5 Beste Vitaminen Voor Een Stevige Erectie

Veel mannen hebben of zullen een keer in hun leven last krijgen van een erectiestoornis. Er zijn veel verschillende oorzaken van een erectiestoornis, zoals diabetes, weinig of slechte nachtrust of zelfs hartaandoeningen. Daarnaast kan ook je levensstijl de oorzaak zijn van een erectiestoornis, zoals bijvoorbeeld bij overgewicht, roken en overmatig alcoholmisbruik.

Er zijn alternatieve manieren om je erectiestoornis te verhelpen of om je erectie te verbeteren. Eén van deze manieren is het innemen van vitaminen. Als je wil weten welke vitaminen en supplementen kunnen helpen bij het beheersen of verhelpen van een erectiestoornis, dan kan je je antwoord in dit artikel vinden.

“Er zijn veel verschillende manieren om erectiestoornis te verhelpen en te verbeteren”

Vitamine D

De meest bekende vitamine waarvan is geobserveerd dat deze bijdraagt aan het verhelpen van erectiestoornis, is vitamine D. Het lichaam produceert vitamine D nadat het blootgesteld wordt aan zonlicht, maar soms kan het zijn dat de zon minder schijnt of dat je te weinig vitamine D binnenkrijgt per dag. Dan kan je het ook binnenkrijgen via supplementen.

Vitamine D is eigenlijk geen vitamine maar een prohormoon, of voorloper van een hormoon. Het is geen vitamine omdat een vitamine een voedingsstof is die het lichaam niet zelf aan kan maken en je daarom in je voeding moet opnemen om binnen te krijgen. Het lichaam kan het prohormoon vitamine D wel aanmaken.

Vitamine D is essentieel voor het lichaam, en het is ook erg belangrijk voor het behouden van gezonde botten en tanden. Daarnaast helpt het bij het voorkomen van ziektes en aandoeningen. Vaak zal de vitamine D die je aanmaakt door in de zon te staan, niet voldoende zijn voor je lichaam, waardoor het noodzakelijk wordt om het via supplementen binnen te krijgen. Veel mensen hebben een tekort aan vitamine D en dit kan verschillende gevolgen hebben.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Voordelen van vitamine D

 • Het bevorderen van gezonde botten en tanden
 • Het ondersteunen van de gezondheid van het immuunsysteem, de hersenen en het zenuwstelsel
 • Het reguleren van insulineniveaus in het lichaam
 • Het ondersteunen van de longfunctie en cardiovasculaire gezondheid
 • Het voorkomen van ziekten zoals kanker

Belang van vitamine D

Een groot aantal mensen heeft op dit moment een tekort aan vitamine D, en dat kan iedereen overkomen. Het prohormoon Vitamine D helpt bij het reguleren van de bloedcalciumspiegel, het verbeteren van de gezondheid van de botten en het ondersteunen van het immuunsysteem.

Een tekort aan vitamine D kan veel gezondheidsproblemen als gevolg hebben. Enkele van deze gezondheidsproblemen zijn:

 • Osteoporose
 • Sclerose
 • Chronisch vermoeidheidssyndroom
 • Depressie
 • Diabetes type 2
 • Hartaandoeningen
 • Kanker
 • Een verslechterd immuunsysteem
 • Erectiestoornissen

Het is dus voor je algehele gezondheid van belang om voldoende vitamine D binnen te krijgen en dit zelf ook goed te onderhouden met supplementen en voeding. Als je last hebt van een vitamine D-tekort, zal je niet aan voldoende vitamine D komen door voedsel te eten dat vitamine D bevat. Het wordt daarom aangeraden om supplementen te slikken, en dan specifiek vitamine D3-supplementen.

Vitamine D en erectiestoornissen

Het oplossen van je tekort aan vitamine D kan ook helpen bij het verbeteren van je seksuele gezondheid en het verhelpen van seksuele dysfuncties, waaronder een erectiestoornis.

Uit een onderzoek (bron) dat uitgevoerd is in 2020, blijkt dat er een belangrijk verband is tussen lage vitamine D-spiegels in het bloed en erectiestoornissen. Het bleek namelijk dat lage hoeveelheden van dit hormoon in het lichaam de erectiestoornis en zijn symptomen alleen nog maar verergerden in vergelijking met mannen die geen tekort aan vitamine D hadden.

Er kan worden aangenomen dat vitamine D kan helpen bij het voorkomen van en het verminderen van symptomen van een erectiestoornis. Deze vitamine doet dit door de bloedtoevoer naar de penis te verbeteren en daarnaast de productie van mannelijke hormonen, die van belang zijn bij het krijgen van een erectie, te ondersteunen.

Toch is er nog niet voldoende bevestigend onderzoek naar vitamine D gedaan om te kunnen zeggen dat het hebben van goede vitamine D-niveaus een erectie stoornis geheel kan verhelpen. Het wordt wel aangeraden om het te nemen voor je algehele gezondheid en om het verergeren van de symptomen van de erectiestoornis te voorkomen, want daar is voldoende ondersteunend en bevestigend onderzoek voor.

Vitamine B9

Vitamine B9 wordt ook wel foliumzuur genoemd. Deze vitamine heeft een belangrijke werking in het lichaam. Deze vitamine is cruciaal voor het goed functioneren van de hersenfunctie, en daarnaast is hij van belang voor de mentale en emotionele gezondheid. Ook helpt deze vitamine bij het creëren van genetisch materiaal, cellen en weefsel. Het doet hiernaast nog veel meer andere dingen in het lichaam.

Een tekort aan vitamine B9 in het lichaam komt erg vaak voor. Als je te weinig foliumzuur binnenkrijgt, kan je binnen een aantal weken al een tekort hebben en de gevolgen hiervan merken. Ook kan je als gevolg van een ziekte onvoldoende foliumzuur opnemen. Als je een niet al te drastisch tekort hebt, kan het zijn dat je de symptomen niet meteen merkt, omdat ze vooral in het begin erg subtiel zijn. Enkele symptomen zijn:

 • (Over)vermoeidheid
 • Grijze haren
 • Zweren in de mond
 • Zwelling van de tong

Een vitamine B9-tekort kan ook een erectiestoornis veroorzaken. Een tekort aan vitamine B9 verstoort namelijk het stikstofmonoxidemetabolisme in het lichaam. Stikstofmonoxide is nodig om de spieren in de penis voldoende te kunnen ontspannen, zodat de bloedtoevoer in de penis verhoogd kan worden. Het hebben van een goede bloedtoevoer in en naar de penis is belangrijk voor het krijgen van een goede erectie, en als je onvoldoende vitamine B9 in je lichaam hebt, kan het dus zijn dat dit tekort een erectiestoornis veroorzaakt.

Uit meerdere onderzoeken (bron 1 en bron 2) blijkt dat het slikken van B9 bij een tekort aan vitamine B9 kan helpen bij erectiestoornissen. De deelnemers aan deze onderzoeken hadden namelijk baat bij het slikken van de vitamine en zagen een verbetering in de symptomen die zij ervoeren. Helaas kan uit deze onderzoeken nog niet geconcludeerd worden dat deze vitamine de erectiestoornis geheel kan genezen.

De vitamine verhelpt dus zeker weten de symptomen van een erectiestoornis te verminderen, en het kan daarom zeker geen kwaad om de vitamine op te nemen in je dagelijkse voeding. Je kan deze vitamine binnenkrijgen door het slikken van supplementen. Ook zijn er veel soorten voeding die vitamine B9 bevatten, waardoor het makkelijk op te nemen is in je dieet.

Voeding dat foliumzuur bevat:

 • Spinazie
 • Spruitjes
 • Broccoli
 • Kool
 • Asperges
 • Citrusvruchten zoals sinaasappel, mandarijn en citroen
 • Gist
 • Avocado’s
 • Bananen

Vitamine B3

Vitamine B3 wordt ook wel niacine genoemd en is belangrijk voor de functie van het lichaam. Deze vitamine speelt vooral een rol bij het omzetten van voedsel in energie. Daarnaast helpt het het lichaam ook om eiwitten en vetten te verbruiken en houdt het de huid en het zenuwstelsel gezond.

Het lichaam slaat deze vitamine helaas niet op en als je een teveel aan de vitamine in je lichaam hebt, zal het via de urine uit je lichaam verdwijnen. Omdat je lichaam het niet opslaat, is het van belang dat je deze vitamine dagelijks via je voeding of via supplementen binnenkrijgt.

Deze vitamine kan ook helpen bij het verhelpen van een erectiestoornis en vooral bij het verbeteren van de symptomen die ervaren worden bij een erectiestoornis. Het slikken van vitamine B3 is het meest effectief bij mensen die een matige tot ernstige erectiestoornis hebben. Er is helaas nog geen onderzoek waaruit blijkt dat deze vitamine de erectiestoornis kan verhelpen, maar alleen onderzoek waaruit blijkt dat het de symptomen verbetert (bron)

Vooral als je last hebt van een hoog cholesterolgehalte kan deze vitamine je helpen. Het innemen van niacine wanneer je hoog cholesterol en een matige of ernstige erectiestoornis hebt, verbetert namelijk het vermogen om een erectie te krijgen, deze erectie te behouden en de symptomen van een erectiestoornis te verminderen.

Het slikken van deze vitamine kan dus zeker een verschil maken wat de erectiestoornis betreft. Het zal de erectiestoornis niet helemaal verhelpen, maar het zal de symptomen wel verbeteren en het kan je zeker helpen bij het krijgen van een betere erectie.

Ook is het van belang voor je algehele gezondheid om dit supplement te slikken. Een langdurig tekort aan deze vitamine in het lichaam kan namelijk nog ingrijpendere gevolgen hebben dan het krijgen van een erectiestoornis. Voorbeelden van deze gevolgen zijn uitslag, overgeven, diarree, vermoeidheid, depressie en meer.

“Als je last hebt van een erectiestoornis of een betere erectie wilt, dan kan het nemen van vitamine B3 helpen!”

L-arginine

L-arginine is een aminozuur dat het lichaam hard nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Omdat L-arginine een aminozuur is, speelt het een belangrijke rol bij de opbouw van eiwitten. Het lichaam gebruikt deze eiwitten vooral om spieren en weefsel op te bouwen.

L-arginine doet nog meer voor het lichaam. Het geeft namelijk ook stikstofmonoxide af in het bloed. Stikstofmonoxide werkt in het lichaam door bloedvaten te verwijden, wat kan helpen bij bepaalde aandoeningen en problemen aan de bloedsomloop. Bij erectiestoornissen komt het vaak voor dat de bloedsomloop niet optimaal is, waardoor de erectiestoornis kan worden veroorzaakt.

Stikstofmonoxide is een stof die je lichaam nodig heeft om de spieren in de penis voldoende te kunnen ontspannen, zodat de bloedtoevoer naar de penis verhoogd kan worden. Het hebben van een voldoende en goede bloedtoevoer naar de penis is belangrijk bij het krijgen van een goede erectie. Het slikken van L-arginine kan helpen bij het verbeteren van dit proces en zo ook helpen om de symptomen van een erectiestoornis te verbeteren en deels te verhelpen.

Je lichaam zal zelf van nature L-arginine aanmaken, maar je krijgt het ook binnen door middel van voeding. Het voedsel dat vooral L-arginine bevat, is rood vlees, vis, zuivel en eieren. Voeding bevat echter kleine hoeveelheden L-arginine en je kan dus maar een beperkte hoeveelheid binnenkrijgen door voeding.

Het kan voorkomen dat het lichaam veel meer L-arginine nodig heeft dan het zelf kan aanmaken of via voeding binnen kan krijgen. Dit komt vooral voor bij ouderen en bij mensen met bepaalde medische aandoeningen, maar het kan in principe bij iedereen voorkomen. Je kan in dit geval L-arginine binnenkrijgen door middel van supplementen. Het slikken van deze supplementen kan helpen bij het verbeteren van bepaalde lichamelijke problemen.

Als je L-arginine in matige doses slikt, dan is het veilig. Het is niet verstandig om L-arginine in grote hoeveelheden te slikken; dit kan namelijk ernstige bijwerkingen veroorzaken. Ook is het van belang dat je eerst met je dokter overlegt of je dit kan slikken naast de medicatie die je al slikt.

L-carnitine

L-cartinine is een voedingssupplement dat een cruciale rol speelt bij de productie van energie, doordat het vetzuren naar de mitochondriën van je cellen transporteert. De mitochondriën werken in je cellen als een soort motoren en verbranden deze vetten om energie voor het lichaam te creëren.

Normaal zal je lichaam voldoende van dit aminozuur aanmaken uit andere aminozuren. Het voldoende binnenkrijgen van vitamine C is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je lichaam het in voldoende hoeveelheden aanmaakt, dus het kan ook zijn dat je naast L-carnitine ook vitamine C moet slikken.

Je kan L-carnitine ook via je voeding binnenkrijgen. Dierlijke producten zoals vlees, vis, gevogelte en melk zijn de beste bronnen van L-carnitine in voedsel. Aan vlees kan je het gehalte aan carnitine zien; het is namelijk zo dat hoe roder het vlees is, hoe hoger het carnitinegehalte van het vlees is. Door het eten van dierlijke producten zal je voldoende L-carnitine binnenkrijgen. Plantaardige producten bevatten ook L-carnitine, maar niet voldoende.

Als je zeker weet dat je geheel gezond bent en geen onderliggende ziektes of aandoeningen hebt, dan is het vaak niet nodig om erop te letten dat je L-cartinine consumeert, omdat je lever en nieren voldoende van dit aminozuur produceren om aan je dagelijkse behoeften te doen.

Voor het hebben van een goede bloedsomloop, zoals nodig is voor het hebben van een goede erectie, stimuleert l-carnitine de productie van stikstofmonoxide. Dit resulteert in een betere bloedtoevoer naar de spieren en het weefsel rondom de penis, waardoor het vermogen om een erectie te krijgen en de erectie zelf verbeteren.

Het is verstandig om eerst na te gaan of je dit supplement nodig hebt en of je een tekort hebt aan deze stof in je lichaam voordat je het zomaar gaat slikken. Vooral als je veganistisch of vegetarisch eet, wordt het aangeraden om dit supplement te slikken, omdat je niet via je voeding voldoende van L-carnitine binnen zal krijgen.

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

1 Reactie op "5 Beste Vitaminen Voor Een Stevige Erectie"

 1. Alex de Pineda

  says:

  Ik ben in 2022 bestraald geweest voor mijn prostaat kanker sinds dien krijg ik mijn penis niet meer hard . Ik heb 25 dagen bestraling gehad.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *