Erectieproblemen door Bloedverdunners? Onderzoek + 6 Tips

Laten we het eens hebben over erectiestoornissen, de problemen die mannen ondervinden met het krijgen of behouden van een erectie. Voor veel mannen is dit één van de laatste onderwerpen die ze willen bespreken, omdat het één van hun grootste problemen is. Bijna alle mannen ondervinden op een bepaald moment in hun leven erectieproblemen. De belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen zijn leeftijd, mentale blokkades en levensstijlfactoren, zoals medicijngebruik.

Algemeen wordt aangenomen dat bloedverdunnende medicijnen het moeilijker maken voor mannen om een erectie te krijgen. Maar in hoeverre is dit waar? In dit artikel gaan we op zoek naar het antwoord. We nemen met je door wat de oorzaken zijn van erectiestoornissen, of er een verband te vinden is tussen bloedverdunners en erectieproblemen, en wat de beste tips voor een betere erectie zijn.

Wat zijn erectiestoornissen?

Wanneer een man seksueel opgewonden raakt, spelen hormonen, spieren, zenuwen en bloedvaten samen een belangrijke rol voor het produceren van een erectie. Het zijn de zenuwsignalen die van de hersenen naar de penis worden gestuurd die ervoor zorgen dat de   spieren worden gestimuleerd, waardoor er bloed naar het penisweefsel kan stromen.

Het moment dat de penis gevuld is met bloed en een erectie is bereikt, sluiten de bloedvaten van de penis zich om de erectie in stand te houden. Wanneer de seksuele opwinding zijn hoogtepunt heeft bereikt, gaan de bloedvaten van de penis weer open en kan het bloed weer wegstromen. Een man kan echter op een bepaald moment in zijn leven problemen hebben met het krijgen of behouden van een erectie.

Er is sprake van een erectieprobleem wanneer een man geen erectie kan krijgen of behouden die sterk genoeg is om geslachtsgemeenschap te hebben. Hoewel dit bij de meeste mannen af en toe voorkomt en geen ernstig probleem vormt, kan er sprake zijn van een serieuzere situatie, die medische aandacht vereist, wanneer het vaak voorkomt. Op dat moment moet er gekeken worden naar de mogelijke oorzaken van de erectieproblemen.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

De meest voorkomende oorzaken van erectiestoornissen

Het zijn psychologische of lichamelijke factoren, en soms een combinatie van beide, die erectieproblemen veroorzaken. Eén van de meest voorkomende oorzaken van erectiestoornissen is een ongezonde levensstijl. Onderzoek wijst onder meer uit dat een hoog cholesterolgehalte kan leiden tot een ziekte die bekend staat als atherosclerose, die de bloedstroom vermindert. Als de bloedtoevoer naar de penis beperkt is, hebben mannen moeite om een erectie te krijgen.

Daarnaast kunnen de volgende zaken een belangrijke aanleiding vormen voor erectiestoornissen:

 • Stress
 • Prestatiedruk
 • Depressie
 • Relatieproblemen
 • Te veel alcohol drinken/drugs gebruiken
 • Ongezonde levensstijl in het algemeen

Stress en angst kunnen namelijk invloed hebben op de manier waarop de hersenen signalen naar het lichaam sturen. In het geval van een erectie kunnen stress en angst de manier verstoren waarop de hersenen signalen naar de penis sturen om meer bloed te laten stromen.

Mannen die te veel alcohol drinken en te veel drugs gebruiken, lopen ook een verhoogd risico op erectiestoornissen. Hoewel een drankje of twee stress en angst kan verlichten, waardoor het gemakkelijker wordt om in de mood te komen en het seksueel verlangen en de motivatie te verhogen, kan het je net zo goed tegenwerken. Als je genoeg drinkt, kan alcohol het gevoel in de penis zodanig verdoven dat het moeilijker wordt om een erectie te krijgen en te behouden. Niet alleen dat, maar ook orgasmes zijn veel moeilijker te bereiken.

In sommige gevallen kunnen erectiestoornissen optreden bij een gezonde levensstijl. Dit kan te maken hebben met een daling van het niveau van testosteron, een hormoon dat nodig is om een erectie te krijgen. Dit is meestal een natuurlijk verschijnsel, wat wordt veroorzaakt door ouderdom. Hoe ouder een man is, hoe minder testosteron zijn lichaam aanmaakt.

Tenslotte zijn er diverse medicijnen die een erectieprobleem kunnen veroorzaken. Onderzoek wijst uit dat verschillende soorten antidepressiva en andere psychiatrische medicijnen kunnen leiden tot erectiestoornissen. Daarnaast worden medicijnen voor hoge bloeddruk, bètablokkers en hormonen vaak gelinkt aan het moeizaam krijgen van een erectie. Maar hoe zit het eigenlijk met bloedverdunners?

Wat zijn bloedverdunnende medicijnen?

Bloedverdunners blokkeren in feite de werking van vitamine K, die verantwoordelijk is voor de bloedstolling. Op die manier wordt voorkomen dat grote bloedklonters de bloedvaten blokkeren. Bloedverdunners worden vaak voorgeschreven aan patiënten die een hartaanval of beroerte hebben gehad.

Kunnen bloedverdunners erectieproblemen veroorzaken?

Er zijn veel oorzaken van erectiestoornissen, maar bloedverdunners horen daar zeker niet bij. Als jouw arts bloedverdunners heeft voorgeschreven, hoef je je dus geen zorgen te maken dat dit jouw seksleven zal beïnvloeden. Er zijn echter veel mannen die beweren dat ze impotent zijn geworden door bloedverdunners. De reden die hiervoor wordt gegeven, is dat er bloed nodig is om een erectie te krijgen en dat dunner bloed deze taak bemoeilijkt.

De logica achter deze verklaring is onjuist vanwege een fundamenteel misverstand over de werking van bloedverdunnende medicijnen. Verschillende studies wijzen uit dat er vrijwel geen verband bestaat tussen bloedverdunners en erectiestoornissen, hoewel er tegelijkertijd veel mannen zijn die erectiestoornissen krijgen nadat ze bloedverdunners voorgeschreven hebben gekregen. Hoe zit dat?

Bloedverdunners worden gewoonlijk voorgeschreven wanneer een patiënt een hartaanval of beroerte heeft gehad. Het zijn deze aandoeningen die de werkelijke oorzaak van erectiestoornissen kunnen zijn. Het risico op een hartaanval wordt verhoogd door levensstijlfactoren zoals overgewicht, een zittende levensstijl en veel stress – dezelfde factoren die worden genoemd als de meest voorkomende oorzaken van erectiestoornissen.

Kortom, de échte oorzaak van erectiestoornissen na het gebruik van bloedverdunnende medicijnen is niet het geneesmiddel zelf, maar de aandoening waarvoor het in de eerste plaats werd voorgeschreven. Het vermogen om een erectie te behouden en seks te hebben, is essentieel voor een positieve perceptie van jezelf en je seksleven. Als jouw penis niet het beoogde doel bereikt, kunnen de volgende tips wellicht uitkomst bieden.

Tip 1: Je richten op het verbeteren van je gezondheid

Of je nu bloedverdunnende medicijnen gebruikt of niet, verreweg de beste oplossing voor erectieproblemen is je te focussen op het bevorderen van jouw gezondheid. Eén van de beste manieren om stapsgewijs jouw gezondheid te verbeteren, is te beginnen met lopen. Er is namelijk uiteenlopend onderzoek dat aangeeft dat dagelijkse lichaamsbeweging kan helpen de seksuele activiteit te herstellen.

Probeer je bovendien te houden aan een gezond dieet. Wanneer je begint met een dieet dat rijk is aan natuurlijke voedingsmiddelen verlaag je het risico op erectieproblemen tijdens de seks. Denk dan o.a. aan:

 • Fruit
 • Groenten
 • Volle granen
 • Vis
 • Beperk rood en verwerkt vlees
 • Beperk geraffineerde granen

Grootte is belangrijk, dus verlies gewicht en blijf slank! Gewichtsverlies kan erectiestoornissen helpen bestrijden, dus het bereiken van een gezond gewicht en het behouden daarvan is een andere goede strategie om erectieproblemen te voorkomen of te elimineren. Het is namelijk zwaarlijvigheid dat het risico op vaatziekten en diabetes verhoogt, twee problemen die worden gelinkt aan erectiestoornissen.

Beweeg de spieren die jouw erectie helpen tot stand brengen, welke ook wel de bekkenbodemspieren worden genoemd. Een sterke bekkenbodem verhoogt de stevigheid van een erectie en helpt voorkomen dat het bloed de penis verlaat door een belangrijke ader dicht te knijpen. Je kunt deze spieren versterken door tweemaal daags Kegeloefeningen te doen, in combinatie met een verandering van levensstijl – stoppen met roken, afvallen, alcohol beperken en beter omgaan met stress en angst.

Tip 2: Praat over erectieproblemen

Veel mannen kunnen er moeilijk voor uitkomen dat ze last hebben van een erectiestoornis. Ze schrikken ervoor terug om over erectieproblemen te praten met hun partner of vrienden, en zullen niet snel naar de dokter gaan voor een oplossing. Dit alles leidt alleen maar tot afwijzing van seksuele activiteit.

Wanneer je jezelf kwetsbaar durft op te stellen, komen er oplossingen voorhanden. Om te beginnen, maak je een tijd en een plaats vrij om er met je partner over te praten. Dit is vaak één van de doeltreffendste manieren om achter de oorzaken van erectieproblemen te komen en om met stress en bijkomende ongerustheid om te gaan.

Praten over erectieproblemen is een veel betere oplossing dan het weigeren van seks zonder het probleem te beschrijven. Wanneer je begint te praten over erectieproblemen, zul je al snel merken dat je er niet alleen voor staat en samen kunt werken aan het bevorderen van jullie seksleven.

Eerlijkheid is belangrijk. Een zuiver geweten kan ons helpen betere beslissingen te nemen en oplossingen te vinden.

Tip 3: Het veranderen van je perspectief op seks

Als jij en jouw partner plezierige seks definiëren als penetratie met een stijve penis, is het belangrijk om na te denken over andere vormen van plezierige seks. Jij en jouw partner kunnen beginnen met het uitproberen van vele soorten aanrakingen die stimulatie en extra bevrediging veroorzaken. Dit is een uitstekende manier om te zorgen voor seksuele ontspanning waarmee je de stress en angst van de dagelijkse rompslomp achter je kan laten.

Het is verder belangrijk om te onthouden dat liefde op vele manieren kan worden gevonden die niet afhankelijk zijn van de duur van de erectie. Probeer dus intimiteit te creëren in plaats van ijdele seks. Dit kun je doen op verschillende manieren, zoals het samen uitvoeren van ademhalingsoefeningen. Sluit je ogen en adem zo langzaam en diep mogelijk in en uit.

Een andere reden dat men zich niet verbonden voelt, kan een angst voor emotionele intimiteit zijn. Het is logisch dat wanneer je je niet verbonden voelt, je emotionele behoeften drastisch onvervuld zullen blijven. Dit kun je verbeteren door te oefenen om je emotioneel kwetsbaar op te stellen tijdens seks. Deel je meest intieme verlangens, fantasieën en wensen met je partner. Dit kan helpen om een gevoel van nieuwsgierige, seksuele intimiteit te behouden terwijl je experimenteert met nieuwe manieren om elkaar te behagen.

Concentreer je niet op de seksuele prestaties; zoek in plaats daarvan uit welke vorm van aanraking voor jou het prettigst is.

Kortom: zie seks als een kans om je partner in de loop van de tijd beter te leren kennen. Als je dit met jouw partner doet, voel je je meer verbonden en op elkaar afgestemd, omdat je fysiek op elkaar afgestemd bent en samen een ritme creëert. Wees dus niet verbaasd als je na het uitproberen van deze techniek zin krijgt in seks en geniet van een betere erectie!

Tip 4: Wees niet bang om nieuwe dingen te ontdekken

Het verkennen van nieuwe benaderingen van seks kan een positief effect hebben op je erectie. Er zijn diverse dingen die een man kunnen helpen een hardere erectie te krijgen en te behouden. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van een penisring, het proberen van rollenspellen en het leggen van de focus op voorspel om de opwinding te verhogen.

Tip 5: Natuurlijke supplementen en afrodisiaca

Een goede manier om een optimaal dieet samen te stellen dat jouw seksleven bevordert, is op zoek te gaan naar natuurlijke supplementen en afrodisiaca. Een afrodisiacum is kortweg een stof die het seksuele verlangen bij zowel mannen als vrouwen verhoogt.  Van veel van de voedingsmiddelen die we eten, wordt gezegd dat ze fungeren als natuurlijke afrodisiaca, omdat ze ofwel direct het libido verbeteren ofwel de bloedsomloop stimuleren.

Populaire voedingsmiddelen die worden omschreven als afrodisiaca zijn bananen, cacao, oesters, asperges, amandelen, avocado’s, vijgen, knoflook en honing. Natuurlijke supplementen die bekend staan om het bevorderen van je seksleven en een betere erectie, zijn onder meer ginseng, maca, L-arginine en vitamine D.

Wij raden je af om farmaceutische medicijnen te gebruiken voor het verbeteren van je erectie. Dergelijke middelen kennen niet alleen schadelijke bijeffecten voor je gezondheid, maar kunnen er bovendien toe leiden dat je een afhankelijkheid ontwikkelt. Dit betekent dat een vrijpartij niet meer mogelijk is zonder erectiebevorderende medicijnen te gebruiken.

Tip 6: Seks zonder haast en prestatiedruk

Tenslotte willen we je meegeven dat het belangrijk is om de prestatiedruk opzij te zetten en je minder zorgen te maken over het verbeteren van je seksleven. Wanneer je erin slaagt om je zorgen te laten varen, zul je al gauw merken dat je beter kunt opgaan in je seksuele verlangens en je partner tijdens de seks. Op die manier hoef je niet eens na te denken over je erectie, omdat er simpelweg een grotere kans is dat het vanzelf gaat!

Omgaan met je zorgen kun je doen door te mediteren en je te focussen op jouw mentale welgesteldheid. Het kan heel goed zijn dat het je tijd zal kosten om jouw mentale welzijn naar een hoger niveau te tillen, maar het zal ongetwijfeld wonderen verrichten in jouw geluk en seksleven!

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

1 Reactie op "Erectieproblemen door Bloedverdunners? Onderzoek + 6 Tips"

 1. Ed

  says:

  Wat een slecht artikel! Veel aandacht voor bloedverdunners die geen erectieproblemen veroorzaken, maar er totaal aan voorbij gaan dat die medicijnen heel vaak gecombineerd worden met bloeddruk verlagende middelen die juist heel veel erectiestoornissen veroorzaken!

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *