijgen, heeft een penis 130 milliliter bloed nodig. Om een vergelijking te maken: dit is meer dan in je bidon past die je naar de sportschool meeneemt.
 6. Regelmatig seks hebben. Je kunt impotentie – ironisch genoeg – tegengaan door regelmatig seks te hebben. Mannen die minstens één keer per week seks hebben, kampen namelijk minder vaak met erectiestoornissen.
 7. Stop met roken! Stoppen met sigaretten, shag en andere tabaksproducten doet wonderen voor het formaat van je penis. Ben je vroeg begonnen met roken, dan is de kans groot dat de groei van jouw penis is belemmerd. Hierdoor kan jouw jongeheer tot wel een centimeter in lengte schelen! Zorg dus voor een goede doorbloeding, zo houdt je je penis gezond.

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

2 Reacties op "7 Tips om een Erectie te Krijgen / Verbeteren voor Langere Erecties"

 1. siliakus

  says:

  Hallo,
  ik ben diabetes 2 maar heb wel regelmatig seks alleen niet meer de harde erecties zoals voorheen. Gebruik een rubber ring als hulp middel. Er is ook eleens seks waar ik geen rubber band nodig heb.
  Wat kan ik doen om de erectie te verbeteren.

 2. karel

  says:

  Sinds de stress in de zaak en in mijn huwelijk heb spms een morgenderectei.
  Het gevoel in mijn benen verdwijnt ten gevolge van CMT
  Ook het gevoel in mijn penis verdwijnt
  Ik voel ook niest als ik plas, een beetje druk in mijn onderbuik geeft het signaal om te plassen en ik voel zelf niet wanneer ik gedaan heb met plassen.,
  Ik heb dikwijls zelf gemasturbeerd, maar mijn penis werd niet stijf, zelfs na een orgasme.
  Sinds ik een vriendin heb ik geen behoefte aan zelfbevrediging, maar mijn seks partner wil ik laten genieten van de aanrakingen en massage van haar clitoris en G plaats.
  Het zou leuk zijn als ik tot slot van een vrijpartij een stijve penis had die mij, in haar vagina een orgasme bezorgt.
  Ik neem pilletjes voor bloeddruk, hartritmestoornissen, bloedverdunners en voor beter te plassen, xanax voor opgewekter zijn . Een medicatie voor prostaat te ontspannen.
  Dank u wel voor goede raad.
  Ik zal dit ook aan mijn huisarts vertellen.
  Karel

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *