5 Redenen om Geen Penisprothese te Nemen + Uitleg

Geen erectie kunnen krijgen is een ontzettend frustrerend probleem. Zeker als je voor jouw gevoel al alle mogelijke oplossingen geprobeerd hebt: zalfjes, crèmes, pillen, kegeloefeningen, bepaalde oefeningen met je partner, geen porno meer kijken, enzovoorts, enzovoorts…

In dat geval kun je je wenden tot een ‘laatste noodmiddel’: een penisprothese. Deze ingrijpende operatie kan jou helpen om weer een erectie te krijgen. In dit artikel leg ik je uit wat een penisprothese precies is, wat voor soorten er zijn en waarom het beter is om deze methode links te laten liggen.

Wat is een penisprothese?

Een penisprothese wordt ook wel een penisimplantaat of erectieprothese genoemd. In het kort is het een soort mechanisch hulpmiddel dat in je penis wordt aangebracht om weer een erectie te kunnen krijgen. Je penis wordt zeker niet vervangen, zoals bij een heupprothese, maar er wordt wel iets in je penis aangebracht.

Dit zijn implantaten die gebruikt worden om je penis weer in erecte stand te brengen. Hierdoor kun je op elk gewenst moment weer een stijve krijgen.

Door een penisprothese kun je echter nooit meer een ‘natuurlijke’ erectie krijgen.

Er bestaan drie soorten penisprothesen: prothesen die uit één deel bestaan, die uit twee delen bestaan of die uit drie delen bestaan. Ik leg nu kort de voor- en nadelen van elke soort prothese uit.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Erectieprothese uit één deel

Dit zijn de meest eenvoudige penisimplantaten. Ze bestaan uit een soort buigzame buisjes, die in je penis aangebracht worden via een operatie. Vervolgens kun je gewoon je penis omhoog ‘buigen’, waardoor deze in erectie komt te staan. Na de seks kun je je penis weer ‘terugbuigen’ naar beneden.

penisprothese1Deze penisprothese is dus heel makkelijk te gebruiken, maar heeft ook wat nadelen. Zo blijft je penis nog relatief groot/stijf als je hem naar beneden buigt, waardoor hij soms zichtbaar kan zijn onder strakke kleding.

Voordelen van een penisprothese uit één deel

 • Makkelijk te gebruiken;
 • Prothese zelf is onzichtbaar;
 • Lage kans op mechanisch falen van de prothese;
 • In de meeste gevallen ook een eenvoudige operatie.

Nadelen van een penisprothese uit één deel

 • Met deze prothese wordt je erectie nooit heel hard;
 • Penis blijft relatief ‘stijf’ als je hem naar beneden buigt;
 • Je moet de penis omlaag duwen als je geen erectie meer wilt;
 • Deze erectieprothese is niet geschikt voor mensen die regelmatig een onderzoek van de blaas en de plasbuis moeten ondergaan (cystoscopie), bijvoorbeeld bij prostaatproblemen.

Erectieprothese uit twee delen

Deze prothese werkt heel anders dan de vorige. Een penisprothese uit twee delen werkt namelijk met een pompsysteem. Bij de operatie worden twee cilinders gevuld met vloeistof in de penis aangebracht, en een pompje in de balzak.

Je krijgt een erectie door je penis ‘op te pompen’ met het pompje.

penisprothese2Door het pompen stroomt er namelijk vloeistof uit het reservoir naar de penis, waardoor deze stijf wordt. Je kunt zelf bepalen hoe stijf je penis moet worden met deze prothese. Je kan de penis weer slap maken door hem simpelweg naar beneden te drukken.

Deze penisprothese is dus geavanceerder dan de prothese uit een deel, wat hem ook lastiger te bedienen maakt. Daarnaast is de kans op mankementen, zoals lekkage, groter door het ingewikkelde systeem met vloeistoffen en een pomp.

Voordelen van een penisprothese uit twee delen

 • Je kunt bepalen hoe stijf de penis wordt;
 • In slappe toestand ziet je penis er nagenoeg normaal uit;
 • Gemakkelijk op te pompen en leeg te laten lopen;
 • Prothese is nagenoeg onzichtbaar.

Nadelen van een penisprothese uit twee delen

 • Operatie is zwaarder;
 • Prothese is duurder dan een prothese uit één deel;
 • Het oppompen vereist enige handigheid;
 • Kans op mankementen is een stuk groter.

Erectieprothese uit drie delen

Deze prothese bestaat uit de meeste onderdelen, maar wordt ook het meest geplaatst. Deze penisprothese lijkt om het implantaat uit twee delen, maar met een belangrijke toevoeging. Er wordt namelijk een extra reservoir onder de buikspieren geplaatst.

Hierdoor kan er meer vloeistof naar de penis stromen, waardoor je erectie voller wordt.

penisprothese3Voor de rest werkt deze prothese op dezelfde manier als de prothese uit twee delen. Je knijpt nog steeds in het pompje in de balzak om een erectie te krijgen. De erectie verdwijnt weer als je je penis naar beneden duwt; zo stroomt de vloeistof er namelijk weer uit.

Het grootste nadeel van deze prothese is dat hij het duurst is. Daarnaast is er nog meer kans op bijvoorbeeld lekkage, omdat er een extra reservoir in de buik wordt aangebracht. Dit zijn geen onbelangrijke risico’s om mee te nemen als je een penisprothese overweegt.

Voordelen van een penisprothese uit drie delen

 • Met deze prothese krijg je de grootste erectie;
 • Lijkt het meest op een natuurlijke erectie;
 • Is volkomen onzichtbaar;
 • Lijkt ook in slappe toestand op een normale penis.

Nadelen van een penisprothese uit drie delen

 • Deze prothese is het duurst;
 • Grotere kans op lekkage of mechanisch defect;
 • De operatie is het zwaarst;
 • Vereist enige handigheid.

5 redenen om geen penisprothese te kopen

Je weet nu welke soorten penisprothesen er zijn en hoe ze precies werken. Misschien overweeg je zelfs om er een te laten plaatsen. Toch hoop ik ten zeerste dat je dat niet doet. Er kleven namelijk zeer veel nadelen aan een penisprothese; te veel om er zomaar een te nemen.

De penisprothese is daarnaast sowieso een rigoureuze maatregel. Het is niet iets waar je zomaar aan begint, of waar je makkelijk mee kunt stoppen. Het is een ingrijpende verandering, waar je goed over moet nadenken. Om je te helpen bij het maken van een afgewogen keuze, heb ik de belangrijkste nadelen van een penisprothese voor je op een rijtje gezet.

Nadeel 1: Met een penisprothese kun je geen natuurlijke erectie krijgen

penisprothese4Dit is een van de belangrijkste overwegingen die je moet maken als je twijfelt over een penisprothese. Met zo’n prothese kun je namelijk nooit meer een normale erectie krijgen. Je zult altijd de penis omhoog moeten buigen of het pompje in de balzak moeten gebruiken.

In andere woorden: je penis wordt een soort mechanisch onderdeel, zoals bij een robot.

Wil jij als een soort seksrobot door het leven gaan? Een leven waarin je alleen op mechanische wijze een erectie kunt krijgen? Ik kan me voorstellen dat dit idee je best wat angst aanjaagt. Zeker als je je bedenkt dat er ook natuurlijke manieren zijn om nog een erectie te krijgen!

Misschien heb je voor je gevoel al alle medicijnen geprobeerd die er maar te verkrijgen zijn – maar niets hielp. Naast dat medicijnen sowieso geen goede oplossing voor een erectiestoornis zijn, heb je waarschijnlijk nog niet de beste methoden tegen erectieproblemen geprobeerd.

Wil je weten hoe je wel weer een natuurlijke erectie kunt krijgen? En wil je geen robot worden die zijn penis moet oppompen? Lees dan bijvoorbeeld dit artikel over oplossingen voor impotentie. Ik garandeer je dat je hierna gewoon weer een erectie als vroeger krijgt!

Nadeel 2: De operatie voor een penisprothese is ingrijpend

Bedenk eens: bij een penisimplantaat moet je een operatie ondergaan om alle onderdelen in je penis en balzak aangebracht te krijgen. Je kunt je misschien wel voorstellen dat dit geen lichte ingreep is. Sterker nog, deze operatie is best wel zwaar.

penisprothese5

Ik heb even in het kort de werking van de operatie op een rijtje gezet:

 • Je moet de dag van tevoren in het ziekenhuis komen;
 • Je krijgt een inspuiting om trombose te voorkomen;
 • Je moet volledig nuchter zijn voor de operatie;
 • Een anesthesist geeft je een slaapmiddel en bepaalt welk middel tijdens de operatie gebruikt wordt;
 • Na de operatie wordt je penis aan je onderbuik vastgekleefd, waardoor je niet goed kunt plassen;
 • De dag na de operatie wordt het verband ververst;
 • Die dag kijkt de arts bij een penisprothese uit twee of drie delen ook of er nog lucht in het pompje zit, wat pijnlijk kan zijn;
 • Je moet nog enkele dagen in het ziekenhuis blijven;
 • Je krijgt een verband waar je niet mee in bad mag;
 • Je mag minstens zes weken geen seksuele handelingen verrichten;
 • Ook zware inspanningen, sporten en fietsen worden ten zeerste afgeraden.

Kortom: een operatie voor een penisprothese vereist heel wat van je. Daarnaast zouden er complicaties kunnen optreden tijdens de operatie. Die kans bestaat uiteraard tijdens elke operatie, maar het is wel iets om mee te nemen. Deze complicaties bestaan natuurlijk niet bij een natuurlijke oplossing van je erectiestoornis.

Nadeel 3: Je penis wordt er niet mooier van

penisprothese6Bij sommige penisprothesen zijn de gevolgen van de operatie minder zichtbaar dan bij andere. Wat wel een terugkerend nadeel is van penisimplantaten, is dat je penis er lelijker van wordt.

Je penis kan krom worden of littekens vertonen na een operatie voor een penisprothese.

Meestal zit het litteken van de operatie aan de onderkant van de penis, waar de balzak begint. Dit litteken is niet opvallend en zal je waarschijnlijk niet dwarszitten. Als de operatie echter ingewikkelder is, bijvoorbeeld bij een penisprothese uit drie delen, kunnen de littekens opvallender zijn.

Daarnaast kan je penis krommer en/of kleiner worden na de operatie. Sommige mannen kunnen hier veel last van hebben, bijvoorbeeld omdat ze zich schamen tegenover hun partner.

Een penisprothese uit één deel kan ten slotte zorgen voor een penis die permanent in een soort ‘semi-erecte’ stand staat. Dit kan opvallen als je bijvoorbeeld in het zwembad bent of strakke kleding draagt. Houd hier dus rekening mee, mocht je een penisprothese overwegen.

Nadeel 4: Er kunnen complicaties optreden bij een penisprothese

Omdat penisimplantaten uit mechanische constructen bestaan, is er altijd een kans op een defect. Deze kans is groter bij de penisprothesen uit twee en drie delen, omdat deze een pompsysteem met reservoir gebruiken. Bij deze prothesen kunnen bijvoorbeeld lekkages optreden.

penisprothese7Daarnaast kan een penisprothese om welke reden dan ook kapot gaan. Het is dan niet meer mogelijk om met de prothese een erectie te krijgen. Je moet dan opnieuw naar het ziekenhuis voor een operatie om de prothese te herstellen.

Zo’n operatieve correctie verhoogt ook de kans op infecties. Infecties zijn het meest voorkomende probleem bij penisprothesen, ze komen bij ongeveer 5 tot 8% van de gevallen voor. Bij een infectie moet de penisprothese geheel verwijderd worden, waardoor de zwellichamen verlittekenen en het plaatsen van een tweede prothese bijna onmogelijk wordt.

Deze problemen komen dus bij slechts weinig mannen voor, maar ze zijn heel belangrijk om in het achterhoofd te houden. Mochten er zich problemen voordoen met jouw penisprothese, is het heel moeilijk om een vervangende prothese te plaatsen. Je kunt dan niets, want het is ook niet meer mogelijk om een normale erectie te krijgen.

Nadeel 5: Een penisprothese is niet nodig om weer een erectie te krijgen

Veel mannen beschouwen een penisprothese als een soort laatste redmiddel om nog een erectie te krijgen. In zekere zin is dat ook zo: de operatie voor een prothese is best ingrijpend. Zoals je net kon lezen is een prothese ook definitief; na het plaatsen ervan kun je geen normale erectie meer krijgen.

Je kunt echter beter geen penisprothese nemen, omdat je ook op natuurlijke wijze een erectie kunt krijgen.

penisprothese8Het kan best zijn dat je al alle medicijnen hebt geprobeerd die er op de markt verkrijgbaar zijn. Crèmes, pillen, zalfjes, speciale condooms – je kunt het zo gek niet bedenken, of jij hebt het wel geprobeerd. Werkten deze producten niet bij jou?

Dat is niet gek, want deze middelen zijn zeker niet de beste manier om je erectie terug te krijgen. Ze zijn niet alleen duur, maar kunnen ook nare bijwerkingen vertonen. Daarnaast pakken ze niet de oorzaak van je erectiestoornis aan.

Hetzelfde geldt voor een penisporthese. Natuurlijk, het zorgt er wel voor dat je weer een ‘erectie’ kunt krijgen. Het zal echter nooit zo voelen als een erectie, en pakt ook niet de daadwerkelijke oorzaak van je probleem aan. Tel daarbij de lastige operatie en mogelijke complicaties bij op, en het is geen ideale oplossing.

Hoe kun je dan wel van je erectieproblemen afkomen? Dat lees je op de rest van onze site! Wij hebben zo’n beetje elk beschikbaar middel tegen erectiestoornissen onder de loep genomen – niets blijkt goed te werken. Enkel natuurlijke oplossingen voor erectieproblemen zijn effectief.

Lees dus verder op de site en kom voorgoed van je impotentie af – zónder penisprothese!

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

4 Reacties op "5 Redenen om Geen Penisprothese te Nemen + Uitleg"

 1. Pratheepa

  says:

  Hoi ik ben pratheepa 32 jaar oud. Ik heb problemen dat is mijn pennis is klein en snelklaarkomen daar wil ik oplossing nodig weet its misschien daar kunnen helpen

 2. sven

  says:

  Ik zou willen hebben dat je er aan toevoegde dat je nooit alle erectie problemen kan oplossen.
  Stop met zeggen dat het niet nodig is, want dat is een dikke leugen.

  5j terug een zwaar motor ongeval, bekken staat nu 35mm open.
  En mijn zwel lichamen zijn kapot.
  Zeg mij nu eens hoe een erectie kan krijgen zonder zwel lichamen en met een bekken die daar 35mm open staat.
  Stop met liegen en stop met geld uit de mensen hun zaken te halen.
  Ik eis dat u dit er bij zet.

  • Fik

   says:

   Beste sven
   zit ook met het probleem van mijn zwel lichamen .ben bij het slaapwandel al slapend van het toilet afgevallen en heb daardoor mijn zwellichamen beschadigd.
   Ze willen mij nu een prothese plaatsen,maar ben daar erg bang van .
   in hoever is je probleem opgelost

 3. Herbert

  says:

  Wegens het risico van stuk kunnen gaan, zou ik voor de eenvoudigste permanente inplant kiezen. De vraag daarop rest mij. Is met een permanente erectie lopen ook een permanente aandrang om seks te willen hebben? Of gaat het toch gepaard met meerdere gevoelens van er net zo veel zin in hebben toen alles nog normaal functioneerde en tussendoor ook weinig of geen gevoelens (als er geen aanleiding toe is). Is er überhaupt nog een gevoel van opwinding met het mechanische van binnen?

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *