Kun je Sildenafil kopen bij Kruidvat of Etos?

Het liefst heb je een bevredigend seksleven. Vaak houdt dat voor mannen in dat zij het belangrijk vinden om een volledige erectie te kunnen krijgen. Op het moment dat het krijgen van een erectie niet vanzelfsprekend is, heeft dit vaak veel negatieve gevolgen voor je seksleven. Het kan je onzeker maken of gevoelens van schuld richting je partner geven.

Wanneer het krijgen van een erectie niet vanzelfsprekend is, kunnen bepaalde medicijnen hierbij helpen. Een medicijn dat een mogelijke oplossing kan bieden voor dit probleem is sildenafil. Maar kun je dit gewoon makkelijk bij de drogist kopen, of kun je het beter helemaal overslaan en kiezen voor een alternatief? Dat wordt hieronder duidelijk!

Oorzaak van erectieproblemen

Hoe kan het nou eigenlijk dat je niet in staat ben om een erectie te krijgen? Of hoe komt het toch dat je na een korte tijd alweer slap wordt? Veel mannen hebben te maken met dit soort problemen en het komt veel vaker voor dan je misschien zou denken.

Als jij te maken hebt met erectieproblemen, ben je zeker niet de enige die hiermee rondloopt. Het Radboud UMC laat zien dat 60% van alle mannen regelmatig of altijd te maken heeft met erectieproblemen (bron). Het is natuurlijk fijn om te weten dat je zeker niet de enige bent met dit probleem. Toch blijft het hebben van erectieproblemen vervelend en lastig.

Erectieproblemen kunnen namelijk veel gevolgen hebben voor jezelf en voor je seksleven. Ze kunnen er vaak voor zorgen dat je je gefrustreerd voelt en je schuldig voelt tegenover je partner, want je zou hem/haar ook graag meer of langer willen laten genieten van seks.

Daarbij zorgt het er vaak voor dat er veel spanning en angst rondom seks ontstaat, want als het één keer niet is gelukt om een erectie te krijgen, ben je natuurlijk bang dat het een volgende keer weer gaat gebeuren. Hierdoor is de kans alleen maar groter dat het de volgende keer inderdaad weer gebeurt.

‘’60% van de mannen heeft regelmatig of altijd te maken met erectieproblemen.’’

Het hebben van erectieproblemen is dus zeker niet raar, maar natuurlijk wel heel erg vervelend. Het is dan ook niet gek dat je graag op zoek gaat naar een oplossing voor dit probleem. Om een goede oplossing te vinden, is het belangrijk om eerst te weten hoe het krijgen van een erectie werkt en wat de mogelijke oorzaken van dit probleem kunnen zijn.

Wanneer je een erectie krijgt, verwijden de bloedvaten in je penis. Dit zorgt er weer voor dat de zwellichamen in de penis volledig kunnen volstromen met bloed. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je een erectie krijgt. Wanneer je een erectie hebt, worden de bloedvaten waardoor normaal het bloed weer wordt afgevoerd, tijdelijk afgesloten. Hierdoor kun je een erectie behouden.

Het is helaas zo dat dit mechanisme niet bij iedereen even goed werkt. Sommige mannen hebben bij het eerste seksuele contact al last van deze problemen, maar het kan er ook ‘opeens’ zijn.

Het is vaak lastig te zeggen wat de exacte oorzaak van het probleem is. Er zijn namelijk veel verschillende factoren die een rol spelen in het wel of niet kunnen krijgen van een erectie. Het kan ook zijn dat je wel in staat bent een erectie te krijgen, maar dat je penis snel weer slap wordt of niet volledig stijf wordt.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Lichamelijke oorzaken

Wanneer er een beschadiging is van je bloedvaten of zenuwen, is de kans groter dat het krijgen van een erectie minder vanzelfsprekend is. Bepaalde ziektes en medicijnen kunnen ook gevolgen hebben voor het krijgen van een erectie. Lichamelijke oorzaken zijn:

 • leeftijd: wanneer je ouder wordt, is het normaal dat je penis minder goed stijf blijft.
 • diabetes
 • aandoeningen van hart of bloedvaten
 • overgewicht
 • pijn bij het stijf worden
 • bijwerkingen van medicatie
 • beschadiging aan de zenuwen

Psychische oorzaken

Naast dat er een aantal lichamelijke oorzaken zijn die kunnen wijzen op erectieproblemen, zijn er ook veel psychische factoren die dit kunnen veroorzaken. Dit zijn enkele voorbeelden van psychische factoren die een oorzaak kunnen zijn:

 • stress
 • angst
 • depressie of somberheid
 • trauma’s uit het verleden
 • problemen in een relatie

Leefstijlfactoren

Je denkt misschien wat minder snel dat jouw levensstijl zo’n groot effect kan hebben op je lichaam, maar niets is minder waar. Een ongezonde leefstijl kan zeker negatieve gevolgen hebben voor het krijgen van een erectie. Voorbeelden van leefstijlfactoren die erectieproblemen kunnen veroorzaken, zijn:

 • roken
 • te veel drinken
 • te weinig bewegen
 • ongezond eten

Er zijn, zoals je kunt lezen, veel verschillende oorzaken die kunnen leiden tot een erectieprobleem. Vaak is het zo dat een combinatie van verschillende oorzaken er uiteindelijk voor zorgt dat je penis niet goed stijf kan worden.

Minder libido

Een erectieprobleem staat niet altijd gelijk aan een verminderd libido. Het kan dus heel goed zo zijn dat je wél zin hebt in seks, maar dat je lichaam niet in staat is om een erectie te krijgen of te behouden. Toch kan het wel zo zijn dat je geen erectie krijgt doordat er te weinig seksuele prikkels zijn. In dat geval zou je bijvoorbeeld meer voorspel kunnen proberen, waardoor er meer seksuele prikkels ontstaan.

Natuurlijk kan weinig zin in seks alsnog de oorzaak zijn van het probleem. In dat geval is het belangrijk om te kijken naar de redenen dat er verminderde zin is in seks. Het kan goed zijn om dit met je partner of seksuoloog te bespreken.

Wat is sildenafil?

Als je last hebt van erectieproblemen, is dat heel erg vervelend. Logisch dus dat je daarom op zoek gaat naar eventuele middelen om dit probleem aan te pakken. Na een kleine zoektocht zal je al snel terecht komen bij verschillende soorten erectiepillen. Sildenafil is een type erectiepil.

Sildenafil is de generieke variant van Viagra. Het is een erectiepil die ervoor zorgt dat je stijf genoeg wordt om gemeenschap te kunnen hebben. Het zorgt er daarnaast ook voor dat een erectie een langere periode in stand gehouden wordt.

Hoe werkt sildenafil?

In het geval van een erectiestoornis is het belangrijk dat je allereerst contact opneemt met een arts. Het is niet verstandig om zomaar middelen te gaan kopen en te proberen. Bespreek daarom eerst je opties met bijvoorbeeld de huisarts en onderneem daarna pas actie.

Sildenafil is dus een erectiepil, die je dus oraal inneemt. Het zorgt ervoor dat er meer bloed naar de bloedvaten in de penis kan toestromen én dat het bloed ook minder makkelijk weer terugstroomt. Hierdoor krijg je dus niet alleen makkelijker een erectie, maar houdt die ook langer aan.

Sildenafil werkt ongeveer 30 minuten na het innemen. Het is dus wel belangrijk dat je het een ruime tijd voor de seks inneemt. Het wordt aangeraden om ongeveer een uur voor de seks een pil in te nemen met water.

Een erectie werkt alleen als je zin hebt in seks. Als je geen zin hebt in seks krijg je geen erectie, ook niet met een erectiepil (bron). Zonder zin in seks zal er alsnog niet veel bloed naar de penis toe stromen. Wanneer je sildenafil hebt ingenomen, kun je ervan uitgaan dat het ongeveer 4-5 uur werkt. Het wordt afgeraden om sildenafil vaker dan één keer per dag te gebruiken.

‘’Als je geen zin hebt in seks, krijg je geen erectie, ook niet met een erectiepil.’’

Soms kan het zo zijn dat een erectiepil zoals sildenafil niet bij het eerste gebruikt werkt. Het kan dus zijn dat je de positieve effecten pas gaat merken op het moment dat je de pillen 3-4 keer gebruikt hebt. Het kan zijn dat het lichaam na het gebruik van sildenafil weer in staat is om zelf een erectie te krijgen. Probeer dit dus af en toe uit.

Is het te koop bij Kruidvat of Etos?

Het kopen van sildenafil is even iets heel anders dan het kopen van je dagelijkse boodschappen bij de supermarkt. Sildenafil is dan ook niet overal te koop. Je kunt het bijvoorbeeld niet krijgen bij een drogist, zoals Kruidvat of Etos. Sildenafil is dus niet bedoeld voor de vrije verkoop.

Nogmaals: het is heel belangrijk om vóór het gebruik van erectiepillen eerst met een arts te bespreken of dit een goede optie is. De arts kan samen met jou bepalen wat het beste medicijn is. Hij/zij kan je dan onder andere sildenafil voorschrijven. Op vertoon van dit recept kan je bij de meeste apotheken terecht om de pillen op te halen.

Als je sildenafil wil gebruiken, kun je dus niet zomaar bij de Kruidvat of Etos binnenwandelen en verwachten dat je hier de juiste pillen gaat vinden. Ga daarom naar je huisarts en bespreek met hem/haar wat de juiste medicatie is voor jou.

Wat zijn de bijwerkingen?

Als je last hebt van erectieproblemen, klinkt sildenafil misschien als een goede optie om dit probleem op te lossen. Toch is het gebruik van erectiepillen niet geheel zonder risico. Sildenafil heeft namelijk verschillende mogelijke bijwerkingen. Het is goed om deze bijwerkingen in je achterhoofd te houden.

Vóór het gebruik van sildenafil is het goed om de mogelijke bijwerkingen door te lezen en een afweging te maken. Vraag jezelf voor het gebruik af: zijn deze bijwerkingen mij het waard? De ernst van de bijwerkingen hangt natuurlijk ook af van de mate waarin je sildenafil gebruikt. Mogelijke bijwerkingen van sildenafil zijn:

 • hoofdpijn
 • een rood gezicht
 • misselijk zijn
 • duizelig zijn
 • verstopte neus
 • hartkloppingen
 • rugpijn

Wat zijn alternatieven?

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn erectiepillen dus niet zomaar bij de Kruidvat of Etos te koop. Je kunt ze alleen maar op voorschrift van een arts krijgen. Daarbij zijn er ook best wel wat mogelijke bijwerkingen. Je zou daarom kunnen kijken naar alternatieve middelen.

Naast erectiepillen die je bij de apotheek kan krijgen, zijn er ook alternatieve middelen die kunnen helpen bij het krijgen van een erectie. Hieronder zijn een aantal middelen genoemd waarvan sterke aanwijzingen bestaan dat ze goed zouden werken tegen erectieproblemen.

Naast deze middelen zijn er ook bepaalde levensstijlfactoren die bijdragen aan erectieproblemen. Het kan daarom heel nuttig zijn om een gezondere levensstijl aan te leren.

Gezonde levensstijl

Door je algemene levensstijl te verbeteren, kan het zijn dat je ook makkelijker een erectie krijgt. Een aantal tips om je levensstijl te bevorderen:

 1. Probeer elke dag een half uur te bewegen. Dit hoeft niet per se sporten te zijn; denk ook aan wandelen, fietsen, schoonmaken etc.
 2. Doe twee keer per week aan bot- en spierversterkende activiteiten. Denk hierbij wel echt aan sporten, zoals hardlopen, fitnessen, roeien of voetballen.
 3. Probeer te stoppen met roken.
 4. Drink zo min mogelijk alcohol: maximaal 1 glas per dag.
 5. Eet dagelijks voldoende groente (250 gram) en fruit (2 stuks).

Ginseng

Over ginseng-extract wordt beweerd dat het goed werkt voor het krijgen van een erectie. Ginseng wordt gewonnen uit de Panax ginseng-plant. De wortel van deze plant wordt ook wel Chinese/Koreaanse ginseng genoemd.

Ginseng wordt veel als geneesmiddel gebruikt in Koreaanse culturen voor verschillende doeleinden. Er is een onderzoek gedaan waarbij deelnemers een capsule kregen waarin kurkuma gecombineerd werd met ginseng. Dit onderzoek toont significante verschillen aan tussen mannen die deze capsule wel en niet hebben genomen. Ginseng blijkt dus een positief effect te hebben op het kunnen krijgen van een erectie. (bron).

Kurkuma

Ook kurkuma is een specerij waarvan beweerd wordt dat hij een positief effect heeft op het krijgen van een erectie. Kurkuma is een specerij die gewonnen wordt uit de Curcuma longa-plant. Het is een geel poeder dat vaak verwerkt is in curry- en kerriepoeder.

Je kunt kurkuma-extract als los poeder kopen, maar het is tegenwoordig ook in capsulevorm beschikbaar. In verschillende delen van Azië wordt kurkuma al heel lang als geneesmiddel gebruikt voor allerlei verschillende problemen. Er is wetenschappelijk onderzoek dat laat zien dat kurkuma inderdaad een positief effect heeft op het krijgen van een erectie (bron).

Cafeïne

Een iets bekender stofje dat mogelijk ook veel goeds doet voor je erectieproblemen, is cafeïne. Cafeïne is een stimulerende stof en komt voornamelijk voor in bepaalde delen van planten, zoals de bladeren en bessen. Je kunt cafeïne op verschillende manieren binnen krijgen. Het komt namelijk voor in:

 • koffiebonen
 • theeblaadjes
 • guaranabessen
 • colanoten

Producten die gemaakt zijn met deze ingrediënten bevatten dan ook een bepaalde hoeveelheid cafeïne. Denk bijvoorbeeld aan koffie, thee, chocolade en cola (bron).

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat cafeïne een positief effect heeft op het krijgen van een erectie. Er is minder sprake van erectieproblematiek bij een inname van 2-3 kopjes koffie per dag (170-375 mg cafeïne) (bron).

Je kunt tegenwoordig ook capsules met cafeïne kopen. Let er hierbij wel op dat er niet veel meer cafeïne in zit dan dagelijks wordt aangeraden. Het wordt niet aangeraden om dagelijks meer dan 400 mg cafeïne te nemen (bron). Kijk dus goed naar hoeveel cafeïne in een bepaalde capsule of een bepaald product zit.

‘’Er is minder sprake van erectieproblematiek bij een inname van 2-3 kopjes koffie per dag (170-375 mg cafeïne).’’

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *