Geeft een Vergrote Prostaat meer Kans op Erectieproblemen?

Wanneer je vaak moeite hebt om een erectie te krijgen en om deze te behouden, ga je logischerwijs bij jezelf na waar dit aan kan liggen. Je beseft al gauw dat dit een lastige taak is, omdat het hebben van erectieproblemen vele oorzaken kan hebben. Zo kan er sprake zijn van een lichamelijke oorzaak, maar ook van een psychische oorzaak.

Het nuttigen van alcohol is een voorbeeld van een oorzaak waardoor erectieproblemen kunnen ontstaan. Een ander voorbeeld wat men vaak benoemt, is het hebben van een vergrote prostaat. Dat laatste is natuurlijk de aanleiding geweest dat je op dit artikel hebt geklikt. Ben je benieuwd of je meer kans hebt op erectieproblemen door een vergrote prostaat? Lees dan verder!

Wat is een vergrote prostaat?

Om erachter te komen of een vergrote prostaat een link heeft met erectieproblemen, is het handig om eerst te weten wat een vergrote prostaat precies is. Een vergrote prostaat is een goedaardige aandoening, die voor kan komen bij ouder wordende mannen. De prostaat is een klier, die om de plasbuis heen ligt en reageert op hormonale veranderingen.

Bij het reageren op hormonale veranderingen begint de prostaat te groeien, steeds nauwer om de plasbuis heen. Dit verklaart meteen de naam van de aandoening. Bij het nauwer worden van de plasbuis, zal een man steeds harder moeten persen om er urine uit te krijgen. Dit geeft veel druk op de blaasspier.

Met de tijd zal de druk steeds meer toenemen, waardoor de blaasspier vervolgens de blaaswand aantast. De blaaswand zal uiteindelijk verzwakken en uitrekken. Vanaf dat moment zal een man merken dat hij zijn blaas niet goed kan legen, omdat er urine achterblijft. Het achterblijven van urine heeft ook weer zo zijn gevolgen.

Een voorbeeld hiervan is dat een man steeds vaker last krijgt van blaasontstekingen. In het ergste geval kunnen er problemen met de nieren ontstaan. Wanneer je eenmaal te maken hebt met een vergrote prostaat, is het dus zeker verstandig in actie te komen door je te laten behandelen.

Wat voor symptomen ervaar je bij een vergrote prostaat? Dat verschilt erg per persoon. Sommige mannen ervaren meerdere symptomen, maar er zijn ook mannen die helemaal geen symptomen ervaren. In de meeste gevallen zijn er wel symptomen aanwezig en dan kan het gaan om één of meerdere van de volgende symptomen:

  • een branderig gevoel ervaren bij het plassen
  • het gevoel hebben dat er urine achterblijft in de blaas
  • het plassen niet goed op gang kunnen brengen
  • vaak het gevoel hebben te moeten plassen
  • een zwakke urinestraal
  • nachtelijk plassen
  • Heeft een vergrote prostaat invloed op erectieproblemen?

Nu helder is wat een vergrote prostaat precies is en wat voor symptomen daarbij horen, richt ik mij nu op de vraag of er een link is tussen een vergrote prostaat en erectieproblemen. Dat is immers de reden dat je bij dit artikel terecht bent gekomen. Hieronder volgt een antwoord.

Een vergrote prostaat heeft, zoals eerder vermeld, te maken met hormonale veranderingen. Ook erectieproblemen kunnen hierdoor ontstaan, doordat de testosteronproductie vermindert. Een vergrote prostaat en erectieproblemen hebben dus niet direct iets met elkaar te maken. Beide aandoeningen ontstaan los van elkaar als een man veroudert.

Toch is het opvallend dat mannen die een vergrote prostaat hebben, ook vaak met erectieproblemen kampen. Hoe valt dat te verklaren? Er zijn een aantal factoren die meespelen bij het hebben van een vergrote prostaat. Deze factoren kunnen daarnaast erectieproblemen verergeren.

Denk bijvoorbeeld aan het gevoel dat je constant moet plassen. Wanneer je een erectie probeert te krijgen en tegelijkertijd het gevoel hebt te moeten plassen, is het lastig de erectie überhaupt te krijgen en in stand te houden. Beide spelen zich namelijk af in de penis, waarbij het gevoel van plassen de erectie dus tegenwerkt.

En als dat nog niet frustrerend genoeg is, zal je ’s nachts veel op moeten staan om te plassen door een vergrote prostaat. Nachtelijk plassen werd namelijk al eerder benoemd als symptoom. Het nachtelijk plassen zorgt er weer voor dat je een slecht slaapritme ontwikkelt, omdat je in de nacht vaak uit bed moet.

Door een slecht slaapritme verzwakt je weerstand en zal je sneller ziek worden. Als je eenmaal ziek bent, is het logisch dat seks het allerlaatste is waar je aan denkt. Een erectie krijgen zit er in dat geval dan niet meer in. Je zal eerst moeten uitzieken, wil je jouw zin in seks terugkrijgen. 

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Hoe kan je erectieproblemen verminderen bij een vergrote prostaat?

Zoals hiervoor is aangegeven, is er dus geen oorzakelijk verband tussen het hebben van een vergrote prostaat en erectieproblemen. Het is alleen maar zo dat een vergrote prostaat erectieproblemen kan verergeren door bepaalde factoren. Nu je een beeld hebt van deze factoren, vraag je je waarschijnlijk af hoe je erectieproblemen nu kunt verminderen.

Hiervoor wil ik een aantal tips gaan bespreken. Voorbeelden van tips zijn: drink na acht uur ’s avonds niets meer, train je bekkenbodemspieren of gebruik medicijnen. Hieronder zet ik de tips uiteen. Ze zijn vrij simpel en je kunt een paar van de tips direct uitvoeren. Doe er dus zeker je voordeel mee!

Tip 1: Drink niet meer na acht uur ’s avonds

Laat in de avond drinken is een slecht idee met een vergrote prostaat. Cafeïne en alcohol zijn vooral uit den boze, omdat deze stoffen een vochtafdrijvend effect hebben. ’s Avonds niet meer drinken zorgt voor een betere nachtrust, omdat je blaas minder vol zit. Meer slaap zorgt weer voor een betere weerstand en daarmee een hoger libido, waardoor je sneller een erectie krijgt.

Tip 2: Train je bekkenbodemspieren

Je bekkenbodem zorgt ervoor dat je je urine kunt ophouden en heeft om die reden een belangrijke functie. Wanneer sprake is van zwakke bekkenbodemspieren, leidt dit tot minder controle over je blaas. Zoek naar bekkenbodemspieroefeningen en ga ermee aan de slag. Betere controle over je blaas betekent dat je sneller een erectie krijgt en behoudt (bron).

Tip 3: Gebruik medicijnen

Een andere tip is het gebruiken van medicijnen tegen een vergrote prostaat. Dit kunnen natuurlijke medicijnen zijn, maar dat hoeft niet. Waar je in ieder geval op moet letten, is dat de medicijnen geen bijwerkingen moeten geven die nadelig zijn voor de erectie. Eventueel kun je met een arts bespreken wat een geschikt medicijn voor je is.

Kan een prostaatoperatie erectieproblemen verminderen?

In overleg met je uroloog kan je besluiten een operatie te ondergaan om je vergrote prostaat te laten behandelen. Tijdens de operatie zal de chirurg dan een deel van de prostaat verwijderen. Belangrijk om te weten is dat je hiervoor tot zo’n zeven dagen in het ziekenhuis moet liggen. De operatie zelf duurt zo’n 60 minuten.

Als je eenmaal de operatie hebt ondergaan, zal je al snel merken dat je klachten verminderen en dat er sprake is van een verbeterde urinestroom. Als door de operatie veel klachten verminderen, dan zou je denken dat de erectieproblemen ook zullen verminderen. Toch is dat helaas niet zo.

Vaak is het zo dat erectieproblemen juist verergeren na een operatie aan een vergrote prostaat. Ook is het zo dat na een prostaatoperatie het sperma bij een zaadlozing niet meer direct naar buiten kan stromen. Dit betekent dat sperma met een omweg, via de blaas, naar buiten gaat. Je plast dan gewoon het zaadvocht ongemerkt weer uit.

Na een prostaatoperatie kan je dus niet alleen meer erectieproblemen krijgen, ook kan je hoogstwaarschijnlijk geen kinderen meer verwekken op de natuurlijke manier. Zoek je dus een oplossing voor je erectieproblemen en wil je daarbij niet je vruchtbaarheid verliezen, dan is een operatie van een vergrote prostaat dus niet de juiste oplossing voor je.

Dit komt erop neer dat je er, door middel van de eerder gegeven tips, toch voor zal moeten zorgen de klachten van een vergrote prostaat te verminderen, zodat de erectieproblemen afnemen. Er zullen vast online nog meer tips te vinden zijn dan de tips die in dit artikel al gegeven zijn. Het is dan ook zeker raadzaam om hier op internet of in boeken naar te zoeken.

“Je zou denken dat na het ondergaan van een prostaatoperatie, je erectieproblemen zouden verdwijnen of in ieder geval verminderen.”

Wat is slecht voor je prostaat?

Wat ook handig kan zijn, is om voor jezelf in kaart te brengen welke factoren een slechte invloed kunnen hebben op je prostaat. Zo kan het vermijden van bepaald voedsel bijvoorbeeld al een verschil maken, waardoor erectieproblemen uiteindelijk verlicht kunnen worden. Hieronder volgen een aantal voorbeelden van zaken die slecht zijn voor je prostaat.

Ben je een echte vleeseter? Dan is het misschien goed om hier wat mee te minderen. Veelvuldig rood vlees eten, bijvoorbeeld rund of varken, heeft een negatief effect op de gezondheid van je prostaat. Ook een vetrijk dieet is niet gunstig voor je prostaat. Bepaalde voeding laten staan, of in ieder geval je consumptie ervan verminderen, kan dus zeker een handje helpen.

Een andere slechte factor is veel binnen zitten. Door veel binnen te zitten krijg je weinig vitamine D3 binnen. Laat deze vitamine nu net nodig zijn voor het voorkomen van prostaatkanker (bron). Trek er dus meer op uit en draag vooral op zonnige dagen korte kleren, zodat je lichaam zoveel mogelijk vitamine D3 kan aanmaken voor je prostaat.

Weinig beweging is ook een factor die je prostaat slecht beïnvloedt. Ga dus zeker wat meer wandelen. Mocht je dit lastig vinden, omdat je bijvoorbeeld veel zit op je werk, maak dan gebruik van een stappenteller. De stappenteller motiveert je om in beweging te blijven, omdat deze werkt met doelen. Door doelen ben je geneigd je best te doen om deze te behalen.

Fietsen kan ook nadelige effecten hebben op je prostaat. De reden hiervoor is dat er spanning komt te staan op het gebied rond de geslachtsdelen, de bekkenbodem, de liezen en de onderbuik wanneer je fietst. Oftewel: er komt hiermee ook druk te staan op de prostaat. Mocht je van urenlange fietstochten houden, dan is het dus goed om toch voor wat minder lange fietstochten te gaan.

Kan Viagra helpen bij een vergrote prostaat en erectieproblemen?

Eerder in dit artikel zijn er drie tips benoemd om erectieproblemen te verminderen bij een vergrote prostaat. Eén van deze tips is het slikken van (natuurlijke) medicijnen. Om hierop terug te komen, benoem ik nu een voorbeeld van zo’n medicijn, namelijk Viagra. Je zal ongetwijfeld bekend zijn met deze erectiepil, die als werkzame stof sildenafil heeft.

De stof sildenafil in Viagra zorgt ervoor dat de bloedvaten van de penis zullen ontspannen, waardoor er sprake is van een betere bloedtoevoer naar de penis. Door een betere bloedtoevoer naar de penis kunnen de zwellichamen in de penis zich met meer bloed vullen. Je raadt al wat het gevolg hiervan is: je krijgt een stevige erectie, die langer aanhoudt.

Wat de stof sildenafil nu zo noemenswaardig maakt, is dat hij niet alleen erectieproblemen verhelpt, maar ook plasklachten bij een vergrote prostaat. Net als dat de bloedvaten in de penis zullen ontspannen, zullen zo ook de prostaat en de blaas ontspannen dankzij de stof sildenafil. Met het innemen van Viagra pak je dus beide problemen tegelijk aan.

Net als iedere erectiepil heeft Viagra helaas ook zijn nadelen. Zo kan het veelvuldig slikken van de erectiepil zorgen voor hartproblemen (bron). Een erg nare bijwerking dus. Bij hartproblemen zal je bloedsomloop in je gehele lichaam verslechteren, waardoor dus ook de bloedsomloop in je penis slechter wordt. Een erectie zit er dan misschien helemaal niet meer in.

Wees dus erg voorzichtig als je besluit aan de slag te gaan met Viagra en stop meteen als je ook maar iets van bijwerkingen begint op te merken. Het is uiteraard nog altijd beter om het probleem op een natuurlijke manier aan te pakken. Je bekkenbodemspieren trainen en ’s avonds niet meer drinken; alle kleine beetjes zullen al zeker helpen!

“Met de stof Sildenafil in Viagra heb je twee vliegen in één klap te pakken: het pakt erectieproblemen én plasklachten bij een vergrote prostaat aan.”

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

  • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
  • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *