Komt Jouw Vriend te Snel Klaar? 7 Mogelijke Oorzaken & Oplossingen

Als je vriend te snel klaarkomt, denk je hier in eerste instantie misschien positief over. Hij vindt je zo sexy en is zo opgewonden, dat hij daardoor heel snel klaarkomt. Als het echter elke keer gebeurt wanneer jullie seks hebben, wordt het steeds minder leuk. Jij weet niet goed wat je ermee aan moet en het is wat ongemakkelijk om hierover te praten met je partner.

Er zijn uiteraard redenen en oorzaken waardoor jouw vriend vroeg klaarkomt. Het hoeft niet altijd ernstig te zijn, maar het is goed om op zoek te gaan naar de oorzaak van de vroege ejaculatie. Oplossingen zijn er bijna altijd, dus waarom zou je nog langer wachten met het zoeken naar een mogelijke oplossing? Lees hier de 7 mogelijke oorzaken en oplossingen van te snel klaarkomen.

7 Mogelijke oorzaken en oplossingen

Voortijdige ejaculatie treedt op wanneer een man tijdens de geslachtsgemeenschap eerder ejaculeert dan hij of zijn partner zou willen. Voortijdige ejaculatie is een veel voorkomende seksuele klacht. Schattingen lopen uiteen, maar liefst 1 op de 3 mannen zegt dit probleem ooit te hebben.

Zolang het niet vaak voorkomt, hoeft je vriend zich geen zorgen te maken. Je kunt echter de diagnose voortijdige ejaculatie krijgen als:

  • Je vriend altijd of bijna altijd binnen een minuut na penetratie klaarkomt.
  • Je vriend de ejaculatie tijdens de geslachtsgemeenschap niet of bijna nooit kan uitstellen.
  • Je vriend zich bedroefd en gefrustreerd voelt en daardoor seksuele intimiteit vermijdt.

Zowel psychologische als biologische factoren kunnen een rol spelen bij voortijdige ejaculatie. Hoewel veel mannen zich schamen om erover te praten, is voortijdige ejaculatie een veel voorkomende en behandelbare aandoening.

Medicijnen, counseling en seksuele technieken die de ejaculatie of een combinatie hiervan vertragen, kunnen de seks voor jou en je partner helpen verbeteren. (Bron)

Hieronder beschrijven we de mogelijke oorzaken en oplossingen voor vroegtijdige ejaculatie.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden in bed, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

1. Prostaatinfectie

Een prostaatinfectie (prostatitis) treedt op wanneer de prostaat en de omgeving eromheen ontstoken raken. De prostaat is ongeveer zo groot als een walnoot. Het bevindt zich tussen de blaas en de basis van de penis.

De buis die urine van de blaas naar de penis (urethra) verplaatst, loopt door het midden van je prostaat. De urethra verplaatst ook sperma van de geslachtsklieren naar de penis. (Bron) Een prostaatinfectie kan ervoor zorgen dat je vriend te snel klaarkomt. (Bron)

Oplossing:

De oplossing is uiteraard om de dokter te bezoeken en de prostaat na te laten kijken. De arts kan vervolgens medicatie voorschrijven en voilà!

2. Schildklieraandoening

Wanneer je schildklier te veel hormoon aanmaakt, een aandoening die hyperthyreoïdie of overactieve schildklier wordt genoemd, zal je lichaam sneller werken dan zou gebruikelijk. Als gevolg hiervan kan je hartslag sneller voelen, nerveus of springerig worden en slaapproblemen hebben.

Daarentegen treedt hypothyreoïdie of traag werkende schildklier op wanneer je schildklier niet genoeg hormonen aanmaakt. In dit geval werkt je lichaam langzamer. Symptomen van hypothyreoïdie zijn onder meer koud, moe, pijnlijk en verstopt. Je kunt aankomen en een droge huid hebben.

Schildklieraandoeningen, met name hyperthyreoïdie en hypothyreoïdie, zijn in verband gebracht met erectiestoornissen evenals andere seksuele problemen zoals een laag libido, vroegtijdige ejaculatie en vertraagde ejaculatie. Deskundigen weten echter niet helemaal zeker waarom er een verband is. (Bron)

Oplossing:

Allereest moet je met je vriend naar de dokter als je denkt dat hij last heeft van een schildklieraandiening. Als je vriend hyperthyreoïdie heeft, kan een medicatie of een operatie nodig zijn. Een andere optie is radiojodiumtherapie, waarbij radioactieve jodiumpillen worden ingenomen. Deze stof vernietigt uiteindelijk de schildklier. Patiënten ontwikkelen op hun beurt wel hypothyreoïdie, maar sommige artsen zijn van mening dat een traag werkende schildklier gemakkelijker te behandelen is dan een overactieve.

Als je vriend hypothyreoïdie heeft, moet hij het medicijn genaamd synthetische thyroxine gebruiken, dat een vervanging is voor het schildklierhormoon. In de meeste gevallen moet het medicijn de rest van het leven van een patiënt worden ingenomen. (Bron)

3. Overgewicht

In een studie van 100 mannen stelden de onderzoekers vast dat degenen met een tailleomtrek van meer dan 100 centimeter meer dan drie keer zoveel kans hadden op vroegtijdige ejaculatie dan mannen met een meer gestroomlijnd lijf.

Ze ontdekten ook dat 51 procent van de mannen met premature ejaculatie voldeed aan de criteria voor het metabool syndroom, die volgens hen drie van de volgende hartongezonde factoren ervoeren: hoge bloeddruk, hoge bloedsuikerspiegel, een tailleomtrek van meer dan 100 centimeter, lage HDL of een goed cholesterol en verhoogde triglyceriden in het bloed.

Ter vergelijking: minder dan 1 op de 4 mannen zonder het probleem van te vroeg klaarkomen voldeed aan de criteria voor het metabool syndroom.

Degenen met het metabool syndroom (en overgewicht) kwamen sneller klaar dan degenen zonder het syndroom. Dit was 1 minuut en 49 seconden in vergelijking met 3 minuten en 43 seconden.

Er zijn een verscheidene redenen waarom de problemen met het metabool syndroom ook ervoor kunnen zorgen dat je vriend snel klaarkomt. Een hoge bloedsuikerspiegel, zoals die vaak voorkomt bij diabetes, kan zenuwproblemen en problemen met de productie van stikstofoxide veroorzaken, die beiden de ejaculatietijd kunnen verkorten volgens de onderzoekers.

Hoge bloeddruk kan ook je sympathische zenuwstelsel overprikkelen, wat tevens ervoor zorgt dat je vriend te vroeg klaarkomt. Ten slotte kan abdominale obesitas, die blijkt uit een grote tailleomvang, de omzetting van testosteron in het vrouwelijke hormoon estradiol veroorzaken, wat leidt tot een afname van het libido, faalangst en ook tot meer sympathische activiteit van het zenuwstelsel. (Bron)

Oplossing:

De oplossing van deze oorzaak ligt natuurlijk voor de hand. Als de reden voor het te vroeg klaarkomen van je vriend is dat hij overgewicht heeft, dan moet hij aan de lijn, meer gaan bewegen en gezonder eten! Help hem hier vooral bij door positief te motiveren.

4. Psychologische problemen

Depressie, angst, woede die iemand voelt bij zijn partner, een laag zelfbeeld en seksuele schuld kunnen allemaal de kans op te snel klaarkomen vergroten, net zoals het niet passen bij iemands niveau van seksuele opwinding.

Ironisch genoeg worstelen sommige mannen met zowel voortijdige ejaculatie als erectiestoornissen. Ze verhogen de stimulatie om ervoor te zorgen dat ze een goede, harde erectie kunnen krijgen, maar krijgen dan een te snel orgasme. Ook proberen ze zichzelf af te leiden van de sensaties om niet te snel een orgasme te krijgen, maar verliezen dan weer hun erectie. Dit is natuurlijk een lastige situatie. Fijne, bevredigende seks houdt meestal in dat je jezelf hier tussenin bevindt. (Bron)

Oplossing:

Hoe het te snel klaarkomen ook begon, als je een paar er al een tijdje mee worstelt, kan het een donkere schaduw werpen op je seksleven. Een sekstherapeut kan je helpen deze negatieve effecten te ontrafelen en de verschillende oplossingen die je hebt geprobeerd te normaliseren (inclusief het misschien helemaal vermijden van seks). Dit kan ook inhouden dat je werkt aan niet-seksuele zaken die je seksleven mogelijk hebben verstoord. (Bron)

5. De relatie

Seksuele en niet-seksuele relatiefactoren kunnen ook van invloed zijn op het seksuele functioneren van de man. Machtsstrijd, slechte communicatie, angst voor toewijding of intimiteit en het gevoel onder druk te staan om te presteren, kunnen allemaal de controle over de ejaculatie van de man verminderen. Hier heb jij dus ook mogelijk een aandeel in.

Bovendien, als de man van mening is dat zijn vrouwelijke partner niet van seks geniet (wat misschien niet eens waar is) of als ze ongemak ervaart tijdens seks (of als hij zich zorgen maakt dat ze dat eventueel ervaart), kan hij proberen het zo snel mogelijk af te handelen. (Bron) Goede communicatie is dus ontzettend belangrijk.

Oplossing:

Een optie is om naar een sekstherapeut te gaan en de problemen te bespreken, maar ook thuis kun je natuurlijk met elkaar praten over wat jullie (of hem) dwars zit. Misschien begrijpen jullie elkaar wel gewoon verkeerd!

6. Stress

Stress kan grote schade aanrichten in je leven en hangt nauw samen met seksuele disfunctie. Het wordt niet alleen veroorzaakt door rigoureuze emotionele onrust, dagelijkse factoren zoals werk of school kunnen ook leiden tot voortdurende stress, die zich kan opstapelen om een diepgaand effect op je geest en lichaam te hebben.

Stress heeft de neiging om de hersenchemie te veranderen door hormonen zoals Cortisol, Noradreline, Serotonine en vele andere te activeren die het zenuwstelsel en het endocriene signaleren om het lichaam in een staat van angst te brengen, wat leidt tot verzwakking van de ejaculatie-reflexboog.

Verhoogde stress zorgt ervoor dat de hartslag daalt en het lichaam wordt gestimuleerd om overtollige bloedsuiker, adrenaline en chemicaliën te produceren. Als je stress wordt veroorzaakt door werk, zal je lichaam erop reageren door bloed naar de belangrijke organen zoals handen en benen te leiden en je concentratie kan ook verbeteren onder stress.

Stress kan echter je vermogen om van seks te genieten verminderen, je gevoeligheid voor stimulatie en pijn verhogen en de kans op impotentie vergroten.

Stimulatie van de sympathische zenuwen en hormonale onbalans veroorzaakt door stress creëren een drang om (te snel) klaar te komen. Mannen zullen waarschijnlijk seks hebben met een versterkte drang om te ejaculeren omdat de zenuwen al uitgeput zijn, wat leidt tot een vroege climax. (Bron)

Oplossing:

Het verminderen van stress is een belangrijke stap om het te vroeg klaarkomen van je vriend te genezen. Voortijdige ejaculatie kan worden behandeld met medicijnen, counseling, dieet en oefeningen. Als je een specifiek probleem wilt bespreken, kunt je een arts raadplegen en een vraag stellen. Bij stress zou het advies zijn om niet meteen medicatie in te nemen, maar eerst proberen om een andere manier de stress te verminderen (oorzaak van de stress aanpakken!).

7. Serotoninedeficiëntie

Bij mannen die last hebben van te snel klaarkomen, blijkt de stof serotonine minder actief te zijn tussen de zenuwen in het deel van de hersenen dat de ejaculatie regelt. Deze stof houdt onder meer verband met seksuele activiteit en eetlust.

Het is een stof die een signaal van het ene neuron naar het andere overbrengt. Door de lage activiteit van serotonine komt deze signaaloverdracht niet goed voor bij mannen met de primaire vorm van premature ejaculatie.

Een reeds ontdekt gen, namelijk 5-HTTLPR, lijkt verantwoordelijk te zijn voor de hoeveelheid en activiteit van serotonine wat betekent dat het de snelheid van de ejaculatie regelt. Er zijn drie soorten genen: LL, SL en SS.

De studie toonde aan dat het LL-type een snellere ejaculatie veroorzaakt. Mannen met LL ejaculeren gemiddeld twee keer zo snel als mannen met SS, en ook bijna twee keer zo snel als mannen met SL. De onderzoekers zijn momenteel ook op zoek naar andere genen die betrokken zijn bij ejaculatie. (Bron)

Oplossing:

Er zijn veel soorten natuurlijke serotoninebooster; kruiden, vitamines, mineralen en meer. Tryptofaan is een zeldzaam geval waarbij supplementen beter werken dan voedsel. Supplementen met tryptofaan bieden een mooie oplossing voor dit dilemma. Ze verhogen de hersenniveaus van serotonine terwijl ze het negatieve effect van eiwit op de vorming van serotonine omzeilen.

5-http is ook een supplement dat je kan helpen. Het wordt omgezet in zowel serotonine als melatonine, waardoor het populair is bij mensen met zowel depressie als slapeloosheid, maar dit is niet ons favoriete serotonine-verhogende supplement. 5-HTP heeft enkele potentieel ernstige bijwerkingen. Het is niet bedoeld voor langdurig gebruik en mag nooit worden gemengd met SSRI’s of andere antidepressiva.

De beste manieren om de serotoninespiegel te verhogen, zijn niet dingen die je binnenkrijgt, maar dingen die je doet. Tijd doorbrengen met vrienden kan de serotoninespiegel verhogen.

Lichaamsbeweging kan je humeur verbeteren door al je feel-good hersenchemicaliën, waaronder serotonine, te verhogen.

Vergeleken met lichaamsbeweging binnenshuis, verhoogt buitenshuis sporten vitaliteit, enthousiasme, plezier en zelfrespect terwijl spanning, depressie en vermoeidheid afnemen. Zonlicht verhoogt tot slot ook serotonine en je krijgt het extra voordeel van het creëren van vitamine D, een bekende stemmingsbooster. (Bron)

Ontdek de meeste effectieve methode om je ejaculatie uit te stellen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om te snel klaarkomen aan te pakken. Je leert onder andere het volgende:

  • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen
  • De gigantische fout die je op dit moment nog maakt die er alleen maar voor zorgt dat je sneller klaarkomt
  • De 4 stappen ademhalingstechniek die je direct kunt gebruiken om je ejaculatie uit te stellen
  • Hoe je je “ejaculatieschakelaars” kunt beheersen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie aan te pakken zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *