Waarom Tadalafil Kopen Niet Helpt Bij Erectieproblemen: 3 Nadelen

Voor een man is er weinig zo erg als te maken krijgen met een erectiestoornis. Iets banaals als het niet kunnen krijgen van een erectie kan grote gevolgen hebben op je leven. Niet alleen is het niet meer mogelijk om seks te hebben, maar het zal ook een grote invloed hebben op je zelfvertrouwen, aangezien seksueel presteren voor veel mannen een bron van trots is.

Het is dan ook niet heel vreemd dat de meeste mannen hier maar wat graag vanaf zouden komen, en een heleboel bereid zijn om dit voor elkaar te krijgen. Velen van hen komen al snel terecht bij erectiepillen, zoals Tadalafil. Deze pil lijkt een makkelijke en snelle oplossing voor je erectieprobleem te zijn, waardoor je snel weer seks kan hebben. Maar is dit wel echt zo?

Helaas moet ik je in dit artikel gaan teleurstellen: Tadalafil is niet zo’n wondermiddel als de producenten ervan je zouden doen vermoeden. Er zijn veel gevallen waarin het helemaal niet werkt. En als het wel werkt, dan zitten er alsnog een aantal vervelende nadelen en mogelijke bijwerkingen aan.

In dit artikel zal ik je er (hopelijk) van overtuigen dat het gebruik van Tadalafil geen goed idee is. Dit doe ik aan de hand van de volgende punten:

  • Hoe werkt Tadalafil precies?
  • Waarom Tadalafil vaak niet werkt bij erectieproblemen
  • 3 vervelende nadelen en bijwerkingen van Tadalafil

Hoe werkt Tadalafil precies?

De insteek van dit artikel is jou ervan overtuigen dat Tadalafil geen effectief middel is om erectiestoornissen mee te bestrijden, zoals in de inleiding al aangegeven. Het komt daarom misschien een beetje raar over dat ik begin met een uitleg over hoe Tadalafil precies werkt, want het werkte toch niet? Inderdaad, maar om later in dit artikel uit te kunnen leggen waarom, moet ik eerst vertellen wat Tadalafil precies doet met je lichaam.

Tadalafil is een zogeheten fosfodiesteraseremmer. Met dat woord kun je waarschijnlijk nog niet zo heel veel, behalve je vrienden frustreren tijdens een spelletje galgje. Ik zal je uitleggen wat dit precies betekent. Kort gezegd betekent dit dat Tadalafil de aanmaak van het enzym fosfodiesterase remt. Dit enzym is verantwoordelijk voor het slap worden of slap blijven van de penis.

Als je een erectie krijgt, dan is het normaal gesproken zo dat je zwellichamen zich ontspannen. Zo kunnen deze vol met bloed kunnen lopen, waardoor je dus een erectie krijgt. Het enzym fosfodiesterase breekt echter de stof die hier verantwoordelijk is voor af, waardoor dit niet gebeurt. Tadalafil kan er tijdelijk voor zorgen dat je weer een erectie kan krijgen, als dit de oorzaak is van jouw probleem.

Als jouw lichaam onterecht het signaal afgeeft dat je geen erectie moet krijgen, dan roept Tadalafil daar met een luidspreker tegenin.

Wanneer je ervoor zorgt dat je lichaam dit enzym tijdelijk niet meer aanmaakt, dan zal je lichaam dus eigenlijk voor een bepaalde periode makkelijker een erectie kunnen krijgen. Dit geeft je dan vaak genoeg tijd om jezelf en je partner te bevredigen.

Dat klinkt allemaal nog best positief, maar jij hebt natuurlijk ook de inleiding van dit artikel gelezen: dit is allemaal helaas net iets te mooi om waar te zijn. Hoewel Tadalafil voor sommige mensen een tijdelijke oplossing kan zijn, is het voor veel mensen helemaal niet effectief. Bovendien kleven er nog enkele vervelende nadelen aan het middel. Hoe dat precies komt, zal ik je hierna duidelijk gaan maken.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Waarom Tadalafil vaak niet werkt bij erectieproblemen

Als je het vorige stukje hebt gelezen, dan lijkt het misschien wel alsof ik tamelijk positief ben over Tadalafil. Er lijkt een goed wetenschappelijk verhaal te zijn waarom dit middel je kan helpen. In de praktijk ligt het echter toch net even anders. Hoewel Tadalafil voor sommige mensen wel enige hulp kan bieden, is het voor veel mensen totaal nutteloos.

Zoals ik je net heb uitgelegd, zorgt Tadalafil ervoor dat een bepaald enzym, dat ervoor zorgt dat je geen erectie krijgt, niet meer wordt aangemaakt. Dat is heel mooi als jouw probleem ook daadwerkelijk was dat je teveel van dat enzym aanmaakt. Wanneer jouw erectieprobleem echter een andere oorzaak heeft, dan is er een goede kans dat Tadalafil helemaal niets zal doen.

Er kunnen tal van potentiële oorzaken zijn voor een erectiestoornis, en Tadalafil pakt er slechts één van aan.

Andere mogelijke oorzaken van erectieproblemen

Zo kan het zijn dat je geen erectie kan krijgen door een probleem met je bloedsomloop, wat een erg veel voorkomende oorzaak van erectieproblemen is (bron). In dit geval zal het je niet helpen als je van een bepaald enzym wat minder hebt in je lichaam. Je hart zal nog steeds niet in staat zijn om voldoende bloed naar je penis te pompen voor je erectie.

Een ander voorbeeld is het geval waarin je geen erectie kan krijgen door fysieke schade aan je zwellichamen. Als dit is waar jij last van hebt, dan zal het je natuurlijk niet helpen als je Tadalfil slikt. Je zwellichamen zijn nog steeds beschadigd, en zullen daarom nog steeds geen bloed kunnen vasthouden, waardoor je ook in dit geval geen erectie krijgt.

Dit zijn slechts twee gevallen waarin Tadalafil niet werkt. En geloof me, dit zijn geen uitzonderingsgevallen, en ik zou nog veel meer gevallen kunnen noemen. Weet dus dat er tal van situaties zijn waarin Tadalafil je helemaal geen harde penis zal kunnen bezorgen, hoe veel je er ook van slikt. Beetje zonde van je geld dus!

Dit zou op zichzelf naar mijn idee al reden genoeg moeten zijn om niet aan Tadalafil te beginnen. Misschien kun je het geld echter wel missen, en wil je het alsnog wel een keertje proberen, onder het motto “niet geschoten is altijd mis”. Als dat het geval is, dan zal ik je hopelijk in de rest van dit artikel alsnog overtuigen, door je te wijzen op de vervelende nadelen en bijwerkingen van Tadalafil.

3 vervelende nadelen en bijwerkingen van Tadalafil

Zoals je dus net hebt kunnen lezen, is er een goede kans dat Tadalafil bij jou helemaal niets zal uithalen. Je bent dan in plaats van je erectiestoornis alleen een hoop geld kwijt. Als je dacht dat daar de negatieve berichten over Tadalafil zouden ophouden, dan moet ik je helaas wederom teleurstellen.

Er kleven nog enkele vervelende nadelen en bijwerkingen aan het gebruik van Tadalafil, waarvan ik de volgende zal gaan bespreken:

  • Je kunt er een priapisme (een te lang durende erectie) van krijgen
  • Je kunt er hoofdpijn van krijgen
  • Het onderliggende probleem wordt er niet mee aangepakt

Nadeel 1: Je kunt er een priapisme (een te lang durende erectie) van krijgen

Je zal misschien niet schrikken als je hoort dat je van Tadalafil een langdurige erectie kan krijgen; dit is immers waarvoor het middel gemaakt is. In eerste instantie klinkt dit eigenlijk alleen maar positief: met een langdurige erectie kun je langer doorgaan met seks. Waarschijnlijk vind je het geen ramp als je erectie daarna nog eventjes aanhoudt.

Dit is echter niet waar je bij een priapisme aan moet denken. Een priapisme is niet een erectie die iets langer aanhoudt dan normaal, maar echt een medische aandoening waarbij je penis veel te lang stijf blijft. Het is bekend dat dit een bijwerking kan zijn van Tadalafil (bron).

Deze erecties kunnen urenlang aanhouden, maar in meer uitzonderlijke gevallen ook dagen of zelfs weken, en zijn zeer pijnlijk. Een priapisme kan bovendien een hele hoop nare gevolgen hebben.

Uiteraard is een lang aanhoudende erectie op de eerste plaats gewoon vrij ongemakkelijk. Als je bijvoorbeeld voor de klas staat, wil je ‘s ochtends absoluut niet dat je leerlingen je met een enorme erectie zien. Ook als je bijvoorbeeld naast iemand zit in de trein, kan dit tot ongemakkelijke situaties leiden. Als je echter last hebt van een priapisme, is dit wel de minste van je problemen.

De ernstige gevolgen van priapisme

Een ernstiger gevolg is de kans op permanente beschadiging van je penis. Bij een te langdurige erectie kan bloed te lang niet ontsnappen uit je penis, waardoor er ook geen nieuw bloed bij kan komen. Dit leidt op zijn beurt weer tot zuurstoftekort in de zwellichamen van je penis.

Dit kan je zwellichamen ernstig beschadigen, waardoor je penis bijvoorbeeld heel krom wordt in een erectie. Soms kan het er zelfs toe leiden dat je helemaal geen erectie meer kan krijgen.

Als je al een erectie kan krijgen van Tadalafil, dan kan het heel goed zijn dat het je laatste is.

In zeer extreme (en gelukkig zeldzame) gevallen, kan een priapisme leiden tot het afsterven van (delen van) je penis. Door te lang zuurstoftekort kan het zo zijn dat je lichaam niet meer in staat is je penis in leven te houden. Dit zal ertoe leiden dat je penis langzaam zwart wordt, en uiteindelijk van je lichaam af valt.

Ik schets nu misschien een onaangenaam beeld, maar dat is reden te meer om het te willen vermijden. Als een stuk van je penis eenmaal is begonnen met afsterven, kun je dit niet meer verhelpen.

Een priapisme is een relatief vaak voorkomende bijwerking van meerdere erectiepillen (dus niet alleen Tadalafil, bron), en de gevolgen ervan kunnen dus zeer heftig zijn. Dit lijkt mij reden genoeg om er niet aan te beginnen. Mocht je dit toch doen, raadpleeg dan een dokter als je erectie langer dan 3 uur aanhoudt (zonder dat daar een goede reden voor is).

Nadeel 2: Je kunt er hoofdpijn van krijgen

Tadalafil verstoort je bloedsomloop, en dit kan vervelende gevolgen hebben. Het is al lang bekend dat mensen met een hoge bloeddruk vaker en heftiger last hebben van hoofdpijn, en dit is dus niet anders bij gebruikers van Tadalafil (bron). Door te knoeien met je bloedsomloop, kan het zijn dat er te veel of te weinig bloed naar je hoofd stroomt, wat kan zorgen voor flinke hoofdpijn.

Wanneer je via erectiepillen zorgt dat er meer bloed naar penis stroomt, zorg je ervoor dat dit bloed uit andere delen van je lichaam wordt weggetrokken. Meestal is dit het hoofd, omdat je hoofd het verst van je penis vandaan is, en er zich bovendien zeer veel bloed in bevindt. Dit kan leiden tot minder zuurstoftoevoer naar je hersenen, wat weer leidt tot hoofdpijn.

Als je vergaat van de koppijn, dan zal seks ook niet erg prettig meer zijn.

Hoofdpijn is natuurlijk ontzettend vervelend, maar misschien is dit een risico wat je nog wel wilt nemen. Er zijn immers zoveel medicijnen met zulke bijwerkingen. Als je dit denkt, wil ik je er graag op wijzen dat dit een van de meest voorkomende bijwerkingen van Tadalafil is. Het risico dat je hier last van gaat krijgen is dus best wel groot.

Wat ook belangrijk is om te noemen, is dat deze hoofdpijn vaak al heel snel optreedt. Vaak heb je hier dus tijdens de seks al last van wanneer je gebruikmaakt van Tadalafil. Waarschijnlijk zul je dan moeten stoppen met de seks, omdat het door de hoofpijn gewoon niet meer prettig is. In dat geval heb je de dure pil dus eigenlijk voor niets geslikt.

Nadeel 3: Je pakt er het onderliggende probleem niet mee aan

Deze reden klinkt misschien minder eng dan de vorige redenen, maar het lijkt me goed om er even bij stil te staan. Erectiestoornissen hebben bijna altijd een onderliggende oorzaak die je kan oplossen. Als je dit eenmaal hebt gedaan, dan kun je vanaf dat moment weer ongeremd seks hebben zoveel je wil. Je hoeft je dan geen zorgen meer te maken om allerlei hulpmiddelen.

Lees bijvoorbeeld eens dit artikel over de oorzaken van erectieproblemen.

Op de korte termijn is een erectiepil als Tadalafil misschien handig. Maar zou je op de lange termijn niet liever willen dat je zelf weer gewoon een erectie kan krijgen zonder het gebruik van hulpmiddelen? Dit geldt zeker als je eerdergenoemde nadelen meeweegt?

Er zijn genoeg behandelingen en oefeningen waarmee je permanent van je probleem af kan komen, dus waarom zou je dan nog pillen gebruiken?

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

  • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
  • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *