7 Do’s en Don’ts om Sneller een Erectie te Krijgen

Het kunnen krijgen van een erectie is iets wat door velen als vanzelfsprekend wordt beschouwd, maar dat helaas voor lang niet iedereen zo is. Erectieproblemen komen een stuk vaker voor dan je waarschijnlijk denkt, en bovendien wordt het met de ouderdom vaak ook steeds lastiger om een stevige, langdurige erectie te krijgen.

Waarschijnlijk heb jij dit artikel aangeklikt, omdat je hier net als veel andere mannen (soms) moeite mee hebt. Dit artikel is geschreven voor mensen zoals jij. Ik zal je in de rest van dit artikel uitleggen wat je allemaal wel en niet moet doen om sneller en makkelijker een erectie te krijgen. Ik sta stil bij de volgende do’s en dont’s:

 • Stop met het eten van verzadigde vetten
 • Train je PC-spier
 • Eet zo min mogelijk suiker
 • Slik L-arginine
 • Zorg dat je genoeg drinkt
 • Slik ginkgo biloba
 • Eet vaker een avocado
 • Masturbeer minder vaak

Tip 1: Stop met het eten van verzadigde vetten

Hoewel de meeste mannen wel inzien dat erectieproblemen een soort gezondheidsprobleem zijn, zijn er maar weinig mannen die het belang van een goede gezondheid snappen in dit kader. Als jij ongezond leeft, heb je waarschijnlijk ook meer moeite met erecties krijgen. Kort gezegd: als je wilt dat je lichaam goed werkt in bed, zul je ook goed voor je lichaam moeten zorgen.

Iets wat funest is voor je gezondheid, én voor het kunnen krijgen van een stijve, is het eten van verzadigd vet. Deze vetten zitten vooral in vlees, zuivel, en andere dierlijke producten (met uitzondering van vis). Een soort “bijzondere variant” van verzadigde vetten zijn transvetten. Dit zijn vetten die van nature onverzadigd zijn, maar verzadig zijn gemaakt via een chemisch proces. Meestal bestaat frituurolie uit deze transvetten.

De reden dat deze vetten ervoor zorgen dat je minder snel een erectie krijgt, is door hun effect op de bloedsomloop. Wanneer je een stijve krijgt, dan is dat doordat de zwellichamen in jouw penis zich volzuigen met bloed. Als je er even over nadenkt, kun je dus wel bedenken waarom je bloedsomloop hierbij belangrijk is. Als er geen bloed naar je penis kan, zal deze ook niet stijf worden.

“Een erectieprobleem is vaak als een bad dat niet kan vollopen omdat er iets mis is met de waterleiding.”

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat je een veel slechtere bloedsomloop hebt als je veel verzadigd vet eet. Sterker nog: één maaltijd waar te veel verzadigd vet in zit, kan al meteen leiden tot een slechtere bloedsomloop (bron). Dit lijkt mij reden genoeg om de verzadigde vetten zoveel mogelijk te vermijden!

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Tip 2: Train je PC-spier

Een spier die van groot belang is bij het krijgen van erecties, is de PC-spier, ook wel de bekkenbodemspier genoemd. Door deze spier te trainen, kun je ervoor zorgen dat hij meer bloed doorlaat naar je penis. Het is wetenschappelijk bewezen dat je er op deze manier voor kan zorgen dat je sneller en makkelijker erecties krijgt (bron).

“Als je ergens beter in wilt worden, zul je moeten trainen!”

Het trainen van je PC-spier kun je doen met zogeheten Kegeloefeningen. Deze oefeningen houden in dat je je PC-spier aangespannen houdt gedurende enkele seconden, waarna je deze weer mag ontspannen. Je PC-spier is de spier die je gebruikt om je plas op te houden. Door te doen alsof je dat aan het doen bent, span je jouw PC-spier vanzelf aan.

Als je snel effect van deze oefeningen wilt zien, dan raad ik je aan om ze dagelijks te doen. Het kan daarbij helpen om een vast moment te kiezen waarop je deze oefeningen doet, bijvoorbeeld wanneer je gaat douchen. Zo weet je zeker dat je het niet vergeet. Ongeveer tien Kegeloefeningen per dag, waarbij je je PC-spier steeds tien seconden lang aangespannen houdt, zou genoeg moeten zijn.

Iets anders wat je kan doen om Kegeloefeningen wat effectiever te maken, is het kiezen van de juiste positie. Hoewel in principe elke houding mogelijk is, zijn Kegeloefeningen het effectiefst als je deze liggend uitvoert. Op die manier is de kans het kleinst dat er andere spieren zijn die het werk van de PC-spier overnemen. Dat wil je niet, want je PC-spier is de spier die getraind moet worden, en niet je andere spieren!

Tip 3: Eet zo min mogelijk suiker

De eerste tip in dit artikel ging al over het belang van een goede gezondheid, en dat geldt ook voor de volgende tip. Iets wat ontzettend slecht is voor je gezondheid, en daarmee dus ook voor het kunnen krijgen van een erectie, is het eten van suiker. Hier zijn meerdere oorzaken voor, die ik hieronder toelicht.

Ten eerste zorgt het eten van suiker ervoor dat je gestrest raakt. Als je suiker eet, gaat je lichaam meer cortisol aanmaken. Dit is een stof die stress veroorzaakt in je hersenen. Dat is op zichzelf natuurlijk al ontzettend vervelend, maar stress kan er ook voor zorgen dat je minder makkelijk erecties krijgt (bron). Hierover kun je vervolgens óók weer gestrest raken, wat het allemaal nog eens verergert.

“Extra stress is wel het laatste wat je nodig hebt als je al geen erectie kunt krijgen.”

Suiker verlaagt daarnaast tevens je libido. Suiker zorgt er namelijk voor dat je minder leptine aanmaakt, een stof die van groot belang is voor een normaal libido (bron). Als je suiker eet, krijg je hierdoor dus minder zin in seks. Ook dit is een reden dat je minder snel een erectie krijgt, want als je een erectie wil, dan moet je eerst zin hebben in seks.

Het is dus een goed idee om minder suiker te eten. Dit kun je natuurlijk het makkelijkst doen door zoetigheid uit je leven te bannen, maar daarmee ben je er helaas nog niet. In bijna alle voorverpakte voedingswaren in de supermarkt zit ontzettend veel suiker. Kijk dus goed achterop voedselverpakkingen, en vergelijk deze eens op basis van de hoeveelheid suiker.

Tip 4: Slik L-arginine

L-arginine is een geheel natuurlijk aminozuur, dat zich van nature al in je lichaam bevindt. Het is daar van belang voor een heleboel verschillende dingen, waaronder ook het krijgen van erecties. Het slikken van deze stof kan ertoe leiden dat je makkelijker erecties krijgt. Omdat het zo’n natuurlijke stof is, hoef je ook geen bijwerkingen van dit middel te verwachten. Wel moet je opletten als je reeds hartproblemen hebt. Dan kan het slikken van L-arginine namelijk gevaarlijk zijn.

“Het menselijk lichaam bevat vaak al een oplossing voor haar eigen problemen.”

Allereerst komt dit doordat L-arginine je bloedsomloop stimuleert. Het is dan ook wetenschappelijk bewezen dat L-arginine gebruikt kan worden als oplossing voor erectieproblemen (bron).

Daarnaast zorgt L-arginine ervoor dat je een hoger libido krijgt. Dit betekent dat je dus meer zin in seks hebt na het slikken van L-arginine, en dit is natuurlijk mooi meegenomen als je problemen hebt met het krijgen van erecties. Het is immers een stuk makkelijker om een stijve te krijgen naarmate je meer zin hebt in seks.

Tip 5: Zorg dat je genoeg drinkt

Dit klinkt misschien minder als een oplossing voor een erectieprobleem, en meer als iets wat je moeder vanaf de zijlijn naar je schreeuwde tijdens de voetbalwedstrijd toen je klein was. Toch is het echt zo dat voldoende water drinken heel belangrijk is. Dit is niet alleen zo omdat je lichaam dan beter functioneert in het algemeen, maar ook omdat je hierdoor makkelijk erecties krijgt.

Ik heb je al eerder uitgelegd dat het voor het krijgen van erecties belangrijk is dat er voldoende bloed in je penis kan stromen. Als je bedenkt dat bloed voornamelijk water is, dan kun je ook wel bedenken hoe belangrijk het is om genoeg te drinken. Als er niet genoeg vocht in je lichaam zit, zal je lichaam ook niet voldoende vocht kunnen missen om jou een erectie te kunnen geven.

Dit heeft ermee te maken dat de cellen in je lichaam allemaal bloed nodig hebben. Krijgen die dat niet, dan kan je lichaam niet goed functioneren. Pas als er voldoende bloed in je lichaam is om ál die cellen van water en zuurstof te voorzien, en je lichaam dus als het ware bloed óver heeft, kan het jou een erectie geven. Dit kan dus alleen als je genoeg water binnenkrijgt.

“Als het lichaam geen water heeft, kan het ook geen water naar je penis sturen.”

Hoeveel is eigenlijk genoeg? Dat is lastig te zeggen, omdat dat van persoon tot persoon verschilt. Als je echter de richtlijn van het Voedingscentrum aanhoudt, dan zit je sowieso wel goed. Deze richtlijn houdt in dat je minimaal tussen de 1,5 en 2 liter water drinkt per dag. Als je het mij vraagt kun je beter iets te veel dan te weinig drinken!

Tip 6: Slik ginkgo biloba

Net als het eerdere middel dat ik in dit artikel noemde (L-arginine), is ook ginkgo biloba een volledig natuurlijk geneesmiddel. Het gaat om een Japans kruid, dat in deze cultuur al eeuwen wordt gebruikt als geneeskrachtige plant. Eén van de dingen waar ginkgo biloba goed voor is, is het makkelijker krijgen van erecties.

“Als een geneesmiddel niet werkt, dan blijf je het niet eeuwenlang gebruiken!”

Dit heeft er alles mee te maken dat ginkgo biloba je bloedsomloop stimuleert. Als je de rest van dit artikel hebt gelezen, dan zul je inmiddels wel weten dat een goede bloedsomloop het vele malen makkelijker maakt om een erectie te kunnen krijgen (bron). In die zin lijkt de werking van ginkgo biloba dus erg op die van het middel dat ik al eerder noemde, L-arginine.

Ook hier geldt weer dat bijwerkingen niet te verwachten zijn bij gebruik van ginkgo biloba. Dit is echter anders als je bloedverdunners gebruikt. In dat geval zou ik je aanraden om eerst even met je huisarts te praten over het gebruik van ginkgo biloba.

De makkelijkste manier om ginkgo biloba binnen te krijgen, is als voedingssupplement. Als je het kruid liever op de traditionele manier binnenkrijgt, kun je ook thee kopen met ginkgo biloba erin. Omdat het gaat om een natuurlijk kruid, dat door de wet niet wordt gezien als een geneesmiddel, kun je het zonder recept kopen. Dit kan in bepaalde natuurwinkels, of via webshops.

Tip 7: Eet vaker een avocado

Iets wat je misschien niet meteen associeert met erecties, is de avocado. Toch leek het erop dat de oude Azteken al wisten dat deze vrucht goed was voor je seksleven. Zij noemden de avocadoboom namelijk de testikelboom. Inmiddels weten we door wetenschappelijk onderzoek zeker dat het eten van avocado’s kan bijdragen aan het sneller krijgen van erecties.

Allereerst komt dit doordat avocado’s een heleboel onverzadigd vet bevatten. Ik heb je eerder uitgelegd dat verzadigde vetten ontzettend slecht zijn voor je bloedsomloop, maar onverzadigde vetten hebben juist precies het tegenovergestelde effect. Inmiddels weet je dat dat goed nieuws is als je last hebt van erectieproblemen!

Daarnaast hebben avocado’s ook een positieve invloed op de aanmaak van testosteron. Dit komt doordat avocado’s een hele hoop zink bevatten, en van zink is wetenschappelijk bewezen dat je er een hogere testosteronspiegel door krijgt (bron). Hierdoor krijg je meer zin in seks, en bovendien krijg je sneller erecties.

“Testosteron wordt ook wel het “mannelijk hormoon” genoemd, en wat is er nou mannelijker dan een erectie.”

Daarnaast bevat avocado’s vitamine E. Er wordt beweerd dat ook deze stof erectieproblemen zou kunnen oplossen, maar het bewijs is hier wat minder duidelijk. Wat we in elk geval wél zeker weten, is dat je vruchtbaarder wordt van vitamine E. Vitamine E zorgt namelijk voor een betere spermakwaliteit (bron). Dit zal niet voor iedereen even relevant zijn, maar het zal in sommige gevallen een leuk extraatje zijn.

Tip 8: Masturbeer minder vaak

Als afsluiter noem ik nog een korte tip. Als je sneller een erectie wilt krijgen, dan wil het nog wel eens helpen om wat minder te masturberen. Masturbatie kan je penis namelijk minder gevoelig maken, waardoor seksuele aanraking soms niet meer voldoende is om opgewonden te raken.

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *