In 5 Stappen een Hardere Erectie (Enkel Bewezen Technieken!)

Als er één ding is waar iedere man wel eens ontevreden over is geweest, dan is het wel zijn penis. Misschien vind je dat die van jou niet groot genoeg is, dat hij er vreemd uitziet, of dat’ie niet hard genoeg wordt als je een erectie krijgt. Als dat laatste iets is waar jij mee zit, dan is dit hét artikel dat jou gaat helpen om hier iets aan te doen.\

Ik zal je namelijk enkele stappen geven om jou een hardere erectie te bezorgen. Ik noem het “stappen”, omdat je het beste resultaat krijgt als je meerdere van deze tips combineert, maar je hóeft ze niet allemaal te doen. Kijk vooral welke tips jij wilt toepassen, en wat voor jou genoeg is. Het gaat om de volgende stappen:

 • Train je PC-spier met Kegeloefeningen
 • Gebruik ginkgo biloba
 • Gebruik een penispomp
 • Gebruik l-arginine
 • Masturbeer minder

Stap 1: Train je PC-spier met Kegeloefeningen

Hoewel je waarschijnlijk niet eens weet wat een PC-spier is, zijn er maar weinig spieren zo belangrijk als deze. Je PC-spier is eigenlijk een groep spieren, die ook wel je bekkenbodemspieren worden genoemd. Je PC-spier zorgt er onder andere voor dat je je plas kunt ophouden, en dat alle organen in je buikholte op hun plek blijven liggen. Wat je bekkenbodemspieren echter ook kunnen doen, is zorgen voor hardere erecties.

Dit heeft alles te maken met je bloedsomloop. Als jij een stijve krijgt, dan gebeurt dit doordat de zwellichamen in je penis zichzelf vol zuigen met bloed. Een erectie is dus eigenlijk niets anders dan een penis die volloopt met bloed, en dat gaat natuurlijk een stuk beter als je bloedsomloop goed functioneert.

Een goed getrainde PC-spier heeft een positief effect op deze bloedsomloop. Als je je PC-spier traint, dan zal deze meer bloed naar de penis doorlaten. Dit heeft als gevolg dat je niet alleen hardere erecties krijgt, maar meestal ook nog eens erecties die dikker en langer zijn dan je gewend bent. Dit alles is wetenschappelijk bewezen (bron).

Je snapt dus hopelijk wel dat het trainen van je PC-spier een ontzettend goed idee kan zijn, maar je moet natuurlijk nog wel weten hoe dit moet. Net als voor alle andere spieren in je lichaam zijn er oefeningen die je kunt doen om je bekkenbodemspieren te trainen. Dit zijn zogeheten Kegeloefeningen (naar de arts die de oefeningen heeft ontwikkeld, dr. Arnold Kegel).

Allereerst moet je je PC-spier zien te vinden, maar dat moet niet al te veel moeilijkheden opleveren. Ik noemde al even dat je je PC-spier gebruikt om je plas op te houden, dus als je gewoon eventjes doet alsof je dit doet, dan zul je een bepaalde spier voelen aanspannen. Als je dit voelt, dan heb je je eerste Kegeloefening eigenlijk al gedaan.

“Als alle oefeningen zo makkelijk waren als Kegeloefeningen, dan was iedereen een bodybuilder.”

Deze oefeningen zijn namelijk niets anders dan het aanspannen en weer ontspannen van je PC-spier, een aantal keer achter elkaar. Je houdt je bekkenbodemspier een paar seconden aangespannen, en daarna ontspan je hem weer. Door deze oefeningen zo vaak mogelijk op een dag te doen, zul je waarschijnlijk al snel resultaat merken. Als je het moeilijk vindt om dat te onthouden, kun je er een vast moment voor uitzoeken, bijvoorbeeld als je onder de douche staat.

Als je Kefeloefeningen met maximale effectiviteit wil uitvoeren, dan moet je ze liggend doen. Staand of zittend werken Kegeloefeningen ook prima, maar je loopt dan wel meer risico dat jouw buikspieren een deel van het werk overnemen van je PC-spier, waardoor je deze dus minder effectief traint. Door de oefeningen liggend te doen, kun je dit voorkomen.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Stap 2: Gebruik ginkgo biloba

Zodra ik zeg dat mensen iets moeten slikken met een enge Latijnse naam, willen sommige mensen daar nog wel eens van schrikken. Meestal zijn ze echter weer helemaal gerustgesteld als ik ze uitleg dat ginkgo biloba geen zwaar chemisch middel of iets dergelijks is, maar gewoon een kruid dat in de natuur groeit. Dit kruid is oorspronkelijk afkomstig uit Japan, waar men zweert bij zijn geneeskrachtige werking.

Hoewel ik het niet eens ben met álle wonderlijke effecten die aan ginkgo biloba worden toegeschreven, ben ik er wél van overtuigd dat je van ginkgo biloba een hardere erectie kan krijgen. Ik heb je net al uitgelegd hoe belangrijk je bloedsomloop is voor de hardheid van je erectie, en door ginkgo biloba te slikken stimuleer je jouw bloedsomloop (bron).

“Ginkgo biloba wordt in Japan al duizenden jaren gebruikt.”

Hierdoor kan je penis meer bloed opnemen dan normaal, waardoor je een hardere, grotere erectie krijgt dan voorheen het geval was (tenzij je zwellichamen altijd al maximaal vol zaten, maar dan zou je zo’n harde erectie hebben dat je nooit dit artikel had opgezocht). Het slikken van ginkgo biloba is dus een erg makkelijke, moeiteloze manier om betere erecties te krijgen.

Wat ik je nog wel wil meegeven, is dat ginkgo biloba geen permanent effect heeft op de hardheid van je erecties. Ginkgo biloba geeft je een hardere erectie, maar dit effect is tijdelijk (nadat je het kruid hebt geslikt). Elke keer dat je een hardere erectie wilt, zul je dus opnieuw ginkgo biloba moeten slikken. Heel lastig of bezwaarlijk is dat niet, maar ik wilde het toch even noemen, om je verwachtingen realistisch te houden.

Omdat ginkgo biloba een natuurlijk kruid is, en geen synthetisch geneesmiddel of iets dergelijks, kun je het zonder recept kopen in een heleboel verschillende winkels en webshops. Ik zou je aanraden om de voedingssupplementen te kopen, want hoewel je het kruid veilig kunt eten, of er bijvoorbeeld thee van kan zetten, heeft het een vrij vieze smaak.

Bijwerkingen zul je over het algemeen niet hoeven te verwachten als je ginkgo biloba slikt, omdat het een vrij onschuldig kruid is. De enige uitzondering hierop is als je reeds bloedverdunners slikt. Dat kan in combinatie met het effect van ginkgo biloba op je bloedsomloop namelijk zorgen voor gevaarlijke situaties. Wanneer jij bloedverdunners slikt, praat dan even met je huisarts voordat je ginkgo biloba gebruikt.

Stap 3: Gebruik een penispomp

Een apparaat dat steeds vaker wordt gebruikt door mannen in Nederland, is de zogeheten penispomp, een apparaat waar je misschien al eens van hebt gehoord. Primair is dit ding bedoeld om erectiestoornissen op te lossen, maar het zal je misschien niet verbazen dat een apparaat dat daarvoor is bedoeld ook kan zorgen voor hardere erecties bij mannen die wél een stijve kunnen krijgen.

Een penispomp is een vrij simpel apparaat, bestaande uit drie onderdelen: een buis van kunststof, een slangetje dat eraan vast zit, en een pompje aan het eind van dat slangetje. Om de pomp te gebruiken, steek je simpelweg je penis in de buis, en knijp of druk je vervolgens op het pompje. Als het goed is, krijg je hierdoor een grotere, hardere erectie.

Dit komt doordat je op deze manier de buis vacuüm trekt. Dit betekent dat je alle lucht uit de buis haalt, waardoor de luchtdruk daalt. De ruimte die de lucht eerst innam, moet nu worden opgevuld door iets anders, en aangezien je penis het enige object in de buis is, wordt deze gedwongen om te groeien. Dit kan je penis alleen doen door zichzelf te vullen met bloed, en dus krijg je een erectie. En niet zo zomaar een erectie, maar een zo hard en groot mogelijke erectie!

Dit alles klinkt natuurlijk vrij positief, maar er zitten ook zeker enkele belangrijke nadelen aan het gebruik van een penispomp. Allereerst krijg je door een penispomp een erg kunstmatige erectie, en je lichaam zal zo’n erectie dus niet oneindig kunnen volhouden. Na een tijdje zul je daarom merken dat je erectie weer minder hard wordt. Als tijdelijke oplossing werkt het dus prima, maar je kan niet urenlang seks hebben met een hardere erectie.

Daarnaast zitten er ook serieuze risico’s aan het gebruik van een penispomp, zoals beschadiging van je zwellichamen of penis. Het gaat meestal om vrij onschuldige beschadigingen, zoals een ietwat gescheurde huid (dat is pijnlijk, maar het heelt weer). Het kan echter ook gaan om permanente beschadiging van je penis.

Een worst case scenario is dat je een penisbreuk krijgt, een ernstige beschadiging van een zwellichaam in de penis. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je permanent impotent wordt! Dat is natuurlijk nogal een risico, dus je snapt misschien wel dat veel mannen toch liever niet aan een penispomp beginnen.

“Wees voorzichtig, anders kun je er in de hoop op een hardere erectie per ongeluk voor zorgen dat het je laatste erectie ooit is.”

Dit risico kun je wel zo veel mogelijk verminderen, door gewoon voorzichtig om te gaan met een penispomp. Ga niet als een gek lopen pompen, maar doe er rustig aan steeds een pompje bij. Als het voelt alsof je teveel van je penis vraagt, bijvoorbeeld als het een beetje pijn begint te doen of ongemakkelijk aanvoelt, stop dan onmiddellijk met pompen. Op die manier wordt de kans op beschadiging een stuk kleiner.

Wat ook nog wel het vermelden waard is, is dat je waarschijnlijk je schaamhaar zal moeten scheren als je van een penispomp gebruik wilt maken. Als je veel schaamhaar hebt, dan zal de buis namelijk niet goed afsluiten, waardoor je hem niet vacuüm kan trekken. Heel bezwaarlijk zullen de meeste mannen dat niet vinden, maar het is wel handig om dit vooraf te weten.

Stap 4: Gebruik l-arginine

Als je niet zo van de apparaten bent, dan zal deze tip je waarschijnlijk een stuk beter bevallen dan de vorige. Een andere manier om je penis harder te krijgen, is namelijk door het slikken van l-arginine. Net als ginkgo biloba is ook dit een 100% natuurlijk middel, dat totaal geen kwaad doet in je lichaam.

Deze stof is namelijk een aminozuur dat van nature al aanwezig is in je lichaam, en daar een heleboel belangrijke functies van je lichaam ondersteunt. Je immuunsysteem zou bijvoorbeeld niet kunnen functioneren zonder l-arginine. Waar het echter ook goed voor blijkt te zijn, is het krijgen van hardere erecties.

Ik zal je niet nogmaals hoeven uitleggen waarom een goede bloedsomloop ervoor zorgt dat je een hardere erectie krijgt, want dat heb ik in dit artikel al vaak genoeg gedaan. L-arginine is, net als ginkgo biloba, een stof die de bloedsomloop stimuleert, en daarom voor hardere erecties kan zorgen. Wetenschappelijk bewijs ondersteunt dit: l-arginine is zelfs een geschikte behandelmethode gebleken voor mannen met een erectiestoornis (bron).

“Als l-arginine mannen met een erectiestoornis al een goede erectie kan geven, dan kun je nagaan wat het met een gezonde man doet…”

Dit is echter niet de enige manier waarop l-arginine zorgt voor hardere erecties, want het zorgt namelijk ook nog eens voor een hoger libido. Je krijgt dus meer zin in seks als je l-arginine slikt, iets wat op zichzelf al tot betere erecties leidt, en waardoor je bovendien meer dan genoeg gelegenheid zult hebben om van die hardere erectie gebruik te maken!

Omdat het ook hier dus weer gaat om een natuurlijk middel, kun je ook l-arginine gewoon zonder recept kopen in tal van winkels en webshops. Over het algemeen veroorzaakt l-arginine geen bijwerkingen, maar net als bij ginkgo biloba is er ook hier een uitzondering op die regel. Als je last hebt van hartproblemen, moet je eerst even met een arts bespreken of je l-arginine veilig kan gebruiken.

Stap 5: Masturbeer minder

Ik eindig dit artikel met een hele eenvoudige tip. Als je ooit langere tijd niet hebt gemasturbeerd, zul je wellicht hebben gemerkt dat je veel geiler was als vervolgens weer seks had, en dat je als gevolg hiervan ook een hardere erectie kreeg. Dit effect kun je zelf ook bereiken, door gewoon wat minder vaak te masturberen. Masturbeer niet telkens als je daar zin in hebt, maar geef je lichaam even de tijd om dat libido op te bouwen (enkele dagen).

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

1 Reactie op "In 5 Stappen een Hardere Erectie (Enkel Bewezen Technieken!)"

 1. Chris

  says:

  Ik kan die PC spier oefening niet doen zonder dat de onderste buikspier juist boven de penis-stam mee intrekt. Het wordt op die plaats na een reeks herhalingen van de PC spier oefening, tamelijk gevoelig. Of ik sta zit of lig maakt geen verschil.
  Wat is uw advies?
  Dank U,
  Chris.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *