free hit counters

12 Vervelende Bijwerkingen van Kamagra + Werking

kamagra bijwerkingen

Heel veel Nederlandse mannen kampen op een bepaald punt in hun leven met een erectiestoornis. Dit is natuurlijk iets heel vervelends, aangezien het ze ervan weerhoudt om seks te hebben, en voor veel mannen komt hier ook een hele hoop schaamte bij kijken. Veel mannen zijn dan ook wanhopig om een middel of behandeling te vinden die ze hierbij helpt.

Vaak valt hun ook dan op het middel Kamagra. Dit is een middel dat mannen met een erectiestoornis helpt om toch een erectie te krijgen, gewoon door het slikken van één of twee pillen. Dit klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn, maar deze mannen moet ik helaas teleurstellen.

Hoe werkt Kamagra precies?

Kamagra (sildenafilciftraat) is een geneesmiddel dat onder andere wordt gebruikt ter behandeling van erectiestoornissen. Kamagra heeft dezelfde werkzame stof als het middel Viagra. Deze middelen lijken dan ook erg op elkaar.

kamagra1Het Zwitserse bedrijf Pfizer deed in de jaren ’90 onderzoek naar de behandeling van een aandoening genaamd “pulmonale arteriële hypertensie”. Bij het onderzoek kwamen de wetenschappers er bij toeval achter dat de proefpersonen een onverwachte bijwerking ervaarden, namelijk een zeer lang aanhoudende erectie.

Vandaag de dag wordt sildenafilcitraat, de werkzame stof in Kamagra, vooral gebruikt voor het behandelen van impotentie en erectiestoornissen.

Kamagra remt de aanmaak van bepaalde enzymen in het lichaam af, de zogeheten PDE-5-enzymen. Deze enzymen remmen dan weer de aanmaak van cyclisch guaninemonosfaat (cGMP) in je lichaam. CGMP is dan weer van invloed op de toevoer van bloed naar de zwellichamen in de penis. Daarnaast is PDE-5 van invloed op de bloeddruk.

Dit klinkt allemaal vrij ingewikkeld, maar in het kort gezegd zorgt Kamagra ervoor dat de spierwanden van de zwellichamen in de penis zich ontspannen, waardoor deze makkelijker vollopen met bloed. Ook zorgt het voor een hogere bloeddruk, waardoor het bloed sneller zal gaan stromen, en waardoor de zwellichamen zich sneller vullen. Dit alles zorgt ervoor dat je een erectie krijgt.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je erectieproblemen op te lossen en hardere erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

Wat zijn de bijwerkingen van Kamagra?

Tot nu toe klinkt alles heel positief, maar zoals ik al eerder zei zou dit natuurlijk te mooi zijn om waar te zijn. Kamagra heeft een waslijst aan mogelijke gevaren, die het gebruik van dit middel zeer riskant maken. De meest voorkomende bijwerkingen zijn de volgende:

 • Hoofdpijn
 • Gehoorverlies of doofheid
 • Verandering van kleurwaarneming of kleurenblindheid
 • Verminderde vruchtbaarheid
 • Priapisme (langdurige erectie)
 • Vergrote kans op melanoom (huidkanker)
 • Verstoord hartritme
 • Misselijkheid
 • Duizeligheid en flauwvallen
 • Diarree
 • Bloedneus
 • Spierpijn

Hieronder zullen we al deze bijwerkingen behandelen.

Hoofdpijn

Dit is de bijwerking die het vaakst voorkomt bij het gebruik van Kamagra. kamagra3Waarschijnlijk zal je deze hoofdpijn vooral voelen rond je slaap. Deze pijn kan sterk variëren in heftigheid; sommige mensen krijgen zwaardere hoofdpijn van dit middel dan andere mensen. Deze hoofdpijn wordt vooral veroorzaakt door de hoge bloeddruk die je van dit middel krijgt.

Het is al langer bekend dat mensen met een hoge bloeddruk vaker last hebben van hoofdpijn. Bij een hoge bloeddruk kunnen de aderen in het hoofd vernauwd raken. Deze vernauwing kan heel licht zijn, maar ook vrij ernstig. Hierdoor komt het dat de hoofdpijn bij sommigen zoveel heftiger is dan bij anderen.

Gehoorverlies of doofheid

Dit is gelukkig een van de minder voorkomende gevolgen van het gebruik van Kamagra, maar omdat het zo’n heftig gevolg is leek me dit zeker het vernoemen waard. De meeste mensen zullen het verliezen van hun gehoor een dusdanig eng vooruitzicht vinden dat ze dit risico niet willen nemen, hoe klein de kans ook is.

Het is natuurlijk fijn om weer seks te kunnen hebben, maar ben je bereid er je gehoor voor op te geven?

kamagra4Volgens een in 2007 uitgevoerd wetenschappelijk onderzoek hebben gebruikers van middelen met sildenafilciftraat (zoals Kamagra) een aanmerkelijk grotere kans op gehoorverlies in een of beide oren. Ook hadden ze vaker last van tinnitus, ofwel een permanent piepgeluid in het oor.

Het was maar een klein percentage van de mannen die dit soort klachten kreeg, maar relatief gezien was het best veel. Een Kamagra gebruiker heeft twee keer zoveel kans op gehoorverlies als een man die dit middel niet gebruikt.

Hoe dit precies komt is niet helemaal duidelijk, maar veel gehoorexperts denken dat dit komt doordat er te veel bloed naar het gehoororgaan stroomt, waardoor delen ervan beschadigd raken.

Verandering van kleurwaarneming of kleurenblindheid

Een andere bijwerking die je waarschijnlijk niet zou verwachten, is een verandering van je kleurwaarneming. Gebruikers van Kamagra en vergelijkbare middelen gaan in sommige gevallen kleuren ineens anders zien. In de meeste gevallen zien gebruikers ineens alles met een blauwe tint.

Dit komt doordat de stof PDE-5, de stof die je lichaam meer aanmaakt als je Kamagra gebruikt, ook bepaalde staafcellen in je oog stimuleert. Meer specifiek zijn dit de staafcellen die verantwoordelijk zijn voor het oppikken van blauw licht. Hierdoor zal je meer van deze kleur zien dan van andere kleuren, met als gevolg dat het continu lijkt of je door een blauwe bril kijkt.

kamagra5

Er zijn gevallen bekend waarin gebruikers volledig kleurenblind zijn geworden van Kamagra of soortgelijke middelen. Dit kan betekenen dat ze de wereld alleen nog in grijstinten zien, of dat ze alleen nog maar blauw kunnen zien. De Engelsman John Pettigrew zei hierover het volgende:

Ik zou alle seks in de wereld opgeven om weer een rode postbus te kunnen zien.”

Weet dus dat je, als je de simpele oplossing van Kamagra aangrijpt, de kans loopt dat je nooit meer kleuren zal kunnen zien.

Verminderde vruchtbaarheid

Dit is een opvallende bijwerking. Je gebruikt Kamagra om seks te hebben, maar als je ook nog van plan bent om met deze seks kinderen te verwekken, dan is Kamagra hiervoor uitermate ongeschikt. Het middel kan er namelijk voor zorgen dat het vele malen moeilijker wordt om een kind te verwekken, of het kan er zelfs voor zorgen dat je totaal onvruchtbaar wordt.

Volgens onderzoek van Queen’s University in Belfast zorgt Kamagra ervoor dat de acrosomen van spermacellen beschadigd raken. Deze acrosomen zijn een soort “mutsje” op de spermacel, en bevatten enzymen die ervoor zorgen dat het membraan om de eicel van een vrouw heen wordt afgebroken, zodat de spermacel erdoorheen kan dringen en de eicel kan bevruchten.

Doordat dit acrosoom dus is beschadigd, kunnen de zaadcellen niet meer doordringen tot de eicel, en kan er geen bevruchting meer plaatsvinden. Je bent dan dus in feite onvruchtbaar. Grappig (of droevig) detail is dat ivf-klinieken vaak dergelijke middelen aan mannen geven om ze makkelijker sperma-samples te kunnen laten geven, maar hierdoor maken ze de kans op bevruchting aanzienlijk kleiner.

Priapisme (langdurige erectie)

Aangezien Kamagra-pillen gemaakt zijn voor het krijgen van een erectie, is het niet zo vreemd dat je er een langdurige erectie aan over kan houden. Dit is in de meeste gevallen zelfs positief. Bij het gebruik van Kamagra kan echter ook een priapisme ontstaan. Dit is een erectie die té lang aanhoudt – en de gevolgen daarvan kunnen zeer schadelijk zijn.

kamagra6In het begin is dit alleen maar ongemakkelijk, maar naarmate de tijd verstrekt wordt deze erectie zeer onaangenaam en pijnlijk worden. Deze erectie kan enkele uren aanhouden, maar er zijn ook gevallen bekend van priapisme die dagenlang of zelfs wekenlang aanhouden. En als je dacht dat het gevaar geweken is als je erectie weer gaat liggen, dan moet ik je helaas teleurstellen.

De gevolgen van een priapisme kunnen zeer heftig zijn. Door zuurstoftekort in de zwellichamen kan het weefsel van deze zwellichamen ernstig beschadigd raken; zelfs zo ernstig dat het daarna niet meer mogelijk is om een erectie te krijgen.

Dat pilletje dat je neemt om je erectiestoornis op te lossen, kan er gek genoeg voor zorgen dat je nooit meer een erectie kan krijgen.

In nog extremere en gelukkig zeldzame gevallen kan een priapisme leiden tot het afsterven van de penis. Door te lang zuurstoftekort kan je lichaam je penis niet meer in leven houden, waarna deze zwart zal worden en er uiteindelijk af zal vallen. Als dit eenmaal in ingetreden, kun je hier niets meer aan doen.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld het risico op doofheid, is een priapisme een relatief vaak voorkomend gevolg van het gebruik van Kamagra. Als je dus niet het risico wilt lopen dat je nooit meer een erectie kan krijgen, dan kun je Kamagra beter laten liggen.

Grotere kans op melanoom (huidkanker)

Enkele jaren terug kwamen artsen voor een raadsel te staan. Melanoom, een dodelijke vorm van huidkanker, kwam bij mannen duidelijk vaker voor dan bij vrouwen. Hier besloten zij onderzoek naar te doen, en hun bevindingen waren verontrustend. Mannen die sildenafil bevattende middelen zoals Kamagra gebruikten waren verantwoordelijk voor dit verschil.

Als je Kamagra gebruikt, wordt de kans op melanoom maar liefst twee keer zo groot.

kamagra7Melanoom is de beruchtste en kwaadaardigste vorm van huidkanker. Je kan deze herkennen aan het plotseling ontstaan van moedervlekken op het lichaam, die vaak onregelmatig zijn in vorm en kleur.

Als je deze op tijd ontdekt, heb je een goede overlevingskans, maar als er al uitzaaiingen zijn, is je levensverwachting gemiddeld nog maar 6 tot 12 maanden. Slechts 10% van de patiënten met uitzaaiingen is vijf jaar na de diagnose nog in leven. Als er geen uitzaaiingen zijn, kan de behandeling nog steeds zeer onprettig zijn, aangezien bestraling en chemotherapie vaak nodig zijn.

Kanker is een van de ernstigste en naarste ziektes die er vandaag de dag nog bestaan, en eist ieder jaar tal van mensenlevens. Je wilt echt het risico op een dergelijke ziekte niet lopen, enkel en alleen omdat je op zoek was naar een makkelijke oplossing voor je erectieproblemen.

Verstoord hartritme

Doordat je bloed sneller gaat stromen van Kamagra, moet je hart het bloed ook sneller door je lichaam pompen. kamagra8Hierdoor zal je hartritme een stuk omhoog gaan. Als je hart vaker dan 100 keer per minuut klopt, dan is er sprake van tachycardie, en heb je officieel een hartritmestoornis. Dit kan vervelende gevolgen hebben.

Tachycardie kan leiden tot klachten als hartkloppingen, duizeligheid, de neiging tot flauwvallen, zweten en soms een gevoel van druk op de borst. Dit zijn natuurlijk geen levensbedreigende klachten, maar deze klachten kunnen in het dagelijks leven wel bijzonder irritant zijn.

Als tachycardie extreme vormen aanneemt, kan het echter wel gevaarlijk worden. Als het hart echt te snel gaat kloppen, kan dit verregaande gevolgen hebben, en soms zelfs de dood ten gevolge hebben. Als je al een hoge bloeddruk of een te snel hartritme hebt, is het gebruik van Kamagra dus extra gevaarlijk.

Misselijkheid

Misselijkheid is een bijwerking van het gebruik Kamagra die heel vaak voorkomt. kamagra9De oorzaak hiervan is vrij ingewikkeld, omdat het een wisselwerking van een heleboel chemische stoffen betreft, maar het zorgt er in ieder geval voor dat je misselijk wordt en last krijgt van je maag. Er zijn zelfs gevallen bekend van gebruikers die na of tijdens de seks ineens moeten overgeven.

Braaksel is wel het laatste waarmee je tijdens de seks geconfronteerd wilt worden.

Dit is dus ook een goede reden om geen Kamagra te gebruiken. De pillen zullen er weliswaar voor zorgen dat je makkelijker seks kan hebben, maar als je continu misselijk bent, zal je er waarschijnlijk maar weinig plezier aan beleven. Het kan bovendien leiden tot heel ongemakkelijke taferelen.

Duizeligheid en flauwvallen

Duizeligheid en flauwvallen kunnen, zoals eerder al genoemd, voorkomen door het verstoorde hartritme dat Kamagra kan veroorzaken. De reden dat ik ze toch nog even apart noem, is dat er nóg een manier is waarop het gebruik van dit middel tot duizeligheid en flauwvallen kan leiden, waardoor de kans hierop nog een stukje groter wordt.

Zoals eerder al gezegd, vernauwen de aderen in je hoofd zich na het gebruik van Kamagra, doordat dit middel je bloeddruk verhoogt. Dit leidt ertoe dat er minder makkelijk bloed naar je hersenen kan komen. Hierdoor is het voor je lichaam moeilijker om je hersenen van voldoende zuurstof te voorzien.

Dit kan ertoe leiden dat je heftige hoofdpijn krijgt, maar het zal er vaak ook voor zorgen dat je last krijgt van lichtheid in je hoofd of duizeligheid. Dit komt doordat je hersenen minder goed hun werk kunnen doen, omdat ze zuinig moeten zijn met zuurstof, omdat ze daar dus minder van krijgen.

Als je hersenen echt te weinig zuurstof krijgen, zullen zij uit zelfverdediging bepaalde functies min of meer “uitzetten”, zodat ze zichzelf met de weinige zuurstof in leven kunnen houden. Dit leidt ertoe dat je flauwvalt.

Diarree

Dat Kamagra kan leiden tot diarree, is iets dat zelfs door de producenten van Kamagra wordt toegegeven.

Kamagra doet een hoop met je spijsvertering, en dat heeft naast de eerdergenoemde misselijkheid soms ook diarree tot gevolg. Dit klinkt misschien als iets onschuldigs, maar dat is het zeker niet.

Diarree kan ernstige gevolgen hebben, zeker als deze het gevolg is van medicatie (wat hier dus het geval is). Dit zijn natuurlijk uitzonderingen, maar er zijn gevallen bekend waarin mensen lastkrijgen van een niet-ophoudende diarree, waardoor ze dusdanig uitdrogen dat ze moeten worden opgenomen in het ziekenhuis. Er zijn zelfs gevallen waarin diarree, veroorzaakt door medicatie, tot de dood heeft geleid.

Bloedneus

Een bijwerking die op zichzelf niet gevaarlijk is, maar door mensen wel als heel onhandig of onprettig kan worden ervaren, is het vaker hebben van bloedneuzen. kamagra11Veel mensen werken gedurende de hele dag, en voor hen is het zeer onhandig als ze zich steeds moeten excuseren omdat hun neus begint te bloeden. Bovendien vinden veel mensen een bloedneus eng of onsmakelijk.

Dat je van Kamagra sneller een bloedneus krijgt, is makkelijk te verklaren.

Een bloedneus wordt veroorzaakt door het scheuren van een bloedvaatje in je neus.

Een bloedvat scheurt natuurlijk makkelijker als er veel druk op het bloedvat staat, en laat Kamagra nu net voor een hogere bloeddruk zorgen. Door Kamagra scheuren bloedvaatjes dus makkelijker, ook in je neus, en dus vergroot het de kans op een bloedneus.

Spierpijn

Een laatste bijwerking die ik graag even wil noemen, is spierpijn. Door spieren loopt zeer veel bloed, dus het ligt voor de hand dat je pijn kan krijgen aan je spieren als dit bloed er veel sneller doorheen stroomt of als de druk op je aderen ineens veel groter wordt. Dat je het eigenlijk wel kan voorspellen, maakt het natuurlijk niet minder vervelend.

Kort gezegd zitten er dus nogal wat risico’s aan het gebruik van Kamagra. Sommige van de bijwerkingen die dit middel zijn onschuldig en komen weinig voor, maar anderen kunnen levensbedreigend zijn, voor permanente impotentie zorgen, of voor onomkeerbare schade aan je lichaam zorgen.

Mijn persoonlijke advies is dan ook om dit middel niet te gebruiken. Er zijn genoeg andere, minder risicovolle manieren om aan impotentie of een erectiestoornis te werken. Uiteindelijk is het natuurlijk jouw keuze, maar als je het mij vraagt wegen de voordelen van Kamagra niet op tegen de nadelen.

Ontdek de Meeste Effectieve Methode voor het Volledig Herstel van je Erectieproblemen

Ik heb over de afgelopen 9 jaar duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Sinds kort heb ik een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en problemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant.

Leer nu mijn effectieve methode voor het uitbannen van erectieproblemen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

4 Reacties op "12 Vervelende Bijwerkingen van Kamagra + Werking"

 1. R

  zegt:

  Ik gebruik medicatie voor adhd. Kan ik dan toch kamagra gebruiken.

  • Chris Coster

   zegt:

   Ik zou uitkijken met medicatie voor adhd, het hoofdbestanddeel is vaak speed. Je kunt beter op zoek gaan naar informatie over voeding die je kunt helpen bij adhd.

   Ik zou kamagra afraden en gaan voor de natuurlijke oplossing. Binnenkort kom ik met mijn product Complete Erectie Controle waar je dit in zal leren.

 2. Kees

  zegt:

  Vraag ik ben wel een Kamagra gebruiker .maar ik neem voor de sex een halve tablet .zo 4/5 keer perweek wat zijn dan de bij werkingen en schaden aan het lichaam gr Kees

 3. Kees

  zegt:

  Nog een vraag je hoeve keer l perweek mag je Kamagra gebruiken zonder gevaar .en zonder bij werken .

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *