Krijg Je Betere Erecties door Meer Testosteron?

Uit modern onderzoek blijkt dat een laag testosterongehalte vaak één van de belangrijkste oorzaken is van erectiestoornissen, waar een hoger testosterongehalte de erectiele functie en het libido juist verbetert. De voordelen van een gezond testosterongehalte zijn bovendien alom, zoals betere emotionele zelfbeheersing, meer fysieke fitheid en energie, een hogere spiermassa, lager lichaamsvet, een beter humeur, meer vertrouwen en seksuele aantrekkelijkheid.

Er zijn waarschijnlijk dus maar weinig mannen die hun testosteron niet op een gezond niveau willen houden! In dit artikel geven we je meer informatie over de oorzaken van erectieproblemen en een laag testosteronniveau, de relatie tussen testosteron en de erectie, en de beste natuurlijke oplossingen om je testosterongehalte naar gezonde niveaus te brengen. We zijn hier dus om je te laten zien wat werkt in de echte wereld, voor echte mannen zoals wij en echte mannen zoals jij!

Oorzaken van erectiestoornissen

Mannen van alle leeftijden (waaronder een aanzienlijke hoeveelheid jongere mannen) ervaren verschillende verontrustende problemen, waaronder seksuele disfunctie, verlies van energie en depressie. Toch is de realiteit dat de meeste mannen er niets aan doen, niet de moeite nemen om op zoek te gaan naar oplossingen, of geen gezonde en natuurlijke manieren kennen om dat te doen.

Eén van de bekende oorzaken van erectieproblemen is dus een laag testosterongehalte, maar erectiestoornissen worden niet altijd (direct) veroorzaakt door alleen een laag testosterongehalte. Een andere veel voorkomende fysieke oorzaak is een slechte bloedtoevoer naar de penis, wat onder meer kan worden beïnvloed door chronische ziekten zoals hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte en verdikte slagaders. Meestal staan dergelijke aandoeningen in verband met ongezonde leefstijlfactoren, zoals roken, drinken en een ongebalanceerd dieet. Psychische problemen zoals angst, prestatiedruk en depressie kunnen ook erectiestoornissen veroorzaken.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

De symptomen van een laag testosterongehalte

Hoewel er vele oorzaken zijn voor erectiestoornissen, zijn veel van deze problemen vaak dus ook op de één of andere manier verbonden aan een tekort van het belangrijke hormoon testosteron. Dat komt doordat een laag testosterongehalte zich op verschillende manieren kan uiten. Daarom is het belangrijk om het testosterongehalte te controleren en na te gaan of je last hebt van bekende symptomen die gepaard gaan met lage testosteronniveaus.

Testosteron staat bekend als het primaire mannelijke hormoon, omdat het ons onze belangrijkste mannelijke kenmerken geeft, zoals spermaproductie, libido, spiermassa en kracht en haargroei, evenals stemming, energie en focus. Dus als je een laag testosterongehalte hebt, worden uiteraard veel gebieden van je leven beïnvloed.

Als je testosteronproductie drastisch daalt, kun je allerlei symptomen krijgen. De tekenen van een laag testosterongehalte kunnen subtiel zijn, maar het kan ook drastische gevolgen hebben. Er zijn veel symptomen die wijzen op een laag testosterongehalte en die kunnen emotioneel en/of fysiek zijn.

Een verminderd libido en erectiestoornissen zijn goede indicatoren van een laag testosterongehalte. Mannen met erectiestoornissen hebben moeite met het krijgen en behouden van een erectie die geschikt is voor geslachtsgemeenschap. Testosteron speelt een sleutelrol in het seksueel verlangen. Bij sommige mensen kan het libido afnemen naarmate ze ouder worden, maar bij mensen met een laag testosterongehalte is de afname dramatischer. Dit gaat ook gepaard met moeite bij het krijgen en behouden van een erectie.

“Een verhoging van het testosterongehalte tot een normaal of hoger niveau, kan de kwaliteit van de erectie van de meeste mannen verbeteren en hogere niveaus van opwinding creëren, wat op zijn beurt leidt tot sterkere en hardere erecties.”

Bovendien kunnen mannen last krijgen van haaruitval, emotionele veranderingen, vermoeidheid, verminderd geheugen, verminderde testikel- en penisgrootte, een laag aantal bloedcellen, verminderde botmassa, een verhoogde hoeveelheid lichaamsvet en verminderde spiermassa.  Andere symptomen van te weinig testosteron zijn prikkelbaarheid, slechte concentratie en angst. Een betrouwbare manier om de oorzaak van erectiestoornissen vast te stellen, is het laten uitvoeren van de juiste bloedtesten door een gekwalificeerde arts.

Oorzaken van een laag testosterongehalte

Er zijn een aantal oorzaken die ten grondslag liggen aan deze symptomen. Ten eerste: testosteron neemt af met de leeftijd. Als gevolg daarvan hebben oudere mannen over het algemeen een lager testosterongehalte en zijn zij vatbaarder voor erectiestoornissen. Dit is een wereldwijd probleem dat veel mannen treft en vaak leidt tot een slechte kwaliteit van leven.

Bovendien is het wetenschappelijk gebleken dat een gebrek aan slaap ook een grote boosdoener is bij lage testosteronniveaus. Slaaptekort beïnvloedt overigens je algehele gezondheid en onderzoek is heel duidelijk: als je niet genoeg slaapt, verlaag je je testosterongehalte.

Het zal je waarschijnlijk niet verrassen dat voeding van hoge invloed is op de T-waarden. Er zijn zowel voedingsmiddelen die testosteron verlagen als voedingsmiddelen die nodig zijn om het testosterongehalte gezond te houden. Eén van de voedingsmiddelen die het testosterongehalte zouden kunnen verlagen, zijn sojaproducten. Er zijn enkele studies die hebben gesuggereerd dat regelmatig gebruik van sojaproducten zoals gebakken bonen, tofu en sojamelk een negatief effect zou kunnen hebben op de T-waarden. Recente studies lijken er echter op te wijzen dat de fyto-oestrogenen in sojaproducten in het menselijke lichaam toch niet het effect hebben dat lang werd gedacht, en dat een normale hoeveelheid soja waarschijnlijk geen kwaad kan.

Hetzelfde geldt voor plantaardige vetten. Veel van de meest voorkomende plantaardige (kook)oliën, waaronder canola, soja en maïs, zouden volgens sommigen kunnen resulteren in lagere testosteronwaarden. Sommigen geloven eveneens dat het gebruik van plantaardige oliën de vruchtbaarheid kan verminderen.

Bewerkt voedsel, zoals kant-en-klaarmaaltijden, diepvriesproducten en verpakte snacks, bevat niet alleen veel natrium, calorieën en suiker, maar ook veel transvetzuren. Overmatig alcoholgebruik wordt ook gelinkt aan een sterke daling van het testosterongehalte, vooral bij mannen. Later in dit artikel zullen we ook kijken naar de soorten voedingsmiddelen die ons testosterongehalte juist verhogen.

Hoe meer stress je hebt, hoe minder testosteron je hebt. Het stresshormoon cortisol is de vijand van testosteron, en onderzoek heeft aangetoond dat er een omgekeerde relatie bestaat tussen cortisol en testosteron. Simpel gezegd: dit betekent dat wanneer cortisol stijgt, testosteron daardoor afneemt. In principe verlaagt cortisol letterlijk het testosterongehalte.

Een andere interessante oorzaak voor een laag testosterongehalte, is de blootstelling aan het hormoon oestrogeen. Een te hoge hoeveelheid van het hormoon oestrogeen probeert je lichaam in een vrouw te veranderen. In onze moderne wereld worden we omringd met oestrogeen, dat ons testosteron ontneemt.

Voorbeelden hiervan zijn verpakt en bewerkt vlees, anorganische producten, deodorants, luchtverfrissers en plastic. Sterker nog, er is zelfs vastgesteld dat BPA-plastic wordt gedetecteerd in de urine van 90% van de mannen die vruchtbaarheidsklinieken bezoeken, wat betekent dat BPA hoogstwaarschijnlijk verband houdt met mannelijke onvruchtbaarheid.

Stappen om testosteron op natuurlijke wijze te verhogen

Het goede nieuws is dat veel mannen die momenteel niet hun beste leven leiden, hun leven beslist kunnen veranderen door hun testosteron op natuurlijke en aanzienlijke wijze te verhogen met enkele belangrijke aanpassingen van hun levensstijl. Alles wat hier wordt besproken, helpt de natuurlijke testosteronproductie te maximaliseren, maar het is niet erg als je het niet allemaal tegelijk kunt doen.

Wat nu belangrijk is, is dat je prioriteit geeft aan de belangrijkste acties die het grootste effect op je leven zullen hebben. Hieronder hebben we enkele belangrijke aspecten op een rijtje gezet die kunnen helpen bij het bevorderen van het testosterongehalte op een natuurlijke manier.

Een gebalanceerd dieet: diëten met een hoog testosterongehalte

Wat je eet, is essentieel voor een optimale gezondheid en een natuurlijk testosterongehalte. Om goed te eten, moet je de basisprincipes volgen, je eraan houden en ze aanpassen aan de resultaten. Of je nu lichaamsvet wilt verliezen of spieren wilt opbouwen, het grootste deel van jouw calorieën moet komen van dierlijke vetten en eiwitten. Rood vlees is in trek om testosteron op natuurlijke wijze te stimuleren. Bovendien is het zo net zo belangrijk om veel groene groente te eten die ijzers bevatten, zoals spinazie en andijvie.

Probeer zo min mogelijk koolhydraten te consumeren. Als je toch kiest voor koolhydraten, zorg er dan voor dat je complexe koolhydraten overweegt, zoals havermout. Als het gaat om koolhydraten, moet je het houden bij complexe koolhydraten zoals bruine rijst, haver en zoete aardappelen in plaats van geraffineerde koolhydraten zoals brood en pasta.

Andere dieettips zijn het eten van bonen en linzen, het minimaliseren van suikerhoudend junkfood, het vermijden van sojaproducten en niet koken met plantaardige oliën. Kies in plaats daarvan voor echte boter, olijfolie en kokosolie. Tenslotte kun je denken aan gezonde vitaminen en supplementen, zoals vitamine D, magnesium, zink, Panax ginseng en macapoeder.

Het lichaamsgewicht op orde krijgen: Hoe vet te verliezen en spieren te winnen

Sporten, zowel cardio als krachttraining, zijn uitstekende middelen om het testosterongehalte een boost te geven. Als je meer spieren en minder vet hebt, gebeurt er iets magisch – je lichaam maakt van nature meer testosteron aan. Kortom, lichaamsbeweging stimuleert het lichaam om meer testosteron aan te maken.

Je weet natuurlijk al dat lichaamsbeweging een hele reeks voordelen heeft, maar studies hebben dus aangetoond dat zowel krachttraining als aerobe lichaamsbeweging de testosteronspiegel bij mannen sterk verhoogt. Zoals met elke training, kun je echter geen verschil maken in een dag. Het kost tijd en je moet een routine ontwikkelen en die volgen.

“Je weet hoe een sterk lichaam eruitziet, en je weet hoe een zwak lichaam eruitziet! Ontdoe je van overtollig lichaamsvet, doe aan gewichtheffen, begin met hardlopen en volg een gebalanceerd dieet voor een boost in je testosteron.”

De slaapkwaliteit bevorderen

Er is geen tekort aan wetenschappelijk bewijs dat voldoende slaap elke nacht – vooral de begeerde, diepe REM-slaap – van vitaal belang is om je testosterongehalte op natuurlijke wijze te verhogen. Voor de meeste mannen betekent dit om rond de 7 á 9 uur per nacht te slapen. Om je slaapkwaliteit te verhogen, zorg je ervoor dat je de telefoon of tablet weglegt, eerder naar bed gaat, een boek leest voor het slapen gaan, overdag hard traint en een ontsnappende thee neemt ten behoeve van je nachtrust.

Handelen als een man: leren omgaan met stress en angst

Vooral de afgelopen jaren is het verband tussen stress en testosteron steeds duidelijker geworden. Hoe stress zich manifesteert in je leven en in je lichaam, hangt echter af van vele factoren. Stress is subjectief en verschillende mensen zien er anders uit, gedragen zich anders en hebben verschillende triggers.

Als het gaat om stressbeheersing, kun je je het beste richten op wat de stress veroorzaakt en hoe je dit kunt veranderen. Door jouw levensstijl te herzien, kun je stress aanzienlijk verminderen en de hormonale balans op natuurlijke wijze herstellen. Een goed idee om je op weg te helpen, is door een paar dagen te unpluggen – weg met de sociale media, het nieuws, onnozele tv-programma’s en andere elektronische toebehoren.

Probeer ook, indien mogelijk, stressvolle situaties op het werk en thuis te verminderen. Weiger drukke evenementen en zeg vooral “ja” tegen mogelijkheden voor rust, ontspanning en recreatie. Indien mogelijk: delegeer, stel grenzen en bewaar je energie en rust. Neem dit serieus!

Een goede manier om stress te verminderen en ontspanning en kalmte te omarmen, is door bekend te raken met mindfulness, een journal te schrijven, en te doen aan meditatie, yoga en ademhalingsoefeningen. Een combinatie van dergelijke activiteiten vereist wat discipline, maar het zal stress ongetwijfeld doeltreffend verminderen. Doe mee aan een cursus, een podcast of download een app zoals Calm of Headspace om direct te beginnen met oefenen.

“Als je denkt dat je de stress niet alleen aankunt, zoek dan hulp bij familie, vrienden of een hulpverlener. Ze kunnen je helpen om moeilijke emoties te overwinnen en positieve veranderingen in je leven aan te brengen.”

Testosterongehalte controleren

Als je lichaamsbouw en gezondheidsgewoontes aanzienlijk verbetert, maar je voelt je nog steeds niet helemaal goed, laat die niveaus dan nog eens controleren door een arts en kijk waar je staat. Testosteron testen is een eenvoudige vorm van bloedonderzoek. De arts zal eerst een lichamelijk onderzoek uitvoeren en zoeken naar tekenen van een laag of hoog testosterongehalte.

Hiervoor kan de arts vragen naar jouw medische voorgeschiedenis en eventuele medicijnen die je gebruikt. Artsen voeren de test meestal ’s ochtends uit, wanneer de testosteronspiegel het hoogst is. Op basis van deze informatie kun je beter achterhalen of er sprake is van achterliggende aandoeningen die een laag testosterongehalte veroorzaken, zodat je de juiste stappen kan nemen om gezonde T-waarden te bewerkstelligen.

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

  • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
  • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *