Erectieproblemen door Faalangst? 6 Trucs voor een Stijve Penis

Faalangst kun je op ieder gebied in je leven ervaren. Of het nu over je werk gaat, je opleiding, je theorie of praktijk voor je autorijbewijs, et cetera. Sommige mensen gaan juist beter presteren door faalangst, omdat ze zo bang zijn dat ze iets niets kunnen dat ze harder gaan werken. Anderen gaan echter onderpresteren, omdat ze zo ontzettend veel stress ervaren door die faalangst.

Ook in de slaapkamer kun je faalangst ervaren. Angst dat je je partner niet goed genoeg bevredigt, angst dat je het niet goed doet in bed, onzekerheid over je lichaam, et cetera. In dit artikel bespreken we erectieproblemen die kunnen worden veroorzaakt door faalangst. Verder geven we je trucs om een stijve penis te behouden!

Faalangst in de slaapkamer

Seksuele faalangst en erectiestoornissen zijn veel voorkomende seksuele problemen. Bezorgdheid over de verwachtingen van een partner en persoonlijke zorgen zijn enkele van de factoren die hieraan bijdragen.

Stress hebben over seks kan leiden tot faalangst. Dit kan op zijn beurt weer leiden tot erectiestoornissen, wat betekent dat een persoon moeite heeft om een ​​harde erectie te krijgen en/of te behouden.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Wat is het verband tussen faalangst en erectieproblemen?

Faalangst en erectieproblemen kunnen op verschillende manieren met elkaar in verband worden gebracht.

Stress en angst over seksueel presteren of het behagen van een partner kunnen bij iedereen seksuele disfunctie veroorzaken, ongeacht of je nu een man of vrouw bent.

Wanneer iemand zich niet in staat voelt om aan de seksuele verwachtingen van zijn of haar partner te voldoen, kan hij of zij zich onbekwaam of onwaardig gaan voelen. Deze gevoelens van ontoereikendheid en een laag zelfbeeld kunnen weer leiden tot lichamelijke symptomen, waaronder dus erectieproblemen of een erectiestoornis.

Onderzoekers noemen psychologische factoren als één van de vele oorzaken van erectieproblemen. Met andere woorden, je gemoedstoestand kan je vermogen om seksueel te presteren sterk beïnvloeden. (Bron)

Wat zorgt voor faalangst tijdens de seks?

Seks is iets waar je van hoort te genieten, maar het is moeilijk om plezier te hebben als je je continu zorgen maakt over hoe je presteert in de slaapkamer. Als je de sprankeling weer in je liefdesleven wilt brengen en je weer zelfverzekerd wilt voelen, kijk dan naar wat die faalangst kan veroorzaken en wat je kunt doen om daarvan af te komen.

Oorzaken van seksuele faalangst

Seks is natuurlijk veel meer dan alleen een fysieke reactie. Je emoties hebben er ook heel veel mee te maken. Als je geest te gestrest is om je op de geslachtsgemeenschap te concentreren, kan je lichaam niet goed opgewonden raken en zal de seks ook niet gaan zoals je het wilde.

Hieronder sommen we een aantal van de mogelijke oorzaken van faalangst voor je op:

  • Onzekerheid over je lichaam. Dit is inclusief bezorgdheid over je gewicht.
  • Zorgen dat je penis niet “groot genoeg” is.
  • Angst dat je niet goed zult presteren of presteert tijdens de seks en je je partner niet seksueel tevreden kunt stellen/stelt.
  • Problemen in je relatie (niet per se seksuele problemen).
  • Zorgen over te vroeg ejaculeren of juist dat het te lang duurt om een orgasme te bereiken.
  • Zorgen over het helemaal niet kunnen krijgen van een orgasme of niet kunnen genieten van de seksuele ervaring.

De voorgenoemde dingen kunnen er allemaal toe leiden dat je lichaam stresshormonen zoals noradrenaline en adrenaline afgeeft. (Bron)

Waarom veroorzaakt faalangst erectieproblemen?

Je gemoedstoestand kan van grote invloed zijn op het vermogen om opgewonden te raken. Zelfs als je samen bent met iemand die je wel ontzettend aantrekkelijk vindt, kan het voor jou misschien onmogelijk zijn om je geen zorgen te maken over of je je partner kunt bevredigen tijdens de seks. Hierdoor wordt het probleem echter vaak alsmaar erger. In sommige gevallen ontstaat er zelfs een probleem dat er in eerste instantie niet eens was (zoals bijvoorbeeld erectieproblemen).

Eén van de effecten van stresshormonen is dat ze je bloedvaten verkleinen. Een harde penis krijg je doordat er voldoende bloed door je penis stroomt. Als er dus minder bloed in je penis stroomt, wordt het alsmaar moeilijker om een ​​erectie te krijgen.

Zelfs mannen die normaal gesproken helemaal geen moeite hebben om opgewonden te raken, kunnen erectieproblemen ervaren als ze worden overgenomen door seksuele faalangst. De erectieproblemen worden dan niet zozeer veroorzaakt door lichamelijke problemen, maar meer door mentale problemen. Geruststellend is het misschien dat mentale problemen soms makkelijker op te lossen zijn dan fysieke.

Seksuele faalangst wordt over het algemeen minder vaak gediagnosticeerd bij vrouwen dan bij mannen, maar uiteraard kan het ook de opwinding bij vrouwen sterk beïnvloeden. Angst kan ervoor zorgen dat vrouwen niet vochtig genoeg worden om seks te kunnen hebben, en het kan het fysieke verlangen om de liefde te bedrijven wegnemen. Seks kan zelf ontzettend pijnlijk zijn voor een vrouw als ze seksuele faalangst ervaart.

Faalangst kan je dus uit de juiste mindset voor seks halen.

Als je je alleen maar concentreert op of je goed presteert, kun je je niet concentreren op wat je in bed doet en kun je ook niet genieten van de seks.

Zelfs als je opgewonden kunt raken, ben je misschien nog steeds wel te afgeleid om een ​​orgasme te kunnen krijgen.

Seksuele faalangst leidt tot een cyclus van problemen. Je kunt zo angstig worden over seks dat je helemaal niet meer kunt presteren, wat alleen maar weer leidt tot nog meer seksuele faalangst. Probeer je dus meer te focussen op het plezier in plaats van op alles wat eventueel fout kan gaan.

Als je met iemand seks hebt bij wie je je comfortabel voelt, zou het niet moeten gaan over wat er eventueel mis kan gaan. Als er iets mis gaat, zouden jullie er daarnaast om moeten kunnen lachen en gewoon weer verder moeten kunnen gaan. (Bron)

6 trucs voor een stijve penis

1.     Communicatie

Communiceren doen velen niet tijdens de seks. Toch kan het ervoor zorgen dat je faalangst sterk vermindert. Als je weet wat de ander lekker vindt en waar hij of zij van houdt, weet je sneller of je goed bezig bent of niet. Dit kan je seksuele faalangst dus wegnemen.

Sommigen vinden communiceren tijdens de seks ongemakkelijk, maar dit hoeft het helemaal niet te zijn. Het zorgt er uiteindelijk alleen maar voor dat jullie meer plezier hebben. Veel mannen laten niet weten waar zij echt opgewonden van raken. Juist wanneer je niet opgewonden raakt, is de kans op erectieproblemen groter.

Communicatie over intimiteit zorgt er tevens voor dat je je meer verbonden voelt met elkaar en ook, hopelijk, dat je je meer ontspannen voelt tijdens de seks. Communicatie is dus volgens ons echt de eerste stap die je moet nemen om een stijve penis te krijgen en behouden tijdens de seks!

2.     Voorspel

De één houdt van veel voorspel, terwijl de ander eigenlijk meteen wil beginnen. Als jij de laatstgenoemde bent, is het misschien een idee om toch meer tijd te besteden aan het voorspel. Zoals al meerdere keren benoemd, is écht opgewonden zijn cruciaal voor het krijgen en behouden van een stijve penis.

Voorspel zorgt ervoor dat je opwindingsniveau verhoogd wordt en dat je een stijve, harde penis kunt krijgen en behouden. Voor veel mannen is het logischer om juist seks te haasten als zij erectieproblemen hebben. Ze denken namelijk dat hun stijve penis snel weer weggaat en willen daarom zo snel mogelijk beginnen.

Haasten maakt je erectieproblemen echter vaak alsmaar erger. Probeer de seks dus rustig op te bouwen en doe lekker aan voorspel om die stijve penis te kunnen krijgen en ook vooral te kunnen behouden!

3.     Een penisring

Een penisring past rond de basis van de penis, of rond de penis en testikels, en oefent druk uit op die omgeving. De druk die deze penisring veroorzaakt, drukt de bloedvaten samen die bloed uit de penis transporteren en zorgt ervoor dat het bloed langzamer naar buiten stroomt. Dit zorgt er dus ook voor dat je langer een stijve penis kunt behouden.

Eén van de oorzaken van erectiestoornissen kan zijn dat je lichaam door die faalangst niet genoeg bloed in de penis kan houden om een erectie te krijgen of een erectie te behouden. Een penisring houdt bloed langer in de penis vast en verhoogt de totale hoeveelheid bloed in de penis voor een sterkere erectie.

Een penisring kun je gewoon online bestellen, in een sekswinkel halen en zelfs bij sommige drogisten kopen!

4.     Seks zonder penetratie

Vaak vinden mensen het geen “echte” seks als er geen penetratie plaatsvindt, maar ook zonder penetratie kun je genieten van seks. Voel je dus niet verplicht om altijd seks te hebben waarbij er penetratie is. Ons advies is: probeer het eens een keer zonder!

Probeer eens een keer seks te hebben met je partner die helemaal niet op jouw erectie gericht is. Hierbij kun je je meer focussen op andere aspecten van seks, zoals likken, zuigen, kussen, voorspel en ‘teasen’. Al deze aspecten zijn allemaal enorm stimulerend, maar richten zich niet specifiek op een harde penis of penetratie.

Voel je daarom vrij om door deze technieken te gebruiken tot een orgasme te komen en te kijken of je je dan misschien beter kunt ontspannen en meer kunt genieten van de seksuele ervaring. Veel mannen voelen zich een mislukkeling als ze niet zeker weten of ze tijdens de seks wel een harde erectie kunnen krijgen.

Het hebben van een paar succesvolle seksuele sessies die tot een orgasme leiden zonder penetratie, kan je plezier terugbrengen tijdens de seks. Veel stellen vinden succes bij het gebruik van deze techniek en beginnen seksueel een beetje opnieuw, in plaats van seksueel alleen maar bezig te zijn met hun angsten.

5.     Minder porno kijken

Nog iets dat je zou kunnen overwegen om te vermijden, is het kijken van porno. Veelvuldig porno kijken kan namelijk bijdragen aan het hebben van erectieproblemen. Als je vaak masturbeert terwijl je kijkt naar stimulerende porno, kan het zijn dat je erectieproblemen gaat ervaren in de slaapkamer.

Misschien kun je moeilijker opgewonden raken met je partner tijdens de seks. Porno kijken is vaak ontzettend stimulerend en hetzelfde opwindingsniveau bereiken in de slaapkamer, is vaak een stuk moeilijker.

Probeer eens te masturberen zonder het gebruik van porno. Beelden in je hoofd zijn over het algemeen toch minder stimulerend dan het kijken van porno. Probeer in plaats van naar porno te kijken, te fantaseren over seks met je partner.

Probeer dit een aantal weken en kijk dan of er al een verbetering is in de kwaliteit van je erectie. Mocht dit niet zo zijn, probeer het dan nog wat langer. Mocht het na een lange tijd nog niet werken, dan is het misschien goed om een arts te bezoeken en te kijken naar de diepere oorzaken van je erectieproblemen.

6.     Praat met een arts of therapeut

Als je last hebt van seksuele faalangst, ga dan naar een arts – iemand bij wie je je voldoende op je gemak voelt om je seksleven te kunnen bespreken. De arts zal je onderzoeken en enkele tests uitvoeren om er zeker van te zijn dat medicatie of je gezondheidstoestand niet de oorzaak van je problemen is. Er kan vastgesteld worden of je echt seksuele faalangst hebt en of dat de reden is voor je erectieproblemen.

Tijdens de test zal je arts naar je seksuele geschiedenis vragen om erachter te komen hoelang je de seksuele faalangst al ervaart en welke gedachten je seksleven eventueel verstoren.

Medicijnen en andere therapieën kunnen je daarna helpen bij het behandelen van je erectieproblemen en andere seksuele problemen die fysieke oorzaken hebben. Als een medisch probleem echter niet de oorzaak is van je erectieproblemen, kan de arts je het advies geven om een therapeut te bezoeken.

Maak in dat geval een afspraak met een therapeut of hulpverlener die ervaring heeft met het behandelen van seksuele problemen. (Seksuele) therapie kan je helpen de problemen die je seksuele faalangst veroorzaken te begrijpen en deze faalangst vervolgens te verminderen of weg te werken. Als je bijvoorbeeld zorgen hebt over vroegtijdige ejaculatie, kun je een aantal technieken proberen die je helpen meer controle te krijgen. Uiteindelijk zal dit allemaal helpen een harde penis te krijgen en behouden!

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

  • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
  • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *