Krijg Je Erectieproblemen door Sterilisatie? Wij Zochten het Uit!

Sterilisatie van een man, door middel van een vasectomie, is één van de meest betrouwbare anticonceptiemethoden. Dit is een operatie waarbij de zaadleider, de buis die het sperma van de testikels naar de urinebuis voert, wordt doorgesneden, afgebonden of verbrand,.

Hoewel sterilisatie een betrouwbaar anticonceptiemiddel is, zijn er sommige mannen die zich zorgen maken dat ze erectieproblemen kunnen krijgen na een vasectomie. Zijn deze zorgen terecht? Wat is de relatie tussen sterilisatie en erectieproblemen? In dit artikel hebben we het uitgebreid voor je uitgezocht!

Wat is sterilisatie van de man?

Vasectomie is een zeer gebruikelijke optie voor mannen en paren die nooit kinderen hebben gewild of geen kinderen meer willen. Sterilisatie van de man middels een vasectomie is een procedure die voorkomt dat sperma het zaadvocht bereikt. Sperma wordt nog steeds geproduceerd na een vasectomie, maar het wordt in het lichaam opgenomen, zodat het een vrouw niet zwanger kan maken.

Waar gaat het sperma heen na een vasectomie? Eenmaal doorgesneden, kan het sperma niet in het zaadvocht komen of het lichaam verlaten. De testikels maken nog steeds zaadcellen aan, maar deze sterven af en worden opgenomen in het lichaam. Een man die een vasectomie heeft ondergaan, kan dus nog steeds sperma aanmaken en ejaculeren, maar het sperma bevat geen levende zaadcellen die de zwangerschap op gang brengen.

“Mannen die een vasectomie hebben ondergaan, zeggen dat ze zich vrijer voelen om seks te hebben met hun partner omdat ze zich geen zorgen hoeven te maken over ongewenste zwangerschap. Gevasectomiseerde mannen kunnen nog steeds normale orgasmes hebben!”

Een vasectomie is een eenvoudige poliklinische procedure en is meestal zeer veilig, en complicaties zijn zeldzaam. Er zijn verschillende manieren om procedurele methoden in te delen, maar de meest gangbare is een indeling in traditionele en niet-chirurgische methoden. Bij de traditionele methode worden aan weerszijden van het scrotum incisies gemaakt met een scalpel om toegang te krijgen tot de zaadleiders.

De niet-chirurgische benadering bestaat uit een stompe dissectie, meestal via een gat, om toegang te krijgen tot de aders aan weerszijden. Bij de niet-scalpelbenadering komen minder complicaties voor, zoals blauwe plekken en bloedingen. De operatie en het herstel zijn meestal pijnloos en mannen ervaren over het algemeen weinig of geen bijwerkingen. Na een vasectomie kan men wel enige kneuzing en zwelling van het scrotum te verwachten, maar dit is meestal niets om je zorgen over te maken. Het lost zich meestal snel en vanzelf op.

Symptomen waarmee wel rekening moet worden gehouden, zijn milde pijn en blauwe plekken rond het scrotum, bloed in het sperma, zwelling van het scrotum en de genitaliën, en bloedstolsels in het scrotum. Deze symptomen zijn in de meeste gevalleen aanwezig en kunnen enkele dagen tot enkele weken duren.

Onmiddellijke seksuele gemeenschap na de operatie kan de pijn verhogen en de symptomen verlengen. Zodra de symptomen echter zijn gestabiliseerd en de incisie volledig is genezen, kunnen mannen normale geslachtsgemeenschap hebben zonder enig ongemak. Een manier om pijn en zwelling te verminderen is het aanbrengen van ijs.

Vasectomie en condooms zijn momenteel de enige opties voor mannelijke anticonceptie. De vasectomie wordt beschouwd als onomkeerbaar, want het ongedaan maken van een vasectomie vereist een langdurige procedure door een specialist en is vaak duur. Bovendien zijn de kansen op onvruchtbaarheid niet 100% – het succespercentage van omkering varieert van 40 tot 90%.

De mannelijke sterilisatie werkt echter niet onmiddellijk na de operatie, wat betekent dat anticonceptie noodzakelijk blijft gedurende ongeveer drie maanden na de operatie. In de meeste gevallen blijft het sperma met levende zaadcellen enkele maanden in het lichaam en moet de man ongeveer 20 keer ejaculeren om het sperma uit te putten.

Zijn er langetermijneffecten van vasectomie? Er is een groot aantal studies die hebben gekeken naar de gezondheidseffecten van vasectomie op de lange termijn. Er zijn aanwijzingen dat er geen significante risico’s zijn – een vasectomie maakt de kans op gezondheidsproblemen zoals kanker of hartziekten niet groter dan bij mensen die geen vasectomie hebben ondergaan.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Sterilisatie en de invloed op de seksuele functie

Eén van de meest voorkomende zorgen van mensen die een vasectomie overwegen, is impotentie, of erectiestoornissen, waarbij een man geen erectie kan behouden of niet kan ejaculeren. Erectieproblemen of een gebrek aan libido kan het (seks)leven aanzienlijk verstoren en kan een behoorlijke invloed uitoefenen op relaties.

Een vasectomie heeft echter geen invloed op de seksuele functie, het libido of het seksleven van mannen. Seksuele stimulatie zet het erectieproces in de hersenen in gang, maar de sterilisatieprocedure verandert niets aan de organen of processen die nodig zijn voor een erectie. Mannen kunnen nog steeds een erectie krijgen zoals voorheen. Seksuele stimulatie zet het erectieproces in de hersenen in gang.

Het huidige bewijsmateriaal wijst er dus niet op dat vasectomie erectiestoornissen of enige vorm van seksuele disfunctie veroorzaakt. Sterker nog, vasectomieën worden al sinds de 19e eeuw door artsen uitgevoerd en in meer dan 100 jaar onderzoek naar de mannelijke sterilisatie is geen significant bewijs gevonden dat ze impotentie veroorzaken.

Sperma is slechts een klein deel van wat een man ejaculeert, dus de seksuele bevrediging mag niet verminderd worden. Vasectomie heeft ook geen invloed op de productie van testosteron, het hormoon dat verantwoordelijk is voor het seksueel verlangen.

“Seksuele gevoelens worden bepaald door vele factoren, waarvan testosteron, wat voornamelijk in de testikels wordt geproduceerd, een belangrijke rol speelt. Daarom zal een vasectomie de gevoelens en het verlangen naar seks niet beïnvloeden.”

Problemen met de erectiele functie worden veroorzaakt door hormonale mechanismen en/of de bloedstroom naar de penis en hebben niets te maken met de zaadleiders. Daarom vermindert vasectomie de erectiecapaciteit van de penis niet. Er is bovendien geen significante verandering in de kwaliteit, de hoeveelheid of het gevoel van het orgasme na sterilisatie van de man.

Het gevoel van ejaculatie kan even aangenaam zijn als voor de operatie. Het kan zelfs voorkomen dat een mannen met een vasectomie zich zekerder voelen tijdens seks omdat ze zich geen zorgen hoeven te maken over de effectiviteit van de anticonceptiemethode die ze gebruiken of het risico van het optreden van ongewenste zwangerschap.

Erectieproblemen als gevolg van een vasectomie en de sterke associatie tussen erectiestoornissen en vasectomie is voornamelijk psychologisch. Depressie en stress vergroten de kans op erectieproblemen, want deze emoties kunnen seksuele gevoelens verstoren. Degenen die zich zorgen maken over erectieproblemen en vasectomie, kunnen dus opgelucht zijn in de wetenschap dat er geen verband is tussen de twee.

Als er dus erectieproblemen worden ondervonden na een sterilisatieprocedure, is het meer een kwestie van het oplossen van problemen in de psyche. Ten eerste wordt de angst dat een erectie misgaat vaak een zichzelf vervullende profetie, wat meestal te maken heeft met een spanning om niet goed te kunnen presteren tijdens de seks. De kunst is om de prestatieangst opzij te zetten en niet na te denken over het ontspannende karakter van de daad.

Fysieke problemen, zoals hartaandoeningen, hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, diabetes, obesitas en roken, kunnen allemaal bijdragen aan erectiestoornissen. Anderzijds kunnen ook depressie, angst, stress, relatieproblemen en andere geestelijke gezondheidsproblemen de seksuele gevoelens verstoren.

Kortom, de verwijdering van de zaadleiders verandert de functie van de testikels niet en het mannelijke hormoon testosteron, hoofdverantwoordelijk voor de erectie en het libido, wordt normaal geproduceerd. Sterilisatie van de man of vasectomie is daarom een veilige procedure met weinig complicaties en heeft geen invloed op het seksuele verlangen of de opwinding in de seksuele relatie.

Het seksuele leven na de sterilisatie

Zoals eerder aangegeven, kan het na een vasectomie nodig zijn dat mannen zich gedurende een korte periode onthouden van seks, maar dit heeft meestal geen langdurige gevolgen voor het seksueel functioneren daarna. De incisies en hechtingen in het scrotum hebben tijd nodig om volledig te genezen, wat betekent dat het noodzakelijk is om minimaal een week na de operatie geen seks te hebben.

Pas nadat de pijn en de zwelling zijn verdwenen is het weer tijd om je seksleven op te pakken. Als je direct na de operatie seks hebt, is er een kans dat de sneetjes opengaan en kunnen bacteriën via de wond binnendringen en zelfs een infectie veroorzaken. Hoewel het noodzakelijk is om conceptiemiddelen te gebruiken gedurende enkele maanden na de operatie, zal het gebruik van een condoom geen effectieve manier zijn om de incisie te beschermen. Dit komt doordat de operatieplaats van een vasectomie vaak buiten de dekking van een condoom valt.

Omgaan met erectieproblemen en een verminderd libido

Of je nu een sterilisatie hebt ondergaan of niet, als je te maken hebt met erectieproblemen en een verminderd libido, is het belangrijk om de oorzaak ervan te achterhalen. Wanneer je de fysieke of mentale oorzaken van een erectiestoornis beter begrijpt, kun je de juiste stappen ondernemen om een gelukkiger seksleven te leiden.

Er zijn verschillende manieren om erectieproblemen op te lossen. Hoewel veel mensen een directe oplossing willen en al snel overgaan op farmaceutische middelen zoals Viagra, is het raadzaam om dergelijke drugs links te laten liggen. Ze staan bekend om tal van negatieve gezondheidseffecten en zijn niet ontworpen om het achterliggende probleem aan te pakken.

Een goede erectie heeft alles te maken een goede bloedstroom naar de penis, wat betekent dat je jouw lichaam als heilig moet beschouwen! Een gezond lichaam geeft ons de mogelijkheid om ons leven te leiden en goede seks te hebben. Gezonde gewoontes kunnen ons hierbij helpen.

Een gebalanceerd dieet is één van de eerste stappen die je moet nemen om positieve veranderingen in je seksleven teweeg te brengen. Om erectiestoornissen te voorkomen, moet je voedingsmiddelen met geraffineerde koolhydraten, bewerkte voedingsmiddelen en voedingsmiddelen met veel conserveermiddelen zoveel mogelijk vermijden.

In plaats daarvan moet je dieet rijk zijn aan alle voedingsstoffen die je nodig hebt. Een gezond dieet dat bijdraagt aan de inname van essentiële voedingstoffen bestaat onder meer uit fruit, groenten, noten, peulvruchten en vis en vlees uit duurzame bronnen. Deze manier van eten, ook bekend als het “mediterrane dieet”, blijkt verscheidene voordelen op te leveren voor de gezondheid en de erectiele functie.

Als je rookt, stop dan alsjeblieft. Roken kan leiden tot een verscheidenheid aan voortdurende complicaties in het lichaam, en tot langetermijneffecten op meerdere lichaamssystemen. Overmatig roken belemmert de bloedstroom in de bloedvaten, wat leidt tot een reeks problemen met de bloedsomloop in het hele lichaam, zoals erectiestoornissen. Hetzelfde geldt voor overmatig alcoholgebruik! Als stoppen niet werkt, zoek dan hulp om de discipline te kweken die de verslaving in de kiem kan smoren.

Bovendien is het belangrijk om eventueel overgewicht te verminderen. Overgewicht kan erectiestoornissen veroorzaken of verergeren. Overgewicht kan ontstekingen in het lichaam doen toenemen, wat kan leiden tot disfunctie van het endocriene systeem en het endotheel (de bekleding van de bloedvaten). Dit kan uiteindelijk erectieproblemen veroorzaken.

Neem lichaamsbeweging op in je dagelijkse leven. Erecties kunnen krijgen, is grotendeels afhankelijk van de bloedstroom en het cardiovasculaire systeem. Lichaamsbeweging versterkt niet alleen de spieren die betrokken zijn bij effectieve bloedstroom, maar vermindert ook de spanning en verbetert het algehele uithoudingsvermogen. Aerobe lichaamsbeweging is optimaal voor de gezondheid van het hart, terwijl krachttraining de testosteronproductie verhoogt, en testosteron is het mannelijke hormoon dat verantwoordelijk is voor een gezond libido.

Tenslotte is het belangrijk om ook goed na te denken over het bevorderen van je mentale gezondheid. Stress en spanning kunnen problematisch zijn voor een goede erectiele functie, wat betekent dat je zoveel mogelijk manieren moet omarmen die je meer kalmte, rust, ontspanning en controle geven over je emoties. Hierbij kun je onder meer denken aan mindfulness, meditatie, yoga, een journal schrijven, leuke dingen doen en goede communicatie met je partner. Door deze tips in acht te nemen, is de kans groot dat je een gezond leven en meer bevredigende seks tegemoet gaat!

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

  • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
  • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *