Vleeslul/vleespenis vs bloedlul/bloedpenis: uitleg & verschil

Iedere man die ooit op een sport heeft gezeten, zal weten dat penislengte nogal kan variëren van man tot man. De één heeft een enorm geval tussen zijn benen hangen, terwijl anderen hun penis bijna kwijt zouden kunnen raken als ze hun schaamhaar zouden laten staan. Deze mannen waren als jongeman onder de voetbaldouches waarschijnlijk vaak het mikpunt van allerlei grappen.

Misschien heb je zo iemand ooit ook wel eens de volgende verdediging horen opwerpen: “Hij is niet klein, ik heb gewoon een bloedlul!”. De termen bloedlul en vleeslul, wat betekenen die nou eigenlijk? Is het echt waar dat er een verschil bestaat tussen deze twee, of is dat alleen een excuus voor mensen met een kleine piemel? In dit artikel leg ik het je allemaal haarfijn uit.

Wat is het verschil tussen een bloedlul en een vleeslul?

Ik zal dit artikel beginnen met een uitleg van het verschil tussen een bloedlul en een vleeslul. Ik snap namelijk dat niet iedereen weet wat deze termen precies betekenen; misschien heb je er nog nooit over gehoord. Vervolgens zal ik ingaan op de vraag of deze twee soorten penissen daadwerkelijk bestaan.

Allereerst zal ik de meest bekende van de twee bespreken, de bloedlul. Als mensen zeggen dat ze een bloedlul hebben, dan bedoelen ze dat hun penis veel groter wordt in erectie ten opzichte van de slappe toestand. Dit wordt zo genoemd omdat de penis zich als hij stijf wordt met bloed vult. Het idee is dat er bij deze mensen meer bloed in de penis zou stromen, wat dit fenomeen zou verklaren.

Een vleeslul is het tegenovergestelde. Dit is een penis die in erecte toestand niet veel groter wordt dan hij in slappe toestand is. Dit wil niet per definitie zeggen dat mannen met een vleeslul een kleine erectie hebben. Het kan ook betekenen dat hun penis gewoon al vrij groot is zonder dat er sprake is van een erectie.

De naam ‘vleeslul’ komt van de gedachte dat er kennelijk weinig bloed in een penis stroomt, en de erectie dus voornamelijk uit vlees bestaat.

Een vleeslul mag dan klinken als een bijzonder smerige snack, maar dat is het niet.

In de kern slaan deze termen dus op het verschil in grootte tussen slap en stijf van een penis. Nu je dat begrijpt, kan ik je gaan uitleggen of er ook daadwerkelijk iets klopt van dit idee, en waarom dat wel of niet zo is.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Bestaat het verschil tussen een bloedpenis en een vleespenis echt?

Nu je dit hele fenomeen in de basis begrijpt, klinkt het misschien logisch dat de ene penis meer bloed krijgt dan de andere. Maar misschien ben je nog wat sceptisch, omdat dit klinkt als een excuus van mannen met een kleine penis. Vandaar dat ik nu de vraag stel: bestaat dit verschil wel echt?

Uiteraard kun je wel bedenken dat er enig verschil zit tussen de mate waarin penissen groeien bij een erectie. Een klein verschil zou ik voor de beantwoording van deze vraag echter onvoldoende vinden. Pas als er een wezenlijk verschil is tussen verschillende penissen in de mate waarin ze groeien, vind ik dat je kan spreken van het bestaan van bloed- en vleeslullen.

Ik kan de mensen met een bloedpenis geruststellen: er is daadwerkelijk wetenschappelijk bewijs voor het bestaan van dit onderscheid. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat er zeer grote variatie zit in de mate waarin verschillende penissen groeien wanneer deze stijf worden (bron).

Het is dus écht zo dat je maar heel weinig kan opmaken uit de lengte van een slappe penis.

Aan de hand van het wetenschappelijke bewijs kun je dus zeggen dat het onderscheid tussen een bloed- en een vleeslul gerechtvaardigd is. Als hiermee jouw vraag beantwoord is, dan kun je stoppen met het lezen van dit artikel. Wil je er echter achter komen hoe dit verschil precies veroorzaakt wordt, dan raad ik je aan om even verder te lezen.

Hoe komt het dat sommige piemels meer groeien dan andere?

Misschien vind je het maar moeilijk te geloven dat het verschil tussen een slappe en een stijve lul van man tot man zoveel kan verschillen. In principe werken alle erecties toch hetzelfde, en dan zou je toch ook ongeveer dezelfde resultaten moeten verwachten? Als je je dit afvraagt, zal ik je nu uitleggen waarom vlees- en bloedlullen bestaan.

Wanneer je een erectie krijgt, dan houdt dit in dat de zwellichamen van je penis zich vol laten lopen met bloed. Zwellichamen zijn eigenlijk niets anders dan de onderdelen van je penis waarin bloed wordt opgeslagen tijdens een erectie.

Een erectie is dus eigenlijk niets anders dan een soort van waterballonnetje in penisvorm.

Het verschilt van persoon tot persoon sterk hoe rekbaar de zwellichamen zijn en hoeveel ruimte zij hebben om in omvang toe te nemen. Als een penis in slappe toestand bijvoorbeeld al vrij groot is, dan zit er erg veel vlees in de weg als je een stijve krijgt. Hierdoor kan je penis dus niet heel veel meer extra kan groeien.

Hetzelfde geldt als je zwellichamen niet voldoende kunnen oprekken, en dus maar een beperkte hoeveelheid bloed kunnen binnenlaten. Andersom kan een penis met meer ruimte voor de zwellichamen meer bloed opnemen, en dus groter worden. Het verschil tussen een bloedlul en een vleeslul zit hem dus vooral in de ruimte en rekbaarheid van de zwellichamen.

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

3 Reacties op "Vleeslul/vleespenis vs bloedlul/bloedpenis: uitleg & verschil"

 1. JP

  says:

  Je kunt ook nog een combinatie hebben: een vlezige bloedlul cq. bloeiende groeier...;-)

 2. magali

  says:

  Eender welke penis, ik vind ze allemaal even lelijk en vies

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *