Klaarkomen Uitstellen? 9 Tips voor Orgasme Controle

Te snel klaarkomen: het is het meest voorkomende seksuele probleem bij mannen. Bijna 14% heeft regelmatig last van premature ejaculatie. Dit heeft niet alleen invloed op je seksleven, maar ook op je zelfvertrouwen en gevoel van mannelijkheid. Wil jij leren hoe je je orgasme moet uitstellen? Lees dan deze 9 tips!

Tip 1: Neem je tijd bij het masturberen

orgasme-uitstellen1Masturberen is natuurlijk heel lekker. Maar wees eerlijk: doe je het omdat het aftrekken zelf zo lekker voelt? Of vooral om even snel een lekker orgasme te krijgen?

Als je te vaak kort masturbeert en klaarkomt, heeft dat invloed op je uithoudingsvermogen tijdens seks.

Hoe komt dat? Je leert je lichaam te focussen op de verkeerde dingen. Seks moet gaan om lang van elkaar genieten, elke sensatie intens te beleven. Wanneer je jezelf aftrekt gaat het juist om enkel klaarkomen – de weg ernaartoe is niet belangrijk.

Je moet die mentaliteit veranderen, wil je jouw orgasme kunnen uitstellen. Hoe kun je dat doen? Door de volgende tips toe te passen:

 • Begin bij het masturberen heel langzaam; ervaar hoe je hand rond je lul voelt;
 • Bouw de snelheid langzaam op;
 • Heb niet in gedachten om snel klaar te komen, maar om te genieten;
 • Het liefst kijk je geen porno, maar gebruik je je fantasie;
 • Je kunt speeltjes of glijmiddel gebruiken om het gevoel realistischer te maken;
 • Als je voelt dat je bijna klaarkomt: pauzeer even! Hier kom ik later nog op terug bij de start-stopmethode;
 • Laat je orgasme wegzakken, bouw het masturberen daarna weer op;
 • Trek jezelf zo lang mogelijk af voordat je gaat klaarkomen!

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Tip 2: Kom in de stemming: doe langer aan voorspel

Paar im Bett bei Sex und Zärtlichkeit. Liebe und Erotik im Schlafzimmer.

Een hele simpele manier om de seks langer te laten duren en je orgasme uit te stellen, is door langer met voorspel bezig te zijn. Het voorspel is alles wat voorafgaat aan daadwerkelijke seks. Denk bijvoorbeeld aan knuffelen, zoenen en elkaar strelen, maar ook vingeren, aftrekken en orale seks vallen hieronder.

Bijkomend voordeel: voor vrouwen is het voorspel vaak het belangrijkste onderdeel van de seks.

Zonder lang voorspel kunnen vrouwen namelijk niet zomaar een orgasme krijgen.

Voorspel combineert eigenlijk twee belangrijke voordelen met elkaar: je partner wordt meer opgewonden en kan makkelijker een orgasme krijgen, terwijl voorspel voor jou minder intensief is. De kans is dus kleiner dat je tijdens het voorspel te snel klaarkomt.

Ben jij dus weinig met voorspel bezig, maar ga je altijd gelijk over op het echte werk? Dan is het nu tijd om daar iets aan te doen! Stel de seks zo lang mogelijk uit; plaag haar door bepaalde delen van haar lichaam aan te raken en dan weer te stoppen, bef haar, vinger haar – alles mag, behalve penetreren.

Ik durf te wedden dat je met langer voorspel je orgasme kunt uitstellen, én je partner heel blij kunt maken. Probeer het dus vanavond nog uit in de slaapkamer!

Tip 3: Verminder stress in je leven én tijdens de seks

orgasme-uitstellen3De maatschappij eist steeds meer zijn tol van ons. We zijn alsmaar aan het werk, worden continu op de hoogte gehouden via onze smartphone, en onze lichamen staan eigenlijk altijd ‘aan’. Er is geen échte rust meer – we gaan maar door, door, door. Die stress eist z’n tol.

Stress is niet alleen ontzettend slecht voor je lichaam, maar zorgt ook voor te snel klaarkomen.

Hoe werkt dat? Wanneer je stress ervaart, maakt je lichaam zich klaar voor een vecht-vluchtrespons. Dat betekent dat onder andere je ademhaling versnelt, je hartslag omhooggaat en er meer adrenaline door je lichaam stroomt. Laat dit nou precies zijn wat er ook gebeurt als je een orgasme krijgt!

Door veel stress staat je lichaam dus eigenlijk continu in een stand om ‘bijna klaar te komen’. Wanneer je dan écht seks hebt, heb je maar weinig extra opwinding nodig om klaar te komen.

Hetzelfde geldt voor stress tijdens de seks. Veel mannen worden onzeker tussen de lakens als ze vaak te snel klaarkomen, waardoor ze stress tijdens de seks ervaren. De verhoogde stressreactie van hun lichaam zorgt juist dat het orgasme nog sneller komt.

Kortom: doe iets aan stress! Ga mediteren, werk wat minder, leg je telefoon wat vaker weg, ontspan tijdens de seks. Seks draait niet om presteren, maar om genieten van elkaar.

Tip 4: Blijf af van medicatie!

Het liefst zou ik deze tip volledig in hoofdletters en met tien uitroeptekens erachter schrijven.

Medicatie nemen om je orgasme uit te stellen is namelijk de grootste fout die je kunt maken.

orgasme-uitstellen4Waarom? Omdat geen enkel medicijn echt werkt. Het enige wat er gebeurt, is dat je symptomen onderdrukt worden. Je lost echter niet het onderliggende probleem ermee op. Zodra je stopt met medicatie, komt je probleem van premature ejaculatie terug.

Daarnaast kleven er veel bijwerkingen aan sommige medicijnen. Wist je bijvoorbeeld al dat populaire pillen tegen vroegtijdig klaarkomen, zoals Priligy en tryptofaan, eigenlijk vermomde antidepressiva zijn? Je neemt dus antidepressiva, zonder dat je eigenlijk depressief bent – met alle gevolgen van dien!

Een andere niet onbelangrijke reden om geen medicatie te nemen, is dat deze heel duur is. Je bent zo tientallen euro’s per maand kwijt. En waarom? Om misschien minder snel klaar te komen, waar je wel allerlei bijwerkingen voor terug in de plaats krijgt?

Doe jij liever iets aan je premature ejaculatie op een natuurlijke wijze? Lees dan snel verder!

Tip 5: Pas de start-stoptechniek en de knijpmethode toe

Want ja, waarom zou je medicijnen willen tegen vroegtijdig klaarkomen, als je ook gewoon je handen kunt gebruiken? Dat kan namelijk gewoon met de start-stopmethode!

Deze techniek houdt in dat je even stopt met seks, wanneer je voelt dat je bijna klaarkomt. Er is namelijk een punt waarop je je orgasme niet meer kunt tegenhouden en sowieso klaarkomt – het point of no return.

Je moet dit punt leren herkennen, door tijdens het masturberen op je lichaam te letten. Hoe voelt het wanneer je bijna klaarkomt? Wat is het laatste moment waarop je je orgasme kunt tegenhouden? Hoe lang kan ik dit moment uitstellen?

Wanneer je dit weet, kun je de start-stopmethode toepassen. Doe dit als volgt:

 • Begin met masturberen zoals je dat normaal zou doen
 • Let op de sensatie in je penis: neemt deze toe als je meer opgewonden wordt?
 • Probeer erop te letten hoe het voelt naarmate je steeds dichterbij je orgasme komt
 • Stop wanneer je denkt dat je bijna gaat klaarkomen; raak je penis niet meer aan
 • Laat de opwinding wegebben
 • Wanneer je voelt dat je niet meer zo opgewonden bent, ga je weer verder met masturberen
 • Herhaal stap 2 t/m 6, tot je ongeveer 20 minuten je orgasme hebt uitgesteld

Pas deze techniek vervolgens toe tijdens de seks. Als je denkt dat je op je point of no return zit, stop je met de seks. Je kunt je partner in die tijd wel stimuleren met je vingers of door haar te beffen. Wanneer je voelt dat je minder opgewonden bent, kun je weer verder.

orgasme-uitstellen5

De knijpmethode werkt bijna hetzelfde, alleen gebruik je nu je duim en wijsvinger om net onder de eikel te knijpen als je bijna klaarkomt. Dit helpt om het gevoel van het orgasme sneller weg te ‘duwen’. De knijpmethode werkt beter als je nog niet zo goed je point of no return kunt inschatten.

Tip 6: Let op wat je tijdens de seks doet

orgasme-uitstellen6Niet alleen je gedrag buiten de seks, maar ook wat je tijdens de seks doet, heeft invloed op het uitstellen van je orgasme. Het gaat dan niet alleen over stress, of de start-stopmethode, maar bijvoorbeeld ook over standjes en ander dingen.

Zo blijkt dat standjes waarbij je partner de leiding neemt er meestal voor zorgen dat de seks voor jou minder stimulerend is.

Omdat je zelf niet de controle hebt en kunt bepalen hoe snel je gaat, is de seks wat minder ‘heftig’.

Een goed standje waarbij je haar lekker haar gang kunt laten gaan, is de cowgirl. Hierbij lig jij op je rug, en zit zij met haar benen aan weerszijden van je lichaam op je te ‘rijden’. Zij kan precies bepalen hoe snel (of langzaam) jullie gaan, terwijl jij lekker ontspant en kunt genieten.

Probeer, wanneer je niet zo hoeft te letten op het tempo van de seks, wel te letten op je ademhaling. Houd deze zo kalm en regelmatig mogelijk. Hoe sneller je namelijk gaat ademen, hoe meer jouw lichaam denkt dat je een orgasme nadert, en hoe eerder je ook daadwerkelijk klaarkomt. Door je ademhaling op peil te houden, kun je helpen je orgasme uitstellen.

Tip 7: Houd je orgasme tegen met een sterkere pc-spier

Ooit gehoord van de pc-spier? Als je al meer hebt gelezen over je orgasme uitstellen, is het antwoord waarschijnlijk ja. Maar zelfs als je nog nooit van de pc-spier gehoord denkt te hebben, weet je eigenlijk wel welke spier dit is. Het is namelijk dezelfde spier als waarmee je je plas ophoudt.

orgasme-uitstellen7Weet je nu wat ik bedoel? Probeer die spier eens aan te spannen, alsof je op dit moment je plas wilt ophouden. Dát, en dan heel vaak herhaald, is een Kegeloefening. Deze zijn vernoemd naar meneer Arnold Kegel, de bedenker van de pc-spieroefeningen. Wat is het idee hierachter?

De pc-spier gebruik je niet alleen als je je plas tegenhoudt, maar ook (onbewust) als je klaarkomt. Het is de spier die ervoor zorgt dat je sperma kunt spuiten. Hij trekt zich snel samen tijdens een orgasme. Maar wat heeft dit nu te maken met kegeloefeningen?

Door je pc-spier te trainen, kun je hem gebruiken om je orgasme tegen te houden.

Je doet dit door je pc-spier heel hard aan te spannen, vlak vóór het point of no return. Je bereikt dan eigenlijk hetzelfde effect als met de knijpmethode: je orgasme gaat ervan weg. Welke oefeningen er precies zijn en hoe vaak je ze moet doen, lees je in dit artikel over Kegeloefeningen.

Let wel op dat je niet de hele tijd je pc-spier aanspant wanneer je seks hebt. Daardoor kom je juist alleen maar sneller klaar!

 • Houd de pc-spier ontspannen tijdens de seks, en span hem pas aan als je bijna klaarkomt

Tip 8: Praat erover met je partner

Hoe je het ook wendt of keert, seks is uiteindelijk iets tussen twee mensen. Dat betekent dat je het nooit helemaal in je eentje kunt oplossen – je hebt de hulp van je partner nodig. Ik kan me namelijk voorstellen dat jouw vroegtijdige ejaculaties een beetje de olifant in de kamer zijn – je partner weet er ook van, maar heeft het nog niet durven benoemen.

Neem daarom zelf de eerste stap, en praat met je partner over je orgasme uitstellen.

Wat veel mannen niet weten, is dat de oorzaak van premature ejaculaties vaak van psychische aard zijn. Mannen hebben te veel stress om te presteren tijdens de seks, wat alleen maar tegen ze werkt. Door met je partner over jullie seks en je orgasmes te praten, maak je het probleem bespreekbaar.

Jouw partner weet op haar beurt dat jij er iets aan wilt doen, en kan je hierbij helpen door je zoveel mogelijk op je gemak te laten voelen in bed. Want wanneer jouw partner steeds teleurgesteld is als je te vroeg klaarkomt, blijft het probleem alleen maar in stand. Maak het probleem dus bespreekbaar en werk samen aan een oplossing!

Tip 9: Doe aan meditatie

Meditatie is niet alleen maar zweverige onzin over ‘jezelf ontdekken’ en dat soort praat, zoals veel mannen denken. Meditatie draait juist om aandachtig focussen op een specifiek object. Tijdens veel meditatiesessies is dit de ademhaling. En je weet ondertussen hoe belangrijk de ademhaling is bij je orgasme uitstellen!

orgasme-uitstellen8

Je kunt dus proberen om aan meditatie te doen als je te snel klaarkomt. Je leert daarbij om enkel en alleen op je ademhaling te letten, en alle andere gedachten uit te sluiten. Door dit toe te passen op de seks, kun je zowel je ademhaling in bedwang houden, als eventuele stressvolle gedachten over te snel klaarkomen.

Let natuurlijk wel op dat je niet te veel op je ademhaling let, waardoor je je point of no return niet meer kan herkennen!

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

1 Reactie op "Klaarkomen Uitstellen? 9 Tips voor Orgasme Controle"

 1. Ruud Emmerinkgw

  says:

  Ontvang ik geen boeken en een Cd thuis.Ik kan mij ook niet abboneren? Groetjes gewoonruud.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *