Hoe Werkt een Erectieprothese? + 3 Ervaringen & 3 Alternatieven

Als jij worstelt met erectieproblemen (en die kans is natuurlijk groot als je op dit artikel hebt geklikt), dan zal ik jou niet hoeven uitleggen dat dit een ontzettend vervelend probleem is. Seks is simpelweg een belangrijke levensbehoefte, en als dit ineens niet meer op een fatsoenlijke manier mogelijk is, dan heeft dat een enorme invloed op je leven. Bovendien is het niet kunnen krijgen van een erectie ook iets waar veel mannen zich voor schamen, al is dat mijns inziens totaal niet nodig.

Wat ik wél heel goed snap, is dat je maar wat graag een oplossing wil voor dit probleem. Zo’n oplossing zou kunnen bestaan in de vorm van een erectieprothese. Deze wordt simpelweg in de penis aangebracht, waarna een erectie krijgen nooit meer een probleem zal zijn. Maar hoe werkt zo’n prothese eigenlijk, en is het wel een goed idee? Deze en meer vragen zal ik in dit artikel beantwoorden, aan de hand van de volgende punten:

  • Wat is een erectieprothese precies, en hoe werkt het?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van een erectieprothese?
  • Wat zijn de ervaringen van mannen met een erectieprothese? 3 ervaringen
  • Wat kan ik anders doen tegen erectieprobleem? 3 alternatieven

Wat is een erectieprothese precies, en hoe werkt het?

Voordat ik je kan vertellen wat de voor- en nadelen van een erectieprothese zijn, en jij een mening kan vormen over de vraag of een erectieprothese misschien iets voor jou is, is het natuurlijk wel handig om te weten wat een erectieprothese precies is. Dat is dan ook de vraag waarmee ik dit artikel zal beginnen.

Een erectieprothese is eigenlijk precies wat het lijkt als je alleen naar de naam kijkt. Het is een soort hulpstuk dat in je penis wordt aangebracht, en dat jou helpt om een erectie te krijgen. In plaats van dat je een erectie krijgt doordat de zwellichamen in jouw penis vollopen met bloed, krijg je dus een erectie doordat er simpelweg een hard stuk in je penis is aangebracht.

Erectieprotheses zijn er in verschillende soorten, die allemaal net even anders werken. De meest simpele protheses bestaan simpelweg uit een semi-harde cilinder die ervoor zorgt dat je penis stijf wordt. Als je zo’n prothese gebruikt, is je penis dus altijd stijf, ook op momenten dat je dat misschien helemaal niet zou willen.

Er zijn echter ook meer complexe erectieprothesen, die bijvoorbeeld opblaasbaar zijn. Hierbij is er dus ook een soort pompje, dat vaak in de balzak wordt geplaatst. In dit pompje kun je knijpen (zorg wel dat je zeker weet dat je het pompje te pakken hebt, en niet iets anders), en op die manier kun je de prothese laten vollopen met lucht en stijf laten worden. Later zal hij weer slap worden. Met zo’n prothese heb je dus níet altijd een stijve penis, maar alleen als jij dat zelf wilt.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je erectieproblemen op te lossen en hardere erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

Wat zijn de voor- en nadelen van een erectieprothese?

Je weet nu op een zeer basaal niveau wat een erectieprothese precies is, en hoe zo’n ding ongeveer werkt, maar dat is natuurlijk bij lange na niet genoeg informatie om te kunnen bepalen of zo’n prothese iets voor jou zou kunnen zijn. Daarom wil ik nu graag even stilstaan bij de belangrijkste voor- en nadelen van een erectieprothese, zodat jij een wat beter overwogen keuze kunt maken. Daarna benoem ik 3 ervaringen en 3 alternatieven.

Een erectieprothese: de voordelen

Als er geen belangrijke voordelen aan een erectieprothese zaten, dan zou natuurlijk niemand ervoor kiezen om zo’n ding te laten inbrengen. Sommige mannen doen dat wel, en daar hebben ze vaak best goede redenen voor.

Een belangrijk voordeel van een erectieprothese is dat het een permanente oplossing is. Je hoeft bijvoorbeeld niet elke keer een pilletje te slikken als je seks wil hebben, zoals bij Viagra het geval zou zijn. Na één operatie zit de prothese gewoon waar hij moet zijn, en als het allemaal verloopt en er niets stuk gaat, dan zit je voor de rest van je leven goed.

Een ander voordeel van een erectieprothese, is dat deze erg betrouwbaar is. Als je je erectieprobleem op een andere manier probeert op te lossen, en er misschien zelfs wel overheen weet te komen, bestaat er toch altijd een kans dat je jouw penis niet omhoog krijgt in een bepaalde situatie. Bij een prothese is dat natuurlijk niet het geval, want die kan stijf worden ongeacht wat jouw lichaam verder doet.

Nog een voordeel is dat je je erectie kan behouden wanneer jij dat wilt, en dus bijvoorbeeld ook wanneer je al bent klaargekomen. Normaal is dat voor de meeste mannen het eindschot van de penetratie, maar nu kun jij net zolang doorgaan als je wilt om jouw partner te bevredigen. Hierdoor wordt niet alleen jouw seksleven beter, maar ook dat van je sekspartner(s).

“Met een erectieprothese zullen je vrijpartijen nooit meer tot een vroegtijdig einde komen.”

Het laatste belangrijke voordeel van een erectieprothese is dat het een erg snelle oplossing is. Het oplossen van een erectiestoornis kan vaak een erg lang behandelingstraject zijn, waarbij je soms pas na jaren écht helemaal over je probleem heen bent (als dat al lukt). Met een erectieprothese kun je echter vrijwel direct aan de slag.

Daarnaast is er ook nog een voordeel dat voor de meeste lezers van dit artikel waarschijnlijk niet zo relevant zal zijn, maar wat ik toch even wilde benoemen, omdat het om een relatief groot deel van de mensen een erectieprothese gaat; erectieprotheses zijn erg geschikt voor transgenders. De medische wetenschap kan tegenwoordig een erg mooie penis in elkaar knutselen, maar als je wil dat deze ook echt stijf kan worden, dan zal je wat extra hulp nodig hebben. Hiervoor is een erectieprothese natuurlijk ideaal.

Een erectieprothese: de nadelen

Als je al het bovenstaande zo leest, dan klinkt een erectieprothese waarschijnlijk als een erg handige oplossing voor je erectieproblemen. Waarschijnlijk zul je echter weinig mannen kennen die zo’n prothese tussen hun benen hebben, en ook hier bestaan goede redenen voor. Hieronder ga ik in op de belangrijkste nadelen.

Het eerste – en vrij belangrijk – nadeel, is dat een erectie door middel van een erectieprothese geen natuurlijke erectie is. Dit heeft tot gevolg dat zo’n erectie minder gevoelig is. Als jij een erectie krijgt door allerlei lichamelijke processen, dan wordt je penis daar ook veel gevoeliger door. Dat maakt de seks een stuk lekkerder en leuker. Dit is bij een erectieprothese niet het geval: de erecties die je hierdoor krijgt zijn meer een soort slappe piemels met een houtje ertussen dan een “echte” erectie.

Een ander nadeel is dat erectieprotheses stuk kunnen gaan. Elke keer dat dit gebeurt, zul je weer opnieuw onder het mes moeten, en dat is natuurlijk geen pretje. Niet alleen is dit een hoop gedoe, maar het is ook iedere keer weer een risico, want bij elke operatie kan er iets fout gaan. Dit is een goede reden om eerst de wat minder rigoureuze oplossingen te proberen.

“Elke operatie brengt risico’s met zich mee.”

Een nadeel wat ik al eerder al even noemde, is dat je bij bepaalde protheses altijd een erectie zal hebben, ook wanneer je dat misschien helemaal niet wilt (als je bijvoorbeeld een zwembroek draagt of bij het douchen in de sportschool). Je kan natuurlijk een prothese nemen waarbij dit niet het geval is, maar dit zijn dan wel meteen de wat duurdere protheses, en bovendien de protheses waarbij de chirurgische ingreep het meest complex is.

Een laatste nadeel dat ik graag nog wil bespreken, is dat erectieprotheses behoorlijk duur zijn. Een chirurgische ingreep kost nou eenmaal flink wat geld, en dit is het soort behandeling dat vaak niet gedekt wordt door de verzekering; al helemaal niet als je niet eerst de andere, minder ingrijpende mogelijkheden hebt geprobeerd. Dit betekent dat je deze ingreep waarschijnlijk uit eigen zak moet betalen, en dat zal niet goedkoop zijn.

Zoals je kunt lezen, is het dus echt niet alleen maar rozengeur en maneschijn bij een erectieprothese. Er zijn goede redenen dat de meeste mannen eerst diverse andere opties proberen, voordat ze een prothese overwegen.

Wat zijn de ervaringen van mannen met een erectieprothese? 3 ervaringen

Tot nu toe heb ik je alleen laten zien wat in theorie de voor- en nadelen van een erectieprothese zijn, maar iets waar je ook naar zou kunnen kijken, zijn de ervaringen van mannen die daadwerkelijk hiervoor gekozen hebben.

De eerste ervaring die ik graag zou willen uitlichten, is die van Henry uit Loon op Zand. Hij heeft een aantal jaren terug een erectieprothese laten zetten, en hij is hier matig positief over. Natuurlijk is hij blij dat hij weer op een normale manier seks kan hebben, maar hij wil wel echt benadrukken dat dit een ander soort erectie is dan je waarschijnlijk gewend bent. Zijn penis is een stuk minder gevoelig dan voorheen, en dat maakt seks wat minder spannend.

Een andere ervaring is die van Joris. Ook hij heeft al enkele jaren een erectieprothese. Dit was voor hem de enige optie die nog werkte, omdat zijn penis door permanente beschadiging gewoon vrij weinig meer kon. Toch is hij vrij kritisch over zijn prothese. Hij stelt natuurlijk op prijs dat het bestaat voor mannen als hem, maar hij raadt het echt alleen in dat soort gevallen aan. Als er voor jou nog andere opties openstaan, raadt hij je aan om deze met beiden armen aan te grijpen.

De laatste ervaring is die van Ton uit Bergen op Zoom. Hij is het meest positief van de ervaringen die ik heb kunnen vinden, en hij haalt oprecht weer een hoop genot uit zijn seksleven sinds hij de prothese heeft laten zetten. Wat hij wel vervelend vindt, is dat zijn erecties nooit meer helemaal weggaan, en dat hij dus alleen nog wijde zwembroeken kan dragen.

Wat kan ik anders doen tegen mijn erectieprobleem? 3 alternatieven

Uit het voorgaande komt een beeld van erectieprotheses naar voren dat niet helemaal negatief is, maar waar je toch wel uit kunt afleiden dat er waarschijnlijk betere opties zijn. Hieronder bespreek ik 3 alternatieve oplossingen. Probeer deze eerst, voordat je serieus een erectieprothese overweegt. De mogelijke oplossingen zijn als volgt:

  • Gebruik een penispomp
  • Gebruik ginkgo biloba
  • Leef gezonder

Alternatief 1: Gebruik een penispomp

Een penispomp is een apparaat dat je een erectie geeft via een buis waarin je penis vacuümtrekt. Hierdoor wordt je penis gedwongen om te groeien (vol te lopen met bloed), en krijg je dus een erectie. Het nadeel van een penispomp is dat er ook risico’s aan vastzitten, zoals beschadiging van je penis. Dit is iets om in je achterhoofd te houden als je een penispomp overweegt. Lees goed de gebruiksaanwijzing en stop zodra het oncomfortabel aanvoelt.

Alternatief 2: Gebruik ginkgo biloba

Als je een wat minder ingrijpende oplossing wilt proberen, dan kan het kruid ginkgo biloba een uitkomst bieden. Dit kruid heeft een positief effect op de bloedsomloop, waardoor je makkelijker een erectie kan krijgen (want je penis kan eenvoudiger volstromen met bloed). Let wel op als je bloedverdunners slikt, want dan kan het gevaarlijk zijn om ginkgo biloba te gebruiken!

Alternatief 3: Leef gezonder

Iets waar je misschien niet meteen aan denkt, maar wat wel vaak een veroorzaker is van erectieproblemen, is een ongezonde levensstijl. Als je simpelweg gezonder gaat eten en meer gaat bewegen, kan je daar je erectieprobleem vaak al sterk mee verminderen.

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

  • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
  • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *