6 Simpele Tips om Snel & Veilig Je Libido te Verhogen

Seks is fijn en het geeft je een goed gevoel. Door seks kun je zelfverzekerder worden en beter in je vel komen te zitten. Tegelijkertijd heb je meer zin in seks als je goed in je vel zit en je zelfverzekerd voelt. Door seks te hebben verhoog je dus eigenlijk al je libido.

Tip 1 om je libido te verhogen is dus gewoon door seks te hebben. Helaas is seks hebben terwijl je een laag libido, en dus weinig zin hebt, lastig.

Als man krijg je dan namelijk moeilijk een erectie en bij vrouwen blijft de vagina droog en de clitoris ongevoelig. Als je als man geen erectie krijgt, is geslachtsgemeenschap niet te volbrengen. Er is nu eenmaal een erectie nodig om de penis in de vagina te kunnen brengen.

Om een erectie te krijgen, heb je twee dingen nodig, namelijk:

 1. libido, oftewel zin in seks;
 2. en bloedtoevoer naar de penis door zenuwimpulsen.

Nummer twee, de bloedtoevoer naar de penis door zenuwimpulsen, kan voortkomen doordat je zin hebt in seks. Doordat je bijvoorbeeld geprikkeld wordt door wat je ziet, hoort, voelt, ruikt en proeft geven je hersenen signalen door aan je lichaam.

Vanuit je zenuwstelsel worden vervolgens signalen naar je schaamstreek gestuurd, waar je bloedvaten verwijden, de bloeddruk plaatselijk verandert en er meer bloed de penis in gepompt wordt. Je penis krijgt een erectiestand: er stroomt meer bloed de penis in en deze grotere hoeveelheid bloed blijft dankzij de bloeddruk in de penis. De zwellichamen zwellen op en je penis is in erectie.

Andersom kan nummer één, je libido, ook ervoor zorgen dat je lichaam en penisstreek de juiste impulsen krijgen en je een erectie krijgt. Meestal is dit ook wel de weg die het meest voorkomt. Je gaat namelijk niet zo snel vrijen, zonder dat je zin hebt, waarbij je uiteindelijk zin krijgt doordat je penis gestreeld wordt. Meestal ben je psychisch al geprikkeld en krijg je zin in seks, waardoor je penis al half stijf wordt. Als je begint met vrijen of het voorspel begint, zet je erectie helemaal door.

Hoe dan ook: seks hebben zónder libido is vrijwel onmogelijk. Je hebt zin nodig om je erectie in stand te houden. Je libido is je drijfveer om intiem te zijn met je partner.

Je libido zorgt dat je penis de juiste signalen krijgt om een erectie te krijgen.

Wat is libido eigenlijk precies?

Libido is een ander woord voor geslachtsdrift. Het is dus een drift, een drijfveer, om geslachtsgemeenschap te hebben. Met andere woorden: libido is de zin die je hebt in seks. Niet iedereen heeft een even groot libido, dus niet iedereen heeft evenveel zin in seks.

 • Er is sprake van hyperseksualiteit als je een heel hoog libido hebt.
 • Er is sprake van anafrodisie als je een heel laag libido hebt.

Je libido is afhankelijk van zowel je geestelijke als lichamelijke gesteldheid. Normaal, als je lichaam en geest gezond zijn, is het in balans en is je libido ook gewoon ‘normaal’. Een normaal libido is een gezond libido. Dit betekent dat je niet continu zin hebt in seks, maar wel gemakkelijk zin krijgt in seks en dus ook geregeld seks hebt, mits je een seksuele partner hebt.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Waarom libido verhogende middeltjes niet werken

Als je zoekende bent naar manieren om je libido op niveau te krijgen, zal je geestelijk en lichamelijk dus in balans moeten komen. Externe middeltjes om een erectie te krijgen, werken lichamelijk misschien wel, maar ze doen niets met je libido.

Hierdoor zal je iedere keer opnieuw weer naar het middel moeten grijpen om een erectie te kunnen krijgen. Bovendien kun je met zo’n onnatuurlijke erectie helemaal niet zo veel genieten van seks dan wanneer je op een natuurlijke manier een erectie krijgt. Als het op een natuurlijke manier geschiedt, komt de erectie namelijk voort uit je libido.

6 tips om je libido te verhogen

Om je libido te verhogen heb je geen rare middeltjes nodig. Je hoeft geen dozijn oesters te eten, Viagra te slikken of andere ‘wonderpillen’ tot je te nemen. Om je op weg te helpen, lees je hier 6 gemakkelijke tips. Ga ermee aan de slag en kom er snel achter dat je libido zal stijgen. Misschien niet heel snel, maar langzaam en gestaag; je libido stijgt wel! Je krijgt op natuurlijke wijze zin in seks en verbetert hiermee ook jouw erectie.

Tip 1: eet goede vetten

Vetten lijken misschien ongezond, het tegendeel is waar. Dat wordt door steeds meer deskundigen geroepen. Vetten zijn ook belangrijk voor je libido, ze zijn namelijk nodig voor een goed niveau van geslachtshormonen, die op hun beurt weer je libido verhogen. Eet daarom elke dag goede vetten, uit bijvoorbeeld kokosolie, olijfolie, roomboter, avocado, noten of vis zoals zalm of makreel.

Tip 2: vermijd stress

Stress put je lichaam uit. Je wordt er moe van, prikkelbaar, lusteloos en noem zo maar op. Als je last hebt van stress, kan je libido hier echt een deuk van oplopen. Of heb jij wel zin in seks als je een belangrijke deadline dreigt te missen, als je financiën even op z’n kop staan of als je te horen hebt gekregen dat een dierbare ongeneeslijk ziek blijkt te zijn? Stress verminder je door op tijd te ontspannen, te bewegen en gezond te eten.

Tip 3: praat met je partner

Dit lijkt moeilijk, en dat is het ook, maar het is wel van belang om je libido weer op te krikken. Als je er niet over praat, verdwijnt het probleem niet. Het zal eerder erger worden. Dus praat over je lagere libido, zodat het geen taboe is en je partner alleen maar begrip kan opbrengen en je kan helpen. Zo hoef je niet onzeker te worden of het gevoel te krijgen dat je faalt. Ook over problemen buiten jullie seksleven en relatie kun je het best met elkaar bespreken. De problemen komen anders tussen jullie in te staan, waardoor er afstand ontstaat en jullie niet tot elkaar aangetrokken worden. Als je je begrepen en gesteund voelt door de ander, vergroot dit je verlangen naar die persoon. Je libido wordt dus hoger.

Tip 4: kom in beweging

Bewegen zorgt ervoor dat je beter in je vel komt te zitten en het zorgt er ook voor dat je lichaam gemakkelijker opgewonden raakt. Beweging verbetert namelijk je bloedsomloop, waardoor de bloedtoevoer naar je penis verbetert. Hierdoor kun je gemakkelijker een erectie krijgen. Daarnaast maak je door beweging stofjes aan die je hormoonproductie ten goede komen. Die hormonen zorgen er ook voor dat je libido verbetert!

Tip 5: Eet voedsel voor een betere bloedsomloop

Naast sporten kun je ook op je voeding letten om je bloedsomloop te verbeteren. Drink bijvoorbeeld iedere dag een glas rode wijn. Eet tweemaal per week vette vis, eet geregeld amandelen, knoflook en chocolade met veel cacao. Al deze voedingsmiddelen kunnen je doorbloeding verbeteren, waardoor je geslachtsdeel beter doorbloed wordt, je beter prikkels voelt en je erectie steviger wordt en langer aanhoudt.

Tip 6: Rook je? Stop dan!

Van roken slibben je aderen dicht. Het gevolg hiervan is een slechte doorbloeding en dus een slechtere erectie. Hierdoor word je onzekerder en daalt je libido enorm. Als je stopt met roken, verbeter je jouw bloedsomloop binnen twee tot twaalf weken.

Door deze 6 tips op te volgen verbeter je op korte termijn je libido al. Naast meer zin in seks verbeter je ook je potentie, oftewel je geslachtskracht.

Je erectie wordt namelijk sterker door bijvoorbeeld de betere bloeddoorstroming. Lees meer over potentie verhogen (link naar ander artikel) als je jouw erectie nog meer wilt verbeteren.

Hoger libido? Beschermd tegen ziekten, pijn en stress!

Met een gezond libido profiteer je niet alleen van fijne seks; je haalt er ook gezondheidsvoordelen uit! Des te meer reden om met deze tips je libido te verhogen.

Voordeel 1: seks verlaagt de kans op prostaatkanker

Doordat je met je geregelde seksuele avonturen regelmatig klaarkomt en ejaculeert, verklein je op latere leeftijd de kans op prostaatkanker. Ben je al wat ouder, dan is het nog niet te laat. Uit onderzoek blijkt dat je ook dan door geregeld te ejaculeren de kans op prostaatkanker alsnog verlaagt. Ga dus aan de slag met de libidotips!

Voordeel 2: door seks ben je beter bestand tegen pijnkwalen

Tijdens de seks produceert je lichaam oxytocine. Dit hormoon zorgt ervoor dat je lichaam meer van het stofje endorfine aanmaakt. Dit stofje werkt pijnstillend. Heb je vaak hoofdpijn of last van andere lichamelijke pijnkwaaltjes? Seks is het antwoord!

Voordeel 3: seks beschermt je tegen hart- en vaatziekten

Zo daalt bij ouderen die twee maal per week seks hebben de kans op een hartaanval met 50 procent.

Voordeel 4: met seks verbeter je jouw weerstand

Ook dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. De beste mate van seks hebben, is tweemaal per week. Bij driemaal per week kan het juist slechte invloed hebben op je weerstand.

Voordeel 5: seks beschermt je tegen stress

Doordat je met seks en lichamelijk contact stofjes aanmaakt, blijft je bloeddruk makkelijker in balans. Ook kun je beter met stresssituaties omgaan, doordat je door seks beter in je vel komt te zitten.

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

1 Reactie op "6 Simpele Tips om Snel & Veilig Je Libido te Verhogen"

 1. Rik

  says:

  Hallo Chris, ik ben een man van 58jaar en heb nooit een vrouw gehad ook nooit naar een prostituee geweest.Ik heb nooit moeite gehad met een erectie ook niet met klaarkomen wel altijd naar porno gekeken maar het laatste jaar helemaal niet meer omdat ik voor het eerst in mijn leven een vrouw ben tegen gekomen die van mij houd en ik wil dat(porno)niet meer.Wel is er veel stress omdat zij (nog)getrouwd is.Dit loopt al bijna 2jaar.Gemeenschap hebben we nog steeds niet gehad willen eerst dat ze gescheiden is.De laatste tijd krijg ik nog steeds een goede erectie maar heb geen libido meer.Ik ben bang dat het een probleem zal worden ook mede doordat mijn vriendin 25jaar jonger is.Misschien heeft u een goede raad voor mij groeten Rik

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *