Erectieproblemen Door Stress? 4 Erectie Tips voor Stress Verminderen

Veel mannen hebben last van erectieproblemen en zoeken hier een oplossing voor. Dit is ook wel logisch, want het is natuurlijk heel erg vervelend wanneer je hier last van hebt. Ook kan het zo zijn dat het invloed heeft op je relatie, wanneer je een relatie hebt. Je wilt je partner bevredigen, maar dit gaat moeilijk als je last hebt van erectieproblemen.

De meeste mannen gaan daarom op internet op zoek naar wat de oorzaak kan zijn van hun probleem en vinden dan allerlei ziektes of aandoeningen die voor erectieproblemen kunnen zorgen. Echter hoeft de oorzaak helemaal geen ziekte of aandoening te zijn. De oorzaak kan simpelweg zijn dat je te veel stress hebt.

Eventueel wist je dit nog niet, maar veel stress hebben of een stressvol leven leiden kan ervoor zorgen dat jij erectieproblemen hebt. Stress kun je echter niet 1, 2, 3 uitzetten, dus hoe kun je er dan voor zorgen dat jouw erectieprobleem weggaat?

In dit artikel zullen we bespreken wat voor invloed stress op jouw erectie kan hebben en krijg je een aantal tips voor hoe je de stress kunt verminderen en weer normaal een erectie kunt krijgen!

Wat zijn erectieproblemen?

Een erectie is wanneer de penis stijf wordt, wanneer dit dus niet gebeurt heb je last van erectieproblemen. Dit is uiteraard alleen zo, als dit niet gebeurt wanneer je wel wil dat dit gebeurd. Dit is dan bijvoorbeeld bij het masturberen of bij het hebben van geslachtsgemeenschap. Erectieproblemen worden ook wel impotentie of erectiele disfunctie genoemd.

Het is normaal dat de erectie minder wordt wanneer een man ouder wordt. Dit hoeft dus niet te betekenen dat je direct erectieproblemen hebt. Ook spelen allerlei hormonen, gevoelens, gedachten, zenuwen en bloedvaten een rol in het krijgen van een erectie. Wanneer je dus niet bepaalde gevoelens voor iemand hebt, dan kan het zijn dat je geen erectie krijgt.

Ook wanneer je gedachtes ergens anders zijn, zal dit het krijgen van een erectie kunnen belemmeren.

Heel veel mannen hebben wel eens last van erectieproblemen, maar 1 op de 10 mannen hebben er echt heel regelmatig last van. Ga er dus niet meteen van uit dat je erectieproblemen erg serieus zijn. Je kunt uiteraard altijd een bezoek brengen aan de huisarts als je er zeker van wilt zijn.

Wanneer je heel regelmatig last hebt van erectieproblemen, dan is het wel verstandig om sowieso naar de dokter te gaan. Er zijn namelijk veel verschillende oorzaken mogelijk en je probleem zou dan ook heel gemakkelijk opgelost kunnen worden. Wacht hier dus niet mee, des te sneller je naar de dokter gaat, des te sneller je gewoon weer verder kunt met je leven zonder dit vervelende probleem.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Erectieproblemen Door Stress

Wat is stress?

Stress is in de eerste plaats een fysieke reactie. Je lichaam denkt, wanneer het stress heeft, dat je wordt aangevallen en schakelt daarom de ‘vecht- of-vluchtmodus’ in.  Hierdoor wordt een complexe mix van hormonen en chemicaliën zoals adrenaline, cortisol en norepinephrine vrijgegeven zodat je lichaam klaar is om in actie te komen.

Dit kan een aantal reacties veroorzaken, zoals bloed dat wordt afgevoerd naar de spieren of voor je lichaam op dat moment onnodige lichaamsfuncties die worden uitgeschakeld. Vaak ben je geïrriteerd wanneer je stress hebt (vecht) of je wilt jezelf uit een situatie verwijderen door de stress (vlucht).

Stress kan dus zeker een grote invloed hebben op ons leven en dus ook in de slaapkamer.

Stress hebben hoeft op zich geen probleem te zijn. Zoals hierboven staat beschreven is ons lichaam erop gebouwd om op stress te reageren en het te ondergaan. Stress wordt echter wel gevaarlijk, wanneer men continu stress heeft en geen moment van opluchting of ontspanning tussendoor heeft.

Wanneer je continu stress hebt, word je overwerkt. De stressgerelateerde spanning blijft zich opbouwen, wat uiteindelijk geen positief effect zal hebben. Zoals eerder al genoemd is er een ‘vlucht-of-vechtreactie’ die het lichaam automatisch aanzet. Wanneer je altijd stress hebt, staat deze ‘functie van het lichaam’ dus altijd aan. Deze langdurige activering van de stressreactie veroorzaakt uiteindelijk slijtage, zowel emotioneel als fysiek.

Erectieproblemen door stress?

Het is bekend dat voor mannen tot de 40 jaar de belangrijkste oorzaak van erectieproblemen stress is. Grote kans dus dat stress ook de oorzaak is van jouw erectieprobleem.

Het is niet geheel duidelijk hoe stress precies invloed heeft op een erectie en ook is het niet 100% zeker dat het er wel invloed op heeft, maar de kans is wel groot. Hoogstwaarschijnlijk is het zo dat stress ervoor zorgt dat de gladde spieren in de penis opspannen, waardoor de zwellichamen niet volledig geopend kunnen worden. Zo stroomt er dus minder bloed naar de penis en het mag duidelijk zijn dat dat nodig is om een erectie te krijgen.

Stress kan door verschillende dingen veroorzaakt worden. Je kunt stress hebben door je school of werk, maar ook door een traumatische gebeurtenis of een overlijden in de familie. Je kunt stress hebben doordat je relatie niet helemaal lekker loopt of omdat je niet tevreden bent over jezelf. Zo zijn er nog eindeloos veel andere oorzaken waardoor je stress kunt hebben.

Nu je weet wat stress ongeveer inhoudt, is het belangrijk dat je gaat onderzoeken of er een oorzaak is waardoor jij eventueel stress zou kunnen hebben.

Als je erachter komt waarom je stress hebt, kun je er namelijk wat aan doen en kan het erectieprobleem waarschijnlijk opgelost worden!

4 Erectie Tips voor Stress verminderen

1.      De oorzaak van stress

Probeer erachter te komen wat de oorzaak van de stress is die je hebt. Dit is de eerste stap van het hele proces. Zonder dat je weet waardoor je stress hebt, kun je er ook niet vanaf komen en zal je probleem niet snel opgelost worden.

Vaak heb je niet eens door dat je stress hebt. Regelmatig is het hebben van stress onbewust. Naar jouw idee ben je misschien gewoon lekker aan het werk en gaat het allemaal prima, maar je moet luisteren naar wat je lichaam zegt. Wanneer je erachter komt dat je continu bezig bent met je werk en je er veel aan denkt, dan heb je waarschijnlijk stress.

Het is je dan te veel geworden en dit moet je dan ook eerlijk kunnen zeggen.

Stress kan, wanneer het langdurig is, ook zorgen voor bijvoorbeeld een burn-out. Belangrijk is dus dat je, wanneer je stress hebt, dit ook accepteert en een stapje terugdoet. Natuurlijk is stress door werk maar één van de vele redenen waardoor stress ontstaat.

Stress kun je ook krijgen door bijvoorbeeld liefdesverdriet, een slechte situatie thuis, een slechtlopende relatie, geldproblemen etc. Maar de stress kan ook ontstaan in de slaapkamer. Wanneer je altijd het idee hebt gehad dat je niet goed genoeg bent, je je partner niet kan bevredigen, of dat je partner misschien niet tevreden is, dan zorgt dit ook voor stress.

Probeer het probleem dus van verschillende kanten te bekijken, want stress ontstaat snel en kan met te maken hebben met iets onverwachts.

2.      Bezoek de dokter

Hoewel je nu zelf weet wat de oorzaak is van de stress, is het nog niet zo makkelijk om de stress zomaar te stoppen. Daarom is het belangrijk dat je met iemand in gesprek gaat hierover. De eerste stap hiervoor is naar de dokter gaan. De dokter heeft al ervaring met mannen die erectieproblemen hebben, dus die kan hier prima mee omgaan.

Door er open over te praten met de dokter, kan deze je eventueel doorverwijzen naar een psychiater die je nog verder kan helpen met het probleem. Wees niet gegeneerd of nerveus om hierover te praten met iemand. De dokter heeft alles wel eens gezien en gehoord en ook voor de psychiater geldt dit.

Door te praten met iemand die misschien wel de oplossing heeft voor de stress die je ervaart, kan je erectieprobleem binnen no time opgelost zijn!

3.      Bespreek het met je partner

Hoewel jij natuurlijk heel erg met het probleem zit dat je hebt, hoef je dit niet alleen op te lossen. Als je een partner hebt, kun je hier best met hem of haar over praten. Wanneer je erectieproblemen hebt door stress en je kan hierdoor je partner niet bevredigen, zorgt dit eventueel voor nog meer problemen en dit is niet wat je wil. Ook je partner heeft dus ‘last’ van jouw probleem.

Natuurlijk is de beslissing aan jou. Als je geen zin hebt om gesprekken te voeren over je erectieprobleem, dan hoeft dit uiteraard niet. Maar als je het geen probleem vindt, kan het je helpen om je er in ieder geval minder druk over te maken. Je partner is vast heel meedenkend en wil waarschijnlijk ook wel met je mee naar de dokter of psychiater.

Dit zal je helpen voor deze afspraken minder nerveus te zijn en zal je het gevoel geven dat je er niet alleen voor staat.

Probeer je partner dus (als je dit wilt) te betrekken bij het probleem. Hij of zij zal het ook fijn vinden dat je vertrouwen hebt in hem of haar. Het kan zorgen voor een betere en sterkere band tussen jullie! In de prullenbak met die schaamtegevoelens dus!

4.      Gebruik hulpmiddelen

Er zijn verschillende hulpmiddelen die je zouden kunnen helpen om van je erectieprobleem af te komen. Wat bijvoorbeeld een hulpmiddel kan zijn, is een boek over seksualiteit, ook al verwacht je dit misschien niet. Door je te verdiepen in seksualiteit, kun je meer inzicht krijgen en weet je waar je misschien tijdens de seks wel tegen aanloopt of wat je juist enthousiaster kan maken voor de seks.

Ook kun je ervoor kiezen om bepaalde streeloefeningen te doen. Hierdoor blaas je de seks nieuw leven in. Door met jezelf te experimenteren, kom je erachter wat je fijn of lekker vindt en leer je je lichaam veel beter kennen. Natuurlijk kun je er hierna over praten met je partner en dan kan deze hier ook een hulpmiddel bij zijn.

Je kunt eerst beginnen met alleen wat strelen en kussen en hierna kun je verder gaan met meer seksuele verrichtingen, zoals het aanraken van de geslachtsdelen etc. Tot slot kun je natuurlijk echt geslachtsgemeenschap gaan hebben. Je bouwt de seks op deze manier wat rustiger op en hebt dan ook langer de tijd om een erectie te krijgen.

Er staat op deze manier veel minder druk op jou om zo snel mogelijk een erectie te krijgen.

Ook kun je natuurlijk letterlijk hulpmiddelen gebruiken. Dit helpt om je seksleven wat spannender te maken en eventueel zelfs prettiger. Je hoeft je zeker niet te schamen wanneer je speeltjes gebruikt tijdens de seks. Er zijn namelijk genoeg mensen die het doen, maar niet iedereen schreeuwt het van de daken en ook jij hoeft dit niet te doen.

Tot slot zou je nog een stapje verder kunnen gaan als je dit wilt. Misschien kun je samen met je partner wel een sexy pakje aantrekken, doordat het allemaal nog wat spannender en sexyer wordt. Dit is allemaal natuurlijk helemaal aan jullie. Het kan zijn dat je nog iets anders hebt wat in je hoofd opkomt waardoor je opgewonden raakt, dan kun je dit inzetten!

Alles om van dit vervelende probleem af te kunnen komen!

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

2 Reacties op "Erectieproblemen Door Stress? 4 Erectie Tips voor Stress Verminderen"

 1. cvanaggelen

  says:

  ik ben blij met uw advies, ik heb een vriend die geen erectie kan krijgen, veel verdriet, hij krijgt wel een erectie in de douche, en zogeheten ochtendlul, maar we weten niet hoe we dit kunnen oplossen, van viagra word hij ziek , we hebben nu 2jaar een relatie, en ik ben echt radeloos, want we houden veel van elkaar, groetjes INEKE

  • Vanseer

   says:

   Dag Ineke,

   Zou het kunnen dat jou vriend vaak onrustig is in zijn hoofd, vooral in bijzijn van andere personen.
   Een oorzaak kan een jeugdtrauma zijn, een strenge ouder, een andere ingrijpende gebeurtenis is zijn leven.
   Daarom dat het wel lukt als hij smorgens rustig is en geen stress heeft van iemand in zijn aanwezigheid.
   Ik veronderstel dat zelf masturbatie als hij alleen is geen probleem is?

   Groeten

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *