Een Keiharde Erectie met Kegeloefeningen + 3 Oefeningen

Erectieproblemen zijn bijzonder vervelend. Mannen die hiermee te maken hebben zijn vaak niet meer in staat om seks te hebben, waardoor hun partners onbevredigd achterblijven.

Bovendien schamen veel mannen zich voor het hebben van een erectieprobleem. Het is dan ook niet vreemd dat deze mannen er graag alles aan zouden willen doen om dit probleem op te lossen.

Gelukkig zijn er relatief makkelijke manieren om hieraan te werken. Eén van deze manieren is door het gebruik van Kegeloefeningen. Misschien heb je weleens van deze oefeningen gehoord.

Hoewel ze aanvankelijk bedoeld waren om incontinentie op te lossen, zijn ze ook heel goed voor het verbeteren van jouw vermogen om een erectie te krijgen.

In dit artikel zal ik uitleggen wat Kegeloefeningen precies zijn, waarom ze zo goed werken, en hoe je ze precies moet uitvoeren.

Aan de hand van dit artikel kun jij gaan werken aan je erectieproblemen voor een beter seksleven.

Vrijwel iedere man verafschuwt de gedachte dat zijn penis op een dag niet langer in staat zal zijn tot penetratie. Je mannelijkheid vormt tenslotte een belangrijk deel van je identiteit.

De realiteit is echter dat een erectiestoornis vaker voorkomt dan je denkt. Het beperkt zich ook niet tot mannen van middelbare leeftijd en ouder.

De waarheid is dat je waarschijnlijk op enig moment in je leven erectieproblemen zult ervaren, en misschien eerder dan je zou hopen.

Als je problemen hebt om tijdens seksuele intimiteit een ​​erectie te krijgen of te behouden, kan dit gênant zijn, vooral als het voor de eerste keer gebeurt.

Hoewel mislukte erecties frustrerend en ronduit beschamend kunnen zijn, is het belangrijk om de situatie ook weer niet te overdrijven. Er zijn tenslotte genoeg dingen die je kunt doen om dit probleem te verhelpen.

Wat zijn Kegeloefeningen?

kegeloefeningen2Kegeloefeningen zijn oefeningen die bedoeld zijn om je bekkenbodemspieren te trainen.

Deze bekkenbodemspieren worden ook weleens je pc-spier (of pc-spieren) genoemd. De oefeningen zijn vernoemd naar Arnold Kegel, de gynaecoloog die deze oefeningen heeft uitgevonden.

Deze oefeningen zijn goed voor meerdere dingen, waaronder het oplossen van incontinentie, herstel na een geboorte, en natuurlijk het behandelen van erectieproblemen.

Je bekkenbodemspieren zijn een groep spieren die zich onderin je buik bevinden. Deze spieren zijn voor een aantal zaken van groot belang, zoals het ondersteunen van losliggende organen in de buik, het ophouden van je poep en plas, en verschillende seksuele handelingen.

Als deze spieren dus niet goed functioneren, kunnen er op enkele van deze vlakken problemen ontstaan.

Waarschijnlijk heb je deze spieren al weleens gevoeld. Dit zijn namelijk de spieren die je gebruikt om je plas op te houden. Doe dus gewoon even alsof je je plas inhoudt, en je voelt meteen waar deze spieren zich bevinden.

kegeloefeningen3.jpg

De locatie van je pc-spier.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Waarom zijn Kegeloefeningen zo effectief?

kegeloefeningen4Zoals eerder al gezegd, is de pc-spier van groot belang bij verschillende seksuele handelingen, en het krijgen van een erectie is er daar een van. De pc-spier is van essentieel belang voor het goed functioneren van je bloedsomloop, en dan vooral de bloedsomloop naar je penis.

Als je deze bekkenbodemspieren traint, zal er meer bloed naar je penis gepompt kunnen worden. Hierdoor kan je hardere, dikkere en langere erecties krijgen.

Een leuke bijkomstigheid is dat kegeloefeningen het niet alleen makkelijker maken om een erectie te krijgen, maar er ook voor zorgen dat je later klaarkomt. De pc-spier is van groot belang voor het controleren van je orgasme, dus door deze spier te trainen zul je dit langer kunnen uitstellen, en nog langer van de seks kunnen genieten!

Van Kegeloefeningen wordt je penis niet alleen harder, je houdt het ook nog eens langer vol in bed!

Wat de wetenschap zegt over Kegeloefeningen

Hoewel er minder onderzoeken zijn gedaan naar het gebruik van oefeningen voor erectiestoornissen dan medicatie, zijn er verschillende studies die hebben gekeken naar de effecten van Kegel oefeningen bij mannen.

Aan een studie uit 2005 namen 55 mannen deel van 20 jaar of ouder. Ze hadden gedurende ten minste zes maanden allemaal last van een erectiestoornis (bron). De mannen werden tijdens het onderzoek in groepen verdeeld, waarvan één groep de opdracht kreeg om de bekkenbodemspieren te trainen en daarnaast veranderingen in hun levensstijl aan te brengen. De andere groep werd verzocht om alleen veranderingen in levensstijl aan te brengen.

De Kegel oefeningen werden gegeven door een fysiotherapeut en de mannen uit de eerste groep kregen de opdracht om deze oefeningen regelmatig gedurende het onderzoek uit te voeren. Na drie maanden hadden de mannen die werden behandeld met een combinatie van bekkenbodemoefeningen en veranderingen in hun levensstijl, een aanzienlijk hoger tempo van herstel dan deelnemers aan de controlegroep. Dat suggereert dat verbeteringen bij erectieproblemen optreden wanneer mannen Kegel oefeningen uitvoeren.

Naast specifieke oefeningen die bekkenbodemspieren trainen, kan elke vorm van aërobe training de kwaliteit van een erectie verbeteren. Uit onderzoek komt naar voren dat aërobe oefeningen, zoals hardlopen, fietsen of roeien, voor verbeteringen van de erectie zorgt (bron).

Kortom, Kegel oefeningen kunnen werken om erectiestoornissen aan te pakken. Hoe actiever je bent en hoe beter de conditie is van je bekkenbodemspieren, des te  waarschijnlijker het is dat je je erectiekwaliteit kunt verbeteren.

Hoe voer ik Kegeloefeningen uit?

Je bekkenbodemspieren maak je op dezelfde manier sterker als alle andere spieren in je lichaam: door ze te trainen. Net zoals je bepaalde spieren traint met oefeningen in de sportschool, zijn er ook oefeningen voor het trainen van je pc-spier. Door het gebruik van Kegeloefeningen kun je meer controle krijgen over deze spieren, en kun je ze sterker maken.

Kegeloefeningen zijn een soort fitness voor je pc-spier.

Maar hoe voer je deze oefeningen dan precies uit? Kegeloefeningen zijn er in verschillende varianten, en wanneer je deze door elkaar te gebruiken behaal je het beste resultaat. Ik zal nu de volgende oefeningen kort bespreken, en uitleggen hoe deze in hun werk gaan:

 • Langdurig aanspannen
 • Omlaag drukken
 • Snel aanspannen en ontspannen

Oefening 1: Langdurig aanspannen

Zoals de naam van deze oefening misschien wel doet vermoeden, bestaat deze oefening uit het aanspannen van je pc-spier voor een langere periode, om deze vervolgens weer los te laten. Tijdens deze oefening hou je de spier twee tot tien seconden lang aangespannen, en laat je hem vervolgens weer los.

kegeloefeningen5Maar hoe doe je dat dan precies, het aanspannen van je bekkenbodemspier? Er is een goede kans dat je niet weet hoe je dit doet. Je gebruikt deze spier echter dagelijks, en daarom zal je hem waarschijnlijk makkelijk kunnen vinden. De pc-spier is namelijk, zoals eerder gezegd, de spier die je gebruikt om je plas op te houden.

Als je dus gewoon probeert om te doen alsof je je plas ophoudt, dan ben je al je pc-spier aan het aanspannen.

Als je dit tien seconden lang aan weet te houden, dan heb je dus in principe al een keer deze oefening uitgevoerd. Herhaal deze een paar keer, en dan heb je de oefening eigenlijk al onder de knie.

Deze oefening is vooral van belang voor het sterker maken van je bekkenbodemspieren, wat belangrijk is voor het krijgen van een erectie. Sterkere bekkenbodemspieren zorgen namelijk, zoals eerder genoemd, voor een betere stroom van bloed naar de penis, waardoor deze makkelijker hard wordt.

Oefening 2: Omlaag drukken

De naam van deze oefening spreekt iets minder voor zich, maar is daarom niet veel moeilijker dan de vorige opgave. In wezen doe je bij deze oefening het tegenovergestelde van wat je bij de vorige oefening deed. Waar je eerst je pc-spier moest aanspannen of omhoog moest trekken, moet je nu juist je bekkenbodem omlaag duwen.

Dit wordt ook wel de ‘omgekeerde kegeloefening’ genoemd.

Hoe je dat precies doet, ligt misschien dan ook wel voor de hand: je doet wederom precies het tegenovergestelde als eerst. Waar je moet doen alsof je je plas ophoudt om je pc-spier aan te spannen, moet je juist doen alsof je plast of poept om deze omlaag te duwen. Houd dit enkele seconden achter elkaar vol, en je hebt deze oefening onder de knie.

Deze kegeloefening helpt je vooral om je bekkenbodemspier te ontspannen. Dit klinkt misschien niet heel belangrijk, omdat je immers vooral wil dat de spier sterker wordt, en je dat toch vooral bereikt door deze aan te spannen. Toch is het ook van groot belang dat je deze oefening uitvoert. Je kunt anders juist negatieve effecten gaan ervaren in bed.

kegeloefeningen6

Als je je pc-spier te zeer aangespannen hebt, en deze niet meer kan ontspannen, zul je bijvoorbeeld zien dat je vroeger klaarkomt.

Hierdoor duurt seks minder lang, waardoor jij er minder lang van kan genieten en je partner onbevredigd achterblijft.

Het wél oefenen van het ontspannen van je pc-spier leidt er juist toe dat je meer controle hebt over je zaadlozing, en het dus langer volhoudt.

Vergeet dus vooral niet om ook deze oefening uit te voeren. Het is misschien verleidelijk om je pc-spier alleen maar op kracht te trainen, maar dit werkt averechts.

Dit zorgt er alleen maar voor dat jouw seksleven slechter wordt. Het zou toch jammer zijn dat je juist slechter in bed wordt doordat je deze oefening overslaat.

Oefening 3: Snel aanspannen en ontspannen

Wederom een oefening die redelijk voor zich spreekt. Bij de vorige oefeningen heb je geleerd hoe je je pc-spier aanspant en ontspant. Nu ga je dit snel achter elkaar doen. Je spant je pc-spier zo snel mogelijk aan, en vervolgens ontspan je deze meteen weer. Dit doe je een aantal keer achter elkaar.

Je hebt al een oefening geleerd om je pc-spier krachtiger te maken, en een manier om ervoor te zorgen dat je deze ook weer kan ontspannen, dus waar zou je deze oefening dan nog voor nodig hebben? Wat voor nut zou het nou kunnen hebben om de vorige twee oefeningen snel achter elkaar uit te voeren?

Toch is deze oefening wel degelijk nuttig. Hiermee maak je je pc-spier namelijk niet zozeer sterker, maar vergroot je vooral de controle die je over de spier hebt. Door middel van deze oefening zul je veel makkelijker zelf kunnen bepalen wanneer je je pc-spier aanspant, en wanneer je deze juist weer ontspant.

Deze controle is van groot belang voor het controleren van je zaadlozing. Door je bekkenbodem onder controle te krijgen, kun jij zelf tot op zekere hoogte bepalen wanneer je klaarkomt.

Dit zorgt ervoor dat je het langer volhoudt in bed – en wie wil dat nou niet?

Hoe vaak moet ik kegeloefeningen doen?

Je weet nu dus hoe je kegeloefeningen uitvoert, maar hoe vaak moet je al deze oefeningen nou doen? Wat is de goede balans tussen de verschillende oefeningen, en hoe lang moet ik hier ongeveer mee bezig zijn?

Dit zijn belangrijke vragen, waar Arnold Kegel gelukkig destijds al een antwoord op had. Zijn schema’s worden vandaag de dag nog steeds gebruikt.

kegeloefeningen7Volgens Kegel moest je deze oefeningen uitvoeren in sets. Zo’n set bestaat uit tien herhalingen van alle drie de oefeningen. Om een set kegeloefeningen te voltooien, doe je dus tien keer de eerste oefening, tien keer de tweede, en tien keer de derde. Per dag moet je vijf van deze sets voltooien. Zo doe je elke oefening dus dagelijks 50 keer.

Als je aan fitness doet, zul je weten dat je oefeningen na verloop van tijd intensiever moet maken, omdat ze anders hun effectiviteit verliezen. Dit is voor kegeloefeningen niet anders.

Na een paar weken moet je het aantal oefeningen per set gaan opvoeren. Dit kun je doen tot een maximum van 30 herhalingen van elke oefening per set. Hierboven heeft het weinig zin meer om nog extra oefeningen te doen.

Alleen als je alle oefeningen uitvoert, en dit vaak genoeg doet per dag, ben je effectief je bekkenbodemspieren aan het trainen. Probeer hier dus vooral niet mee te sjoemelen, want daar heb je alleen jezelf mee. Zoals eerder genoemd is het ook slecht om een van de oefeningen weg te laten.

Extra tips voor kegeloefeningen

Je weet nu dus wat kegeloefeningen zijn, waarom ze zo goed werken, en hoe je ze moet uitvoeren, maar ik heb hierbovenop nog enkele tips voor het doen van Kegeloefeningen. Ik zal daarom nog kort het volgende bespreken:

 • Overbelast de pc-spier niet
 • Gebruik Kegeloefeningen niet als enige oplossing
 • Raad Kegeloefeningen ook aan je vriendin aan

Tip 1: Overbelast de pc-spier niet

Veel mannen kunnen niet wachten met het trainen van hun pc-spier zodra ze van kegeloefeningen horen, en gaan daarom uren achter elkaar hun pc-spier zitten trainen. Dit heeft als gevolg dat ze hun pc-spier enorm overbelasten, wat pijn en ongemak ten gevolge kan hebben. Net zoals bij elke spier, moet je het trainen van je pc-spier langzaam opbouwen.

Als je zonder training een marathon gaat lopen, dan ben je toch ook niet verrast als je een blessure oploopt?

Hou je dus echt goed aan het schema, en denk niet dat het handig is om meer te doen dan dat. Bouw de oefeningen langzaam op, en als je het idee hebt dat je teveel van jezelf vraagt, stop dan gewoon met de oefeningen.

kegeloefeningen8

Tip 2: Gebruik kegeloefeningen niet als enige oplossing

Kegeloefeningen zijn een heel handig hulpmiddel om je erectieproblemen te lijf te gaan, maar ze zijn niet altijd genoeg om al je problemen op te lossen. Er is een goede kans dat je ook met het toepassen van Kegeloefeningen nog weleens moeite zal hebben om een erectie te krijgen.

In zo’n geval zal je op zoek moeten naar andere methoden om je probleem op te lossen. Ga bijvoorbeeld eens op zoek naar de oorzaak van je probleem, of raadpleeg een arts. Kijk ook verder rond op onze site voor meer tips bij erectieproblemen!

Tip 3: Raad kegeloefeningen ook aan je vriendin aan

Naast de positieve effecten bij mannen, kunnen kegeloefeningen ook een hoop doen om het seksleven van vrouwen te verbeteren. Zo zijn vrouwen die aan kegeloefeningen doen sneller opgewonden, en krijgen zij makkelijker een orgasme. Als je jullie seksleven dus nog meer wil verbeteren, raad Kegeloefeningen dan ook eens aan je vriendin aan!

Hopelijk kun je met de oefeningen en tips in dit artikel eindelijk afrekenen met je erectieprobleem. Ik kan niet garanderen dat je problemen meteen als sneeuw voor de zon zullen verdwijnen, maar kegeloefeningen zijn in ieder geval de makkelijkste en meest natuurlijke manier om je seksleven te verbeteren.

Kunnen Kegeloefeningen erectiestoornissen genezen?

De wetenschap laat zien dat Kegel oefeningen die je bekkenbodemspieren trainen, een positief effect kunnen hebben op je vermogen om een hardere ​​erectie te krijgen en te behouden. Je moet echter niet denken dat Kegeloefeningen je erectieproblemen volledig kunnen oplossen.

Erectiestoornissen kunnen verschillende (en zelfs meerdere) oorzaken hebben. Van lichamelijke oorzaken, zoals: hoge bloeddruk, leeftijd of hormonale problemen tot psychische problemen (burn-out, relatieproblemen, depressie, etc.)

Meestal maken bekkenbodemoefeningen deel uit van een erectiestoornis behandeling. Naast het verbeteren van je erectie, kunnen Kegel oefeningen een aantal andere voordelen hebben.

Veel mannen ervaren een verbetering in blaascontrole na het uitvoeren van bekkenbodemoefeningen in hun dagelijkse routine. Anderen vertellen dat ze meer intense orgasmes krijgen.

Omdat bekkenbodemoefeningen slechts een paar minuten per dag duren en gemakkelijk kunnen worden gedaan terwijl je tv kijkt of achter de computer zit, zijn er maar weinig redenen om ze niet toe te voegen aan je dagelijkse routine.

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

3 Reacties op "Een Keiharde Erectie met Kegeloefeningen + 3 Oefeningen"

 1. haverals michel

  says:

  ik zou graag een grotere penis heben
  maar ik wweet niet hoe

 2. Theo

  says:

  Ik wil graag een stijfe hebben

 3. Rick

  says:

  Alleen met Viagra, Kamagra krijg ik nog een stijve. Zou zo graag weer eens spontaan hard worden.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *