6 Redenen Waarom Je Géén Promescent Moet Kopen

Stel je voor: je hebt net een ontzettend leuke vrouw in de club ontmoet. En in tegenstelling tot wat je normaal gesproken doet, ben je deze keer op haar afgestapt om haar te versieren. Tot je verbazing lukte het nog ook, en klikte het ontzettend tussen jullie. Je neemt haar mee naar huis, de kleren vliegen in het rond, het condoom gaat om….

En twee minuten later lig je met een rood hoofd naast haar – van de schaamte, niet van de opwinding. Weer kwam je te snel klaar… Wat kun je hier nou aan doen? Is een middel als Promescent de oplossing? Zeker niet! In dit artikel leg ik je de 6 belangrijkste redenen uit waarom je géén Promescent moet kopen!

Te vroeg klaarkomen: hoe groot is het probleem?

promescent1Voordat je denkt dat je de enige bent die zich in het bovenstaande verhaaltje kan herkennen: dat is niet het geval. Vroegtijdig klaarkomen is het meest voorkomende seksuele probleem onder mannen, nog meer dan een erectiestoornis. Men schat dat zo’n 10 tot 20% van de mannen last heeft van premature ejaculatie.

Wat is hier precies zo erg aan? Ten eerste kan het beschamend voor jou zijn. Je wordt als man nu eenmaal geacht om het een tijdje vol te houden in bed.

Als jij te vroeg klaarkomt, kan het voelen alsof je minder mannelijk bent.

Ten tweede draait seks natuurlijk niet alleen om jouw genot, maar ook om dat van haar. Wanneer jij te snel klaarkomt, kun je haar ook minder plezier gunnen – met je penis in elk geval. Het voelt voor haar ook alsof de vrijpartij voorbij is wanneer jij klaarkomt, en dat is zonde. Kortom, het is voor jullie beiden gewoon heel naar als je te vroeg klaarkomt.

Maar wanneer kom je dan ‘te vroeg’ klaar? Waar ligt de grens? Om voor de diagnose van premature ejaculatie in aanmerking te komen, moet je consequent in minder dan twee minuten klaarkomen. Als je ervan uitgaat dat een gemiddelde vrijpartij (alleen penetratie) ongeveer 7 minuten duurt, dan snap je wel hoe kort dit is.

Het is dan ook heel normaal om op zoek te gaan naar een oplossing voor dit probleem. Je kunt dan uitkomen bij bepaalde zalfjes, crèmes, pillen, of sprays, zoals Promescent. Ik raad je echter aan om daar niet aan te beginnen!

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Wat is Promescent precies?

Promescent is een spray die jou zou helpen om je orgasme uit te stellen. Volgens de site van het product kun je het met Promescent wel “64% langer uithouden in bed”, en er worden verschillende dokters gequoot die het product zouden aanraden.

Je gebruikt Promescent door het product op de eikel van je penis te spuiten. Hierdoor worden zenuwen in de eikel verdoofd, waardoor deze minder gevoelig worden. Omdat je penis minder gevoelig is, kom je ook minder snel klaar, is het idee achter Promescent.

Je moet de spray eerst gebruiken op de onderkant van je eikel, en daarna uitsmeren in dat gebied. Dit schijnt het meest gevoelige gebied van de eikel te zijn. Na ongeveer 5 à 10 minuten is de spray helemaal ingewerkt, en zou je het veel langer moeten volhouden in bed.

De claim dat je het met Promescent 64% langer kan uithouden in bed, is gesteund door een onderzoek. Dit onderzoek is echter uitgevoerd door wetenschappers die gefinancierd werden door de makers van Promescent! Het onderzoek is dus niet onafhankelijk uitgevoerd, dus we weten niet in hoeverre we de resultaten ervan kunnen vertrouwen.

Of Promescent nu werkt of niet, er zijn meerdere redenen om het product niet te gebruiken. Hier ga ik nu verder op in.

Reden 1: Promescent is heel duur

promescent3De eerste reden is misschien simpel, maar daarom niet minder geldig: Promescent is heel duur. Als ik je vertel dat de standaard verpakking Promescent een spray is van ongeveer 7,5 milliliter, hoe duur denk je dan dat die verpakking is? 10 euro? Misschien 20? Nee, helaas.

Een standaardverpakking Promescent kost €60,-.

Dat is dus 60 euro voor een klein parfumflesje aan Promescent! Volgens de website haal je hier ongeveer 60 sprays uit. Wetende dat je zo’n 5 tot 10 sprays per keer nodig hebt, en één spray dus €1,- kost, ben je €5,- tot €10,- kwijt per keer dat je seks hebt.

Op jaarbasis kan dit dus oplopen tot honderden euro’s. En dan heb ik nog niet eens de verzendkosten meegerekend, want Promescent moet verscheept worden vanuit Amerika. Die zijn ook nog eens €4,95 per verzending. Kortom, als je ook maar een beetje voordelig Promescent wilt gebruiken, moet je grootverpakkingen gaan kopen, waardoor je lang met het product opgescheept zit.

Misschien heb je wel €5 tot €10 over per seksbeurt, om je orgasme maar uit te stellen. Maar wat nou als ik je zou vertellen dat er ook gratis methodes zijn om vroegtijdig klaarkomen aan te pakken? Hier kom ik later nog op terug. Tot die tijd: verspil je geld niet aan het belachelijk dure Promescent!

Reden 2: Promescent bevat lidocaïne

promescent4De werkzame stof in Promescent is lidocaïne. Dit is een verdovende stof, die onder andere door tandartsen gebruikt wordt om een verdoving aan te brengen. Het is dus in principe ongevaarlijk, maar sommige mensen kunnen allergisch zijn voor lidocaïne. Als je dat niet van tevoren weet, heb je veel geld aan Promescent uitgegeven, terwijl je het niet eens kunt gebruiken.

Daarnaast is er één groot probleem met Promescent: je kunt het niet gebruiken in combinatie met orale seks. Lidocaïne kan namelijk afgeven in de mond, en ook daar zorgen voor verdoving. Daarnaast kan het zelfs giftig zijn!

Volgens de producenten kun je wel orale seks hebben door eerst Promescent op te spuiten, dan tien minuten te wachten, het vervolgens eraf te spoelen en dan pas orale seks te hebben. Je ziet wel hoeveel gedoe dat is, als je zonder Promescent gewoon altijd orale seks kunt hebben!

Ten slotte kan Promescent ook bij jou zorgen voor verschillende bijwerkingen. Dit zijn onder andere:

 • Verlies van je erectie
 • Huidirritatie
 • Een branderig gevoel
 • Extreme verdoving
 • Gevoelsverlies in je penis

Reden 3: De kwaliteit van je seks gaat erop achteruit

Promescent biedt zichzelf aan als een fantastische manier om je orgasme uit te stellen, en dus langer seks te hebben. Heb je er echter ooit bij stilgestaan dat langere seks niet altijd betere seks is?

Door Promescent voel jij namelijk bijna niets meer van de seks.

promescent6Oftewel, de kwantiteit van de seks gaat er misschien op vooruit, maar de kwaliteit toch zeker niet! Doordat jouw penis namelijk verdoofd is, voel je minder van de seks. Het voordeel is dan wel dat je het een paar minuten langer uithoudt, maar je zou net zo goed een dekbed kunnen neuken – voor je gevoel maakt het niets uit.

Hoe zit het dan met je partner? Voor haar zou de seks toch beter moeten zijn, omdat jij het langer volhoudt? Helaas is ook dat niet altijd waar.

Volgens de makers van Promescent geeft het product niet af op haar, waardoor haar vagina tenminste niet óók verdoofd wordt (dit gebeurt wel bij sommige andere producten). Zij merkt echter wel dat jij minder voelt. Seks is niet alleen je persoonlijke genot, maar ook het delen van elkaars genot.

Als jouw partner doorheeft dat de seks voor jou niet lekker is, is er voor haar ook niets aan. Je kunt het dan wel zo lang volhouden als je wilt, maar uiteindelijk wordt de seks er niet beter van. En daar zou het toch om moeten gaan: de kwaliteit van jullie vrijpartijen.

Reden 4: Promescent gebruiken verpest de sfeer

Een van de grootste nadelen van het gebruik van condooms, is dat je de seks moet onderbreken om ze om te doen. Dit is ook een belangrijke reden waarom stelletjes op zoek gaan naar andere anticonceptiemiddelen, om dit ongemakkelijke moment te vermijden.

Dit nadeel heeft Promescent echter ook. Je moet de seks onderbreken om de spray op je penis te spuiten.

Als je dacht dat een condoom omdoen al niet charmant was, probeer dan eens op een sexy manier Promescent te gebruiken.

promescent5Daarna moet je ook nog eens tien minuten wachten tot het spul goed is ingetrokken. Natuurlijk kun je elkaar in die tijd wel strelen, of je partner op een andere manier verwennen, maar ideaal is het niet. Met een condoom kun je tenminste gelijk aan de slag, dat is bij Promescent niet het geval.

Vooral als je voor het eerst met iemand seks hebt, kan het gebruik van Promescent heel ongemakkelijk zijn. De meeste vrouwen zouden met afschuw kijken naar het spuitbusje dat jij op je penis gebruikt, en hun libido zou als sneeuw voor de zon verdwijnen.

In een relatie maakt dit natuurlijk minder uit, omdat jouw partner weet waarvoor je het middel gebruikt. Zelfs dan blijft het niet leuk om de seks te onderbreken voor het gebruik van Promescent, zeker niet als je de andere nadelen van het product in overweging neemt.

Reden 5: Promescent lost de oorzaak van het probleem niet op

Promescent zegt het probleem “bij de wortels aan te pakken”. Hiermee doelen ze op de zenuwuiteinden bij de eikel, aangezien die verdoofd worden. Het probleem is dat dit niet de wortels van het probleem zijn!

promescent7De oorzaken van vroegtijdige ejaculatie liggen namelijk veel dieper. In veel gevallen is de aanleiding van het probleem van psychologische aard. Dat gaat een of andere spray voor je penis natuurlijk niet oplossen.

Promescent gebruiken is alsof je een gebroken been wilt behandelen met een pijnstiller: je merkt misschien minder van de symptomen, maar het probleem zit er nog steeds.

Dit houdt in dat je Promescent nodig blijft hebben, zolang je jouw orgasme wilt uitstellen tijdens de seks. Je bent hierdoor afhankelijk van het product – en zeg nou zelf, dat wil je toch niet? Je bent dan jaarlijks honderden euro’s kwijt aan een middeltje dat niet eens de oorzaak van jouw probleem aanpakt.

Het kan dus best waar zijn dat Promescent jou kan helpen om je orgasme uit te stellen, maar dat betekent nog niet dat het ook de beste oplossing is. Sterker nog, er zijn genoeg andere (gratis!) manieren die jou kunnen helpen om je orgasme blijvend uit te stellen.

Reden 6: Je kunt met andere methoden je orgasme gratis en blijvend uitstellen

Dit is de belangrijkste reden om geen Promescent te kopen. Om je orgasme blijvend uit te kunnen stellen, moet je eerst weten wat de oorzaak van jouw probleem is.

Grofweg zijn er twee soorten aanleidingen van vroegtijdig klaarkomen: psychologische en fysieke. Eerst som ik de belangrijkste psychologische oorzaken van premature ejaculatie op:

 • Stress
 • Spanning / prestatiedruk tijdens de seks
 • Relatieproblemen
 • Niet herkennen wanneer je bijna klaarkomt

Een aantal belangrijke lichamelijke oorzaken van te snel klaarkomen:

 • Obesitas
 • Te veel roken / alcohol drinken
 • Een zeer gevoelige penis
 • Problemen met je ademhaling
 • Een zwakke pc-spier

promescent8Behalve in het geval van een gevoelige penis, helpt Promescent tegen geen van deze oorzaken. En ik kan je vast verklappen: er zijn niet veel mannen bij wie een overgevoelige penis de belangrijkste aanleiding van hun probleem is. Het gaat in de meeste gevallen zelfs om een psychologische oorzaak.

Hoe kun je die nu aanpakken? Daar zijn verschillende oplossingen voor. De meeste hiervan hebben als belangrijkste doel om je stress in bed te verminderen, en je meer controle over je orgasme te geven door het trainen van je pc-spier. Deze spier trekt zich snel samen wanneer je klaarkomt. Dit gaat normaal gesproken onbewust, maar je kunt leren om hier controle over te krijgen!

Met deze technieken kun jij leren om je orgasme uit te stellen. Ik zal niet liegen, het duurt even voordat je hier het resultaat van ziet. Wat dat betreft helpt Promescent sneller om je orgasme uit te stellen. Maar met deze methodes kun je gratis en op de lange termijn het probleem van te snel klaarkomen oplossen!

Ik verwijs je vast door naar dit artikel over kegeloefeningen (oefeningen voor de pc-spier) om deze spier te trainen en je controle erover te vergroten. Verderop op deze site vind je meer technieken om stress tijdens de seks te verminderen. Zo kun je veel beter je orgasme uitstellen dan met Promescent!

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

1 Reactie op "6 Redenen Waarom Je Géén Promescent Moet Kopen"

 1. Stephen

  says:

  Ik heb reeds verschillende malen Promescent gekocht en vind dat het - gecombineerd met dit soort oefeningen - uitstekend werkt. Ik gebruik ook maar 1 tot 2 sprays ipv 5-10 dus die kost valt ook wel goed mee.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *