Hoe Fietsen tot Erectieproblemen Leidt + 9 Gouden Erectie Tips

Ooit gehoord van de uitspraak ‘’Sex is like riding a bike’’? Er zijn een hoop (hilarische) redenen te bedenken waarom juist deze twee activiteiten met elkaar vergeleken worden (‘’Het lijkt veel makkelijker dan het is’’; ‘’Doe het te lang en je kruis wordt gevoelloos’’). Maar de meest genoemde reden voor de vergelijking is als volgt: ‘’Als je het eens geleerd hebt, zal je het nooit meer vergeten’’.

De ironie zit hem echter in het feit dat het doen van de ene activiteit de andere activiteit in de weg kan staan. Ze lijken hetzelfde uit te pakken, maar ga jij even een middag eropuit met de racefiets, dan kan je dat avondje rampetampen wel vergeten – en andersom zou het waarschijnlijk ook opgaan. Dus moet je dan kiezen tussen de twee? Natuurlijk niet! En hier zal je lezen hoe en waarom.

Wees gezond, pak de fiets!

fietsen1Je hebt een nieuw voornemen voor dit jaar: in plaats van continu de auto te pakken of je steeds te melden bij de bushalte, stap jij vaker op de fiets. Dit zal het jaar worden waarin jij je eindelijk gaat houden aan een goed voornemen, zodat je een goed gevoel over jezelf gaat krijgen. Je zult je voldaan voelen nadat je je aan je voornemen hebt gehouden.

Nog meer voordelen van fietsen zijn:

 • Het bouwt kracht op. In tegenstelling tot wat jij misschien denkt, is fietsen geen fitnessactiviteit waarbij je enkel je benen gebruikt. Fietsen bouwt een full-body strength, aangezien elk deel van het lichaam wordt betrokken bij fietsen.
 • Het is goed voor je hart. Fietsen versterkt hartspier, het verlaagt je bloeddruk en vermindert je bloedvetniveaus, waardoor je minder risico loopt op een hartziekte. Daarnaast toont onderzoek aan dat je minder blootgesteld wordt aan luchtvervuiling, waardoor je longfunctie verbetert.
 • Het draagt bij aan een toenemende spiermassa. Fietsen verbetert de algemene spierfunctie, met weinig risico op over-exercise of verrekking. Regelmatig fietsen versterkt de beenspieren en is goed voor de mobiliteit van de heup- en kniegewrichten. Je zult langzaam maar zeker een verbetering zien in de spiermassa van je benen, dijen, achterwerk en heupen.
 • Het is beter voor je gewrichten. Hardlopen heeft nog weleens de neiging om te veel te vragen van je gewrichten en de rest van je lichaam. Fietsen daarentegen, heeft veel minder impact op het lichaam en betrekt de spieren zonder te veel druk te zetten op de knieën en de enkels.
 • Helpt je vechten tegen je depressie. Mentale gezondheidscondities zoals depressie, stress en angst kunnen verminderd worden door regelmatig op de fiets te stappen. Dit komt door de effecten van de oefening zelf en door het plezier dat het fietsen je brengt.
 • Het bouwt uithoudingsvermogen. Fietsen is een goede manier om je uithoudingsvermogen te bouwen. Hoe vaker je gaat fietsen, des te grotere afstanden je iedere weer kunt afleggen.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Eén probleem: is het slecht voor je erectie…?

Wat houdt jou dus nog tegen om zo vaak als je kan op je fiets te stappen? Oh, hmm, juist, dáárom… Je vrienden begonnen er pas over en nu kan je het niet meer uit je hoofd zetten. Zou het dan echt waar zijn? Want je wilt wel graag fietsen, maar wil jij daar echt je seksleven voor op het spel zetten? Hm, moeilijk…

Want dit is het probleem in een notendop: je vrienden hebben je wijsgemaakt dat (veel) fietsen kan lijden tot verminderde seksuele prestaties en nu ben je als de dood om die fiets zelfs nog maar met één vinger aan te raken. Dan heb ik twee nieuwtjes voor je. Ten eerste, ja fietsen kan invloed hebben op je prestaties in bed. Maar ten tweede, fietsers kunnen ook een geweldig seksleven hebben, no worries!

Impotentie door een fietszadel

Het feit dat je seksuele prestaties minder zullen zijn doordat je (vaker) op de fiets zit, heeft alles te maken met het traditionele smalle zadel van een racefiets. Menig racefietser weet dit allang maar al te goed. En recentelijk heeft dr. Irwin Goldstein, een internationaal erkend erectiestoornisdeskundige, dit verband bevestigd in zijn onderzoek.

Als een man op dat smalle zadel zit, drukt zijn totale lichaamsgewicht op de caverneuze arterie, de belangrijkste bloedbaan naar de penis. Als deze houding een paar uur voortduurt, kunnen daar mogelijk erectieproblemen en impotentie uit voortkomen, doordat zowel de arterie als andere bloedvaten worden samengedrukt. Volgens dr. Goldstein is er slechts 11% van het gewicht van een man nodig om de arterie samen te drukken, wanneer hij op een hard racefietszadel zit.

Om als man een erectie te krijgen, zenden zenuwimpulsen opwindingsberichten van de hersenen naar de penis. Deze signalen zorgen ervoor dat de bloedvaten zich relaxen, waardoor de bloedtoevoer door de vaten naar de penis vergroot wordt. Door lang achter elkaar op een fiets te zitten, vernemen experts dat de bloedvaten en zenuwen vast komen te zitten tussen het smalle fietszadel en het schaambeen. Dit zorgt ervoor dat je geen erectie kunt krijgen, en verhoogt dus je kan op een erectiestoornis.

fietsen3‘’Sorry, schat, vanavond even niet!’’

Met pijn in je hart verstuur je het berichtje. Oh, jíj wilt wel, maar je onderstel wil niet echt meewerken. En no way dat zij jou zo te zien krijgt, wat moet ze wel niet denken? Nee, het wordt tijd om een oplossing te zoeken voor jouw ‘probleempje’.

Als je een regelmatige fietser bent en je na een fietstocht erectieproblemen ondervindt, kan je mogelijk zelf de schade een halt toe roepen en dat gevoel van verdoofdheid in je meest kostbare delen opheffen. Het is echter wel van vitaal belang dat je zorgt voor sportieve activiteiten in je leven als je een bevredigend seksleven wilt hebben.

Dat is dus goed nieuws voor jou: je hoeft niet te kiezen tussen seks en jezelf fit krijgen – en laten we eerlijk zijn, we weten allebei waar jouw keuze op was gevallen – je kunt beide blijven doen, als je maar een juist plan van aanpak weet te bedenken en een goede balans weet te vinden.

9 gouden tips voor het vinden van de balans (en een goede erectie)

 1. Verwissel je smalle fietszadel om voor een iets wijder exemplaar met meer padding om je downstairs beter te ondersteunen. Kies ook een steun zonder ‘neus’ (maar juist meer een vierhoekige vorm) om de druk te verlichten.
 2. Zet je handvaten een tikkeltje lager. Hierdoor til je je achterwerk iets omhoog, van het zadel af, wanneer je naar voren leunt.
 3. Draag fietsbroeken met padding als extra beschermlaag.
 4. Verminder je trainingsintensiteit. Fiets een paar uur minder per keer.
 5. Neem pauzes tussen lange ritten. Loop een klein stukje of ga af en toe op je pedalen staan.
 6. Ruil je fiets om voor een ligfiets. Met zijn ruime zitmogelijkheid wordt het lichaamsgewicht van de fietser opgevangen door de zitbeenderen, de benige uitsteeksels van het bekken. Ook zijn er nieuwe zadels verkrijgbaar die de druk op de caverneuze arterie wegnemen. Sommige modellen hebben een groot gat in het midden; andere hebben een kortere punt. Beide bieden bescherming, terwijl je de voordelen van het fietsen kunt blijven ervaren.
 7. Breng wat variatie aan in je workout routine. In plaats van alleen maar te fietsen, kan je het ook afwisselen met joggen, zwemmen en andere vormen van aerobicsoefeningen. Maak fietsen onderdeel van een goed doordacht workoutschema.
 8. Als je (opnieuw) enige pijn of verdoofdheid ervaart, stop dan tijdelijk even met rijden.
 9. Laat de emotionele fundamenten van je relatie goed tot je door dringen. Als je de mooiste seks van je leven wil hebben, dan moet je beseffen dat je niet beide halfslachtig kunt doen, maar tegelijkertijd dat je niet het een laat schieten voor het ander.

Fit worden (door te fietsen) en een gezond seksleven staan in directe verbinding met elkaar. Door een goede fitheid gaat je seksleven erop vooruit, maar door een goed seksleven zal je ook meer energie hebben om aan de slag te gaan met je training. En daar onlosmakelijk aan verbonden is het onderhouden van een goede emotionele band met je partner, dit vormt namelijk grotendeels jouw motor. Het is het stukje van de puzzel die de seksuele vervulling volledig zal maken.

fietsen4

Een nieuw zadel

Je trainingsschema aanpassen en erectieproblemen voorkomen

Zoals tip 7 al aangaf, is het belangrijk om je spieren ook op andere manieren te trainen. Dit zal je in alle opzichten helpen, bij het fietsen en in je dagelijks leven, maar ook in je seksleven. Als vermoeide spieren tijdens het vrijen ongewild namelijk toch een rol zijn gaan spelen, heb je een weerstandopbouwende training nodig. Door dit soort oefeningen neemt de spierkracht van uw armen, buik, benen toe.

Eerst even een paar kleine tests…

fietsen5Een kleine test om na te gaan hoe het nu met jouw spieren gesteld is: ga eens uitproberen hoe vaak jij je in een minuut kan opdrukken. Als veertiger zou je in staat moeten zijn dit minstens twintig keer te doen, een vijftigjarige moet er minstens vijftien kunnen doen. Haal je dit aantal niet, begin deze klassieke oefening dan dagelijks uit te voeren.

Een nieuwe test, ditmaal om de sterkte van de spieren in het middendeel van je lichaam te testen: je moet kijken hoeveel buikspieroefeningen je in een minuut kunt doen. Op de grond liggend met de knieën gebogen, de voeten plat op de grond en uw armen kruiselings over de borst, richt je je op tot je schouders los zijn van de grond. Daarna keer je terug naar de oorspronkelijke positie.

Ik verwacht dat een veertiger in staat is deze oefening tussen de twintig en veertig keer in een minuut te doen en bij een vijftigjarige moeten dat er minstens vijftien zijn. Als dit aantal voor jou te hoog gegrepen is, moet je jouw dagelijkse oefeningen hiermee uitbreiden.

Extra oefeningen

Als jij je spierkracht echt wil opbouwen, is het heel effectief om tweemaal per week met lichte gewichten te oefenen, waarbij je voor elke spiergroep de oefeningen tien tot twaalf keer herhaalt. Vraag een professioneel iemand om jou te laten zien hoe dat moet zonder blessures op te lopen.

En onthoud goed: regelmatig aerobicoefeningen doen, zoals stevig doorlopen, hardlopen of baantjes zwemmen gedurende twintig minuten of meer, en dat een aantal keer per week herhalen, kan bescherming bieden tegen erectieproblemen en impotentie.

Extra tips om je (seksuele) gezondheid naar een nieuw hoogtepunt te brengen

 1. Houd je aan een gezond Veel mannen zijn verrast als ze horen dat hetgeen zij eten invloed kan hebben op hun seksuele prestaties, maar dat maakt het niet minder waar. Door gezonde voeding te eten die rijk is aan voedingsstoffen en laag in vetten, houd je jouw ‘seksuele systeem’ in goede orde. Eet veel fruit en groente, mager vlees, volkoren en drink low-fat melk.fietsen6
 2. Stop slechte gewoontes. Gooi dat pakje sigaretten het raam uit, drink eens een paar biertjes minder en laat die drugs zitten. Niet alleen zijn deze gewoontes slecht voor je algemene gezondheid, je seksuele gezondheid (en prestaties) zal er ook onder lijden. Het brengt schade aan de kleine aderen die bloed toevoeren naar je penis, waardoor het soms moeilijk is een erectie aan te houden. Daarnaast kan het je libido verlagen en kan het bijdragen aan een onvermogen om een orgasme te bereiken.
 3. Leer om te gaan met stress. Stress kan je uitputten, het kan je bezorgd, kortaf en enorm nerveus maken. Dit kan bijdragen aan seksuele problemen. Leer manieren om met je stress om te gaan (bv. door yoga).
 4. Doe kegeloefeningen. Door deze oefeningen leer je de spieren onder controle te houden die de flow van je ‘vloeistoffen’ aansturen. Zo kan je ejaculatie uitstellen voor een langer orgasme. Probeer dit eens door de volgende keer tijdens het urineren je plas in te houden. Deze spieren moet je versterken, dus om de kegeloefeningen te doen, moet je de spieren aanspannen, een paar seconden vasthouden, en ze dan laten ontspannen. Door dit te blijven doen, bouw je langzaamaan hun kracht op, en daarmee jouw erectie.
 5. Behoud een positieve houding. Medische studies tonen aan dat mannen die een positieve houding hebben tegenover het leven ook een probleemloos seksleven hebben. Dus verander je houding naar een positieve houding, en geniet van de voordelen!

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

1 Reactie op "Hoe Fietsen tot Erectieproblemen Leidt + 9 Gouden Erectie Tips"

 1. Alain

  says:

  Onder hoofdstuk: Hoe Fietsen tot Erectieproblemen Leidt.. promoot je low-fat producten:
  'Door gezonde voeding te eten die rijk is aan voedingsstoffen en laag in vetten, houd je jouw ‘seksuele systeem’ in goede orde. Eet veel fruit en groente, mager vlees, volkoren en drink low-fat melk'...
  Terwijl avocado's, noten en vette vis (elders in je teksten) meer naar high-fat neigen..
  Niet beetje verwarrend?
  groetjes, Alain

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *