Erectieproblemen door Corona? Onderzoek + 2 Expert Tips

Nu de covidpandemie achter de rug is, melden zich steeds meer mensen die last hebben van lichamelijke problemen als gevolg van het hebben van corona, waaronder ook mensen die na het hebben van corona last hebben van erectieproblemen. Mannen zullen zeker één keer in hun leven last krijgen van erectieproblemen; dat is heel normaal. Heb je nu na corona lange tijd last van erectieproblemen en heb je er nooit eerder last van gehad, dan is het verstandig om het verder uit te zoeken.

Heb jij ook last van erectieproblemen na het hebben van corona en wil je weten of dit veroorzaakt kan zijn door het virus en wat je eraan kan doen? Lees dan dit artikel waarin wij onderzoek over corona en erectieproblemen bespreken, en ook bespreken wat je het beste kan doen om de erectieproblemen te verhelpen.

Erectieproblemen

Als je last hebt van erectieproblemen, betekent dit dat je geen erectie kunt krijgen of behouden tijdens het hebben van seks. Het is voor mannen normaal om een keer in hun leven last te krijgen van een erectiestoornis. Vaak zal het zich vanzelf oplossen binnen 3 tot 4 maanden. Als je erectiestoornis langer dan 4 maanden aanhoudt en niet vanzelf weggaat, dan is het verstandig om oplossingen uit te proberen. Hoe sneller je begint met het oplossen van de stoornis, hoe groter de kans dat je een langdurige erectiestoornis kan vermijden.

Vaak zorgen langdurige erectiestoornissen voor stress, een laag zelfbeeld en mentale problemen. Daarnaast kan het ook zorgen voor relatieproblemen, die veroorzaakt worden door de stress die de erectiestoornis veroorzaakt omtrent het hebben van seks. Hier is het ook weer belangrijk dat je zo snel mogelijk begint met het zoeken en uitproberen van oplossingen, zodat je voorkomt dat de mentale problemen verergeren.

Wanneer een man opgewonden raakt tijdens of voor het hebben van seks, werken verschillende soorten spieren, hormonen, zenuwen en bloedvaten allemaal samen om ervoor te zorgen dat je een erectie krijgt. Het krijgen van een erectie gebeurt door signalen van de hersenen die naar de zenuwen worden gestuurd in de spieren van de penis. Door deze signalen kunnen de spieren in de penis ontspannen. Dit is belangrijk, want het ontspannen van de spieren van de penis zorgt er weer voor dat er voldoende bloed naar de penis kan stromen en er een erectie plaats kan vinden.

Als je last hebt van erectieproblemen, dan kan het zijn dat dit proces van het krijgen van een erectie even of langdurig niet goed werkt en de verschillende soorten spieren, zenuwen en bloedvaten individueel of samen niet goed functioneren. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals verslechterde bloedvaten, mentale problemen of zwakke spieren. Er is nog niet bewezen dat er één specifieke oorzaak is voor het krijgen van een erectiestoornis, en er kan vaak door een dokter niet verteld worden wat de oorzaak is van jouw erectiestoornis.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je erectieproblemen op te lossen en hardere erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

Oorzaken

Het krijgen van een erectie is een complexe werking van het lichaam. Er zijn zo veel verschillende mechanismen in het lichaam die samenwerken, en in één, en misschien zelfs meer, van deze mechanismen gaat er iets fout waardoor je geen erectie kan krijgen. Bij dit proces zijn namelijk de hersenen, hormonen, emoties, zenuwen, spieren en bloedvaten betrokken, en het is moeilijk te achterhalen welk van deze niet goed werkt.

Andere veel voorkomende oorzaken van erectiestoornissen zijn stress, depressie en mentale gezondheid; deze kunnen alleen of samen met niet goed werkende mechanismen in het lichaam een erectiestoornis veroorzaken of verergeren. Het is daarom belangrijk om goed op te letten dat je niet veel stressveroorzakende dingen doet in het leven, dus misschien moet je het wat rustiger aan gaan doen. Ook is het belangrijk of je bij jezelf nagaat of je je niet te veel zorgen maakt en je niet te vaak somber voelt.

Ook komt het erg vaak voor dat mannen een erectiestoornis krijgen doordat ze last hebben van faalangst en zichzelf onder druk zetten om te presteren tijdens de seks, waardoor het lichaam juist niet goed kan werken en niet voor een erectie kan zorgen. Ga bij jezelf na of je hier misschien last van hebt en praat hierover met je partner, zodat je erachter kan komen waar dit gevoel vandaan komt en kan uitzoeken hoe je dit het best kan oplossen.

Het kan soms een lange tijd duren voordat je erachter komt wat bij jou erectieproblemen veroorzaakt. Het is soms zelfs zo moeilijk om hierachter te komen, dat je misschien nooit zal komen te weten waarom jij last van erectieproblemen hebt. Het is juist daarom verstandig om in de tussentijd, voordat je hulp bij de huisarts gaat zoeken, zelf naar oplossingen te gaan zoeken die je kunnen helpen, door verschillende oplossingen uit te proberen.

Lichamelijke oorzaken van een erectiestoornis

  • Hartproblemen
  • Verstopte bloedvaten
  • Verouderde of verzwakte bloedvaten
  • Hoge bloeddruk en cholesterol
  • Suikerziekte
  • Overgewicht
  • Laag testosteron
  • Gebruik van alcohol of tabak
  • Slaapproblemen
  • Problemen aan de prostaat

Psychologische/mentale oorzaken van een erectiestoornis

Je hersenen spelen een belangrijke rol bij de seksuele opwinding, en zo ook bij het op gang brengen van alle mechanismen in het lichaam die ervoor zorgen dat je een erectie kan krijgen. Als je last hebt van mentale problemen, kan het zijn dat je hersenen de relevante signalen minder goed naar de zenuwen kunnen sturen, waardoor er geen erectie komt. Er zijn een aantal psychologische oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat dit niet lukt:

  • Depressie
  • Angst
  • Psychische aandoeningen
  • Stress
  • Relatieproblemen

Erectiestoornissen hebben verschillende oorzaken. Om de erectiestoornis op te lossen, is het belangrijk om verschillende oplossingen te vinden om deze oorzaken te verhelpen.

Corona en erectieproblemen

Er worden op dit moment steeds meer onderzoeken uitgevoerd om meer te weten te komen over de langetermijneffecten van covid op het lichaam. Een aantal onderzoekers is nu aan het onderzoeken of er een verband is tussen het hebben van covid en na het genezen van covid erectieproblemen krijgen.

Er zijn een aantal oorzaken van erectieproblemen bekend die voorkomen bij overlevenden van corona, en dat zijn:

  • Cardiovasculaire problemen
  • Endotheeldisfunctie
  • Mentale problemen

Cardiovasculaire problemen komen voor bij een groot aantal mensen die covid hebben gehad, genezen zijn van covid en nu last hebben van erectieproblemen. Dit zijn problemen die te maken hebben met de werking en gezondheid van het hart. Als je langdurig last hebt van een erectiestoornis, kan dit soms een teken zijn van een aandoening aan het hart. Het blijkt nu dat de gezondheid van het hart beïnvloed kan worden door het coronavirus.

Het coronavirus kan namelijk leiden tot verschillende ontstekingen in het lichaam, waaronder in het hart en de bloedvaten die dicht bij het hart liggen. Heb je nu na het hebben van covid een verslechterde conditie, last van het hart, last van de longen en ook nog last van erectieproblemen, dan is het verstandig om dit aan je dokter te laten weten, zodat onderzocht kan worden of er iets aan de hand is met je hart.

Ook zou er een verband zijn tussen het coronavirus, erectiestoornissen en endotheelfuncties. Endotheelcellen werken onder andere bij de stolling van het bloed. Bij een aantal van het coronavirus herstelde mensen is er sprake van endotheeldisfunctie. Dit betekent dat de wand van de bloedvaten stijf blijft, in plaats van uit te zetten en samen te trekken om de bloedstroom mogelijk te maken.

Als je last hebt van endotheeldisfunctie, dan kan het zo zijn dat het bloed niet goed door je lichaam gepompt en vervoerd wordt, en vaak zal je hierdoor ook hartproblemen hebben. Heb je dan ook nog last van een erectiestoornis, dan kan dit hierdoor veroorzaakt worden, want een verslechterde bloedstroom door de penis is één van de vaker voorkomende oorzaken van erectiestoornissen. Een verstoorde bloedtoevoer naar je penis kan het moeilijk maken om een erectie te krijgen of behouden.

Mentale problemen zijn ook een veelvoorkomende oorzaak van erectieproblemen. Je kancoronagerelateerde stress, angst en depressie overhouden aan het coronavirus. Dit kan de seksuele functie beïnvloeden en zo een erectiestoornis veroorzaken. Merk je dat je mentale problemen gerelateerd aan het coronavirus hebt overgehouden nadat je genezen bent, dan is het verstandig om mentale steun te zoeken, zodat je het probleem kan oplossen.

Tot slot kan een slechte algehele gezondheid, die verslechterd is door het hebben van covid, een oorzaak zijn van een erectiestoornis. Dat kan namelijk ook een symptoom zijn dat je overhoudt aan het hebben van corona. Als je voor het hebben van corona als een slechte gezondheid had, heb je een grotere kans om na het genezen nog met symptomen als een erectiestoornis te moeten kampen.

Covid kan zorgen voor verschillende gezondheidsproblemen, en hier is een erectiestoornis er ook één van.

Onderzoek

Er is een studie gedaan naar mensen die besmet zijn geweest met het coronavirus, en hieruit bleek dat deze mensen 5 keer meer kans hebben op het ontwikkelen van een erectiestoornis. Hierbij is belangrijk om te vermelden dat als het lichamelijk niet goed met je gaat, een erectiestoornis een soort signaal is dat het ook echt zo slecht gaat met je lichaam. Hieraan kan je dus zien dat het hebben van het coronavirus echt een aanslag op je lichaam kan zijn.

Er is ook onderzoek gedaan door Josheph Karz, een professor van UF College. Hij heeft onderzoek gedaan door te kijken naar de gegevens van zijn patiënten, en in zijn onderzoek vond hij 146 patiënten bij wie de diagnose erectiestoornis werd gesteld nadat zij last hadden gehad van het coronavirus. Uiteindelijk bleek dit 5 procent van de mannen te zijn die positief getest waren voor het coronavirus.

Ook vertelt hij verder dat de receptor waaraan het coronavirus zich bindt, in grote aantallen aanwezig is op de penis en teelballen, en dat het virus zich dus aan die gebieden kan binden. Ook blijkt dat covid de hoeveelheid testosteron die in het lichaam geproduceerd wordt, kan verminderen. Het is ook nog aangetoond dat her verlies van testosteron iemand een groter risico geeft op een ernstige vorm van corona. Het verlies van testosteron in het lichaam verhoogt volgens hem weer de kans op een erectiestoornis

Onderzoekers van de Universiteit van Miami hebben in 2021 delen van het coronavirus ontdekt in de penis van verschillende mensen die hersteld waren van COVID-19 en daarna last kregen van een erectiestoornis. Wetenschappers zeiden dat het bekend is dat COVID-19 de bloedvaten beschadigt, en het virus leek de bloedvaten in de penissen van deze patiënten te hebben beschadigd en de bloedstroom daar te hebben belemmerd, wat de seksuele functie beïnvloedde.

Expert tips

Tip 1: Beweging

Het is ten eerste belangrijk dat je regelmatig, dus tenminste 3 keer per week, beweegt. Het toevoegen van aerobe oefeningen aan je dagelijkse routine verbetert namelijk je algehele gezondheid, en daarbij kan het ook de seksuele gezondheid verbeteren en zo je seksuele problemen verminderen.

Je kan bijvoorbeeld gaan hardlopen, wandelen of fietsen. Als je dit 3 keer per week voor 30 minuten doet, dan kan dat voldoende zijn om de gezondheid van het hart, de bloedsomloop en de bloedvaten te verbeteren, en op deze manier kan je ervoor zorgen dat de bloedsomloop rondom de penis ook verbetert, waardoor je een positief effect op de erectiestoornis kan hebben.

Tip 2: Ademhalingsoefeningen

Het is bekend dat stress, angst en andere mentale problemen erectiestoornissen kunnen veroorzaken. Als je last hebt van angst en stress, dan gaat je lichaam in een modus van “vechten of vluchten”, en dit leidt er weer toe dat de bloedsomloop rondom de penis wordt “omgeleid” naar de organen die belangrijk zijn om te kunnen overleven. Als je dagelijks meerdere keren last hebt van veel stress, kan dit ervoor zorgen dat je eigenlijk altijd in deze vecht-of-vluchtmodus zit, en kan dit een erectiestoornis veroorzaken.

Om je erectiestoornis te kunnen verhelpen, is het belangrijk om je stressniveau te verlagen. Dit kan je doen door het doen van ademhalingsoefeningen. Deze oefeningen helpen je om je stress te verlagen. Er zijn verschillende technieken die de zenuwen kunnen laten ontspannen, en deze zijn gemakkelijk op het internet te vinden. Er zijn verschillende apps en filmpjes die je op het internet kan vinden waarin je begeleid wordt tijdens het ademhalen. Je kan de oefening zo lang en zo kort uitvoeren als je wilt.

Een simpele oefening die je altijd en overal kan uitoefenen, is de volgende: adem diep in door de neus, zorg er hierbij voor dat je inademt vanuit het middenrif en adem dan uit door de mond. Zorg ervoor dat de lucht langzaam en soepel door de mond stroomt. Herhaal deze oefening totdat je je ontspannen voelt.

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

  • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
  • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *