4 Redenen om Geen Camagra XL te Kopen (Slechte Ervaring!)

Camagra XL is een van de vele producten die jou (volgens de fabrikant) zouden helpen om van je erectieproblemen af te komen. Hoe ideaal zou het zijn: je neemt elke dag een pilletje, en je erectieproblemen verdwijnen als sneeuw voor de zon! Helaas gaat het er in de praktijk niet zo rooskleurig aan toe…

In dit artikel vertel ik je uitgebreid mijn ervaring met Camagra XL. Laat me je vast vertellen: dat was geen goede ervaring! In mijn ervaring werkt Camagra XL nauwelijks en helpt het je op de lange termijn niet van je erectieproblemen af. Lees verder voor een uitgebreide beschrijving met 4 redenen om geen Camagra XL te kopen – en wat je dan wél moet doen tegen erectieproblemen.

Wat claimt Camagra XL precies te doen?

Camagra XL helpt je niet alleen bij erectieproblemen, maar zou zelfs je penis vergroten. Van de officiële website van Camagra:

“Door het verbeterde recept zorgt deze kuur voor een penisgroei van maar liefst 1 tot 5 centimeter en dat slechts in enkele weken!”

Dat lijken hele enthousiaste beloftes. Penisvergroting is echter niet het enige, je zou zelfs meer sperma produceren. Zelfs dát is nog niet alles:

“Naarmate uw erectie, uw lengte en breedte en uw sperma productie allemaal omhoogschieten, merkt u dat dit allemaal positieve eigenschappen heeft op uw algehele gezondheid.”

Met Camagra XL zou je dus zelfs je algehele gezondheid kunnen verbeteren! Camagra XL zegt er wel bij dat je een kuur van enkele weken moet voltooien, voordat je resultaat merkt. Dat is natuurlijk handig om te zeggen, want zo zorgen de fabrikanten dat je in één keer heel veel Camagra XL-pillen koopt.

camagra1

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Welke bestanddelen bevat Camagra XL?

Nu denk je vast, dat pilletje zit vast volgepropt met allerlei kunstmatige stoffen die slecht zijn voor mijn lichaam. Camagra claimt echter dat Camagra XL enkel en alleen natuurlijke ingrediënten bevat, die “met zorg geselecteerd zijn”.

De volgende ingrediënten zijn volgens de website in Camagra XL te vinden:

 • Maca. Deze superfood zou je erectie en libido intens stimuleren en wordt ook wel ‘Peruaanse ginseng’ genoemd.
 • Guarana. De guarana-zaadjes worden al eeuwenlang door inheemse volkeren in Brazilië gebruikt om de geestelijke en lichamelijke prestaties te verbeteren.
 • Tribulus Terrestris. Volgens de website zorgt dit plantje ervoor dat je bloedvaten in de penis verwijd worden, waardoor er meer bloed doorheen stroomt en je erectie groter wordt. Daarnaast zou het je helpen om in de stemming te komen.
 • L-Arginine. Om het af te ronden zou dit aminozuur je orgasmes verlengen en intenser maken.

Misschien denk je: “al die verschillende stofjes, die geven vast nare bijwerkingen”. De site van Camagra XL claimt echter dat gezonde mensen bij normaal gebruik geen enkele bijwerking zouden moeten ervaren. Alleen zwangere vrouwen, mensen die aan schizofrenie lijden en mensen die medicijnen tegen hart- en vaatziekten gebruiken moeten oppassen.

camagra2

Camagra XL moet overigens niet verward worden met Kamagra. Kamagra is namelijk een pil zoals Viagra die je helpt om een erectie te krijgen. Kamagra bevat wél kunstmatige stoffen en is alleen verkrijgbaar op doktersrecept, terwijl je Camagra XL wel altijd kunt kopen.

4 redenen om geen Camagra XL te kopen

Wat we nu lezen, zijn eigenlijk een heleboel beloftes. In hoeverre worden die waargemaakt? Ik kan je alvast verklappen: nauwelijks. De effecten van Camagra XL, als ze er überhaupt al zijn, kun je bijna verwaarlozen. Bovendien is Camagra XL geen oplossing voor de lange termijn, ze nemen alleen het symptoom van erectieproblemen en een laag libido weg. Ik leg mijn redenen hieronder verder uit.

Reden 1: Camagra XL heeft bijna geen effect

De claim dat Camagra XL je penis zou vergroten, is eigenlijk op zich al belachelijk. Geen enkele pil kan zomaar je penis groter maken – anders zou elke man die pil wel gebruiken! Zelfs al zou er iets van een effect zijn, dan zou jouw penis zeker niet hele centimeters groeien, hooguit een paar millimeter.

Je penis kan niet zomaar groeien met een pilletje.

Ik heb veel op internet gezocht naar mensen die positieve ervaringen hebben met Camagra XL. Ik heb ze eigenlijk niet kunnen vinden; de paar ervaringen die ik vond, gaven aan dat ze geen verandering merkten met Camagra XL.camagra3

Op de officiële website van Camagra staat dat ze een gemiddelde beoordeling krijgen van 8,7 op basis van drie beoordelingen. Nou zijn drie klantbeoordelingen al heel weinig, maar als we kijken naar die beoordelingen zien we nog iets anders. Ze gaan over de kwaliteit van de webshop, niet van het product!

“Snelle levering! Super! 100 maal beter dan andere verkopers van dit product!”

Dit zegt dus helemaal niets over Camagra XL zelf! Bovendien weten we niet of dit eerlijke klantbeoordelingen zijn, of dat ze geplaatst zijn door Camagra zelf. Verder zijn er eigenlijk geen positieve reviews van Camagra XL te vinden op internet.

Aangezien ik zelf ook niks merkte van de pillen, kan ik zeggen dat Camagra XL geen effect heeft. Dit verklaart ook waarom het product geen bijwerkingen heeft – dat is niet zo gek als de pillen sowieso geen effect hebben op je lichaam!

Hierbij wil ik als kanttekening plaatsen dat het voor jou misschien wel licht kan werken, maar het effect zal nooit fantastisch zijn. De natuurlijke supplementen slaan nu eenmaal niet even goed aan bij iedereen. Je kunt het dus een keer proberen, maar daarvoor ben je wel minstens een maand bezig. En dat gaat je portemonnee pijn doen – kijk maar met ons mee.

Reden 2: Camagra XL is erg duur

camagra4De officiële site van Camagra XL verkoopt 60 capsules voor €24,95. Dat lijkt in principe niet zo veel; andere producten tegen erectieproblemen zijn duurder. We zijn er echter nog niet: je moet namelijk gedurende enkele weken 2 capsules per dag innemen. Eén pot met 60 capsules is dus goed voor een maand.

De fabrikant zegt verder het volgende:

Wij adviseren voor het beste resultaat een kuur voor 3 maanden te gebruiken.

Dat betekent dat je al 75 euro kwijt bent voordat je überhaupt iets zou merken! Bovendien moet je de pillen dagelijks blijven innemen om de resultaten op gang te houden. Een simpele rekensom vertelt ons dat je dan 12 x 25 = 300 euro per jaar kwijt bent aan de Camagra XL-pillen!

Dat is natuurlijk belachelijk veel geldt. Sowieso zijn pillen en andere middeltjes om je erectie te verbeteren belachelijk duur. De meeste vereisen echter niet dat je elke dag twee capsules inneemt – dit maakt Camagra XL nog wel duurder dan sommige andere ‘medicijnen’. En dat terwijl je ook gewoon gratis je erectieproblemen aan kunt pakken! Daarover lees je verder meer.

Als Camagra XL een blijvende oplossing zou bieden, was het misschien niet zo erg geweest. Dat is helaas ook niet het geval – het blijft bij wat ik graag ‘symptoomverduistering’ noem. Het probleem zit er nog wel, maar je merkt de symptomen niet meer. Zodra je echter stopt met de pillen, is het probleem weer terug. Dat brengt mij bij mijn derde reden om geen Camagra XL te gebruiken.

Reden 3: Camagra XL lost je probleem niet op

Als Camagra XL al zou werken (en dat doet het dus nauwelijks), lost het nog steeds je erectieprobleem niet op. De symptomen verdwijnen alleen zolang je de pil gebruikt. Wanneer je stopt met de Camagra XL-kuur, ben je weer terug bij af. Dat is heel handig voor de fabrikant, want zo ben je genoodzaakt om het supplement te blijven kopen.

Voor jezelf is dat alleen niet fijn! Het voelt namelijk niet alsof je het probleem echt oplost – want dat is ook niet zo. Vergelijk het hiermee: je moet een proefwerk halen, maar je beheerst de stof niet. Je kunt dan wel elk proefwerk gaan afkijken bij je buurman, die altijd hoge cijfers haalt, maar daarmee los je op de lange termijn jouw probleem niet op. Je zult toch ooit de stof moeten leren!

Dit is juist mijn grootste probleem met Camagra XL en alle andere erectiepillen:

Erectiepillen pakken de oorzaak van het probleem niet aan.

Erectieproblemen ontstaan meestal niet ‘zomaar’. Ze hebben over het algemeen te maken met grotere, overkoepelende problemen. Dit kunnen lichamelijke problemen zijn, zoals overgewicht, alcoholverslaving of een bepaalde ziekte. Daarnaast kun je last hebben van psychische moeilijkheden, zoals stress, depressie of een negatief zelfbeeld.

Daar helpt zo’n Camagra XL-pilletje natuurlijk niet tegen! Je moet op zoek gaan naar de achterliggende oorzaak van je erectieprobleem, voordat je er iets aan kunt doen. Verderop in dit artikel vertel ik je precies hoe je zonder medicijnen en kwakzalverij je erectieproblemen op kunt lossen.

Reden 4: Camagra XL is niet onafhankelijk getest

Camagra XL bevat enkel natuurlijke ingrediënten. Dit is volgens de fabrikant ook de reden dat er geen nare bijwerkingen zijn. Er zit echter ook een keerzijde aan dit feit: voor kruidencapsules of -tabletten gelden namelijk amper regels. Camagra XL is dus niet onafhankelijk getest op bijwerkingen of interacties met andere medicijnen.camagra5

Ik vind dat gevaarlijk. De fabrikanten van Camagra XL weten dus ook niet bij wie het product ontzettend slecht kan aanslaan. Wie weet gebruik jij wel een specifiek medicijn of iets dergelijks, waardoor je slecht op Camagra XL reageert. Dat kun je dus niet weten, omdat Camagra XL helemaal niet getest is!

Zodra een medicijn onnatuurlijke ingrediënten bevat, wordt het aan allerlei testen geworpen om de veiligheid te garanderen en de bijwerkingen te ontdekken. Dat zou naar mijn mening ook voor natuurlijke producten moeten gebeuren. De term ‘natuurlijk’ is namelijk flink verwarrend.

Dat een product natuurlijke ingrediënten bevat, betekent niet dat het geen kwaad kan.

Ik heb veel op internet gezocht en heb (gelukkig) geen mensen kunnen vinden die ernstige bijwerkingen van Camagra XL hebben ondervonden. Wat wel vervelend is, is dat veel mensen op internet Camagra en Kamagra door elkaar halen. Je kunt dus niet weten dat ze het bijvoorbeeld over “Kamagra” hebben en eigenlijk “Camagra” bedoelen.

4 tips om erectieproblemen wél op te lossen

Ik hoop dat ik je nu duidelijk heb gemaakt waarom Camagra XL geen betrouwbare manier is om je erectieproblemen op te lossen. De claims van het product blijken ongegrond, de pillen zijn duur en pakken niet de echte oorzaak van het probleem aan. Daarom geef ik je in dit artikel ook tips hoe je wel van je erectieproblemen afkomt en weer fantastisch in bed wordt!

Tip 1: Ontdek de echte oorzaak van je erectieprobleem

Zoals gezegd ontstaan erectieprobleem meestal niet spontaan. Het is geen verkoudheid die op zichzelf voorkomt. Moeite hebben met het krijgen of volhouden van een erectie is eigenlijk altijd een symptoom van een groter probleem. Onder andere de volgende problemen kunnen de oorzaak zijn van een erectiestoornis.

Lichamelijke problemen:

 • Suikerziekte
 • Hoge bloeddruk
 • Overgewicht
 • Hart- en vaatziekten
 • Verhoogd cholesterol
 • Neurologische aandoeningen
 • Bestraling of een operatie in de bekken
 • Lokale afwijkingen
 • Prostaat- en blaasproblemen

Psychische problemen:

 • Depressie
 • Angststoornis
 • Overspannenheid/stress
 • Relatieproblemen
 • Groot verdriet
 • Traumatische stoornis

Levensstijl:

 • Roken
 • Alcoholgebruik
 • Drugsgebruik

Medicatie:

 • Middelen tegen hoge bloeddruk
 • Cholesterolverlagende middelen
 • Antidepressiva
 • Middelen tegen psychoses
 • Medicijnen tegen kanker
 • Middelen tegen allergie
 • Rustgevende middelen

Je ziet het – er zijn een hoop verschillende mogelijke oorzaken van erectieproblemen. Let wel op dat deze niet voor iedereen gelden! Er zijn natuurlijk een heleboel mensen die bijvoorbeeld regelmatig alcohol drinken of bepaalde medicijnen gebruiken, maar totaal geen erectieproblemen ervaren.

Het kan daarom lastig zijn om aan te duiden wat precies de oorzaak van jouw erectieprobleem is. Het beste is om zo veel mogelijk slechte gedragingen aan te pakken, wat ik in de volgende tips verder bespreek. Probeer verschillende dingen uit en ontdek wat voor jou werkt!

Tip 2: Pak ongezonde levenswijzen aan

Je ziet in de opsommingen hierboven dat bepaalde ongezonde levenswijzen, zoals roken, alcohol drinken en het hebben van overgewicht, veel invloed hebben op het krijgen van erectieproblemen. Daarom is het zaak dat je iets aan deze levensstijlen doet, als die op jou van toepassing zijn.

camagra6

Let wel op dat bepaalde zaken een grote invloed kunnen hebben op erectieproblemen. Zo hebben mensen met obesitas een 4 keer grotere kans op erectiestoornissen. Combineer dit met roken en je hebt al 16 keer zoveel kans om last te krijgen van erectieproblemen. Dat is natuurlijk een gigantisch verschil!

“Mijn advies is daarom om direct te stoppen met roken en iets aan je overgewicht te doen.”

Hoe eerder je deze problemen aangepakt hebt, hoe eerder je het resultaat in je erecties ziet. Bovendien zijn roken, drinken en overgewicht niet alleen slecht voor erecties, maar beïnvloeden ze je gezondheid op nog veel meer negatieve manieren.

Tip 3: Verminder stress in het dagelijks leven

Veel mensen zijn tegenwoordig belast met stress. Of het nu komt door werkdruk, constante prikkels door de smartphone, of een druk gezinsleven – stress is overal.  Stress kan dus ook, zonder dat je het misschien wist, invloed hebben op je seksleven. Zou jij niet ook iets aan je stress willen doen?

Je kunt veel stress voorkomen door beter te plannen. Dan heb ik het niet alleen over de dingen die je per se moet doen, maar ook de leuke dingen! Plan voor een werkdag dus goed je taken in. Begin met de vervelende dingen, dan heb je die snel achter de rug.

Zorg dat je ook pauzes en andere rustmomenten inricht. Verwijder jezelf dan ook werkelijk van wat je aan het doen was. Ga bijvoorbeeld een ommetje lopen of ergens een lekkere bak koffie halen. Een halfuurtje weg zijn van je werk kan je weer fris en fruitig maken voor een nieuwe taak.

Het is bovendien belangrijk dat je genoeg slaapt. Een gemiddeld mens heeft minimaal 8 uur slaap nodig om goed te functioneren, dus zorg dat je daar echt aan komt. Ten slotte kun je het beste je werktelefoon uitzetten als je thuiskomt en ook niet meer over je werk praten, om stress daarover te verminderen.

Tip 4: Overkom onzekerheden in bed

Heb je weleens last gehad van erectieproblemen in bed? Of ben je een paar keer te vroeg klaargekomen? Dan kun je je daar erg voor schamen. Misschien voel je je een loser, of zelfs minder mannelijk. Dat is nergens voor nodig! Erectieproblemen komen veel vaker voor dan je wellicht denkt en maken je zeker niet minder makkelijk.

camagra7Wat belangrijk is om over je schaamte heen te komen, is erover praten met je partner. Het heeft geen zin om dit soort dingen te verzwijgen. Jouw partner heeft ook wel door dat je geen goede erecties kunt krijgen of snel klaarkomt. Erover zwijgen gaat het probleem sowieso niet oplossen!

Wees daarom eerlijk tegen je partner en zeg dat het je dwars zit. Jullie kunnen dan samen op zoek naar een oplossing. Schaamte voor je problemen zorgt er bovendien voor dat je volgende keren in bed erg zenuwachtig bent. Die zenuwen kunnen op hun beurt weer zorgen dat je geen erectie krijgt. Het probleem houdt zichzelf in stand.

Probeer om samen met je partner manieren te zoeken waarop jij weer kunt ontspannen in bed.

“Seks is niet bedoeld als ‘prestatie’ – het moet gewoon lekker zijn!”

Zolang je niet de druk voelt om per se een goede erectie te krijgen, is de kans groter dat het je wél lukt. Jouw partner kan je daar goed bij helpen door je op je gemak te stellen. Lukt het jullie echt niet samen? Dan kun je nog de hulp inschakelen van een seksuoloog. Heel veel succes – en blijf van Camagra XL af!

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

2 Reacties op "4 Redenen om Geen Camagra XL te Kopen (Slechte Ervaring!)"

 1. Otmar

  says:

  Geachte heer/mevrouw,

  Ik heb het artikel gelezen van de dr. Coster, en wil graag het boek kopen "Complete Erectie Controle eBook".
  Kan ik gewoon direkt betalen met mijn credit card.....??? Dus zonder paypal en/of via andere betalingsmogelijkheden.

  Hopend dat ik u voldoende heb geinformeerd.

  Met vriendelijke groet,

  Otmar

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *