7 Tips om Vanavond Al je Potentie / Libido te Verhogen

Je ligt lekker samen in bed, jouw bedpartner begint je te strelen. Alleen weet jij nu al…

Dit gaat niet lukken vanavond. Het kan natuurlijk voorkomen dat je geen zin hebt in seks of geen erectie krijgt. Dat kan iedere man overkomen. Maar ga jij liever elke keer slapen, dan intiem te zijn met je partner? Dan is het tijd om jouw libido te verhogen en deze op pijl te houden. Waarom?

Regelmatig seks hebben is namelijk gezond, zowel voor het lichaam als de geest. Seks geeft minder stress, het ontspant en het zorgt voor een goede doorbloeding. Het is een onderdeel van het menselijk leven en onmisbaar in ons voortbestaan.

Jouw libido verhogen hoeft echt niet door wekenlange kuurtjes met pillen te slikken. In deze blog vind je tips om jouw libido vanavond nog te verhogen.

Man eigen

Potentie wordt vaak gerelateerd aan kracht en aan mannelijkheid. Het fysieke vermogen tot seksuele prestaties zijn namelijk nodig bij seks. Vanzelfsprekend wordt aangenomen dat mannen potent zijn en seksueel actief. En dat ze altijd klaar zijn voor de daad. Als mannen geen potentie hebben of geen libido, wordt dit vaak ervaren als zwak. Het zelfbeeld van een man wordt hierbij in veel gevallen aangetast, omdat ze in hun ogen hun mannelijkheid verliezen door het niet krijgen van een erectie. Een laag libido of weinig potentie heeft echter niets te maken met dat men niet ‘genoeg man’ is. De oorzaken van weinig potentie zijn namelijk in de meeste gevallen niet fysiek, maar psychisch. Daarom eerst de belangrijkste oorzaken op een rij.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Laag libido?

Psychische problemen hebben een grote invloed op een laag libido. Zit jij lekker in je vel? Jouw energielevel schiet omhoog en ook het libido krijgt een flinke boost. Een fijn voordeel. Alleen daalt jouw libido ook, wanneer je minder goed in je vel zit. Jouw algemene gesteldheid is daarom belangrijk voor een gezond libido. Deze psychische oorzaken hebben invloed op een laag libido:

 • Geldproblemen
 • Relatieproblemen
 • Een nieuwe partner
 • Stress
 • Een laag zelfbeeld
 • Depressiviteit
 • Negatieve gevoelens
 • Faalangst

Al deze psychische problemen wekken negatieve of nare gedachten op, waardoor je gaat malen. Seks kan in sommige gevallen geen prioriteit meer zijn of juist stress opleveren. Terwijl seks juist ontspannend kan werken en goed voor je is. Het stofje dopamine in jouw hersenen bepaalt daarnaast ook de mate van jouw libido. Bij depressiviteit, negatieve gedachten of onzekerheid wordt het stofje dopamine minder aangemaakt in jouw hersenen. Hierdoor neemt het libido af. Een extra reden om psychische klachten aan te pakken.

Leef gezond

Ook fysieke oorzaken hebben invloed op het libido. Jouw lichamelijke gesteldheid staat namelijk in verband met jouw libido. Een ongezonde levensstijl of jouw gezondheid hebben een negatieve invloed op jouw libido. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Gebruik van drugs
 • Gebruik van (overmatig) alcohol
 • Suikerziekte
 • Overgewicht
 • Roken
 • Weinig beweging
 • Ziekte of letsel
 • Uitputting
 • Gebruik van medicijnen (zoals antidepressiva)
 • Een te hoge of lage bloeddruk
 • Vermoeidheid

Daarnaast kunnen de gevolgen van een operatie ook invloed hebben op de potentie van mannen. Veel van deze oorzaken staan in relatie met verstopping of vernauwing van bloedvaten. Een goede doorbloeding is nou juist belangrijk om een erectie te krijgen. De gevolgen van een operatie kunnen weer pijn veroorzaken of invloed hebben op de vitaliteit, wat belangrijk is bij potentie. Maar wat te doen als je vanavond jouw libido nog wilt verhogen? Er bestaan veel oplossingen. Alleen zijn ze niet allemaal even effectief of gezond. Hieronder vind je een aantal tips, zodat je vanavond jouw libido al een boost kunt geven. Hoe? Lees snel de tips.

De tips

 #1 Dagdromen

Als je weet dat je vanavond tussen de lakens wilt liggen met jouw bedpartner, kun je overdag en ’s avonds fantaseren over de mogelijkheden in bed ’s avonds. Laat jouw fantasieën los en bedenk waarvan je doorgaans opgewonden raakt en wat je nog graag zou willen doen. Door deze fantasieën op te wekken, komen lustgevoelens vrij. Dit verhoogt jouw libido. Door de fantasieën en wensen uit te spreken en te delen met je bedpartner wordt de spanning opgebouwd. Wellicht heeft jouw bedpartner dezelfde fantasieën of andere, waardoor er een nieuwe dimensie ontstaat in jullie seksleven.

 #2 Mediteer

Door impotentie ontstaan vaak schuldgevoelens en negatieve gedachten. Je mannelijkheid wordt aangetast. Vaak daarna nog proberen gewonden te blijven of niet te vervallen in boosheid, schaamte of frustratie is de kunst. Laat meditatie hier nou een perfect hulpmiddel voor zijn. Door te mediteren controleer je jouw mindset, jouw gedachten en jouw stemming. Door je terug te trekken uit de situatie en rustig je gedachten op een rijtje te zetten, kom je al een heel eind. Word bewust van je lichaam en je gedachten. Probeer het gefrustreerde stemmetje in je hoofd om te zetten naar een positieve stem die je geruststelt. Mediteer je al een paar minuten per dag? Dan heeft dit al positieve gevolgen voor jouw gezondheid en geluksbeleving. Door meditatie:

 • Kom je tot rust
 • Laat je stress los
 • Krijg je overzicht in je leven
 • Kun je ontspannen
 • Verlaagt je stresshormoon
 • Neemt je bloeddruk af
 • Kalmeert en herstelt je lichaam

Ook  leer je jezelf beter kennen, wat weer belangrijk is om de oorzaak van je erectiestoornis te achterhalen. Je lichaam wordt gezonder, zodra je stress kunt beheersen.

Meditatie stap voor stap:

 1. Zorg voor een rustige en ontspannen sfeer. Zet je telefoon en laptop uit. Zorg voor stilte in de ruimte en zorg dat het niet te licht is.
 2. Ga in een comfortabele houding zitten. Dit kan een kleermakerszit zijn of de lotushouding. Zit dit niet lekker? Je kunt ook gaan liggen met een kussen onder je hoofd of op een stoel gaan zitten. Zolang je nek maar in 1 lijn is met je rug, zodat je ruggengraat recht is.
 3. Let nu goed op je ademhaling. Je hoeft niets te veranderen aan je ademhaling, wees wel bewust van hoe je ademt. Let op de luchtstroom die je inademt en weer uitademt.
 4. En nu komt het! Denk aan niets. Je zult merken dat je allerlei gedachten hebt. Dat is niet erg, maar probeer er niet in mee te gaan. Ga niet plannen, oordelen of onthouden. Als je merkt dat je toch meegaat met een gedachte, probeer je dan weer te focussen op je ademhaling.

Door veel te oefenen merk je dat je hoofd leeg wordt en je jouw gedachten kunt controleren.  Erg nuttig dus als je geen erectie kunt krijgen, omdat je dan vaak in paniek raakt. Door rustig even te mediteren, controleer je jouw gedachten en kun je met een leeg hoofd je weer focussen op de seks.

#3 Mooi ingepakt

Een laag libido heeft vaak niets te maken met het feit dat jij jouw bedpartner niet meer aantrekkelijk vindt. Nieuwe spanning draagt wel bij aan een hoger libido. Maak jouw seksleven spannender door jouw bedpartner te verrassen met een nieuw spannend lingeriesetje. Speur het internet af, ga naar een lingeriezaak of een erotische winkel op zoek naar dat ene spannende of nieuwe lingeriesetje. In de winkel helpen ze je bij de maat en pasvorm. Dankzij de zoektocht en de gedachte hoe het setje bij jouw bedpartner zal staan, stijgt jouw libido. Ook het moment dat je het setje geeft, is opwindend. Maak hier daarom een mooi moment van. Leg het setje voor het eten op bed. Vraag na het eten of jouw partner even wil kijken in de slaapkamer. Gegarandeerd succes en vandaag nog uit te voeren.

 #4 Communiceer

Zoals eerder vermeld, een laag libido heeft vaak een psychische oorzaak. Spanning of sleur in een relatie kunnen belangrijke oorzaken zijn van weinig potentie. Belangrijk is om dit met elkaar te bespreken, zodat deze zaken niet meer in de lucht hangen of in jouw hoofd blijven malen. Erover praten werkt verhelderend. Seks is een uitlaatklep en kan jouw relatie weer een opkikker geven, alleen zijn daar twee mensen voor nodig. Bespreek daarom jouw stress op werk, de sleur in jullie seksleven, angst om geen erectie te krijgen, problemen in jouw relatie of wensen die je hebt op seksgebied. Zo wordt de lucht geklaard. Er ontstaat begrip en kan er verandering plaatsvinden, mocht dat nodig zijn. Communiceren kan op elk moment van de dag, dus ook vanavond.

#5 Niet alleen bij nieuwjaar

wijn

Slechte gewoontes, zoals overmatig drank- of drugsgebruik verlagen uw potentie. Jouw lichaam functioneert hierdoor niet meer goed en de erecties komen niet of moeilijker tot stand Niet handig als je potentie laag is. Ook vanavond kun je deze slechte gewoontes aanpakken. Geef meer aandacht aan ontspanning en intimiteit om zodoende bij te dragen aan een gezonde begeerte. Een glaasje rode wijn op z’n tijd werkt stimulerend, aangezien alcohol remmingen wegneemt. Steek een kaarsje aan, schenk een rood wijntje in en creëer een romantische sfeer, waarin je jouw bedpartner verleidt. Let wel op! Niet teveel wijn, want dit verlaagt de potentie.

#6 Afrodisiaca?

chocolaai

Afrodisiaca zijn voedingsmiddelen die een positief effect hebben op de potentie en  lustopwekkend werken. Zo bevatten meloenen  bijvoorbeeld citrulline, een chemische stof die de bloedvaten ontspannen en zodoende het libido stimuleren. Ook knoflook, ginseng, cayennepeper, oesters, artisjokken, pure chocola en bananen zouden de seksuele prestaties verbeteren. Afrodisiaca stimuleren of maken stoffen op een natuurlijke wijze aan die een positieve invloed kunnen hebben op een potentie. Nooit verkeerd om te proberen dus.

Nog één stukje dan…

Zo is pure chocolade geweldig ‘sex food’. Het verhoogt jouw stemming en verlaagt stress, maar verbetert ook jouw seksleven. Chocola is namelijk rijk aan phenethylamine, chemicaliën die je ontspannen en het seksueel genot verhogen. Serotonine in chocola draagt daarnaast bij aan het boosten van jouw libido. Dus pak die reep pure chocola er maar bij vanavond, dat vindt jouw bedpartner vast ook niet erg.

#7 Op naar de…

Problemen bij een laag libido zijn vaak ook met therapie op te lossen. Een seksuoloog of therapeut kan je goed helpen bij het oplossen van een laag libido. Door alleen of samen met jouw sekspartner te praten over jezelf, jouw relatie en jouw seksleven kunnen de oorzaken van een laag libido worden achterhaald. De seksuoloog en therapeut heeft kennis en ervaring, waardoor hij/zij goede adviezen en handige tips kan geven. Zo heeft de seksuoloog Jos Coster de afgelopen negen jaar duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen. De seksuoloog ontwikkelde een baanbrekende methode om af te rekenen met erectiestoornissen en -problemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectieproblemen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erecties te krijgen
 • Hoe je jouw erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven bant

Ontdek zijn effectieve methode en ban erectieproblemen uit zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van erectieexpert.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met erectieproblemen via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook erectieproblemen aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Erectie Controle methode op completeerectiecontrole.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *