Hoe Alcohol tot Erectieproblemen Leidt + 6 Gouden Erectie Tips

Als je worstelt met erectieproblemen, is de kans groot dat je je al in tal van mogelijke oorzaken hebt verdiept. Misschien heb je wel een te laag testosterongehalte, of raak je impotent van een te hoog stressniveau. Waar je misschien nog niet aan gedacht had, is dat je probleem weleens veroorzaakt kan zijn door je alcoholgebruik.

Alcohol is een van de meest voorkomende oorzaken van (tijdelijke) impotentie. Toch zijn er maar weinig mannen die zich hier bewust van zijn. In dit artikel zal worden uitgelegd hoe het gebruik van alcohol kan leiden tot erectieproblemen, en zullen enkele tips besproken worden voor het genezen of voorkomen van deze problemen.

Hoe leidt alcohol tot erectieproblemen?

Het zal je wellicht weleens overkomen zijn dat je na een avond stevig drinken geen erectie meer kon krijgen. Misschien had je ook al de link gelegd met langdurige erectieproblemen. Daar maak je echter een fout. Als je na een glas of vijftien geen erectie meer kan krijgen, heeft dit vooral met doorbloeding en de versufte staat van je hersenen te maken.

Langdurige erectieproblemen hebben een heel andere oorzaak, en kunnen ook extremere, soms zelfs permanente, gevolgen hebben. Alcohol beïnvloedt op een aantal manieren je vermogen om een erectie te krijgen, soms direct, soms indirect.

alcohol1

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Beschadiging van het zenuwstelsel

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het overmatig gebruik van alcohol het zenuwstelsel kan beschadigen. Hierdoor verloopt de communicatie tussen je hersenen en je lichaam minder goed. Dit kan ervoor zorgen dat je meer moeite hebt om een erectie te krijgen, omdat je hersenen het signaal van opwinding niet goed meer versturen, of omdat je penis dit signaal niet goed meer ontvangt.

Ook kunnen de zenuwen van je penis zelf beschadigen. Dit kan ervoor zorgen dat je penis minder gevoelig wordt, wat er vervolgens weer voor zorgt dat je moeilijker een erectie krijgt. Dit is vaak permanent, maar het gebeurt gelukkig ook niet heel snel.

Verandering van je hormoonhuishouding

Een andere manier waarop alcoholgebruik een negatieve invloed kan hebben op je vermogen om een erectie te krijgen, is het effect dat alcohol heeft op de aanmaak van hormonen. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat bepaalde hormonen, zoals testosteron en oestrogeen, minder worden aangemaakt dor het lichaam, wat verregaande gevolgen kan hebben.

Zo kan een gebrek aan testosteron er niet alleen toe leiden dat je moeilijker een erectie krijgt en in stand houdt, maar het zorgt er ook voor dat je libido (je seksuele verlangen, je “zin” in seks) afneemt. Hoewel dit op zichzelf geen erectiestoornis te noemen is, maakt ook dit het natuurlijk moeilijker om een erectie te krijgen.

Verder zorgt een verlaagd testosteronniveau ook voor klachten die niets met impotentie te maken hebben, zoals een afname van het aantal spermacellen dat je lichaam aanmaakt, of in extreme gevallen zelfs de afbraak van cellen in de testikels. Ook als je dus geen erectieproblemen hebt, is het slim om op je drankgebruik te letten.

Een slechtere algehele gezondheid

Dat alcohol slecht is voor je algehele gezondheid zal voor de meeste mensen geen verrassing zijn. Overmatig gebruik van alcohol brengt een verscheidenheid aan gezondheidsrisico’s met zich mee, zoals bijvoorbeeld een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Wat veel mensen echter niet weten, is dat dit ook kan leiden tot erectieproblemen.

alcohol3

Impotentie kan door heel veel dingen veroorzaakt worden, maar vaak hangt het sterk samen met lichamelijke gezondheid. Neem bijvoorbeeld de net genoemde hart- en vaatziekten. Deze belemmeren de doorbloeding door het gehele lichaam, en dus ook de bloedtoevoer naar de penis. Als de penis niet door genoeg bloed bereikt kan worden, kan deze niet stijf worden, en zo ontstaat dus een erectiestoornis.

Dit is een zeer indirecte wijze waarop alcohol tot impotentie kan leiden, maar dit wil niet zeggen dat hij geen ingrijpende gevolgen kan hebben. Door minder alcohol te drinken zul je niet alleen merken dat je seksleven erop vooruit gaat, maar zul je je in het dagelijks leven ook gezonder en vitaler voelen.

Levercirrose

In zeer ernstige gevallen kan je impotentie ook worden veroorzaakt door levercirrose. Levercirrose is een aandoening die optreedt als na een zeer lange periode van alcoholmisbruik. De lever is het orgaan dat verantwoordelijk is voor de afbraak van gifstoffen (zoals alcohol). Als de lever te veel alcohol te verwerken krijgt, zullen er levercellen gaan ontsteken. Deze cellen sterven vervolgens af, en worden vervangen door littekenweefsel.

Levercirrose brengt ernstige gevolgen met zich mee. Als slechts een klein deel van de lever beschadigd is, kan de lever vaak zijn werk nog wel doen, maar als de ziekte verder gevorderd is, is het orgaan niet meer in staat om giftige afvalstoffen af te breken, waardoor die achterblijven in je lichaam, en er een levensbedreigende situatie ontstaat. In sommige gevallen is de transplantatie van een nieuwe lever de enige optie.

Bovenstaande informatie is natuurlijk al meer dan genoeg reden om levercirrose te willen voorkomen, maar deze aandoening brengt nog veel meer klachten met zich mee. Zo kan cirrose van de lever leiden tot buikpijn, misselijkheid en braken, verminderde eetlust, heftig gewichtsverlies, algehele zwakte, vermoeidheid, borstvorming, en dus impotentie.

Verder is de ziekte te herkennen aan geelzucht (het gelig worden van de huid en het oogwit), jeuk, kleine “spinvormige” bloedvaatjes op de borst en de bovenarmen, donkere plekken in het gezicht, en rode handpalmen. Als je vermoedt dat je aan levercirrose lijdt, raadpleeg dan zo snel mogelijk je huisarts, want hoe verder je de ziekte laat vorderen, hoe kleiner je kans op genezing.

alcohol4

Hoe los ik mijn erectieprobleem op? 6 gouden tips

Nu weet je hoe het komt dat alcoholgebruik tot erectieproblemen kan leiden, maar waarschijnlijk ben je vooral benieuwd naar hoe je deze problemen oplost. Gelukkig is impotentie meestal niet permanent, en zijn er een heleboel manieren waarop jij van je probleem af kan komen. Hieronder volgen enkele tips.

Tip #1: stop met het gebruik van alcohol

Wellicht ligt deze tip wat voor de hand, maar veel mensen hopen van hun erectieprobleem af te komen, zonder hun alcoholgebruik te minderen. Dit zal helaas hoogstwaarschijnlijk niet mogelijk blijken. Als je problemen hoofdzakelijk veroorzaakt worden door alcohol, zullen ze niet ophouden tot je daadwerkelijk een stuk minder gaat drinken.

Hoe langer het overmatig gebruik van alcohol aanhoudt, hoe groter de kans dat de gevolgen onomkeerbaar worden, en je dus blijvend impotent wordt. Het is daarom het slimst om zo snel mogelijk een periode volledig te stoppen met het drinken van alcohol, om je lichaam de tijd te geven om te herstellen.

Uiteraard wil dit niet zeggen dat je alle alcohol voorgoed uit je leven moet verbannen; er zijn immers genoeg alcoholgebruikers die nooit erectieproblemen ervaren. Het belangrijkst is dat je verantwoordelijk met alcohol leert omgaan, en niet elke week dronken wordt. Een goede leidraad om aan te houden is drie glazen alcohol per dag: zolang je daar niet overheen gaat, zullen er voor de meeste mensen geen problemen ontstaan.

Tip #2: raadpleeg een dokter

Door alcohol veroorzaakte impotentie kan, zoals eerder al uitgelegd, na verloop van tijd permanent worden. Daarom is het belangrijk om een arts te raadplegen. Die kan je helpen om sneller te genezen, waardoor de kans op permanente schade zoveel mogelijk beperkt blijft. Ook kan een arts erachter komen of je impotentie misschien niet door iets heel anders veroorzaakt wordt.

Tip #2: verander je eetpatroon

Eerder in dit artikel heb ik al uitgelegd dat een gezonde levensstijl een levensgrote invloed op je seksuele gezondheid heeft. Een makkelijke manier om hier gebruik van te maken, is het omgooien van je voedingspatroon. Als je gezonder eet, is het voor veel mensen vele malen makkelijker om een erectie te krijgen.

alcohol5

Belangrijk is dat je veel groente en fruit eet (ongeveer 200 gram groenten en 2 stuks fruit per dag). Door voedsel met veel verzadigde vetten of cholesterol te vermijden, verbeter je de bloedsomloop, wat zeer belangrijk is voor het krijgen van een erectie. Verder is het belangrijk om veel water te drinken (minimaal 2 liter per dag), en om veel te variëren met wat je eet.

Dit nieuwe voedingspatroon zal niet alleen je erectiestoornis helpen genezen, maar zal ook helpen voorkomen dat je in de toekomst opnieuw last krijgt van gelijksoortige problemen. Daarnaast helpt dit dieet ook je seksuele uithoudingsvermogen verbeteren, zodat je het langer volhoudt in bed.

Tip #4: ga meer sporten

Een andere, natuurlijke manier om aan je erectieprobleem te werken, is meer te gaan sporten. Dit kan op tal van manieren, zolang je je maar lichamelijk inspant. Naast dat een gezonde levensstijl sowieso beter is voor je seksuele gezondheid, zorgt fysieke inspanning er ook nog op twee heel specifieke manieren voor dat jij je erectie meer onder controle krijgt.

Ten eerste maakt het lichaam meer testosteron aan. Zoals eerder al gezegd is testosteron een hormoon dat van grote invloed is op je vermogen om een erectie te krijgen. Dit is precies het hormoon waar je minder van aanmaakt als je teveel drinkt, en daarom is sport bijzonder effectief tegen deze specifieke vorm van impotentie.

Daarnaast zorgt sport voor een betere doorbloeding, wat van levensbelang is voor het krijgen van een erectie. Hierdoor bereikt bloed namelijk makkelijker je penis. Ook zorgt sport ervoor dat de kans op hart- en vaatziekten, ziektes die deze doorbloeding belemmeren, sterk afneemt.

Uiteindelijk zal sport er ook voor zorgen dat je je gezonder en fitter voelt, wat uiteraard mooi meegenomen is.

alcohol6

Tip #5: kijk minder porno

Bijna elke Nederlandse man kijkt weleens naar porno, maar er zijn maar weinig mannen die zich bewust zijn van de gevolgen die dit op de lange termijn kan hebben. Te veel en vooral te extreme porno kan het op de lange termijn bijzonder moeilijk maken om een erectie te krijgen bij het zien van een “echte” vrouw.

Als je porno kijkt word je blootgesteld aan heel extreme prikkels. De vrouwen zijn uitzonderlijk knap, en hebben vaak onrealistische lichamen. De handelingen zijn vaak ruw en extreem. Door jezelf hier regelmatig aan bloot te stellen, raak je aan deze extreme prikkels gewend. Je hersenen gaan dit als normaal beschouwen.

Als je vervolgens met een echte vrouw te maken krijgt, waarmee je echte seks wil gaan hebben, zullen je hersenen onbewust de vergelijking maken met de porno die zij nu als normaal beschouwen. De kans dat een echte vrouw kan voldoen aan pornostandaarden is bijzonder klein, en dus kun je geen erectie krijgen.

Dit is gelukkig niet permanent. Door te stoppen met het kijken van porno, of zelfs alleen maar te minderen of over te stappen op minder extreme vormen, kun je je hersenen weer laten wennen aan “normale” vrouwen en “normale” seks, waardoor je vervolgens weer makkelijker een erectie krijgt.

alcohol7

Tip #6: viagra

Als laatste redmiddel kun je viagra gebruiken, een middel dat je helpt om een erectie te krijgen. Dit klinkt natuurlijk aantrekkelijk, een pilletje waarmee je meteen al je problemen oplost, maar er zitten ook een hoop nadelen aan, waardoor ik het gebruik hiervan echt alleen aanraad als alle andere opties niet werken.

Een voorbeeld van zo’n nadeel is dat viagra erg duur is. Vijftien euro per pil is eerder de norm dan een uitzondering, en dan gaat het om pillen met een relatief laag gehalte. Als je van plan bent om viagra te blijven gebruiken, wordt dit een flinke kostenpost, omdat je waarschijnlijk nog wel enkele tientallen jaren seksueel actief zal willen blijven.

Daarnaast kan je afhankelijk worden van viagra, waardoor je het voor jezelf alleen maar moeilijker maakt om nog op een normale manier een erectie te kunnen krijgen. Ook kunnen er bijwerkingen optreden, zoals bijvoorbeeld gehoorschade, en bovendien werkt viagra niet bij iedereen even goed. Ik wil dus nogmaals adviseren om dit middel echt alleen te gebruiken als niets anders werkt.

alcohol8

Hopelijk heb je nu wat meer inzicht in alcohol en de erectieproblemen die erdoor veroorzaakt kunnen worden. Als je hier zelf mee kampt, heb je nu enigszins een idee wat je ertegen kan doen, en kijk je hopelijk met iets meer vertrouwen naar de toekomst. Impotentie is ontzettend vervelend, maar het hoeft niet het einde van je seksleven te betekenen.

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

7 Reacties op "Hoe Alcohol tot Erectieproblemen Leidt + 6 Gouden Erectie Tips"

 1. Peter

  says:

  oke dit is beangstigend nieuws, dus ik vraag me af hoe groot het risico wordt naar mate je meer dirnkt, want ik zit wel eens vaker (ruim) boven de 3 per dag limiet

 2. Vasco

  says:

  Hoe zit het als je een of twee keer per week veel drinkt, maar de rest van de week niks? Moet je dan ook opletten of valt het juist wel mee?

 3. Michael

  says:

  Voor beide heren hierboven zou ik willen adviseren dat je sowieso moet uitkijken met alcohol, of je nou 1 of 11 glazen per week drinkt.

 4. Delano

  says:

  Oei dan zal ik toch maar es wat minder moeten gaan drinken, zit best vaak op 10+ bier op een avond, had deze link nooit gelegd hoor.
  Biertje af en toe is leuk maar heb dit er niet voor over hoor, haha.
  Heb nog wel een andere vraag: Hoe zit het met wiet en sigaretten?
  Rook toch wel half pakje per dag en wil ook nog wel eens jointje doen,, is dat ook erg hiervoor?

 5. Meindert

  says:

  Oeps, haha, misschien dat dar dan de oorzaak ligt XD Had geen idee dat dit kon man, wist wel dat alcohol slecht voor je lichaam is maar dat het ook voor impotentie kan zorgen wist ik echt niet... Ik drink best veel, dus ik zal eens kijken hoe het gaat als ik wat minder...

 6. Collins

  says:

  Ik ben sinds twee weken volledig gekapt met alcohol. Nu heb ik de indruk dat mijn erecties een stuk minder hard zijn. Toen ik nog dronk nooit last van gehad. Is het mogelijk dat stoppen met alcohol een (tijdelijke) invloed heeft op de erectie? Wel nog geen geslachtsgemeenschap gehad in die periode.

 7. Bictor

  says:

  Ik kamp vaak met deze problemen, maar het kan ook gewoon zijn dat ik een kleine pik heb
  goed artikel

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *