Magnesium: Werkt Het Voor Een Betere Erectie?

Magnesium staat bekend als een mineraal dat een noemenswaardige rol speelt in de spierfunctie en het behoud van sterke botten. Maar deze krachtige voedingsstof doet veel meer dan dat. Hij speelt een rol in meer dan 300 enzymatische processen, van energieproductie tot DNA-synthese.

Recent is er ook toenemende interesse in zijn mogelijke invloed op de mannelijke erectiele gezondheid. Maar hoe onderbouwd is deze link wetenschappelijk? Laten we de feiten onder de loep nemen en ontdekken wat magnesium écht doet met betrekking tot erecties.

Wat is Magnesium en Hoe Werkt Het?

Magnesium is een mineraal dat zowel alomtegenwoordig is als ietwat onderschat wordt. Onmisbaar in talloze lichaamsfuncties, maar het staat eigenlijk zelden in de schijnwerpers. Onterecht zouden we zeggen, want zonder adequate niveaus van dit mineraal kunnen we niet goed functioneren.

Vermoeidheid, spierkrampen en in ernstige gevallen zelfs hartritmestoornissen of convulsies, de mogelijke gevolgen van een magnesiumtekort wil je liever voorkomen dan genezen.

Dit mineraal is een van de meest voorkomende elektrolyten in het lichaam die te vinden zijn in de botten, spieren en andere cellen. Ook fungeert het als een co-factor voor enzymen, wat inhoudt dat magnesium de enzymen helpt bij het uitvoeren van taken zoals de productie van energie en het repareren van DNA.

“Magnesium wordt vaak geprezen als het mineraal van verjonging; het voorkomt de verkalking van onze organen en weefsels die kenmerkend is voor typische ouderdomsziektes.”

Magnesium werkt ook mee bij de regulatie van de neurotransmitters, welke de berichten tussen het brein en het zenuwstelsel overbrengen. Daarnaast is het medeverantwoordelijk voor het reguleren van de spiercontracties – heb je bijvoorbeeld regelmatig last van spierkramp, vooral na het sporten, dan kan een magnesiumtekort wel eens de boosdoener zijn.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Magnesium en de Erectie – Wat Zegt de Wetenschap?

De relatie tussen magnesium en erectiele functie is een relatief nieuw onderzoeksterrein, maar toch zijn er een reeks aan studies uitgevoerd die het effect van magnesium op testosteron en erectie(-stoornissen) in beeld hebben gebracht. Wat hebben wetenschappers tot nu toe ontdekt?

1. Het hart van de zaak: magnesium en bloedcirculatie

Een erectie staat of valt bij de circulatie van bloed, en je kunt magnesium zien als de subtiele maestro van onze bloedbanen. Het ondersteunt namelijk vaatverwijding, wat onmisbaar is voor een optimale bloedstroom naar de penis. Diverse studies suggereren dat een verhoogde magnesium-inname de bloedcirculatie aanzienlijk kan verbeteren, wat de weg vrijmaakt voor sterkere erecties.

“Een uitspraak van Dr. Carolyn Dean, een onderzoeker op het gebied van magnesium, versterkt dit idee: – Een magnesiumtekort in het lichaam vermindert de bloedtoevoer naar de genitaliën, wat leidt tot desinteresse in seks en impotentie. – “

2. Testosteron, magnesium en de erectie

Testosteron, vaak aangeduid als het alfa-hormoon, is onmiskenbaar voor de mannelijke seksualiteit. Interessant genoeg zijn er recente studies die het effect van magnesium op testosteron uitgebreid beschrijven. Neem bijvoorbeeld een onderzoek in “Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis” (2020), waaruit bleek dat mannen met een adequate magnesiuminname aantoonbaar hogere testosteronniveaus vertoonden.

In een ander onderzoek gepubliceerd in The Journal of Sexual Medicine (2021), werd ontdekt dat de suppletie van magnesium het testosteronniveau significant kan verhogen. Dit is goed nieuws voor een betere erectie, want het is de hoofdverantwoordelijke hormoon van de erectiele mechanisme

“Een gezonde dosis aan testosteron in het lichaam staat meestal gelijk aan een goed libido, sterkere erecties en een beter algeheel mannelijk seksueel welzijn.”

Onderzoekers gaven niet alleen aan dat magnesiumsuppletie op zichzelf een positieve invloed had op de testosteronniveaus, maar dat deze effecten zelfs werden versterkt wanneer voldoende magnesiuminname werd gecombineerd met lichaamsbeweging.

3. Erectiestoornissen en lage magnesiumspiegels

Er is nog een andere studie, gepubliceerd in Pharmaceuticals in 2019, die aantoonde dat mannen met erectiestoornissen vaak lage magnesiumspiegels hebben. Het suggereert dat de adequate inname van magnesium kan helpen bij een betere erectie.

4. Magnesium en stressvermindering

Dr. Mark Hyman, een gerenommeerde arts en onderzoeker, merkte op dat magnesium ook wel het relaxatiemineraal genoemd kan worden. Zie het als een chill pil die zorgt voor een erectie die ontspannen omhoogkomt!

Stress is een welbekende spelbreker in de slaapkamer en de erectie verknoeien, maar dit kan mogelijk effectief worden tegengegaan met magnesium. Het mineraal staat bekend de niveaus van het stresshormoon cortisol te temperen, wat bijdraagt aan een beter evenwicht, zowel mentaal als fysiek.

5. Signalen van verlangen: Neurotransmitterregulatie

Magnesium speelt ook een belangrijke rol bij het sturen van neurotransmitters, zoals stikstofoxide – de vonk die erecties initieert. Een evenwichtige magnesiumhuishouding zorgt ervoor dat deze onmisbare signalen vlekkeloos worden doorgegeven, wat weer bijdraagt aan een optimale erectiele gezondheid.

Natuurlijke bronnen van Magnesium voor een betere erectie

Nu het duidelijk is dat de juiste magnesium-inname wonderen kan verrichten voor je erectie, is het net zo belangrijk waar deze waardevolle voedingsstof te vinden is en welke hoeveelheid magnesium dagelijks nodig zijn.

Voor diegenen die liever hun voedingsstoffen uit natuurlijke bronnen halen, zijn er tal van voedingsmiddelen rijk aan magnesium en je kunnen helpen aan een betere erectie. Enkele voorbeelden zijn:

  • Donkere bladgroenten: Spinazie en boerenkool zijn niet alleen gezond vanwege hun vitaminegehalte, maar ze zijn ook uitstekende bronnen van magnesium.
  • Noten en zaden: Denk aan amandelen, cashewnoten en chiazaad.
  • Volkoren granen: Zoals bruine rijst en quinoa.
  • Bananen: Ze zijn niet alleen een goede bron van kalium, maar ook van magnesium.
  • Pure chocolade: Voor de zoetekauwen onder ons is dit goed nieuws. Hoe puurder de chocolade, hoe hoger het magnesiumgehalte!
  • Vis: Vooral vette vissoorten zoals makreel, heilbot en zalm bevatten aanzienlijke hoeveelheden magnesium.
  • Bonen en linzen: Veel soorten bonen, zoals zwarte bonen en kidneybonen, evenals linzen zijn goede bronnen van magnesium
  • Avocado’s: Naast het zijn van een uitstekende bron van gezonde vetten, bieden avocado’s ook een goede dosis magnesium.
  • Tofu: Dit sojaproduct is niet alleen een eiwitbron, maar ook rijk aan magnesium.
  • Vlees: Vooral mager vlees zoals kip en kalkoen bevat magnesium, maar in mindere mate dan veel van de hierboven genoemde voedingsmiddelen.
  • Yoghurt of kefir: Afgezien van calcium en probiotica, bevatten deze gefermenteerde zuivelproducten ook magnesium.
  • Vijgen: Zowel vers als gedroogd, vijgen zijn een smakelijke fruitbron van magnesium.
  • Kruiden: Sommige kruiden en specerijen, zoals koriander, chilipoeder, dille en salie, bevatten ook kleine hoeveelheden magnesium.

Magnesium: De Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH)

De aanbevolen dagelijkse inname (ADI) voor magnesium verschilt naar gelang leeftijd en geslacht. Voor volwassen mannen wordt een inname van 400-420 mg per dag aanbevolen, terwijl voor vrouwen een hoeveelheid van 310-320 mg wordt gesuggereerd.

“Een medium banaan bevat 32 mg magnesium, een portie van 180 gram gekookte spinazie heeft ongeveer 157 mg, een hele avocado rond de 58 mg, en 100 gram gekookte kipfilet levert 22-24 mg magnesium.”

Onthoud: hoewel magnesium essentieel is, is meer niet altijd beter. Een te hoge inname kan bijwerkingen veroorzaken, zoals maagproblemen, diarree en in ernstige gevallen hartritmestoornissen.

Magnesiumsupplementen: Wel of niet?

Met de groeiende populariteit van voedingssupplementen wordt ook magnesium steeds vaker in pilvorm aangeboden. Maar is het nu wel of niet verstandig om deze in te nemen?

Verschillende magnesiumsupplementen op de markt, met elk zijn eigen absorptiepercentage en potentiële voordelen:

  • Magnesiumoxide: Vaak gebruikt vanwege zijn laxerende werking.
  • Magnesiumcitraat: Beter opneembaar dan magnesiumoxide en kan ook helpen bij constipatie.
  • Magnesiumchloride: Vaak toegepast op de huid en kan bijdragen aan het verminderen van spierkrampen.
  • Magnesiumglycinaat: Bekend om zijn kalmerende effecten, ideaal voor mensen met slaapproblemen of angst.

Voordelen van magnesiumsupplementen

  • Gerichte inname: Voor mensen die specifieke tekorten hebben, kunnen magnesiumsupplementen helpen dit snel en effectief aan te vullen.
  • Gemak: In plaats van het consumeren van grote hoeveelheden magnesiumrijk voedsel, bieden supplementen een snelle en gemakkelijke oplossing.
  • Flexibiliteit: Je kunt kiezen welke vorm van magnesium het beste bij je behoeften past.

Mogelijke nadelen

  • Overdosering: Overmatig gebruik kan leiden tot bijwerkingen zoals diarree, maagklachten en in extreme gevallen aritmieën, een groep aandoeningen waarbij het hartritme afwijkt van het normale patroon.
  • Interactie met medicijnen: Magnesium kan de effectiviteit van bepaalde medicijnen beïnvloeden.
  • Niet altijd noodzakelijk: Als je al een gebalanceerd dieet volgt, heb je mogelijk geen extra supplementen nodig.

Dus zijn magnesiumsupplementen nodig voor een betere erectie nodig?

De noodzaak voor magnesiumsupplementen is sterk afhankelijk van je voedingspatroon, je algehele gezondheid en individuele vereisten. Het beste is om eerst te overleggen met een medisch specialist voordat je begint met het innemen van supplementen.

Het is echter zo dat in de meeste gevallen een evenwichtig dieet dat rijk is aan magnesiumhoudend voedsel, voldoende is om aan je dagelijkse magnesium voor een betere erectie te komen!

Conclusie

Magnesium kan wel eens de held in je liefdesleven zijn! Het bevordert de bloedcirculatie en temt die vervelende stresshormonen, twee belangrijke factoren voor een goede erectiele functie. We zouden het dan ook van harte aanraden om een magnesiumrijk dieet te volgen: denk met name aan noten, zaden, en die heerlijke bladgroenten. Overweeg je pillen? Even chatten met je huisarts is een goed idee. Pak je kans en geef magnesium een shot!

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

  • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
  • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *