8 Natuurlijke Stimulansen voor Keiharde Erecties

Een keiharde erectie, wie wil dat nou niet? Of je nou last hebt van erectieproblemen of niet, ik denk dat er weinig mannen nee zouden zeggen tegen een hardere erectie. De meeste mannen denken echter dat je dit alleen kan bereiken door chemische pillen te slikken, en dat vinden ze wat te ver gaan. Gelukkig hebben deze mannen het niet bij het juiste eind!

Een keiharde erectie kun je namelijk ook op een natuurlijke manier voor elkaar krijgen. In dit artikel zet ik een achttal natuurlijke stimulansen voor je uiteen, zodat ook jij je penis harder en groter kan maken. Hier zullen jij en je bedpartner(s) ongetwijfeld van gaan genieten, dus lees snel verder!

Natuurlijke stimulans 1: Ginkgo biloba

Dan klik je op een artikel over natuurlijke manieren voor een hardere erectie, en het eerste wat je ziet zijn pilletjes met een wetenschappelijke, Latijnse naam! Ik snap dat je nu misschien denkt dat ik je zware medicijnen aan het voorschrijven ben, maar niets is minder waar. Ginkgo biloba is een volledig natuurlijk voedingssupplement, met een grote invloed op je erecties.

“Waarom zou je meteen naar zware medicatie grijpen als de natuur ook een oplossing biedt?”

Dit doet het door je bloedsomloop te stimuleren. Je bloedsomloop is van groot belang voor hardere erecties, omdat een erectie ontstaat wanneer je penis volloopt met bloed. Indien er meer bloed bij de zwellichamen van je penis kan komen, zullen deze zich meer vullen en zul je dus  automatisch een hardere erectie krijgen.

Je hoeft mij wat dit betreft niet te geloven: de werking van ginkgo biloba is namelijk wetenschappelijk bewezen. Er is zelfs bewijs dat ginkgo biloba effectief is tegen erectiestoornissen (bron)! Je kan ginkgo biloba eenvoudig en zonder recept kopen in allerlei drogisterijen, natuurwinkels en webshops. Ik zou je wel aanraden om voorzichtig te zijn met het online kopen van dergelijke supplementen, omdat de controle op de kwaliteit daar vaak ontbreekt.

Verder is het een natuurlijk kruid, waardoor je geen bijwerkingen van het middel hoeft te verwachten. Eén uitzondering geldt: als je reeds bloedverdunners slikt, dan kan het gebruik van ginkgo biloba gevaarlijk zijn (al hangt dit ook af van de hoeveelheid en het soort medicatie, dus ik zou vooral aan je huisarts vragen of het voor jou veilig is om ginkgo biloba in te nemen).

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Natuurlijke stimulans 2: L-arginine

Ook deze tweede stimulans is weer een pilletje, maar ook nu hoef je niet bang te zijn: net als ginkgo biloba is l-arginine een natuurlijk voedingssupplement. Ook dit middel is dus gewoon over de toonbank te krijgen, zonder doktersreceptje, in verschillende drogeristerijen en andere winkels. Ook vertrouwde en bekende webwinkels verkopen dit middel.

De werking van l-arginine lijkt erg op die van ginkgo biloba; het stimuleert de bloedsomloop. Ik heb zojuist al uitgelegd hoe belangrijk een goede bloedsomloop is als je een hardere erectie wil krijgen. Ook voor dit middel is wetenschappelijk bewezen dat het je kan helpen om grotere, hardere erecties te krijgen (bron).

Daarnaast kun je van l-arginine ook een hoger libido krijgen. Je hebt dan dus vaker zin in seks. Ook dit kan invloed hebben op de hardheid van je erectie, zoals je misschien uit ervaring wel zal weten. Bovendien is het wel leuk als je die harde erectie ook daadwerkelijk kan toepassen, dus het is wel zo handig als je echt zin hebt in seks.

L-arginine heeft voor de meeste mensen geen bijwerkingen, mits je je aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid houdt die op het potje of in de bijsluiter staat. Als je echter last hebt van hartproblemen, dan is het een ander verhaal. In dat geval kan het gebruik van l-arginine gevaarlijk zijn. In dat geval kun je beter één van de andere stimulansen uit dit artikel proberen.

Natuurlijke stimulans 3: Onverzadigde vetzuren (zoals omega-3)

Als jij een heel basale kennis hebt van voeding en gezondheid, dan zul je bij het woord “vet” waarschijnlijk geen positieve associaties hebben. De meeste mensen denken dat je van vet alleen maar dik wordt, en dat je er allerlei gezondheidsproblemen van krijgt. Er zit echter een groot verschil tussen verzadigde vetten en onverzadigde vetten.

Onverzadigde vetzuren (die in onverzadigde vetten zitten) zijn juist erg gezond! Ze hebben bijvoorbeeld een positief effect op de gezondheid van je hart- en bloedvaten. Ook kunnen ze blokkades in je bloedvaten wegnemen, waardoor je bloedsomloop verbeterd wordt. En ik heb je eerder al uitgelegd waarom een betere bloedsomloop zorgt voor betere, hardere erecties.

“Voeding is van belang voor álle processen in je lichaam, dus ook voor erecties.”

Onverzadigde vetzuren kun je op een heleboel verschillende manieren binnenkrijgen. De meest voor de hand liggende (en meest natuurlijke) manier is via je voeding, door bijvoorbeeld het eten van vette vis, avocado’s of noten. Dit is dan ook één van de redenen dat artsen aanraden om ten minste één keer per week vette vis te eten.

Als je hier echter niet zo van houdt, of bijvoorbeeld vegetarisch eet, dan zijn er ook supplementen verkrijgbaar. Je kan een hele pot vol omega-3-pilletjes kopen, waardoor het heel makkelijk wordt om genoeg onverzadigde vetzuren in je lichaam te krijgen. Zulke supplementen zijn gewoon bij de drogist te krijgen.

Natuurlijke stimulans 4: Kegeloefeningen

Tot nu toe heb ik het alleen gehad over dingen die je kunt innemen, maar dat zijn niet de enige natuurlijke stimulansen die je een betere, hardere erectie kunnen geven. Je kan dit ook doen door het trainen van je lichaam. Het verbeteren van je erectie is immers ook een lichamelijk proces, en je kan de spieren trainen die hierbij betrokken zijn.

Het gaat dan om je bekkenbodemspieren, ook wel je PC-spier(en) genoemd. Wanneer je deze traint, zorgt dat ervoor dat er meer bloed naar je penis kan stromen. Hierdoor krijg je dus hardere en vaak tevens grotere erecties. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat erectieproblemen hierdoor kunnen verminderen (bron), dus je kan wel bedenken wat het effect zal hebben op iemand zónder die erectieproblemen…

Kegeloefeningen zijn heel eenvoudig, en bestaan uit het aanspannen van je bekkenbodemspieren. Misschien weet je niet hoe dat moet, maar in dat geval moet je simpelweg even doen alsof je je plas ophoudt. Als het goed is, voel je dan iets aanspannen bij je perineum (het stukje huid tussen je anus en je balzak). Voel je dat, dan ben je de juiste spier te pakken.

De Kegeloefening bestaat vervolgens uit het tien seconden aangespannen houden van die spier. Daarna mag je’m weer ontspannen. Dit doe je tien keer achter elkaar, elke dag. Als je merkt dat dit te makkelijk gaat, kun je het aantal seconden of het aantal keren per dag omhoog schroeven. Je kan de oefeningen het best liggend uitvoeren; dan zijn ze het effectiefst.

Natuurlijke stimulans 5: Pittig eten

Dit lijkt misschien een vreemde tip, omdat de meeste mensen pittig eten niet associëren met harde erecties. Toch bestaat hier wel degelijk een verband tussen. Denk maar eens na: als jij in een hete peper bijt, dan krijg je het warm en word je gezicht een beetje rood. Dit komt doordat je bloed ineens veel harder door je lichaam gaat stromen.

Kort gezegd zorgt pittig eten dus voor een stimulering van de bloedsomloop. Die rode kleur in je gezicht komt doordat de bloedvaatjes in je gezicht ineens vol met bloed zitten, en hetzelfde geldt voor andere plekken in je lichaam. Ik hoop dat ik je inmiddels niet meer hoef te vertellen dat je door een betere bloedsomloop hardere erecties krijgt.

Dit is echter wel een tijdelijk effect. Je zal dus vlak voor de seks iets pittigs moeten eten om van deze effecten gebruik te kunnen maken. Het hoeft echter niet om een heel bord chili te gaan, ook een heet pepertje kan al genoeg zijn.

Overigens wil ik je wel nog even waarschuwen dat je hier tijdelijk een hogere bloeddruk door krijgt. Dit kan er helaas voor zorgen dat je sneller klaarkomt dan gewoonlijk. Niet iedereen heeft hier last van, maar het is wel goed om in je achterhoofd te houden. Als je die harde erectie uiteindelijk maar een minuut kan gebruiken, is het misschien beter om een andere stimulans uit dit artikel uit te proberen.

Natuurlijke stimulans 6: Noten

Ik heb je eerder al uitgelegd dat noten rijk zijn aan onverzadigde vetzuren, en daarom kunnen helpen bij het krijgen van een hardere erectie. Dit is echter niet de enige reden dat noten hier goed voor zijn, en daarom leek het me goed om de positieve effecten van noten even apart te benoemen.

Naast het effect van onverzadigde vetten, stimuleren noten namelijk ook de aanmaak van testosteron. Dit hormoon kennen de meesten wel als het ‘mannelijk geslachtshormoon’, en daarom zal het je waarschijnlijk niet verbazen dat dit hormoon een grote invloed op je erecties heeft (net als op eigenlijk alle seksuele processen in je lichaam).

“Noten worden ook wel eens “de Viagra van het oosten” genoemd.”

Een tekort aan testosteron kan tot tal van seksuele problemen leiden, van erectieproblemen tot vroegtijdig klaarkomen. Als jij vindt dat je erecties te slap zijn, kan het dus zomaar zo zijn dat je niet genoeg testosteron in je lichaam hebt. Testosteronpillen zijn niet zomaar voor iedereen verkrijgbaar en kunnen bovendien bijwerkingen hebben, maar met noten kun je je testosteronproductie op een natuurlijke manier verhogen.

Let wel op dat er ook zoiets bestaat als te veel testosteron. Met het eten van noten is er weinig kans dat je zo’n grote hoeveelheid creëert, maar ik wilde wel even benoemen dat meer testosteron niet per definitie beter is, omdat je die conclusie anders mogelijk trekt uit wat ik eerder schreef. Te veel testosteron kan bijvoorbeeld zorgen voor kaalheid of (gek genoeg) borstvorming.

Natuurlijke stimulans 7: Koffie

Dat koffie een stimulerend effect op je lichaam heeft, zal je hoogstwaarschijnlijk wel weten (dat is immers de reden dat veel mensen het drinken). Het stimuleert echter niet alleen je energieniveau, maar ook je bloedsomloop. Dit geldt overigens niet alleen voor koffie, maar voor alles waar cafeïne in zit (bron). Energiedrankjes werken dus ook, al zijn die wel ontzettend ongezond.

Omdat ook koffie niet het meest gezonde is wat je kunt drinken, dus je moet ook weer niet te veel koffie nemen. Twee tot drie kopjes op een dag is prima, maar meer dan dat is niet aan te raden. Veel koffiedrinken kan dat leiden tot stress, en stress zorgt er juist voor dat je minder snel en minder harde erecties krijgt. Vanaf dat punt begint koffie dus averechts te werken.

Zorg er daarnaast voor dat je voldoende water drinkt, omdat koffie ervoor zorgt dat je uitdroogt. Uitdroging kan tot seksuele problemen leiden, dus ook hier bestaat het risico dat je het tegenovergestelde effect bereikt. Eigenlijk zou ik aanraden dat je bij elke kop koffie direct een glas water drinkt, zodat je het niet kunt vergeten.

Natuurlijke stimulans 8: Sport

De laatste natuurlijke stimulans die ik in dit artikel wil bespreken, is sport. Als jij een tijdje in de sportschool bezig bent of een stuk hebt gerend, zul je wel merken dat je het warm krijgt en dat je begint te zweten. Dit komt doordat je lichaam meer gaat verbranden, en dit heeft een stimulerend effect op je bloedsomloop.

Ik heb inmiddels vaak genoeg uitgelegd dat dat goed is voor hardere erecties. Meer sporten kan daarom helemaal geen kwaad als je graag hardere erecties wil. Vooral cardio en aerobics zijn hier geschikt voor, omdat deze vormen van sport in het bijzonder je bloedsomloop stimuleren. Als je liever iets anders doet, is dat ook goed, zolang je het er maar warm van krijgt.

Succes!

Met deze 8 natuurlijke methoden zal het jou ongetwijfeld lukken om een betere, hardere erectie te krijgen. Ik wens je hier alvast een hele hoop succes, maar vooral heel veel plezier bij. Niet iedere tip zal voor jou werken, maar er moet haast wel een stimulans tussen zitten die die je verder helpt, dus geef de hoop niet te snel op!

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

  • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
  • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *